Nástupný plat
Re: Nástupný plat
Sa mi nechce verit to s tym platom v Prahe. Na druhej strane rataj s tym, ze v Brne mozes dostat 25 ale aj 40 tisic na tej istej (podobnej) pozicii v roznych firmach.
zaujimava tema 
kazdopadne, spominane sumy sa nezhoduju s cislami zverejnenymi na naseplaty.sk
cim to moze byt? Zeby ATT, IBM, Dell, T-SYS ponukali fakt najlepsie podmienky ?
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tak nejak. Videl by som to tak, ze ak dostanes tu v Brne nastup X a po par rokoch naberies skusenosti, tak nasledne je jasne, ze by si nastupny plat 1,5X dostal aj v Brne (vdaka tym skusenostiam), bohuzial tazko ti za tych par rokov zdvihnu plat na 1,5X.melonSVK napísal:Sa mi nechce verit to s tym platom v Prahe. Na druhej strane rataj s tym, ze v Brne mozes dostat 25 ale aj 40 tisic na tej istej (podobnej) pozicii v roznych firmach.
No cim asi, aj v ramci jednej firmy a pozicie moze byt rozdiel v plate radovo desiatky percent.Hegy napísal:zaujimava tema
ale myslim nastup pre cloveka bez praxe, to by malo byt na "radovych" poziciach asi +/- to iste, ci?
-
t0m4s3
Admin
Ked som zacinal v IBM (10 rokov dozadu), tak som mal v zmluve napisane +-citacia "plat zamestnanca odpoveda platu zamestnancov v tej istej pozicii a to v rozmedzi 17000 - 31000,- Kc". Zaver si z toho urob aky chces.
Fiha
to som nevedel
-
Fabo
Hardcore addict
Napriklad taky, ze proste chceli mat pokryte rozpatie ktore sa dava podla tymu, technologie a cojaviemcoho.
Kukol som zbezne tie naseplaty a ked sa pozries na median a uvazis ze to je clovek s nejakou tou praxou, tak to moze sediet +-
Kukol som zbezne tie naseplaty a ked sa pozries na median a uvazis ze to je clovek s nejakou tou praxou, tak to moze sediet +-
mne to tam prave prislo dost malo ale na vychode je to asi ine ako na zapade takze priemer moze byt
-
Fabo
Hardcore addict
V BA regione je ten median o par stoviek inde, to vidis ked si to rozkliknes 
Nechápem, prečo sa však všade uvádza priemerný plat na Slovensku alebo v krajoch a nie medián, ktorý odpovedá realite (tzn. platí pre veľkú väčšinu ľudí) oveľa viac ako priemer. Priemer je totiž brutálne náchylný na odchýlky, napr. pár ľudí s platom 10 000€ mesačne ho totálne skreslia. Medián týmito odchýlkami nie je vôbec ovplyvnený, preto je to viac vypovedajúci faktor o platovej situácii v krajine.
Jediný dôvod je ten, že politikom viac vyhovuje, keď prezentujú priemerný plat na Slovensku, ktorý je samozrejme vyšší ako medián a voliči SMER-u im to žerú, lebo majú IQ tykve a nemajú ani páru o tom, aký je rozdiel medzi priemerom a mediánom
Jediný dôvod je ten, že politikom viac vyhovuje, keď prezentujú priemerný plat na Slovensku, ktorý je samozrejme vyšší ako medián a voliči SMER-u im to žerú, lebo majú IQ tykve a nemajú ani páru o tom, aký je rozdiel medzi priemerom a mediánom
-
t0m4s3
Admin
http://www.platy.sk/analyzy/menej-ako-p ... ludi/50134
Rozdiel medzi priemerom a medianom 9%, v CR je to az 16%
Ocakaval som vacsi rozdiel
Rozdiel medzi priemerom a medianom 9%, v CR je to az 16%
Ocakaval som vacsi rozdiel
-
Fabo
Hardcore addict
Ja tiez, ale otazka je, z coho sa to pocitalo.
Kedze u ludi s vyssimi prijmami tvoria vacsiu zlozku prijmu nefinancne alebo nepravidelne vyplacane platy - firemne auto (hodnota par stoviek + ), rozne rocne odmeny, podobne.
Ked si to vezmem na seba, tak az k 20% realneho prijmu tvoria vianocny bonus a rocne odmeny.
Kedze u ludi s vyssimi prijmami tvoria vacsiu zlozku prijmu nefinancne alebo nepravidelne vyplacane platy - firemne auto (hodnota par stoviek + ), rozne rocne odmeny, podobne.
Ked si to vezmem na seba, tak az k 20% realneho prijmu tvoria vianocny bonus a rocne odmeny.
ono sa to pocita z percenta. napr radovy zamestnanec ma mesacny prijem 1000brutto,jeho polrocna odmena bude 80percent z mesacneho prijmu tj 800brutto. Riaditel oddelenia ma 4tisic brutto, jeho polrocna odmena bude zase iba 80percent z mesacneho prijmu, co robi v jeho pripade 3200brutto.
Vecsina ludi podla mna nerobi dobre, ze vsetky svoje prijme stavaju iba na prijme od zamestnavatela.
Ovela lepsie je diverzifikovat:tj mat TPP aj zivnost, pripadne nieco prenajimat ,investovat atd. Potom clovek nemusi sa kazdy mesiac triast ci dostane odmenu o 100€ vyssiu ci nizsiu. Takze treba vytvorit kapital a potom ho uz len efektivne tocit a nechat zarabat, proste tvorit viacej aktiv ako pasiv.
Vecsina ludi podla mna nerobi dobre, ze vsetky svoje prijme stavaju iba na prijme od zamestnavatela.
Ovela lepsie je diverzifikovat:tj mat TPP aj zivnost, pripadne nieco prenajimat ,investovat atd. Potom clovek nemusi sa kazdy mesiac triast ci dostane odmenu o 100€ vyssiu ci nizsiu. Takze treba vytvorit kapital a potom ho uz len efektivne tocit a nechat zarabat, proste tvorit viacej aktiv ako pasiv.
-
Fabo
Hardcore addict
To sa jednoducho povie, ale vacsina ludi na to nema moznosti...
V podstate súhlasím s gogom, že si treba postupne vytvoriť čo najviac príjmov. Avšak nie je to také jednoduché a v tom je asi hlavný kameň úrazu, prečo to nerobí každý. Ono, kým získaš bokom toľko peňazí, aby si si mohol kúpiť nejakú nehnuteľnosť a potom ju prenajímať to bude trvať pomerne dlho, rádovo roky. Ak nebudeš brať hypotéku. To je to, že na začiatok potrebuješ nejaký solídny kapitál. Napríklad takých 100€ ako zhodnotíš?
-
t0m4s3
Admin
gogo-v prispevok je uplne mimo realitu bezneho zivota na Slovensku. Kolko ludi zije na hranici chudoby, prip. co by dali za to zit od vyplaty k vyplate - inak povedane "too much month at the end of the money"
No čo ja viem, keď sa prechádzam po meste, tak už to nie je také ako pred 6-7 rokmi, vtedy to bolo fest vidieť tie sociálne rozdiely. Dneska to už nie je také očividné, ako tomu bolo dávnejšie.
Zas na druhej strane sa pýtam, aký má význam priviesť napr. dieťa do takých podmienok, kedy sa oň nedokážem postarať? Vieš ono je to trošku aj o tom zapojiť inteligenciu do toho života... Deti sa dajú vychovávať aj v skromných podmienkach, ale keby ako rodina nemáme čo žrať poriadne, tak by som si dobre rozmyslel, či druhé, tretie, ..., desiate dieťa má zmysel priviesť do takých podmienok.
Zas na druhej strane sa pýtam, aký má význam priviesť napr. dieťa do takých podmienok, kedy sa oň nedokážem postarať? Vieš ono je to trošku aj o tom zapojiť inteligenciu do toho života... Deti sa dajú vychovávať aj v skromných podmienkach, ale keby ako rodina nemáme čo žrať poriadne, tak by som si dobre rozmyslel, či druhé, tretie, ..., desiate dieťa má zmysel priviesť do takých podmienok.
bundo, ak žiješ v Bratislave, tak budiš.
Vo zvyšku Slovenska sa rokmi práveže zväčšujú sociálne rozdiely. Stále menej a menej ľudí tvorí strednú vrstvu a skôr sa prepadávajú do chudoby. Vidím to vo svojom okolí - tí, čo si voľakedy mohli dovoliť chodiť na dovolenky aj párkrát ročne a relatívne často obmieňali autá, sú už dnes radi, že sú radi a môžu si dovoliť ísť do Chorvátska raz ročne.
Vo zvyšku Slovenska sa rokmi práveže zväčšujú sociálne rozdiely. Stále menej a menej ľudí tvorí strednú vrstvu a skôr sa prepadávajú do chudoby. Vidím to vo svojom okolí - tí, čo si voľakedy mohli dovoliť chodiť na dovolenky aj párkrát ročne a relatívne často obmieňali autá, sú už dnes radi, že sú radi a môžu si dovoliť ísť do Chorvátska raz ročne.
Pilifo možno keby nerozhadzovali na tie dovolenky tak by mali teraz viac. My sme vždy chodili iba raz ročne do Chorvatska a stačilo nám. Teraz už ani nechodime, ale nie preto, že by sme si to nemohli dovoliť, ale preto, že nas to už jednoducho nebaví vylihovať na pláži. Treba si dobre rozmyslieť kam dám peniaze a aký z toho budem mať úžitok a nie len ich nezmyselne rozhadzovať len preto, že ich mám.