Pilifo
Nejde o to, ze nedokazu,
egoisticke zeny casto nechcu.
Egoistickej zene je jedno, ze niekoho otravuje. Pre nu je samozrejmost, ze ona je princezna a svet sa toci okolo nej. Voli si vzdy najjednoduchsiu cestu pre nu samu. (Mala som spolubyvajucu, co ked si v strede dna zmyslela, ze si chce kupit bizuteriu v meste, dovtedy usmevom a kecami otravovala spolubyvajuceho-spoluziaka, kym s nou nesiel. Ved nejaky tajtrlik, co ti podrzi kabelku a povie, ze dobre vyzeras, sa vzdy hodi.)
Pozri, ked mas
normalne ego, tak nieco spolocne navrhnes a ked to polovicka zamietne, najdes ine riesenie. Ked mas
vysoke ego (si egoista), psychicky prinutis polovicku, aby to s tebou podnikla. A ak mas
nizke ego, tak nenavrhnes jasne, co chces, len to spomenies neisto medzi recou, ze by si to chcel. A ked tvoja polovicka na to nereaguje/ prepocuje to, tak sa na to vykasles.
Moja teza je, ze vacsina zien nejasne formuluje svoje priania a ked to ich partner prepocuje, tak sa svojich priani jednoducho vzdaju. Pritom problem nie je v muzoch, ale v nizkom egu zien. - samozrejme, hodnotim len podla mojich znamych.
Ak je zena egoisticka, bez problemov zvlada muzovi naservirovat svoje priania dost jasne, bez toho, aby riesila, ci ma na to cas, peniaze a energiu - proste ona je najdolezitejsia. Ak jej priania muz nedokaze splnit, bud sa s nim vobec nebavi, odkopne ho, alebo odsunie aspon do friend-zone.
PS: Samozrejme, pre zdravy vztah je najlepsie, ked maju obaja partneri "normalne ego", cize jasne definuju svoje priania, a zaroven beru ohlad na partnera.
LeibnitzX napísal:Co sa 2 tyka: viem Ti povedat, ze je to
o nesebavedomi. Preco som si taky isty? Pretoze po tej dlhej hojko teme co som zalozil (ani ju necitaj, ver mi) som zistil ze som co sa sebavedomia tyka skor ako zena. Zeny su castokrat nesebavedome (mozno to je dovod preco sa im pacia sebavedomi muzi). Ako nesebavedomy muz viem povedat tieto pozorovania:
- Ani vo sne by ma nenapadlo spravat sa sexisticky (hoci mi ta idea obcas preleti hlavou ked vidim nejaku zenu)
- Ak sa ku mne niekto sprava zle, tiez hladam najprv chybu v sebe. Ak by som ale mal sebavedomie, doveroval sebe tak by sa to nestalo
Je to teda len o nizkom sebavedomi tvojej kolegyne. A nie, nesebavedomi muzi situaciu nevyriesia - hoci by sme sa bali vas co i len (asexualne) oslovit, ziadna zena by zaujem urcite nikdy nemala ... Co je klucove je, ci niekto kto je sebavedomy je/nie je hruby.
Podla mna je to o nizkom egu.
Co sa sebavedomia tyka, si skor ako zena? Tak v mojej triede na gympli bolo prirovnanie "ako zena" nadavka
- Co ma s temou spolocny sexizmus?
- To je (tvoja) chyba
Nebola to moja kolegyna, ale kamaratka. A neslo o nejaky druh "dvorenia", ale o obtazovanie, kedze dotycny mal svoju rodinu a bol tak vo veku jej otca.