unfeil - keď si do šošovky kvapkáš roztok sa nečuduj, že sa ti nechce pricucnúť na oko dobre.
Kontaktne sosovky
-
marek carey
Medium Star
Re: Kontaktne sosovky
gingo - ak oko bolí pravidelne aj po vybratí, treba ísť na očné, mohol si si poškriabať rohovku a vlastným okom to nemáš šancu vidieť. Alebo vydrž tak týždeň bez šošoviek a potom skús znova, to by sa mali drobné ranky zahojiť a uvidíš. A ak aj tak bude problém, otvor nový pár, niekedy proste tá šošovka nevydrží pri sebelepšom používaní.
unfeil - keď si do šošovky kvapkáš roztok sa nečuduj, že sa ti nechce pricucnúť na oko dobre.
čím suchšie, tým lepšie nasádzanie. kvapni si do oka až potom, čo ju tam máš. 
To vážne? Ja som práve že niekde na nete čítal že ak sa nedarí vložiť ju do oka tak do nej kvapnúť jednu kvapôčku a prisaje sa lepšie... Ani neviem či ju mám správne na ukazováku, lebo ja mám trošku problém vytočiť ruku (mám nejaké vadné kosti
), či to je jedno kde presne ju na ukazováku mám? (samozrejme myslím v koncovej časti)
-
marek carey
Medium Star
hahaha ved ta sosovka pritahuje vodu, preto ked je sucha a das ju na vlhke oko tak drzi.
navlhcis ju, ked uz dlho ju skusas davat do oka a je sucha a reze, tak aby to bolo kus komfortnejsie, ale potom si ju riadne primackni, lebo ta voda ti brani v tom, aby sa sama nacucla. a ruky nemusis vytacat, ako polozis tak tak vlozis do oka, to je len o zvyku, ako ti vyhovuje tak je dobre.
tie navody su orientacne, ale napriklad ked vidim mojho bratranca ako komplikovane si vzdy dava sosovky tak mam chut zaplakat.
no proti gustu ziadny disputat. 
Inak dnes sa mi stala zaujímavá vec. Prišiel som ráno domov, dal som si dolu pravú šošovku a keď som si dal dolu ľavú, tak mi spadla. Ale ani za nič som ju nevedel nájsť, tak som usúdil, že asi spadla do tej <>iny kde steká voda (lebo AKURÁT dnes som to zabudol zadugovať). Maximálne nasrdený som išiel spať, zobudím sa o 6 hodín, idem na WC a pozerám na tú hornú časť umývadla a vidím niečo. Kuknem bližšie, a napoly zlepená šošovka. Celý šťastný som ju rýchlo vyčistil roztokom, najprv mala taký divný podlhovastý tvar, ale potom keď som ju vyčistil a obrátil na správnu stranu, vyzerala dobre. Potom som sa ale zľakol či sa nejak nemohla poškodiť keď bola celý čas na suchu, lebo sa mi nejak nechcela prisať na oko (robil som to podľa tvojej rady tak, že som už roztok nekvapkal na šošovku, ale dával som ju už keď bola suchšia). A už som ju mal aj pár krát v oku, ale nejak furt vypadla. Ale nedal som sa, skúšal som a nakoniec sa mi to našťastie podarilo a videl som s ňou dobre. A presne tak som to urobil ako píšeš, že som si ju primáčkol
. Teraz odpočíva v roztoku, ale nemohlo sa jej za tých 6 hodín na suchu niečo stať?
-
marek carey
Medium Star
mohlo, ale ked ju nosis, vidis a neboli, tak sa asi nestalo. 
A z teoretickej roviny môže sucho ako ovplyvniť šošovku?
-
marek carey
Medium Star
sosovky su vacsinou z hydrogelu, niektoré až zo 60% vody a keď sa ti odparí, tak to poškodí tú vnútornú štruktúru tej šošovky a nemusí držať už ani tvar a nemusí mať požadované dioptrické vlastnosti. a netreba s tým naozaj špekulovať a mať potom takú šošovku v oku, lebo si ho môžeš kvalitne poraniť.
Čo mám robiť? Bola 6 hodín na umývadle, ale keď som si ju dal do oka tak fungovala normálne, dobre. Ešte aspoň 19 dní by som ich chcel nosiť a potom si už objednať normálne od doktorky (tieto sú skúšobné mesačné).
-
marek carey
Medium Star
Veď, keď sa dá nosiť, tak nos. 
Zľakol som sa tých tvojich posledných slov, že si môžem oko kvalitne poraniť. No nič ešte to s nimi skúsim
.
-
marek carey
Medium Star
Veď môže, preto to aj v návode máš napísané.
Ale dokedy ti neblíži tak to ešte rozchodila.
V kúpeľni je vlhko predsa len, tak ju to asi veľmi nepoznačilo. Mne raz padla na koberec a našiel som ju za dva dni, aj to len preto, že som ju priskočil a bola tvrdá ako sklo, a už to veru nerozchodila. Ani by osm neriskoval ju použiť, le skúsil som, či sa napije vody, ale ostala divná. 
Tak jasné že v kúpelni je vlhko plus aj to umývadlo bolo. Z koberca vybranú by som si teda do oka určite nedal
.
Inak zakaždým keď si dávam šošovky dolu treba to puzdro naplniť čerstvým roztokom? Lebo ja ten roztok v puzdre nechávam niekedy aj pár dní. Ako často kupuješ nový roztok a koľko ml má?
Inak zakaždým keď si dávam šošovky dolu treba to puzdro naplniť čerstvým roztokom? Lebo ja ten roztok v puzdre nechávam niekedy aj pár dní. Ako často kupuješ nový roztok a koľko ml má?
-
marek carey
Medium Star
Kolegyňa špekuluje, tá nechá aj tri dni ten istý roztok, ale ja mením každý večer nový, už keď raz som sa na to dal, tak nebudem žgrlošiť pár eur navyše.
Ja väčšinou tie 300ml kupujem a čo ja viem koľko vydrží, vyše dvoch mesiacov určite, možno aj tri. 
Vieš ho linknúť?
-
marek carey
Medium Star
Nejak tam nevidím cenu.. Koľko to stojí?
-
marek carey
Medium Star
To kúpiš v DM drogérke, okolo 10€ sa mi zdá. Som náhodne vyskúšal a neni rozdiel medzi ním a 20€ BioTrue roztokom.
Takže som spokojný a majú viac druhov, môžeš vybrať. 
Wow to znie dobre... a ty kupuješ konkrétne tento? V čom sú ostatné druhy rozdielne? 
-
marek carey
Medium Star
Tento som kúpil, lebo vtedy jedine mali dva a ten druhý bol peroxidový, tak som vzal tento a iný som od vtedy nešpekuloval, keď mi tento sedí. 
Tak roztok som kúpil tento (viď. príloha). Vyšiel ma na 8,30 € či jak, som zvedavý aký bude lebo šošovky si nasadím až neskôr. Ešte by som potom potreboval aj puzdro. Majú aj to v DMku a za koľko? Nejak som sa tam na to zabudol pozrieť. Z netu to kupovať nemienim, keďže viac dám za poštovné ako za puzdro.