Interstellar [Spoiler]

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Interstellar [Spoiler]

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Áno, ďalšia možnosť by bola, že v tom zábere na konci už fakt bol plán B spustený a nejakí ľudia sa medzičasom narodili. a ten jej muž Edmundsen si tam s ňou ešte chvíľu požil. ale nemyslím si, že to bolo tak mienené :) ak by bol plán spustený, určite by v tom krátkom zábere okrem samotnej Amélie ukázali minimálne jedného ďalšieho človeka.. hoc aj decko, ktoré by držala na rukách.

Skôr to vidím tak, že "niekto" povedal Murph čo sa stalo. Pripadalo mi to tak, že Cooper videl Muprh v nemocnici 1krát a nemal s ňou predošlý kontakt.
inak pokiaľ technologicky ľudstvo nedisponovalo ansiblom, čo silne pochybujem, tak Amélia určite nemala žiadnu možnosť zdeliť Zemi čo sa stalo :) tá správa by k ním šla celé veky

//čítal som si ten originálny scenár písaný pre Spielberga, uh.. dosť zaujímavé, vedel by som si časť z toho predstaviť ako super epizódu Twilight Zone :) ale ak by to mali celé takto sfilmovať, tak by to netrvalo 3 hodiny, ale azda aj 4. a bolo by to zbytočne prešpekulované a veľa ľudí by sa sťažovalo, že to nebolo pochopiteľné. Ale presne takých inteligentných robotov ako tam som si predstavoval aj vo filmovej verzii Interstellaru. A aby ten predestinačný paradox, ktorý sme dostali, bol riešiteľný, predstavoval som si, že tú technológiu na červiu dieru vytvorili práve oni. Že pri prvom pokuse všetci na Zemi vymreli, ostali akurát roboti, ktorým trvalo milénia, kým prišli na to ako vytvoriť tú červiu dieru v minulosti v rámci iného vesmíru, aby dali tunajším ľudom šancu na prežitie. A páčilo sa mi aj to pôvodné riešenie ako našiel tú NASA základňu, bolo imho elegantnejšie a rozumnejšie ako to, ktoré sme dostali vo filme.//
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

No to ano, ale zase Nolanov koniec do toho ako nasiel NASA zapada. Nolan tam rpidal podla mna dost emocii, kedze povodne malo byt vsetko z pohladu Cooper-a. A to ze roboti boli zly, to je take uz obohrate. Tak isto navstivili len 1 planetu a Cinania sa tam dostali ovela skor. Urcite by to bolo zaujimave, ale neviem, ci by to tak dobre dopadlo.
miGuell
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa miGuell »

Mňa by zaujímalo kedže to tu nikto nespomínal ako Murph prišla na to v tej izbe, že to jej otec jej posielal spravy...

a ďalšia vec ktoru ste tu celkom rozoberali, ked Murph vyriešila gravitáciu a niekto tu spomenul že stanicu NASA dostali k Saturnu... vo filme bolo spomenuté že Murph pricestuje za Cooperom o 3 tyždne kedže ma niemoc dobry zdravotny stav či čo... čiže automaticky musela byť na Zemy alebo inej stanici alebo kde sa nachadzala kedže stanica NASA bola už pri Saturne...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ako dospelá sa znova zamyslela nad slovom "STAY" v morzeovke. Tak jej to cvaklo. Nie je to nejaký extra silný predpoklad, ale je to logické a jej to asi stačilo. Potom objavila tie hodinky a už to šlo.

Hmm, toto neviem. Bolo tam povedané, že majú iba jednu tú stanicu? Možno ich mali viac, ona bola na nejakej inej, alebo bola fakt na zemi (z nostalgickej chvíle, chcela zomrieť doma). Tuším bolo vo filme spomenuté, že generácia Murph bude asi posledná, čo týmto tempom na zemi prežije, čiže je pravdepodobné, že sa v tej dobe na zemi ešte žilo.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Stanic tam bolo tusim viac, vsak ak si pamatam tak na Zemi uz nezil nikto. Ked ho nasli tak ju zobudili z toho spanku, a kym sa Cooper spamatal a kym ju priviezli tak nejaky cast presiel.
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DoperMTA »

Hensym napísal:
Tou synchronizáciou myslím to, že ak na zemi (alebo kdekoľvek, kde sa nachádzala Murphy) plynul nejaký čas, a zároveň plynul úplne rozdielny čas tam, kde práve bola Amelia. Prečo Murphy otcovi prikázala, aby šiel za Ameliou, nemala ani šancu vedieť, či sú vôbec v rovnakom storočí. Alebo nie?
Kde mi uniklo, teda kde to spomenuli že aj na tretej planéte ide čas rýchlejšie? Ja som si myslel že len na tej prvej planéte, kde boli tie vlny, že len tam ide rýchlejšie. Z toho my vyplývalo, že na konci sú v rovnakom čase, ale teraz neviem, už som z toho dopletený...
Hensym
VIP
VIP

To spomenuté tuším nebolo, aj keď je sakra nepravdepodobné podľa mňa, aby tam medzi zemou, a tou Ameliinou planétou nebola žiadna dilatácia.
Každopádne, myslel som to tak, že kým Amelia odletela (po tom, čo TARS a Cooper skočili do čiernej diery), tak ten Cooper bol za horizontom, potom v tom kvázi 5-rozmernom svete, potom sa prebudil na tej stanici, boh vie kedy. Narážal som na to, že ako tá Murph vedela, že sú s Ameliou v rovnakej časovej linke, a teda ju môžeš navštíviť, (že nie sú 500 rokov pred/za ňou).

Aj keď, teraz ma napadlo, že celý film je založený na teórií, že jediná vec, ktorá môže cestovať časom ako fyzikálnou veličinou, je gravitácia. A na konci už mali dáta zo singularity, a teda gravitáciu "ovládli", tak je možné, že ten Cooper za Ameliou prišiel do iného času. Zase sa ale dostávam k tomu, že on nemal šancu vedieť, ktorého, či?
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

nieco podobne od ridleyho

Hensym
VIP
VIP

Podobné mi to vôbec nepríde podľa traileru, toto vyzerá skôr ako taký vesmírny Stroskotanec, ale teším sa. :)
Inak, heh, už len v trailery dvaja herci z Interstellar.
Napísať odpoveď