Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa butthead »

- ziadne beo.sk necitam, neviem odkial mas toto
- no venujem, lebo az sa smejem nad tolkej najivity, predsa nebudem to v sebe dusit - pre menej inteligentnych, narazam hlavne na nekonecny plač nad ciganmi
- no vsak sa ani na co nemas pytat, moj nazor je na vec tak v skratke, ze sa to ani strucnejsie interpretovat neda, fakt podrobne nema vyznam sa tomu venovat, pretoze hlavny koren problemu je niekde nad tymto problemom a mozes sa aj na hlavu postavit. tema ktora ma 386 stran a problem tu mame stale, je len priklad
- k tej karme, pozri si ku ktoremu prispevku som reagoval ;)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

To beo som spomenul s príspevkom nad tebou, prečítaj si to ešte raz. Tá copypasta je odtiaľ, dá sa to jednoducho vygúgliť a použil som to ako príklad "kilometrového príspevku".

Úprimne - ja nad cigánmi plakať nemusím, netýkalo sa ma to mnoho rokov a nebude sa ma to týkať opäť. Iba som napísal to, čo si myslím a čakal som, či sa ozve niektorý z humanistov. Cigáni nebudú môj problém (a technicky ani nie sú, ja ich nefinancujem, vy z daní áno, ja platím akurát tak DPH a nehnuteľnosti), ale váš - aj tvoj, ak plánuješ v tejto džamahírii zostať.

Viem, ku ktorému príspevku si reagoval - k tomu, kde som niekoho vyzval, aby dokázal kec o tom, že médiá vlastnia židia - zdá sa ti snáď, že som reagoval na niečo iné? Nechcel som kvôli tomu posielať ďalší príspevok, tak som to dal sem - to nič nemení na mojej reakcii.
butthead
Darca
Darca

- ok
- precitaj si to este raz, za pomlckou je len poznamka k tomu, ak by to niekto iny (cize okrem teba) zle pochopil, hlavne karmickari
- dobre, aj tak sa da vyhovorit. pozri o tom ako funguju, kto vlastni hlavne mienkotvorne viem svoje a to nemusim citat ziadne tebou oznacene bludy.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A vieš to odkiaľ? Teda kto ich vlastní. Niečo mi hovorí, že nie si osobne zainteresovaný ani v jednom z nich.
butthead
Darca
Darca

zostaneme pritom ze viem, mne je jedno ci mi veris. jedine co ti zostava, respektovat to.
dokonca sa to tyka aj tejto temy, mozno nebyt ciganskeho problemu, vacsina TV by nemala o com vysielat, zeby velmi dobre niekomu tento stav vyhovoval ?
co spravy, to minimalne jeden "zaujimavy" prispevok o ciganoch. kazdy den v praci upratovacka nam rozprava co vsetko zaujimave videla v kriminovinach na hnojke.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Prečo by som to mal podľa teba rešpektovať a prečo si myslíš, že je to jediné, čo mi zostáva? Napíšem to priamo - neverím, že si zainteresovaný vo všetkých médiách na Slovensku, neverím, že si zainteresovaný čo i len v jednom z nich a aj ak by si pre jedno z nich pracoval (čo neverím), tak by si prístup k takým informáciám (o vlastníctve) nemal. A teda ak si to mám všetko zhrnúť, tak jediné, odkiaľ si mohol takéto informácie načerpať, sú konšpiračné weby a podobne. To, že médiá často propagujú cigánov (napríklad SME) nie je žiadnym dôkazom toho, že ich "majú pod palcom židia" a pokiaľ to chce niekto tvrdiť, tak nech to dokáže, ináč sú to len prázdne taľafatky a mokré sny.

(TV nemám, resp. mám, ale nie je napojená na anténu ani na programy, takže TV nesledujem a teda ani JOJ.)
butthead
Darca
Darca

ty si manik :lol: v poriadku, z mojho pohladu je to jedine, inak priznavas, ze mas problem respektovat nazor druheho ? ja som pisal o fungovani medii, nie ze ich vsetky poznam, to je imho diametralny rozdiel. ked si to myslis nadalej, dobre, tvoja vec, respektujem to. nuz nepoznas ma, netusis kto som a nemienim sa ziadnym sposobom demaskovat, aj ked mozno by som tym zvysil doveryhodnost a mozno ani nie, je to podstate jedno. tiez o tebe viem len to, ze si bol niekde v japonsku a to je mozno tak vsetko, aj preto aby si chapal, ze to je to jedine co ti zostava. respektovat nazor neznamena automaticky suhlasit, ale aj nemusis suhlasit.

kde som tvrdil, ze je to dokaz toho ? nie, len tvrdim, ze to moze niekomu vyhovovat, ci priamo alebo nepriamo, nie darmo som tam dal otaznik... skus nad tym trosku porozmyslat v sirsom kontexte, nie chytat sa len za slovicka. viem ze nepozeras TV, myslel som to vo vseobecnosti, kedze tato problematika nie je cisto len tvoja, ani moja, ale celospolocenska a istou mierou to ovplyvnuje nie len zivot na slovensku, ale aj za hranicami. mimo toho je tato tema zaujimava aj z marketingoveho hladiska, kedze ludia su momentalne taky aki su (ta interpretacia spominanej upratovacky).
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Názor mám problém rešpektovať vtedy, keď je ničím nepodložený a jeho piliere sú postavené z blata a k tomu všetkému ešte aj na vode. Ako príklad uvediem Iva Bendu a jeho Vesmírni Lidi - jeho názor na Aštara Šerana a na realitu ako takú akceptujem, teda akceptujem jeho existenciu, ale nerešpektujem ho, pretože viem, že je založený na výplodoch chorej mysle. Tak isto by som nerešpektoval názor blázna, ktorý by predo mnou tvrdil, že je Ramses II alebo Kleopatra.

Ja viem, že ty si písal o fungovaní médií, avšak v konečnom dôsledku sa bavíme o tvojej reakcii v karme na môj príspevok, v ktorom som žiadal o dôkazy o tom, že médiá majú pod palcom židia.

Čo sa týka mňa - na rozdiel od iných ľudí na tomto fóre tu nepôsobím anonymne. O mne si vie každý vyhľadať úplne všetko a to do dosť veľkých detailov. Nehanbím sa za svoje názory a za to, čo tu publikujem, na druhej strane nevyžadujem od ostatných, aby z anonymity vyšli, pretože tá je jednou z výsad Internetov. Takže to nežiadam ani teba - a preto pochop, že tvoje tvrdenia o médiách beriem tak, ako ich beriem.

Takže aby som to zhrnul vzhľadom k pôvodnej reakcii na moju karmu - na rozdiel od istých ľudí nevidím svet čierno-bielo a preto hneď nepripisujem všetko židom a podobne. A z naivity som už dávno vyrástol. Bez ohľadu na to, či niektoré médiá manipulujú s cigánskou otázkou alebo nie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

butthead napísal:zostaneme pritom ze viem, mne je jedno ci mi veris. jedine co ti zostava, respektovat to.
dokonca sa to tyka aj tejto temy, mozno nebyt ciganskeho problemu, vacsina TV by nemala o com vysielat, zeby velmi dobre niekomu tento stav vyhovoval ?
co spravy, to minimalne jeden "zaujimavy" prispevok o ciganoch. kazdy den v praci upratovacka nam rozprava co vsetko zaujimave videla v kriminovinach na hnojke.
kedze je plny mejnstrim prispekvoch o Romoch, nie je dost vysielacieho casu na najnovsie poznatky o piti sava, niceni budov kufrikovymi atomovymi bombami, ci z brusu novymi dejinami Slovanov, ktore siahaju este pred stvorenie sveta. co to ale znamena? Romov podporujuc zidonovinari, aby vytesnili skutocne spravodajstvo!
butthead
Darca
Darca

vysvetlovat to nemusis, pretoze viem na co narazas a chapem tvoj nazor. aky si predstavujes dokaz, ze ti napriklad poslem oskenovane vypisy z uctov markizy ?

rovnako, co sa tyka anonymity, nevyhodou internetu je, ze kazdy sa vie hrat za toho kym nie je, preto to neriesim.

jackb :lol:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

http://kosice.korzar.sme.sk/c/7789211/v ... adach.html

-to je iba slaby harmančekový čajíček oproti tomu co caka Slovensko v buducnosti..
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Počas uplynulého víkendu, v sobotu 2. mája, boli policajné hliadky vyslané opakovane do miestnej osady Grűn v obci Nálepkovo v Košickom kraji, kde sa hromadne pobili dve rodiny, teda približne 70 ľudí.

Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/7789211/v ... z3ZIQg8DXc
:lol: OMG
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

ale ja fakt nechápem, že načo tam dajaké hliadky vôbec vyslali, mali sa tam navzájom cigáni pozabíjať a aspoň by bol pokoj s nimi, čo trochu logicky nerozmýšľajú
Filip66
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Filip66 »

moj nazor na romov je rozdielny. Poznam ciganov ktorý si ziju velmi dobre pracuju zivia rodinu a nie su okazany na tento stat no bohuzial ich nie je to tolko ako tých ktorý len robia deti a vyciciavaju tento stat. No netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca su aj slusní cigani
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Myslim si ze kazdy bez vinimky v tejto teme vie, ze taki existuju. To nie je vsak problem ktory sa tu premiela, problem je tych zvysnych... (radsej nebudem pisat percenta ani obrazne), povedzme majorita. Nakolko sa problem zjavne nevyriesi "sam" (chap. kompetentnymi) tak lokalne sa da tento problem pre vacsinu mladych ludi riesit tak, ze sa vydame umyvat riady do zapadnejsich krajin hoci sme povedzme vzdelani a sikovni ale je nam to na nic pretoze na Slovensku sa zaraba hlboko podpriemerne a prostriedky peniaze sa stracaju do roznych ciernych dier a jednou z nich je aj tato oblubena problematika... imho je len otazka casu kedy ludom alá Harman zacne prepinat viac a viac a zacnu brat "spravodlivost" do svojich ruk. A viem si predstavit ze potom sa zacne viac focusovat na rasovu nenavist voci ciganom ci pripadne nejaku rasovu vzburu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tiez si myslim, ze bez nejakeho povstania alebo revolucie sa tu nic nezmeni a peniaze sa budu liat tam kde ich netreba/su neefektivne vyuzite.
davat peniaze do vzdelavania romov s dovodom, ze "aby na nas mal kto robit ked pojdeme my do dochodku" je uplny nonsens. Z tych milionov sa chyti mozno 1% a to percento moju situaciu nezachrani.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Budem sa opakovat. Aj ked plne chapem vas pohlad, realne peniaze pre celkovu socialnu podporu na slovensku nie su pre stat velky vydavok. Skor treba riesit tendre ktore za sucastnej vlady nie su len predrazene ale nehorazne predrazene.

To je jedna vec. Druha vec je,ze problem treba riesit dlhodobo. A zatial tusim len SaS mala navrh ohladom vyplacania davok na dennej baze (co by IMHO nejake vysledky prinieslo. Ale kedze toto nie je problem ktory sa da vyriesit "pred volbami" tak proste pre politikov pritazlivy nie je.

Tohto sa proste musia chytit ludia.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

pomohlo by mozno aj vyplacanie vyplat na tyzdennej/dvojtyzdennej baze ako v zahranici..ale to by sa musel prepracovat cely system
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Alebo proste cast vyplacat ako poukazy na stravu, oblecenie, sluzby ?
Ja chapem ze socialny system nie je zrovna najvacsi problem Slovenska a taktiez chapem ze ludom v nudzi pomoct treba ale toto co sa aktualne deje nie je nikde blizko riesenia.
Su zavisli romovia (nie vseci - ok) na soc. davkach a inych prijmoch od statu? Ano. Je riesenie ich dopovat tymito davkami ? Nie, to je zbavenie sa zodpovednosti na ukor prosteho ludu...
To je ako kriticky zavisleho fetaka zasypat heroinom riesi to sice jeho abstak (kratkodobe riesenie) ale z dlhodobeho hladiska jeho stav zhorsujeme.
butthead
Darca
Darca

Napísať odpoveď