ViRuS napísal:podla mna je to hlupost a absolutne nic to neriesi
rovnako akykolvek zakaz drog je uplne bezvyznamny - kto chce drogu si ju aj zozenie
vacsina ludi zabuda (mozno aj naschval) na jedinu vec: cloveka a drogu nedeli jej mala dostupnost, cena, nelegalnost a tresty s nou spojene, to su vsetko pomyselne hranice - jedina vec co ich rozdeluje je rozhodnutie
skratene povedane: vsetko zalezi na cloveku
uplne s tebou suhlasim...
na margo hulenia: Kde nieje obet, nieje ani zločin...
take svinstvo ako heroin bol vynajdeny a distribuovany nadnarodnou firmou Bayer niekdey okolo 30.rokov minuleho storocia a predavany v lekarnach ako liek na vseko(podobne ako aspirin)...
tym chcem povedat ze ziadne zakony a pravidla nie su trvale a podliehaju zmenam tak ako vsetko ostatne na tomto svete.Tak ako sa potencialne nebezpecenstvo heroinu prejavilo na jeho zakazani, sa dufam raz prejavi relativna neskodnost marihunay ci uz jej legalizaciou alebo zmiernenim trestov za tento MEGA prehresok spolocnosti...
gwixt napísal:jasne a aj vypalnictvo by mohli zlegalizovat, aj prostituciu, aj..... len taq dalej
ako to mozes porovnavat s vypalnictvom a prostituciou clovece!
to mozes rovno porovnavat predaj zabavnej pyrotechniky z ciernym obchodom s jadrovymi zbranami...
O---> napísal:to s tymi rezimami nemas pravdu uz za komancou sa tu velmi dobre predaval heroin a nezabudni na to ze piko bolo vymyslene v cechach pocas vlady komunistou...
Bolo to tu aj vtedy, ale v neporovnatelne mensej miere.
ViRuS napísal:looooooooooooooooool akoze musim sa zasmiat
po 1.: cigarety a alkohol akoze nie su drogy? IMHO na (nielen) slovensku su tieto veci dost velkym problemom
po 2.: zjavne netusis kolko ludi berie nelegalne drogy. aspon polovica mladych ludi co poznam su minimalne prilezitostni uzivatelia nelegalnych drog, pritom su to normalni studenti, ci pracujuci ludia
O com to preboha tocis? Si zhuleny ci co? Si precitaj co som napisal vyssie a potom si to porovnaj s tvojou reakciou - je totalne odveci
starsky napísal:...sa dufam raz prejavi relativna neskodnost marihunay...
Popros v skole daku ucitelku nech vam vybavi exkurziu na psychiatricku kliniku. Tam najdes par pacientov, ktori su existujucim dokazom "relativnej neskodnosti" marihuany.
to neni o droge ale o psychike cloveka ako sa s tym dokaze vyrovnat a ako on sam k tym stavom pristupuje a ci sa nexa nimi ovladnut alebo on to ovladne
woundgiver napísal:O com to preboha tocis? Si zhuleny ci co? Si precitaj co som napisal vyssie a potom si to porovnaj s tvojou reakciou - je totalne odveci
trochu slusnosti kamos!to ze nesuhlasis nemusis predsa prezentovat ako buran
woundgiver napísal:O com to preboha tocis? Si zhuleny ci co? Si precitaj co som napisal vyssie a potom si to porovnaj s tvojou reakciou - je totalne odveci
vyssie si napisal ze drogy su problemom demokracie a liberalnych systemov, co je uplna blbost, na co som sa snazil poukazat v dalsom prispevku, co si zjavne nepochopil...
woundgiver Napísal:
Keby to bolo tak, tak by potom drogy museli byt po celom svete rovnako rozsirene. Tvrde totalitne rezimy a diktatury ich vsak maju len v minimalnej miere. Drogy su len problem demokracie a liberalnych systemov.
looooooooooooooooool akoze musim sa zasmiat
po 1.: cigarety a alkohol akoze nie su drogy? IMHO na (nielen) slovensku su tieto veci dost velkym problemom
po 2.: zjavne netusis kolko ludi berie nelegalne drogy. aspon polovica mladych ludi co poznam su minimalne prilezitostni uzivatelia nelegalnych drog, pritom su to normalni studenti, ci pracujuci ludia
Mozno som uplne blby ale dako v tom neviem najst to poukazanie
woundgiver napísal:Popros v skole daku ucitelku nech vam vybavi exkurziu na psychiatricku kliniku. Tam najdes par pacientov, ktori su existujucim dokazom "relativnej neskodnosti" marihuany.
clovek som sa tam dostane koli trave by sa tam dopracoval casom asi aj bez nej...
...a urcite by som tam nasiel ovela ovela viac schyzofrenikov,alkoholikov, kleptomanov,maniakov, ludi v depresii ci paranoji
Nie je z velmi jednoducheho dovodu - u nas su legalne len sportove a lovecke zbrane (pripadne ak mas Acko tak aj zbrane osobnej ochrany), automaty nemaju v ani jednej tejto skupine prakticke pouzitie. V podstate su to zbrane len a len na zabijanie ludi (su urcene pre bezpecnostne sily) a preto su u nas nelegalne - ak ich mas, tak sa predpoklada, ze ich pouzijes na trestnu cinnost - cinnost proti pravu a moralke. Ked mas drogy tak je tiez dost pravdepodobne ze ich pouzijes na taku cinnost.
rozumiem.ale na to aby si videl ako som to myslel potebujes odstup a nie sa tu chytat za slovicka..
a lovecke zbrane su na vrchole moralky to je fakt palit po jelenoch a kackach dokazu len ty najmoralnejsi nasej spolocnosti.
to akoze ked si idem do lesa opekat ku klobaske si dam pivko a speka robim amoralny cin zatial co polovnik co nahana srnku z brokovnicou sluzi spolocnosti(lebo inak by sa srnky premnozili a prevzali nadvladu nad planetou)..
(nic proti polovnikom divinu mam rad ide o priklad)