Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Runes »

Ako majitel Xtraila co predtym jazdil aj na kombikoch (vlastne aj dnes na sluzobnom) ti mozem zasa povedat ze SUV vobec nie je zla volba a nahanat 1l ci 2l na 100km je asi tiez uplne jedno kedze to ti predrazi tu cestu o 2 eura. To ze to na dialnici nepojde 160 ti je tez jedno kedze nesme v nemecku (btw 160 este plynulo dava aj moj xtrail 2005 bez toho aby sa tvaril ze uz nevladze dalej)
Cize skus ist dade pozret a dat testovaciu jazdu na SUV a podla toho sa rozhodni uplne vyhodit SUV. I ked dnesna moda SUV je taka ze kufor to ma vacsinou mensi ako klasicke auto :D
Co sa tyka navigacie tiez by som povedal ze kasli na to radsej si tam potom dokup 2din autoradio s GPS ktore bude ovela lepsie, akurat to riesim aj ja i ked mne skor ide len o plne graficky diplej pre MP3. Do volva by som siel aj som po nich kukal i ked XC90 ale tie schopne drahe jak sivna pre mna :D
ako toto asi nehladas ale moje dalsie kroky bude toto asi :D http://nissan-pathfinder.autobazar.eu/2 ... 12013.html
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Zdravím. Diesel (dlhšie cesty), sedan alebo dlhší hatchback (niečo ako Leon) do 3000€. Hlavne, aby náhradné diely boli lacné, auto bolo spoľahlivé a malo aspoň menší stupeň komfortu (aby po štyroch hodinách jazdy ma nebolel celý človek) Čo by ste odporučili? Zvažujem Octaviu I (verzia po facelifte), Passat (2000-2004) alebo Leon.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Do 3000 sa to tak celkom nezhoduje s narokmi, ale ked ti ide o komfort, urcite by som isiel po autach ktore aspon trochu boli na ten komfort stavane od vyroby tzn. Passat, Mondeo, Vectra.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Komfort a lacne dielce hmm u mna Citroen. Prve vlastne auto Xantia 94 a okrem vyssich citroenov sa mi nikde pohodlnejsie nesedelo. Akurat ta ich povest no. I ked moj pripad 1994 1.9td a menil som len olej a filtre a raz som zo svojho popudu spravil generalku podvozku.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No, komfort u mňa nie je nič extra, keď to tak berieme. Napríklad jedna z posledných Felícií s dobrými tlmičmi je pre mňa dosť (po strane komfortu). Akurát, čo mi z novších nevyhovovalo, bolo Clio 2004, to je pekelne nepohodlné pre mňa.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Octavia I mala hrozne sedacky, aspon ja som sa v nich citil horsie ako vo Fabii I. Pokial chces pohodlie vezmi nejakeho francuza. Ale zas budes v servise jak na beziacom pase.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sedačky viem vymeniť, to by ani nebol nejaký extra problém. Hlavne náklady na sevis a spotreba u mňa zavážia.
airman2655
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa airman2655 »

Zdravím, poprosil by som o radu. Hľadám nejaké lacné auto, ideál do 2 500, max. 3 000 eur. Väčšinou ho budú využívať 2 osoby, takmer stále. Skôr na dlhšie trasy, 4x do mesiaca 150 km trasa, cez víkendy nejaké 30-50 km cesty, na výlety a podobne. V meste ho veľmi využívať nechcem kvôli problémom s parkovaním, maximálne tak 2-3 jazdy mestom do týždňa na nejaký nákup. Nájazd teda nebude extrémny, ale podľa charakteru ciest sa prikláňam skôr k dieslu. Prikláňam sa skôr k menšiemu alebo stredne veľkému autu, žiaden kombík. Požiadavkou je relatívna spoľahlivosť a nízke servisné náklady. Ide viac menej o auto na naučenie, možno na nejakých 5-7 rokov maximálne. Pripájam nejakých kandidátov, prípadne poraďte aj čosi iné.

Škoda Octavia: http://skoda-octavia.autobazar.eu/19-td ... 49120.html
Peugeot 206: http://peugeot-206.autobazar.eu/14-hdi- ... 78769.html môj asi najväčší favorit aj napriek povesti Francúzov
Opel Astra: http://opel-astra.autobazar.eu/17-cdti- ... 26470.html
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Caute, nemate nejake tipy, rady atd ked chcem kupit:
- "lacne" auto (do 7k)
- najlepsie kombi alebo taky ten typ ako seat altea (proste s takou zvysenou stavbou)
- cielova je co najnizsia spotreba, lacne nahradne diely a ich dostupnost, a spolahlivost auta (komplet, motor podvozok aby to vydrzalo dalsich 10rokov)
- bude to prevazne na dlhsie jazdy, raz za tyzden asi dialnica, extra komfort netreba, ficuroviny tiez nie, gula vzadu a lyze na streche velka vyhoda

zatial najviac kukam po octavkach kombi verzia 1.9TDI PD bez DPF, jedine co ma na nich odradza su kradeze a tie ksefty s nimi (vyzeraju dobre ale su to braky pozliepane len na kseft)
nejake ine modely ktore by splnali poziadavky? pripadne na co si najviac davat pozor pri octavkach?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

airman2655 napísal:Zdravím, poprosil by som o radu. Hľadám nejaké lacné auto, ideál do 2 500, max. 3 000 eur. Väčšinou ho budú využívať 2 osoby, takmer stále. Skôr na dlhšie trasy, 4x do mesiaca 150 km trasa, cez víkendy nejaké 30-50 km cesty, na výlety a podobne. V meste ho veľmi využívať nechcem kvôli problémom s parkovaním, maximálne tak 2-3 jazdy mestom do týždňa na nejaký nákup. Nájazd teda nebude extrémny, ale podľa charakteru ciest sa prikláňam skôr k dieslu. Prikláňam sa skôr k menšiemu alebo stredne veľkému autu, žiaden kombík. Požiadavkou je relatívna spoľahlivosť a nízke servisné náklady. Ide viac menej o auto na naučenie, možno na nejakých 5-7 rokov maximálne. Pripájam nejakých kandidátov, prípadne poraďte aj čosi iné.

Škoda Octavia: http://skoda-octavia.autobazar.eu/19-td ... 49120.html
Peugeot 206: http://peugeot-206.autobazar.eu/14-hdi- ... 78769.html môj asi najväčší favorit aj napriek povesti Francúzov
Opel Astra: http://opel-astra.autobazar.eu/17-cdti- ... 26470.html
Ford Fiesta 1.25 55kW - konkrétne o toto auto som sa zaujímal spolu s kolegom, keď pre svoju ženu hľadal auto. Síce je to benzín, no podľa http://www.seka.sk by mali kilometre sedieť.

Ford Fiesta 1.4 TDCi 50kW - ak trváš na naftovej verzií, tak potom by mohla byť vhodná aj táto Fiesta.

Keď nájdem niečo, čo by mohlo spadať do tvojich požiadaviek, tak sem pridám ďalšie linky.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...kazdy tyzden jazdit 150km trasy v 206 alebo fieste? no ja neviem, to radsej tu astru...

vendo: ak nemas problem s oktaviami, kludne do toho chod, z Tvojich poziadaviek splnaju uplne vsetko plus este aj cosi naviac, je ich na trhu vela, za svoje peniaze si mozes vyberat, urcite zozenies nejaku overenu, od znameho a podobne...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Tak vyjadril sa, že sa prikláňa skôr k menšiemu autu, poprípade stredne veľkému. A keďže Peugeot 206 je jeho favoritom, tak som mu ako možnú alternatívu navrhol tú Fiestu. Pozeral som aj na Ford Focus, no väčšinou to boli všetko verzie Combi, a tie on nechce.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

praveze "overenu od znameho" mozem v mojom pripade vylucit, nemam nijakeho znameho (spolahliveho) ktory by sa zaoberal aspon trochu autami
preto sa pytam ci neviete poradit nejake zakladne veci ktore by som dokazal sam skontrolovat na tych ktore by som siel obzriet, na co si davat pozor, ake zvuky tam nemaju byt atd
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tak mozno mu ten peugeot vyhovuje iba kvoli velkosti motora, velkosti auta a dizajnu, ale este v nom nesedel, resp. neabsolvoval dlhsiu jazdu... kamarat to ma uz asi piaty rok, no vzdy placem, ked v tom mam niekam ist... po meste ok, ale inak je to strasne, akurat minuly tyzden v piatok sme sli na tom z PB do PU, co je par kilometrov, no myslel som, ze z toho auta vyskocim... na francuza to ma strasne nekomfortny podvozok, to uz radsj C4 alebo megane, v tych sa jazdi omnoho lepsie... a napriklad ta astra je z tych malych aut jedna z najpohodlnejsich, akurat ta zase dost plava po cestach... focus ma ten podvozok zase uplne iny, ale tiez dobra volba... akurat ak uz lacnu naftu s lacnymi dielmi a servisom, tak predsalen asi nieco z koncernu, kludne rovno aj nejaky seat...

vendo: vedeli, akurat by to bolo na velmi dlhy prispevok... skus pohladat aj tu na fore, na internete, prip. si objednaj prehliadku v nejakom servise... ak by to bolo z okolia PB, viem Ti to obzriet aj ja...
airman2655
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa airman2655 »

Noobsz DJ: vďaka za tie Fiesty, zabudol som že malo by ísť o 5 dverák, takže do úvahy by pripadala tá druhá. Focusy som pozeral tiež, tie jednotkové sa mi ale dizajnovo nepáčia a na dvojkový by som potreboval budget aspoň o 1 000 vyšší, čo je teraz žiaľ mimo.

RATZINGER666: s cestovaním v 206 problém nemám, s mojimi 176 cm som v ňom bol v pohode. Šiel som ale v starej verzií s motorom 1,9D, tam bola na okreskách cítiť nedotáčavosť, ťažký motor napredok, aj preto som chcel ísť do niečoho menšieho. Stabilita pri 130 km/h síce nebola nič moc, ale ja som skôr vodič na kochanie, čosi takéto: :) Pozeral som Leony, tie sú finančne tak na hranici, klasika 1,9 TDI 66kW, viem že v Oktávke to je na pohodu, v Leone to šlape tiež? A napadol ma aj ten Mégane, na 1,5 dCi som ale nepočul veľa chvály. C4 vylučujem, všetko ok, ale tú palubovku by som nezniesol mať každý deň pred očami
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

vendo napísal:praveze "overenu od znameho" mozem v mojom pripade vylucit, nemam nijakeho znameho (spolahliveho) ktory by sa zaoberal aspon trochu autami
preto sa pytam ci neviete poradit nejake zakladne veci ktore by som dokazal sam skontrolovat na tych ktore by som siel obzriet, na co si davat pozor, ake zvuky tam nemaju byt atd
topic172599.html
Noobsz DJ
Guru
Guru

airman2655 napísal:Noobsz DJ: vďaka za tie Fiesty, zabudol som že malo by ísť o 5 dverák, takže do úvahy by pripadala tá druhá. Focusy som pozeral tiež, tie jednotkové sa mi ale dizajnovo nepáčia a na dvojkový by som potreboval budget aspoň o 1 000 vyšší, čo je teraz žiaľ mimo.

RATZINGER666: s cestovaním v 206 problém nemám, s mojimi 176 cm som v ňom bol v pohode. Šiel som ale v starej verzií s motorom 1,9D, tam bola na okreskách cítiť nedotáčavosť, ťažký motor napredok, aj preto som chcel ísť do niečoho menšieho. Stabilita pri 130 km/h síce nebola nič moc, ale ja som skôr vodič na kochanie, čosi takéto: :) Pozeral som Leony, tie sú finančne tak na hranici, klasika 1,9 TDI 66kW, viem že v Oktávke to je na pohodu, v Leone to šlape tiež? A napadol ma aj ten Mégane, na 1,5 dCi som ale nepočul veľa chvály. C4 vylučujem, všetko ok, ale tú palubovku by som nezniesol mať každý deň pred očami
Na ten novší Focus nepotrebuješ o 1000€ väčší rozpočet. Dajú sa nájsť aj do cca 3000€ tie Ford-y.

Ford Focus 1.8 TDCi - 2800€, no má inej farby kufrové dvere. Pravdepodobne boli nabúrané.
Ford Focus 1.6 TDCi - 2950€
Ford Focus 1.8 TDCi Combi - 3000€, ak by si si to s tými Combi rozmyslel.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

vendo napísal:praveze "overenu od znameho" mozem v mojom pripade vylucit, nemam nijakeho znameho (spolahliveho) ktory by sa zaoberal aspon trochu autami
V zasade na aute skontroluj uplne vsetko (doslova). Urcite trvaj na skusobnej jazde a tym sa nemysli jedno kolecko po parkovisku. Pocas jazdy pocuvaj ci nieco nebuchoce, neklepe, nevrzga, najma pri prejazdoch dierami ci nerovnostami. Tak isto skus na mieste vytocit kolesa maximalne do stran ci nepoujes nejake pukanie ci vrzganie. Motor ma mat pravidelny chod, nema s autom trhat, cukat ani nic podobne. Po pusteni volantu pocas jazdy na rovinke by auto nemalo tahat do strany atd. Pozri resp. popocuvaj, ci nebubloce vyfuk a ci z neho vzadu "nestriela". Skontroluj vsetky prvky vybavy: klimu, el. okna, zrkadla, radio, vyhrievanie, topenie, nastavovanie svetiel, stierace, ostrekovace, svetla, smerovky, osvetlenie interieru... uplne vsetko. Vsetky nedostatky na konci predavajucemu musis vyhodit na oci a to je Tvoj argument na zjednanie ceny. :) Drzim palce.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...Ty vole, ze strielanie vyfuku na dizlovom aute... no tak to by tam toho bolo v neporiadku asi viac :D
MFa napísal:Vsetky nedostatky na konci predavajucemu musis vyhodit na oci a to je Tvoj argument na zjednanie ceny. :) Drzim palce.
...no presne Vas mam najradsej... 15rocna hrkalka a ludia sa tvaria, ze kupuju funglovku...
schmeter
Expert
Expert

Príspevok od používateľa schmeter »

čo poviete na túto fabču? pre rodičov, nenáročné jazdenie po okreskách pár desiatok km do mesiaca...
neviem ako sa pohybujú ceny, či je to veľa alebo nie
http://skoda-fabia-combi.autobazar.eu/i ... 03388.html
Napísať odpoveď