Orange - odstúpenie od zmluvy v priebehu 7 dní

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Orange - odstúpenie od zmluvy v priebehu 7 dní

Príspevok od používateľa Thommas »

Zdravím vospolok.

Rád by som si nechal poradiť, pred tým, než spravím cirkus.

V utorok som si dal prerobiť paušál v Orange-i (z paušálu Šikovná voľba na Panter 40), kde som dostal aj telefón Sony Z1 Compact za príplatok 85€ (40€ som zaplatil ihneď, 45 mi rozpísali na 3 mesiace). Dostal som aj istý manipulačný poplatok v hodnote 8€ za zmenu paušálu.

Tu nastáva chaos. Dostal som lepšiu ponuku od iného operátora (O2) za takmer rovnaký paušál za nižšiu sumu s lepším telefónom bez poplatku. Keďže podľa zákona sa môže odstúpiť od zmluvy do 7 dní bez udania dôvodu, dnes som išiel na pobočku. predavačka mi oznámi, že od zmluvy sa dá odstúpiť, ale telefón mi zostane + dostanem zmluvný poplatok 240€. Telefón som nepoužíval, ani raz ja nezapol, len predavač na pobočke.

1. otázka: Má Orange na toto právo? Môže si za zrušenie zmluvy + nútené nevzatie späť telefónu vypýtať 240€ zmluvný poplatok?
2. otázka: Keďže teraz sú tie sviatky hore-dole, a zmluvu som uzatvoril v utorok, tak teoreticky mám možnosť od zmluvy odstúpiť do štvrtka? (piatok a pondelok nepočítam, sú to štátne sviatky)

Ďakujem za každú normálnu odpoveď/radu.
brm
Darca
Darca

Re: Orange - odstúpenie od zmluvy v priebehu 7 dní

Príspevok od používateľa brm »

Ak si to uzatváral cez Internet, tak tam máš 14 dní a mali by Ti vziať späť aj mobil. Aspoň mne to tak v roku 2010 Orange spravil, keď som si cez net u nich objednal paušál + mobil, ale mobil mi do pár dní zdochol, miesto reklamácie som využil právo odstúpiť od zmluvy a všetko mi stornovali, aj mobil mi vzali späť.

Ak si to robil cez pobočku osobne, tak by ma zaujímalo, ktorý zákon hovorí, že môžeš bez udania dôvodu zrušiť zmluvu do 7 dní.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Robil som to cez pobočku osobne. Dnes som bol na pobočke osobne, a paušál viem zrušiť do 7 pracovných dní, len ten telefón ma serie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ano maju na to pravo. Pokial si bol na pobocke tak neexistuje taky zakon ktory by ti od zmluvy daval pravo odstupit. To ze ti to predajca umozni je len jeho dobra vola. Kludne by tam nemuseli mat nic. A tym ze to je na jeho dobrej voli, on si moze diktovat podmienky ake len chce. Takze ked sa s nimi nevies dohodnut, tak mas smolu.

Keby si to kupoval cez net, alebo cez telefon tak mas na to 14 dni a vtedy by museli od zmluvy odstupit a vziat spat aj telefon bez poplatkov. Pri kupe cez pobocku nie.

Skus mozno inu pobocku ci sa nebudes vediet dohodnut tam. Za opytanie nic nedas.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Thommas napísal:predavačka mi oznámi, že od zmluvy sa dá odstúpiť, ale telefón mi zostane + dostanem zmluvný poplatok 240€. Telefón som nepoužíval, ani raz ja nezapol, len predavač na pobočke.
Čo riešiš? Môžeš byť rád, že ti dovolili zrušiť zmluvu. Nevyjdeš z toho až tak zle.. Zaplatíš 240 € a mobil strelíš na bazoši za ~ 230 €, prejdeš k tomu druhému operátorovi a vyberieš si ten paušál s novým mobilom. FIN.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Len nepočítaš s tým, že ešte priplatím 85€ len za samotný telefón.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Aj po zrušení zmluvy im máš 3 mesiace splácať 45 €?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zmluvu rusit netreba, len spravit prechod do O2. Ale telefon a zmluvnu pokutu zaplatis vo fakture.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Zmluvu rušiť musím, lebo inak budem mať viazanosť na 2 roky, a to ani náhodou nepotrebujem. Čiže asi predám mobil a zaplatím tých 240€, len ma maximálne serie tých 40€, čo som na pobočke zaplatil. Ešte sa ale musím poinformovať ohľadom tých 3x 15€ a tých 40€, čo som za mobil dal, že čo ako s tým,.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

No to zaujima aj mna, daj potom vediet.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nemas pravdu. Spravis prechod do O2 a zmuva sa automaticky zrusi. Len to vsetko zaplatis a aj zmluvnu pokutu, ktoru dostanes do mesiaca od prestupu do O2. Zmluva prechodom automaticky zanika. Robil som to tak pri mbile + tablete Z1, ale tam bola zmluvna pokuta okolo 25 eur a tablet som predal za 400 eur.
Napísať odpoveď