Pre všetkých, ktorí potrebuju pomoc s MS Excel
-
vladenko007
VIP
Re: Pre všetkých, ktorí potrebuju pomoc s MS Excel
to viem že sa dá ale ja to potrebujem tak že niekto vpisuje do jednej bunky a automaticky sa to bude v druhej meniť na dátum bez bodiek.
No ved do D9 das vzorec =F13 a nastavis jej format bez bodiek. A takto to spravis pre vsetky suvisiace bunky pre ktore to chces takto prekladat.
-
vladenko007
VIP
Ak mám naformátovanú bunku F13 na dátum a vpíšem tam napríklad 28.03.2015 tak sa mi v D9 zobrazí tiež 28.03.2015 aj keď som dal formát D9 vlastné a ddmmyyyy
Jedine ak naformátujem aj bunku F13 na vlastné a bez bodiek to funguje ale ja potrebujem aby v bunke F13 svietil dátum v tvare 28.03.2015
Jedine ak naformátujem aj bunku F13 na vlastné a bez bodiek to funguje ale ja potrebujem aby v bunke F13 svietil dátum v tvare 28.03.2015
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
AUDIO : som doma nece sa mi to skusat ked tak pondelok ale riesenim by mohlo byt spravit s toho stlpca pole nasledne spocitat podla indexov vsetko okrem posledneho.
EDIT:
ok tak tak to neslo bez makra
vacsinou robim len VBA a som myslel ze aj priamo v sheete sa da robit s polom troska inak
chcel som spravit cyklus a pekne po jednom pripocitavat a keby sa velkost pola = iteracia tak nepripocitat to som spravit nevedel
ale ako bolo spominane cez index sa to da
neni to blbovzdorne ale takto by to malo ist , ta 2 na konci je koli tomu ze prenho je 0 tam kde je prve cislo a ja som to robil tak ze hore dva volne riadky potom subro cisel.
cize ked tam ta dvojka neni tak ti vlastne naindexuje dva riadky od konca sak pohraj uvidis, v pripade ze v stlpci A mas daku konstantu tak musis odpocitvat aj tu ale to sa da osetrit par IFmi
EDIT2: este som nasiel jednu hlupost ak pridas prazdny riadok medzi cisla zblbne to
EDIT:
ok tak tak to neslo bez makra
ale ako bolo spominane cez index sa to da
neni to blbovzdorne ale takto by to malo ist , ta 2 na konci je koli tomu ze prenho je 0 tam kde je prve cislo a ja som to robil tak ze hore dva volne riadky potom subro cisel.
cize ked tam ta dvojka neni tak ti vlastne naindexuje dva riadky od konca sak pohraj uvidis, v pripade ze v stlpci A mas daku konstantu tak musis odpocitvat aj tu ale to sa da osetrit par IFmi
EDIT2: este som nasiel jednu hlupost ak pridas prazdny riadok medzi cisla zblbne to
Kód: Vybrať všetko
=SUM(A:A)-INDEX(A:A; COUNT(A:A)+2)- Prílohy
-
- sum minus posledny.xlsx
- (9.14 KiB) 119 stiahnutí
-
vladenko007
VIP
GothaR super už to ide len som to robil v nesprávnom poradí. Najprv som robil prepojenie buniek a potom formát. Ak najprv naformatujem bunku a potom ju prepojím tak je to super. Ďakujem. A K+
Zdravím,
Riešim taký problém, mám stĺpec s hodnotami, do ktorého raz týždenne pridávam postupne hodnoty.
Potreboval by som bunku, ktorá by zobrazovala súčet buniek v stĺpci ale bez posledného zadaného čísla.
V skratke, keď je stĺpec:
1
1
1
Bunka by ukazovala hodnotu 2.
Keď sa zmení po týždni na:
1
1
1
2
Bunka by ukazovala hodnotu 3.
Dá sa takéto niečo spraviť, lebo mne sa to akosi nedarí. Ďakujem
Riešim taký problém, mám stĺpec s hodnotami, do ktorého raz týždenne pridávam postupne hodnoty.
Potreboval by som bunku, ktorá by zobrazovala súčet buniek v stĺpci ale bez posledného zadaného čísla.
V skratke, keď je stĺpec:
1
1
1
Bunka by ukazovala hodnotu 2.
Keď sa zmení po týždni na:
1
1
1
2
Bunka by ukazovala hodnotu 3.
Dá sa takéto niečo spraviť, lebo mne sa to akosi nedarí. Ďakujem
-
Runes
Addict
ak to dobre chapem precitaj moj posledny prispevok 
Okrem toho =SUM(A:A)-INDEX(A:A; COUNT(A:A)+2) je tam ešte niečo nastavené?Runes napísal:ak to dobre chapem precitaj moj posledny prispevok
-
Runes
Addict
nie to je cele
chapes tomu alebo ani moc nie ??? 
Áno pochopil som tomu
-
Runes
Addict
hehe tak som rad
len bacha na prazdne riadky a take nepriemnosti to ten vzorec rozhasi 
potrebovala by som urcenie inflexneho bodu a urcenie doby nabehu a doby prietahu v grafe toho uzastneho excelu..ale za frasa s tym neviem pohnut..vie niekto pomoct a napisat postup polopaticticky? dakujem
http://leteckaposta.cz/429249821
http://leteckaposta.cz/429249821
Excel 2013, ako na osi X zoradím číselné hodnoty podľa mierky? Mám iba 5 hodnôt (50,300,100,3500,7000) a chcem aby boli medzi nimi "reálne" vzdialenosti.
// mám to, použil som iný graf (typ XY).
// mám to, použil som iný graf (typ XY).
Ahojte , prosím Vás o radu.
Išla by vytvoriť v Exceli takáto tabulka ? Ak áno , prosím poradte mi ako ju spraviť.
Ďakujem
Išla by vytvoriť v Exceli takáto tabulka ? Ak áno , prosím poradte mi ako ju spraviť.
Ďakujem
Jasne ze sa da, len to je trochu pracne. Musis zacat s 11 stlpcami (pocet vsetkych zvislych ciar) a potom uz len zlucujes bunky podla toho ako potrebujes. Cize ta vrchna lava vznikne zluzenim 3ch stlpcov v 2ch riadkoch, atd.
ohh, ja som blbec. Ďakujem za pomocGothaR napísal:Jasne ze sa da, len to je trochu pracne. Musis zacat s 11 stlpcami (pocet vsetkych zvislych ciar) a potom uz len zlucujes bunky podla toho ako potrebujes. Cize ta vrchna lava vznikne zluzenim 3ch stlpcov v 2ch riadkoch, atd.
-
t0m4s3
Admin
nech sa paci, 3 minutyX-Pa3k napísal:Ahojte , prosím Vás o radu.
Ďakujem
- Prílohy
-
- excel.xls
- (20.5 KiB) 110 stiahnutí
Veľmi pekne dakujemt0m4s3 napísal: nech sa paci, 3 minuty
Už som to mal skoro hotové. Ale nemôžem nájsť ako zmeniť jednotky šírky stlpcov / výšku riadkov na cm. A taktiež ako zapnúť pravítko. Excel 2013 :-/
//Edit:
Potreboval som niečo podobné, a tak som sa pozrel ako nato. Rozumiem tomu ale nechce mi to fungovať, ked vyberiem krajinu ale na mieste kde je podmienka : =IF($B$1="SK";A5;IF($B$1="CZ";B5;IF($B$1="HU";C6;""))) mi jednoducho nič nevypíše a tým pádom nemám s čo vyberať v položke obch. reťazec .GothaR napísal:Ja som to skusil tak nepriamo, teda ze mas zoznam specialne pre kazdu krajinu a ten sa vypise v dalsom stplci v zavislosti od hodnoty v poli Krajina. A z toho stlpca sa potom beru polozky do zoznamu retazcov.
Ak by bol niekto taký dobrý a vysvetlil v čom môže byť chyba alebo v čom robím chybu
P.S : Som s Excelom začiatočník , tak ak poznáte dobrú stránku kde sa dá Excel naučiť budem moc rád.
-
Runes
Addict
kamarat si pochvaloval dost ked napises problme po anglicky pridas slovo excel a to cele das do googela
OMG daj do googla excel forum, ako ked je na nieco milion for a tem tak je to excel kedze v tom roi kazdy mimo toho google sa mi dost osvedcil kedze najdes vdaka nemu aj viac sposobov ako konkretnu vec vyrieist a mozes si teda vybrat svoju metodu
OMG daj do googla excel forum, ako ked je na nieco milion for a tem tak je to excel kedze v tom roi kazdy mimo toho google sa mi dost osvedcil kedze najdes vdaka nemu aj viac sposobov ako konkretnu vec vyrieist a mozes si teda vybrat svoju metodu
-
Scorpion90
King
Potreboval by som poradit s kombinatorikou v Exceli, ak by niekto ochotny. Chcem aby mi excel rozpisal do riadkov vsetky mozne kombinacie z x-cisiel, kt. zadam. (staci vsetky kombinacie v ramci cisiel 1-15). Ide o kombinacie, kde na poradi cisiel nezalezi a cisla sa neopakuju.
Uvediem 2 priklady na ilustraciu:
1.) Mam cisla 1,2,3 a chcem kombinaciu 3C2.
Dostanem vysledok 12, 13 a 23
2.) Mam cisla 1,2,3,4 a chcem kombinaciu 4C2
Dostanem vysledok 12, 13, 14, 23, 24 a 34
Toto si viem rozpisat aj sam. Horsie je ked mam 15 cisiel a potrebujem kombinaciu 15C6, vtedy je moznosti cez 5 000. A to uz je na bezchybne rozpisovanie trosku problem.
Ak by vedel niekto helfnut budem rad
Uvediem 2 priklady na ilustraciu:
1.) Mam cisla 1,2,3 a chcem kombinaciu 3C2.
Dostanem vysledok 12, 13 a 23
2.) Mam cisla 1,2,3,4 a chcem kombinaciu 4C2
Dostanem vysledok 12, 13, 14, 23, 24 a 34
Toto si viem rozpisat aj sam. Horsie je ked mam 15 cisiel a potrebujem kombinaciu 15C6, vtedy je moznosti cez 5 000. A to uz je na bezchybne rozpisovanie trosku problem.
Ak by vedel niekto helfnut budem rad