Zenský egoizmus

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
kathleen
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Zenský egoizmus

Príspevok od používateľa kathleen »

:D Fabo, takze za tym vsetkym je moj ZENSKY egoizmus. Well done! :)

Tie priklady sa netykali mna, ale su z realneho zivota. A ja netvrdim, ze zeny su chudatka a muzi su navine. Len su to urcite vzorce pasivneho spravania, ktore u zien pozorujem.

ad 1.: nejde o to, ze zena si nevie vymysliet program sama ci s kamaratkou. chce proste cez vikend nieco podniknut so svojou polovickou. a to aj za tu cenu, ze bude robit to, co bavi jeho.

ad 2.: keby mala zena zdrave ego, ozve sa hned. lenze ked sa chce vyhnut konfliktom a nechce byt u druhych za netykavku, radsej sa stiahne a je ticho.

Samozrejme, co sa pohlavi tyka, moze to byt aj naopak.. Podla mna je prejav zenskeho egoizmu, ked sa zena necha vsade pozyvat a automaticky plati muz a ked emocionalne vydiera partnera, aby skakal podla nej, aj ked to nema ziadnu logiku.

Priklad: chlap je dohodnuty pozerat s kamaratmi majstrovstva a zenska si zmysli nejaku somarinu, ze prave teraz musi ist nakupovat a on jej ma ako spravny partner pomoct. Cize vsetko ide nabok a kvoli nejakej blbosti musi chlap zmenit plany.
LeibnitzX
Expert
Expert

Príspevok od používateľa LeibnitzX »

Co sa 2 tyka: viem Ti povedat, ze je to o nesebavedomi. Preco som si taky isty? Pretoze po tej dlhej hojko teme co som zalozil (ani ju necitaj, ver mi) som zistil ze som co sa sebavedomia tyka skor ako zena. Zeny su castokrat nesebavedome (mozno to je dovod preco sa im pacia sebavedomi muzi). Ako nesebavedomy muz viem povedat tieto pozorovania:
  • Ani vo sne by ma nenapadlo spravat sa sexisticky (hoci mi ta idea obcas preleti hlavou ked vidim nejaku zenu)
  • Ak sa ku mne niekto sprava zle, tiez hladam najprv chybu v sebe. Ak by som ale mal sebavedomie, doveroval sebe tak by sa to nestalo
Je to teda len o nizkom sebavedomi tvojej kolegyne. A nie, nesebavedomi muzi situaciu nevyriesia - hoci by sme sa bali vas co i len (asexualne) oslovit, ziadna zena by zaujem urcite nikdy nemala ... Co je klucove je, ci niekto kto je sebavedomy je/nie je hruby.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

kathleen, prečo mám z tvojich príspevkov pocit, že ženy nedokážu nič podniknúť samostatne? :o

Nedá sa ísť nakupovať/do posilky/na obed s kamoškami alebo úplne sama bez toho, aby mala pocit, že otravuje svojho chlapa? Stačí to spomenúť raz a ak vidí totálny nezáujem zo strany svojej polovičky, môže sa tam vybrať aj sama, nie? :sly:

Ja som sa tiež polovičke nedoprosoval, ak som niekam chcel ísť a ona o to nemala záujem, tak prečo by to museli robiť ženy? Na druhej strane ak chce ísť niekam spoločne, obaja by mali byť schopní nájsť niečo, čo si užijú obidvaja, veď predsa páry sa dávajú dokopy väčšinou preto, že im je spolu dobre a majú nejaké spoločné záľuby, no nie?
kathleen
Light Professional
Light Professional

Pilifo

Nejde o to, ze nedokazu, egoisticke zeny casto nechcu.

Egoistickej zene je jedno, ze niekoho otravuje. Pre nu je samozrejmost, ze ona je princezna a svet sa toci okolo nej. Voli si vzdy najjednoduchsiu cestu pre nu samu. (Mala som spolubyvajucu, co ked si v strede dna zmyslela, ze si chce kupit bizuteriu v meste, dovtedy usmevom a kecami otravovala spolubyvajuceho-spoluziaka, kym s nou nesiel. Ved nejaky tajtrlik, co ti podrzi kabelku a povie, ze dobre vyzeras, sa vzdy hodi.)

Pozri, ked mas normalne ego, tak nieco spolocne navrhnes a ked to polovicka zamietne, najdes ine riesenie. Ked mas vysoke ego (si egoista), psychicky prinutis polovicku, aby to s tebou podnikla. A ak mas nizke ego, tak nenavrhnes jasne, co chces, len to spomenies neisto medzi recou, ze by si to chcel. A ked tvoja polovicka na to nereaguje/ prepocuje to, tak sa na to vykasles.

Moja teza je, ze vacsina zien nejasne formuluje svoje priania a ked to ich partner prepocuje, tak sa svojich priani jednoducho vzdaju. Pritom problem nie je v muzoch, ale v nizkom egu zien. - samozrejme, hodnotim len podla mojich znamych.

Ak je zena egoisticka, bez problemov zvlada muzovi naservirovat svoje priania dost jasne, bez toho, aby riesila, ci ma na to cas, peniaze a energiu - proste ona je najdolezitejsia. Ak jej priania muz nedokaze splnit, bud sa s nim vobec nebavi, odkopne ho, alebo odsunie aspon do friend-zone.

PS: Samozrejme, pre zdravy vztah je najlepsie, ked maju obaja partneri "normalne ego", cize jasne definuju svoje priania, a zaroven beru ohlad na partnera.

LeibnitzX napísal:Co sa 2 tyka: viem Ti povedat, ze je to o nesebavedomi. Preco som si taky isty? Pretoze po tej dlhej hojko teme co som zalozil (ani ju necitaj, ver mi) som zistil ze som co sa sebavedomia tyka skor ako zena. Zeny su castokrat nesebavedome (mozno to je dovod preco sa im pacia sebavedomi muzi). Ako nesebavedomy muz viem povedat tieto pozorovania:
  • Ani vo sne by ma nenapadlo spravat sa sexisticky (hoci mi ta idea obcas preleti hlavou ked vidim nejaku zenu)
  • Ak sa ku mne niekto sprava zle, tiez hladam najprv chybu v sebe. Ak by som ale mal sebavedomie, doveroval sebe tak by sa to nestalo
Je to teda len o nizkom sebavedomi tvojej kolegyne. A nie, nesebavedomi muzi situaciu nevyriesia - hoci by sme sa bali vas co i len (asexualne) oslovit, ziadna zena by zaujem urcite nikdy nemala ... Co je klucove je, ci niekto kto je sebavedomy je/nie je hruby.
Podla mna je to o nizkom egu.

Co sa sebavedomia tyka, si skor ako zena? Tak v mojej triede na gympli bolo prirovnanie "ako zena" nadavka :D

- Co ma s temou spolocny sexizmus?
- To je (tvoja) chyba :)

Nebola to moja kolegyna, ale kamaratka. A neslo o nejaky druh "dvorenia", ale o obtazovanie, kedze dotycny mal svoju rodinu a bol tak vo veku jej otca.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

kathleen napísal::D Fabo, takze za tym vsetkym je moj ZENSKY egoizmus. Well done! :)

Tie priklady sa netykali mna, ale su z realneho zivota. A ja netvrdim, ze zeny su chudatka a muzi su navine. Len su to urcite vzorce pasivneho spravania, ktore u zien pozorujem.

ad 1.: nejde o to, ze zena si nevie vymysliet program sama ci s kamaratkou. chce proste cez vikend nieco podniknut so svojou polovickou. a to aj za tu cenu, ze bude robit to, co bavi jeho.
Tak nech to urobi. Raz pojdu niekam kam chce ona, raz niekam kam chce on. Tak co sem tahas to ake to maju zeny tazke, ked musia predsvedcit chlapa ze chcu ist na tancovacku. zatialco chlapovi staci doma pozerat hokej?

kathleen napísal:ad 2.: keby mala zena zdrave ego, ozve sa hned. lenze ked sa chce vyhnut konfliktom a nechce byt u druhych za netykavku, radsej sa stiahne a je ticho.
Ano, ale keby tam bola hocijaka ina, tak ma muz kua iny problem. Takze ziadne, ako ty tvrdis
Muzi si proste vezmu, co chcu a zvysok neriesia.
kathleen napísal:Samozrejme, co sa pohlavi tyka, moze to byt aj naopak.. Podla mna je prejav zenskeho egoizmu, ked sa zena necha vsade pozyvat a automaticky plati muz a ked emocionalne vydiera partnera, aby skakal podla nej, aj ked to nema ziadnu logiku.
Ano je, a zaroven je to societalna norma.
kathleen napísal:Priklad: chlap je dohodnuty pozerat s kamaratmi majstrovstva a zenska si zmysli nejaku somarinu, ze prave teraz musi ist nakupovat a on jej ma ako spravny partner pomoct. Cize vsetko ide nabok a kvoli nejakej blbosti musi chlap zmenit plany.
a vo tom to je - zensky egoizmus.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Fabo

societalna norma? zmen prostredie, v kt. sa pohybujes ;)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Zmenit prostredie? Ako mam opustit zapadnu kulturu teraz, alebo jak to mam chapat?
Napísať odpoveď