Viete mi niekto poradit ako zazalohovat webovu stranku ktora bezi na drupale, napriklad ako HTML subory?
Pretoze, prechadzame na wordpress a poskytovatel hostingu musi prehodit databazy na novu verziu potrebnu pre WP a musi teda staru databazu z drupalu zmazat.
Dik
Drupal - offline zaloha
Re: Drupal - offline zaloha
Záloha drupalu sa robí tak, že si zálohuješ databázu a priečinok sites (prípadne ďalšie priečinky, ak ste v nich robili nejaké úpravy).
Cez phpMyAdmin by mal vedieť poskytovateľ hostingu, prípadne nejaký administrátor stránky, spraviť zálohu databázy do jedného lokálneho súboru, v prípade problémov vieš tú zálohu nahrať naspäť na server.
Aspoň takto to ja robím s našou firemnou stránkou, ktorá tiež beží na Drupale, aj som týmto spôsobom prenášal web medzi hostingmi - zálohoval som web na starom hostingu a obnovil na novom hostingu.

Cez phpMyAdmin by mal vedieť poskytovateľ hostingu, prípadne nejaký administrátor stránky, spraviť zálohu databázy do jedného lokálneho súboru, v prípade problémov vieš tú zálohu nahrať naspäť na server.
Aspoň takto to ja robím s našou firemnou stránkou, ktorá tiež beží na Drupale, aj som týmto spôsobom prenášal web medzi hostingmi - zálohoval som web na starom hostingu a obnovil na novom hostingu.
Ono stranka sa bude v podstate prerabat cela na novo, len by som potreboval zachvat nejako pristup k tej starej aby som z nej mohol cerpat...
Nech Ti spravia kópiu starého webu na nejaký iný hosting, nejakú inú doménu.. alebo na subdoménu, podadresár súčasnej domény. Tak môžeš mať starý web stále funkčný na nejakej inej adrese a z nej môžeš čerpať údaje na nový web.
Spravíš zálohu databázy cez phpmyadmin, skopíruješ všetky súbory z pôvodného webu na nové miesto, nahráš databázu na nový server a v súbore sites/default/settings.php zadáš nové údaje od databázy (meno databázy, login, heslo, host, port atď) a web by Ti mal fungovať aj na novom mieste, na novom hostingu.
Spravíš zálohu databázy cez phpmyadmin, skopíruješ všetky súbory z pôvodného webu na nové miesto, nahráš databázu na nový server a v súbore sites/default/settings.php zadáš nové údaje od databázy (meno databázy, login, heslo, host, port atď) a web by Ti mal fungovať aj na novom mieste, na novom hostingu.