Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa zelovoc »

harrison314 napísal:
Dnes uz nemas sancu zistit kolko zivin ma jablko s pred 100 rokou, zalezi ktore zivny myslis, ake jablko, aka odroda (nehovoriac o tom, ze za 100 rokou nemusis zohnat rovnaku odrodu). Tu tabulku som nevidel, ale bez kontextu nema absolutne ziadnu vypovednu hodnotu.
tusim tam porovnavali obsah vitaminu C na 100g v ovoci a zelenine. nie spred 100 rokov, ale 20. pred 100 rokmi bola prva svetova. jablko tam mozno ani nebolo, ale na veci to nic nemeni.

nasiel som to:
http://www.blisty.cz/img/-9403.jpg?id=- ... &mg=0&cp=0
http://2.bp.blogspot.com/-ekz2AOx-mhQ/T ... abulka.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Sa cudujem, ze sa tu neobjavilo este nic na temu padnute lietadlo a pilot samovrah, lebo diskusie viacerych slovenskych portalov boli plne leteckych expertov, ktori neboli na mieste nehody, neskumali trosky asi este ziadnej letecnej nehody, ale s urcitostou tvrdili, ze na tak male kusy sa lietadlo nemoze rozpadnut a cele je to naraficeny pokus CIA o ... (doplnte).
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://www.svetkolemnas.info/novinky/za ... o-ovladani

Prosím. A v zdrojoch samozrejme toto http://orgo-net.blogspot.cz/2015/03/nem ... merne.html ktoré sa zasa odvoláva na toto http://www.jimstone.is/a320crash.html ktorý je vraj nejakým freelance žurnalistom. A tam už žiadne zdroje samozrejme nie sú. Nuž a keď to napísal nejaký anonymný "freelance žurnalista", tak to predsa musí byť pravda, no nie? Načo používať kritické myslenie.

Po tých rokoch už absolútne vôbec nepochybujem o tom, že každý, kto verí týmto hlúpostiam, je totálny idiot a každý, kto tie hlúposti číta, by sa mal nad sebou zamyslieť. Nie je to dobré ani ako vtip. Všetky tieto konšpiračné weby sú na jedno kopyto, odvolávajú sa jeden na druhý a takto fungujú v uzavretom kruhu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ephramko napísal:Sa cudujem, ze sa tu neobjavilo este nic na temu padnute lietadlo a pilot samovrah, lebo diskusie viacerych slovenskych portalov boli plne leteckych expertov, ktori neboli na mieste nehody, neskumali trosky asi este ziadnej letecnej nehody, ale s urcitostou tvrdili, ze na tak male kusy sa lietadlo nemoze rozpadnut a cele je to naraficeny pokus CIA o ... (doplnte).
Ono to tu nie je lebo je to nuda :D
Vzdy ked padne lietadlo, tak je to iste, iba sa v clanku zmeni cislo letu a o senzaciu je postarane. A hlavne nevadi, ze sa k troskam este nepodarilo dostat, konspiratori vedia po 5 minutach z pohdlia svojej izby co a kto sosobil pad lietadla.
patoq
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa patoq »

podla mna su tieto konspiracie riadne blbosti
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

harrison314 napísal: Vzdy ked padne lietadlo, tak je to iste, iba sa v clanku zmeni cislo letu a o senzaciu je postarane. A hlavne nevadi, ze sa k troskam este nepodarilo dostat, konspiratori vedia po 5 minutach z pohdlia svojej izby co a kto sosobil pad lietadla.
suhlasim, hlavne ked sa take informacie objavia v tupkach alebo vecer v spravach na narkoze
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

butthead napísal:suhlasim, hlavne ked sa take informacie objavia v tupkach alebo vecer v spravach na narkoze
zeby ten majnstrím siril to iste co aletrnativa? :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Mne len zarazilo to, ako sa konspiratori neustale stavaju do opozicie a proste take to "never nikomu" a paranoja... No pri tomto lietadle ani jedna konspiracna verzia nezacala ani len pracovat s tou tezou, ze by mohol zlyhat ludsky faktor, resp. az tak fatalne zlyhat, ze by pilot mohol umyselne naviest lietadlo so 150 ludmi do hory. Na jednej strane totalna paranoja, na druhej strane totalna naivita voci pilotom - ludom - voci niecomu, co stoji za pricinou vacsiny leteckych nehod (ludsky faktor)... Alebo zeby proste zlyhanie ludskeho faktoru bola prilis obycajna pricina padu lietadla pre konspiratorov a zarucene za tym musi byt nieco viac? Alebo, ked o zlyhani ludskeho faktora zacali hovorit media a vysetrovatelia, tak si konspiratori povedia, ze just musime napisat nieco presne opacne? Ved to je uz na diagnozu... Ked si niekto mysli, ze vsetko co sa pise v novinach su cielene vymyslene klamstva, tak to je to iste, ako keby si myslel, ze vsetko co sa pise v novinach je pravda...ide o to iste, len o opacne poly...
butthead
Darca
Darca

ephramko, myslis ze pri takom pocte letov dokazes zapezpecit 100% nehodovost ? vzdy budu nehody , ci uz umyselne alebo vopred naplanovane. a cim blizsie k ru hraniciam tym je to viac emotivne vyostrenejsie. vidis teraz sa to stalo uprostred eu ale nevidime ze by putin obvinoval umyselne zostrelenie. teda aspon nie ja.

dr haus, ked si myslis ze patent na pravdu ma len mejnstrim, tak je to len tvoj problem.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ephramko napísal:Mne len zarazilo to, ako sa konspiratori neustale stavaju do opozicie a proste take to "never nikomu" a paranoja... No pri tomto lietadle ani jedna konspiracna verzia nezacala ani len pracovat s tou tezou, ze by mohol zlyhat ludsky faktor, resp. az tak fatalne zlyhat, ze by pilot mohol umyselne naviest lietadlo so 150 ludmi do hory. Na jednej strane totalna paranoja, na druhej strane totalna naivita voci pilotom - ludom - voci niecomu, co stoji za pricinou vacsiny leteckych nehod (ludsky faktor)... Alebo zeby proste zlyhanie ludskeho faktoru bola prilis obycajna pricina padu lietadla pre konspiratorov a zarucene za tym musi byt nieco viac? Alebo, ked o zlyhani ludskeho faktora zacali hovorit media a vysetrovatelia, tak si konspiratori povedia, ze just musime napisat nieco presne opacne? Ved to je uz na diagnozu... Ked si niekto mysli, ze vsetko co sa pise v novinach su cielene vymyslene klamstva, tak to je to iste, ako keby si myslel, ze vsetko co sa pise v novinach je pravda...ide o to iste, len o opacne poly...
lebo zakladom KT je ignoracia ludskeho faktoru. nie len v leteckej doprave ale vsade. vsetko je dopredu dohodnute a funguje tak ako by vykonavatelia = ludia konali ako bezchybne stroje. takze o 9/11 kde bolo zaitresovnych niekolko tisic ludi sa nikto neprekecol ani pred ani po. farebne revolucie to iste: 10% sa dohodne ako sa idu byt o krajinu, ktoru nevedia najst na mape ale vedia, ze obcania daneho bananistanu tu revoluciu prevedu na ich pokyn ako simulaciu v hre, kde je vypnuty faktor nahody.
Fpichi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fpichi »

ephramko napísal:Mne len zarazilo to, ako sa konspiratori neustale stavaju do opozicie a proste take to "never nikomu" a paranoja... No pri tomto lietadle ani jedna konspiracna verzia nezacala ani len pracovat s tou tezou, ze by mohol zlyhat ludsky faktor, resp. az tak fatalne zlyhat, ze by pilot mohol umyselne naviest lietadlo so 150 ludmi do hory. Na jednej strane totalna paranoja, na druhej strane totalna naivita voci pilotom - ludom - voci niecomu, co stoji za pricinou vacsiny leteckych nehod (ludsky faktor)... Alebo zeby proste zlyhanie ludskeho faktoru bola prilis obycajna pricina padu lietadla pre konspiratorov a zarucene za tym musi byt nieco viac? Alebo, ked o zlyhani ludskeho faktora zacali hovorit media a vysetrovatelia, tak si konspiratori povedia, ze just musime napisat nieco presne opacne? Ved to je uz na diagnozu... Ked si niekto mysli, ze vsetko co sa pise v novinach su cielene vymyslene klamstva, tak to je to iste, ako keby si myslel, ze vsetko co sa pise v novinach je pravda...ide o to iste, len o opacne poly...
Ja sa čudujem, že som ešte nečítal článok o tom ako aj to zatmenie slnka organizovali americkí židia :shock: :smt017
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

butthead napísal:dr haus, ked si myslis ze patent na pravdu ma len mejnstrim, tak je to len tvoj problem.
takze:
1, uz by si mohol vediet, ze ja media nerozdelujem na mejnstrim a aletrnativu
2, na SR medzi nimi velky rozdiel nevidim, napriklad JOJ aj Markiza preberaju spravi z agentur bez overenia, dokonca informuju aj o veciach co boli iba napisane na facebooku alebo anonymne hlasenia, prosto uroven zurnalistyky na bode mrazu,
alternativne media robia to iste, bez overinia a logiky, len to kopiruju z inych zdrojov. Takze tu mame dve pomyslne skuspiny medii, ktore funguju na principe jedna babka povedala.
3, https://www.facebook.com/OpravujemeBlud ... =1&fref=nf
4, Aj Prima vysiela "Konspiracne teorie", "Votrelcov davnoveku", markiza podporuje sarlatanov, Barrandov, Nova, CT1, ... nie su na tom ovela lepsie
5, Polovica "reportazi" a clankov su o irelevantnych veciach v oboch skupinach.
6, #fun (Kludne sprav obrazok Mainstrem starrter kit)
Prílohy
21270_781182118596328_5708397649623761223_n.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

butthead napísal:ephramko, myslis ze pri takom pocte letov dokazes zapezpecit 100% nehodovost ? vzdy budu nehody , ci uz umyselne alebo vopred naplanovane. a cim blizsie k ru hraniciam tym je to viac emotivne vyostrenejsie. vidis teraz sa to stalo uprostred eu ale nevidime ze by putin obvinoval umyselne zostrelenie. teda aspon nie ja.

dr haus, ked si myslis ze patent na pravdu ma len mejnstrim, tak je to len tvoj problem.
V poslednej dobe sa mi zda, ze kvalita tvojich prispevkov dost poklesna, totiz casto reagujes na niekoho prispevok a pritom hovoris uplne o niecom inom a neviem ci je to umyselny trolling alebo sa s tebou deje nieco ine...

- Ja som nehovoril o 100% nehodovosti, ani o 100% bezpecnosti letov, ktoru si pravdepodobne mal na mysli.
- Ono je dost rozdiel, ked padne civilne lietadlo uprostred Europy, cize v lokalite kde sa naposledy bojovalo za 2.sv.vojny a je rozdiel, ked civilne lietadlo padne pri prelete nad vojnovou zonou, kde vsetky 3 strany (separatisti, ukrajinska armada a aj tzv. zeleni mužíci - neoznacene ruske specialne jednotky) maju take zbrane, aby mohli to civilne lietadlo zostrelit.
- A to ze nevidis, ze by Putil obvinil EU zo zostrelenia lietadla nizkonakladanovej nemeckej spolocnosti uprostred Alp? No a? Vsak preco by to preboha robil? Co by tym akoze ziskal? Ved by si akurat zacali na celo tukat aj ludia, ktori ho podporuju...

Ak sa potvrdi, ze skutocne za pad toho lietadla moze pilot a skutocne mal tak zavazne psychicke problemy atd., tak Lufthansa alebo kto vlastni tu spolocnosti, moze ocakavat od pribuznych milionove zaloby. To je fatalne zlyhanie, aby s lietadlom nechali letiet niekoho v takom psychickom stave a nikto si nic nevsimol, resp. mozno ani nechcel vsimnut.

Inak toto nie je prvy pripad pilota, ktory by sa takto zachoval. O samovrazde pilota sa hovori aj v pripade este nenajdeneho malajzijskeho lietadla (teda je to jedna z verzii toho, co sa mohlo stat, vzhladom na zatial zistene fakty). A ak pozeravate serial letecke katastrofy, tak tam ukazovali pripad egyptskeho lietadla, ktoreho pilot pravdepodobne umyselne naviedol lietadlo do mora, pretoze po prilete mal ist na kobercek k majitelovi spolocnosti, hovorilo sa o tom, ze to ma byt jeho posledny let - chceli ho vyhodit tesne pred odchodom do dochodku, pretoze v New Yorku dookola sexualne obtazoval zamestnankyne hotelov a uz to bolo neunosne.

Pre konspiratorov - ak je skutocne pravda a civilne lietadla je mozne vypnut alebo ovladat na dialku, preco by niekto vypinal alebo na skaly naviedol dopravne lietadlo nizkonakladovej spolocnosti uprostred EU? Za akym ucelom? Ak by skutocne take ovladanie existovalo a nejake tajne skupiny chcu nejake staty znepriatelit a zatiahnut do vojny, tak preco proste nad tym statom "nevypnu" vsetky lietadla v tom istom momente? Nasledne by sme ten stat obvinili z toho, ze zabil niekolko stoviek nasich obcanov nejakou novou tajnou zbranou, ktoru namieril na civilne lietadla na svojom uzemi...a hned by sa otvarali nuklearne sila...
butthead
Darca
Darca

ephramko,
add1 ja tvoju kvalitu prispevkov neriesim, tak neviem preco mas chut riesit tu moju.
add2 pomaly sa tu rozobera aj to ako auto zrazi muchu na ceste, tolko k tomu aby si to pochopil. ano je smutne co sa udialo, kazdemu sa cosi podobne moze stat.
add3 zopakujem, cim blizsie sa nieco k ru hraniciam udeje, tym vyhodnejsie pre istu stranu, ak to ty nevidis, moj problem to nie je.

//autoeditácia príspevku (30 Mar 2015, 17:37)
tak teda, konspiracie siri uz aj "zoznam"

http://androidportal.zoznam.sk/2015/03/ ... -facebook/

//autoeditácia príspevku (31 Mar 2015, 20:57)
no 1. april este nie je :D http://www.omediach.com/blog/item/6310- ... cnym-webom
http://www.omediach.com/blog/item/6314- ... -zem-a-vek
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

butthead napísal:http://www.omediach.com/blog/item/6310- ... cnym-webom
Ked niekto nieco prezentuje verejne, tak to osttani mozu kritizovat (inak dalsi clovek co si mysli, ze "alternativa" je rovnocenna - uvodzovky tam nie su len tak)
butthead napísal:http://www.omediach.com/blog/item/6314- ... -zem-a-vek
To ze chce Zem a vek udelit cenu za ... tak to mi uz ako 1. april pride

//autoeditácia príspevku (01 Apr 2015, 14:27)
Toto je 1.April
http://www.catc.cz/other-training/chemt ... or-course/
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

neskutocne pobavilo :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ujko je príliš vzťahovačný. Okrem toho by som rád vedel, na základe čoho delí konšpirácie na "bludy" a na "nie bludy". Pretože mne príde vyvíjanie jadrovej bomby vitálnym Hitlerom v Argentíne rovnako retardované ako to, keď niekto tvrdí, že Amíci zostrelili German Wings počas testovania laseru, ako to, že HAARP spôsobil zemetrasenie v Japonsku alebo to, že nás denne posypujú chemtrails.

Chyba je v tom, že autor si ihneď v úvode svojho blogu vyhradil spôsobilosť kategorizovať konšpirácie na tie ozajstné a na tie, ktoré sú podľa neho iba nevinnými výstrelkami vyšinutých jedincov, ktoré by konšpiráciami nazývané byť nemali. Napríklad to odmietanie očkovania.

"Skupinka ľudí tu vydáva časopis- mesačník, ktorý je aspoň podľa mojich vedomostí asi jediný na Slovensku, ktorý ponúka celkom opačný pohľad na vývoj spoločensko- politických udalostí vo svete, ako ostatné média." - to istotne. Ponúka pohľad očami rusofilov. Z jedného extrému (SME, Pravda, Nový Čas, Narkóza, JOJ, TA3 ako poskokovia rôznych politických strán) do extrému druhého.

"Prečo sa tak strašne boja vystúpiť z toho radu, ba dokonca neznášajú ani keď niekto iný čo i len vykukne z toho radu." - ak budem strkať ruku do ohňa a hlásiť po celom svete, že som nehorľavý, pričom sa moja končatina bude postupne škvariť, nevykúkam z radu alebo z neho nevystupujem - som totálny idiot s psychickou poruchou. Ak niekto tvrdí, že jeho život ovládajú slobodomurári, ilumináti, reptiliáni, že ho sleduje CIA a že sme všetci čipovaní - nevykúka z radu alebo z neho nevystupuje - je totálny idiot s psychickou poruchou. A prečo? Pretože nič nevie dokázať. A takýmto spôsobom na základe systému "úvaha -> no čože, možno je to pravda -> určite je to pravda -> dokážte mi, že to pravda nie je!" si môže ktokoľvek vymyslieť čokoľvek a prezentovať to ako pravdu - vystupuje alebo vykúka z radu?

"Zobrať život , zdravie i ostatné veci do vlastných rúk, pozorne načúvať intuícii, srdiečku a vskutku menej posudzovať, odsudzovať ľudí s iným názorom či pohľadom na život.." - do smiechu - autor ostatných upozorňuje na vlastný neduh, pretože v tej citácii vyššie predsa naznačil, že všetci sú vlastne iba ovečky stojace v radoch a on a jeho sekundanti sú vlastne tí, ktorí z toho radu vykukli alebo vystúpili. Trochu viac sebareflexie by mu nezaškodilo.

"Je za tým strach. Nič menej a nič viac. Strach z nepoznaného, nevyskúšaného, nového" - jediné, v čom s autorom súhlasím. Za inklináciou ku konšpiráciám je strach z nevyskúšaného a nového - preto sú konšpirátori väčšinou ľudia, ktorí v živote nevystrčili päty zo svojho hniezda, no cez Internety sú odborníci na všetko - od medicíny, cez chémiu, architektúru, fyziku, letectvo a medzinárodné vzťahy. Majú strach z toho, že za všetko (a hlavne za ich neúspechy) vlastne nemôže ich neschopnosť v živote, ale niekto/niečo iné, čo kontroluje ich život a stále im ho sťažuje a neumožňuje im stať sa úspešnými. Holt, čo už.

A teraz do mňa.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

seth82 mna ten clanok prestal bavit po polke, po tvojom zhrnuti sa moje podzrenie potvrdilo.
úvaha -> no čože, možno je to pravda -> určite je to pravda -> dokážte mi, že to pravda nie je
Tento clanok, Rostasove filozoficke zamyslnie mna utvrdzuju len v tom, ze tito ludia si myslia, ze ich (nicim nepodlozeny) nazor ma rovnaku hodnotu ako fakty. Alenie je to tak.
Napísať odpoveď