Áno, ďalšia možnosť by bola, že v tom zábere na konci už fakt bol plán B spustený a nejakí ľudia sa medzičasom narodili. a ten jej muž Edmundsen si tam s ňou ešte chvíľu požil. ale nemyslím si, že to bolo tak mienené

ak by bol plán spustený, určite by v tom krátkom zábere okrem samotnej Amélie ukázali minimálne jedného ďalšieho človeka.. hoc aj decko, ktoré by držala na rukách.
Skôr to vidím tak, že "niekto" povedal Murph čo sa stalo. Pripadalo mi to tak, že Cooper videl Muprh v nemocnici 1krát a nemal s ňou predošlý kontakt.
inak pokiaľ technologicky ľudstvo nedisponovalo
ansiblom, čo silne pochybujem, tak Amélia určite nemala žiadnu možnosť zdeliť Zemi čo sa stalo

tá správa by k ním šla celé veky
//čítal som si ten originálny scenár písaný pre Spielberga, uh.. dosť zaujímavé, vedel by som si časť z toho predstaviť ako super epizódu Twilight Zone

ale ak by to mali celé takto sfilmovať, tak by to netrvalo 3 hodiny, ale azda aj 4. a bolo by to zbytočne prešpekulované a veľa ľudí by sa sťažovalo, že to nebolo pochopiteľné. Ale presne takých inteligentných robotov ako tam som si predstavoval aj vo filmovej verzii Interstellaru. A aby ten predestinačný paradox, ktorý sme dostali, bol riešiteľný, predstavoval som si, že tú technológiu na červiu dieru vytvorili práve oni. Že pri prvom pokuse všetci na Zemi vymreli, ostali akurát roboti, ktorým trvalo milénia, kým prišli na to ako vytvoriť tú červiu dieru v minulosti v rámci iného vesmíru, aby dali tunajším ľudom šancu na prežitie. A páčilo sa mi aj to pôvodné riešenie ako našiel tú NASA základňu, bolo imho elegantnejšie a rozumnejšie ako to, ktoré sme dostali vo filme.//