MS v hokeji 2015 CR

O športe...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: MS v hokeji 2015 CR

Príspevok od používateľa hojko »

lumir: Tiez som sa divil, tusim ked bol zapas Ceska so Svedskom, ze ked sa divaci postavili, tak pred kamerou bola na pol obrazovky hlava. Tiez mi neslo do hlavy, ze preco nie je kamera vyssie alebo preco pod kamerou nenechali 3-4 miesta vedla seba volne. Z financneho hladiska by to bol uplne zanedbatelny pocet listkov. Takto to zial posobi dost amatersky, ak si toto neosetrili, ak na to nemysleli a ak to tam nikomu nevadi.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Pilifo napísal:Ak by Gáborík išiel na ďalší nájazd a dal by gól, mal by 25%-nú úspešnosť v nájazdoch, čo je rovnaké číslo, aké má snáď polovica hráčov v NHL. Za tragickú bilanciu by som považoval možno tak 0 gólov z 5 alebo 6 pokusov, k čomu sa dúfam Gáborík nedopracuje.
Ale uspesnost najlepsich hracov sa pohybuje okolo 50% a blizi k 60% :)
MFa napísal:Avsak, netreba zabudat, ze taka Kanada, Rusko, Finsko ci Svedsko su krajiny, kde ma hokej najvacsie zazemie, najvacsiu tradiciu, pozornost a leju do toho aj pomerne vela penazi. Vzdy to budu neohrozene velmoci, ktore sa budu medzi sebou bit. Ale coraz castejsie sa uz aj "slabsie" timy budu pytat o slovo.
Hnidopich zo mna je, ale Slovensko ma dlhsiu hokejovu tradicii ako spominane muzstva.
V Tatrach sa hrali ME Europy, 25 rokov predtym ako Rusi vobec zacali hrat hokej.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

"Ptali jste se na umístění hlavní kamery v O2 areně: Signál přímého přenosu přebíráme už 10 let od švédské televize TV4, nevyrábíme ho tedy. Věřme, že se s tím kolegové poperou a bude umístění této kamery po zbytek #mshokej lepší."
tuto sa riešili tie kamery https://www.facebook.com/sportCT/photos ... =1&theater

Inak včera po zápase s Kanadou bol v štúdiu ČT Sport tréner Rúžička a tváril sa, akoby prehrali vo vyraďovačke s Rakušanmi, dosť ma to prekvapilo, veď s tou prehrou museli rátať a v podstate ešte o nič nejde. Ani výkon nebol najhorší, ale nálada pod bodom mrazu. A čo Jágr predvádza v svojom veku, neskutočné, nikto sa tam na neho nechytá. Lieta tam ako keby mal 20.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Ano Kanade lepi po minulych rokoch a takto to vypada ked to zacnu brat aspon trochu vazne... Par hviezd NHL a zacnu sa diat veci. 6 rokov koncila vo stvrf. Vela hracov si chce ziskat renome aspon s narodakom, kedze hlavne hviezdy nepostupili ani do PO(gGiroux, Seguin) popripade sklamali a vypadli v prvom kole(Sid), takze motivaciu maju jak svina, aj im to prajem, Kanada proste ma taky siroky vyber muzstva, ze by v pohodicke zlozili este dalsie 3 elitne teamy. Konecne to vypada trochu inac, nez po minulych rokoch, kedy jedini Rusi vyrazne posilovali z NHL/KHL a robili zo seba velkych machrov ked vyhrali v takom zlozeni zlato... No teraz maju konkurenciu a to je dobre.

// Ani nie, z toho co mohli vzdy zostavit, sa nakoniec pridali 1-2 hviezdy a zvysok mladici ako v USA...ano USA posiela vzdy juniorku, ale ked im to vychadza tak preco nie? Alebo mi skus najst MS taky rocnik za poslednych 6 rokov, kedy mala Kanada v zostave hviezdy typu Seguin,Giroux,Sid,Mack?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Kanada uz dlhsiu dobu berie MS celkom vazne. Slabe vybery na svoje moznosti posielaju skor USA.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

To, že Kanada berie MS vážnejšie ako predtým, je vidieť aj na tom, že v hľadisku je vidieť nemálo kanadských fanúšikov, čo sa zase o US fanúšikoch povedať nedá. Samozrejme je v týchto 2 krajinách veľký rozdiel v popularite hokeja, ale moje tvrdenie potvrdzuje aj fakt, keď som asi pred rokom tweetoval jednému US youtuberovi, ktorý má channel, v ktorom rozoberá najväčšie športové udalosti, o tom, prečo nerozoberá aj MS v hokeji a ukázalo sa, že nemal o tomto turnaji ani páru priamo v období, kedy prebiehal :)
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Dnes veľmi dôležitý zápas Dánsko - Bielorusko aj z nášho pohľadu. Dúfam, že sa Dáni vzchopia a poriadne zabojujú, najlepšie ak by aj uchmatli nejaký ten bodík, lebo keď sa to tak vezme, tak už nemôžme získať ani o 1 bod menej, ako Bielorusko, pričom oni majú ľahší žreb vzhľadom na Dánov a Nórov, v porovnaní s našim dnešným večerným súperom, ktorého už oni zvládli.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Cesi vcera nemali jednoducho na Kanadu, ked potrebovali tak zapli. Tieto zapasy pozeram radsej bez zvuku, alebo stisene lebo komentar a ochkanie pri kazdej vacsej sanci budi dojem, ze Cesi mali ozaj tolko sanci a boli lepsi ako v skutocnosti boli. Z ceskeho vyberu ma prekvapuje Simon a Jagr zahral zas paradne, aj ked dost to bral zbytocne na seba castokrat, ale mal koniec koncov viac sil na konci ako o polovicu mladsi spoluhraci.

Velmi ma prekvapuje vyber USA. Nesledujem NHL tak intenzivne ako v minulych rokoch a polovicu muzstva prakticky nepoznam a dokazu porazat silne vybery relativne hladko. Ich hokej sa mi paci este viac ako kanadsky. Su rychlejsie v pasme, ihned pred branou a neskutocne bojuju o kazdy puk pri mantineloch. Pre mna su ciernym konom, uvidime ako zvladnu outsiderov, ktori budu betonovat lebo im pojde uz o krk.

Dnes pomerne nezazivne zapasy, myslim, ze Bielorusi zvladnu Danov, Svajc tiez Nemcov a my si dnes asi dame tretiu remizku
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

begbeee napísal: Hnidopich zo mna je, ale Slovensko ma dlhsiu hokejovu tradicii ako spominane muzstva.
V Tatrach sa hrali ME Europy, 25 rokov predtym ako Rusi vobec zacali hrat hokej.
Zamerne som nas nikam nezatriedil, lebo tu ked zatriedis k silnym tak si naivny trtko, co si nevie priznat realitu a ked nas priradis k slabsim, tak si hejter, neprajnik, vlastizradca. :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

podla mna my teraz tvorime druzinu so Svajcom, cakame ci motyka vystreli :D
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

^ súhlas o príspevok vyššie, síce braný s humorom, ale podla mňa dosť pravdivý. Už dlho nepatríme ani len do TOP 5, ale zas nie sme na tom tak, aby sme museli každým rokom bojovať o udržanie, môj názor. Čiže asi ako povedal guess, momentálne sme v takom štádiu, že každý úspech je prekvapením a nie naplneným očakávaním.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Dakedy bolo minimum postup do stvrtfinale a vsetko navyse bolo uspech.
Dnes je minimum boj o stvrtfinale a stvrtfinale je uspech.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

veru veru, je to obrazom "prace" v nasich koncinach za poslednych 10 rokov. neexistuje, ze predtym sa rodili talenty, ktore dokazali hrat v NHL (cez 40ks) a teraz ledva 10..urcite sa neprestali rodit, len nemaju peniaze na hokej a podpora je nulova.
a ked chalani vidia ake to je, tak uz v doraste sa na to vela z nich vyserie lebo ich to znechuti (samozrejme zly pristup, ale kto by to vycital ked naokolo vidia, v akych podmienkach hraju ich starsi spoluhraci)..to je uz ale na inu temu :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Mna na praci s mladezou zaraza, ze sa tak trocha ide od buka k buku.
Dakedy sme mali tiez samorasty, ale potom to tak vyzeralo: vsetci utok a cim dalej dozadu bieda.
Potom prisiel Filc so svojim brankarskym programom a za 10 rokov nas nestrasi trio Hartmann, Dragan, Rybar, ale prakticky nemame problem s nominaciou.

Druha strana je teraz problem. Situacia s centrami je tragicka. Pritom ked sa pozriete na TOP teamy sveta, center je pozicia na ktorej viac menej stoji uspech. Pozrite si poslednych vitazov SC:
Boston: Krejci, Bergeron, Marchand
Chicago: Toews, Sharp
LA: Kopitar, Richards
Pens: Malkin, Crosby

Tendencia je jasna - pritom aj uplne tragicke muzstva vedia hrat parande ak maju silneho centra a dobreho brankara / vid Slovinsko.

Takze preco sa programovo nevenovat predovsetkym centrom a brankarom (deje sa) ?
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Súhlasím že s centrami je to veľká bieda. Preto sa naši útočníci nepresadzujú, Gáborík, Daňo, ale aj Tatar sú strelci, ale potrebujú niekoho, kto im tie pozície pripraví. Ale zasa brankárov by som až tak čierne nevidel.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Pokiaľ ide o to, kde v rámci A-kategórie sa nachádza Slovensko v rámci výkonnosti, tak by som to prirovnal k 13 poschodovej budove s výťahom, Slovensko, je v rámci svetového meritka niekde na úrovni 5. poschodia a pozerá sa, ako Fínsko, Rusko, Švédsko, USA, Kanada sa vyviezli na spomínané 13 poschodie, Česko je na približne 6 poschodí (vďaka širšej základni talentov, kvalitnejšej lige a pod) a spomínané Slovensko len pozerá a nevie akosi naskočiť do idúceho výťahu a tak sa stáva, že už aj tí, kedysi ľahkí súperi, ako Nórsko, Dánsko, Slovinsko, Lotyšsko, Bielorusko nás dobiehajú a sú niekde na štvrtom a pomaličky ich uvidíme na úrovni Slovákov s tým, že ich výťah sa nezastaví ale pôjde nahor.....toľko podobenstvo o tom, kde sa asi tak nachádzame. Vždy som bol kritik a vždy budem aj keď sa bude dariť, vždy budem hľadať negatíva, pretože kto si pripustí, že všetko je fajn prestane sa starať s tým, že veci idú aj "samé tým správnym smerom", viď situácia v našom hokeji od zisku titulu v roku 2002

Sledujem zápas Švajčiarsko - Nemecko (o chvíľu rozoberiem obidve mužstva), avšak v štúdiu Pavlikovský povedal, že očakáva od dua Kopecký - Gáborík nejakú peknú akciu. Trošku som iného názoru. Kopecký, a to treba zopakovať po tisíci raz, nie je a ani nikdy nebol kreatívny hráč, nerobme z neho univerzálneho hráča, schopného brániť, útočiť, dávať goly alebo prihrávať, to on nie je ! Očakávam trápenie so Slovincami ako tomu bolo s Bieloruskom a Dánskom, aj keď trápenie to je tiež nepresný výraz, kvalita nášho mužstva nemá na to, aby sme jednoznačne povedali, že Slovincov "rozbijeme" 7:1 a v polovici zápasu budeme šetriť sily na zápas s Nórskom

K Nemcom a Švajčiarom.....Švajčiari už stratili ten lesk mužstva, ktoré každého potrápi od striebra z pred dvoch rokov a mám dojem, že odvtedy tiež aj zaspali na vavrínoch. Mužstvo je tvorené prakticky tými istými hráčmi - Bodenmann, Brunner, Romy, Hollenstein, pričom Brunner išiel kvalitou dole, práve po svojom pôsobení v zámori, po návrate zďaleka nemá takú produktivitu ako pred odchodom do zámoria...takú paralelu vidím v súvislosti s odchodom Panarina do Chicaga a roztrhnutia Petrohradskeho tria Šipačov-Dadonov-Panarin.....Švajčiari majú jednu, dosť rozhodujúcu črtu spoločnú práve s dnešným súperom - mužstvom Nemecka. Oba tímy totiž čerpajú hráčov prevažne z vlastnej ligy, čo je samozrejme v poriadku, až na jednu skutočnosť. Tí hračí sa naučili nebyť tými, na ktorých stojí zodpovednosť z dôvodu, že tieto úlohy v ich ligách plnia Kanaďania, Švédi, či Američania a presne to sa dnes prejavuje v zápase, kde absentuje vyššia kvalita hry. Práve toto zaspali Švajčiari, pričom dva roky to nie je doba, po ktorej by sa mali chytať za hlavu tak ako funkcionari v slovenskom hokeji. Vyprodukujú síce kvalitných hráčov, avšak nie lídrov (Josi je ešte mladý a hraje po boku Webera, takže ho zatiaľ za skutočného lídra nepovažujem, Streit je už predsa len starý). Horšie sú na tom Nemci, ich liga je zaplavená zámorskými hráčmi a od odchodu Uwe Kruppa zo striedačky mám o nich obavu pretože každým rokom strácajú na svojej kvalite a čelia riziku zostupu do B-kategórie, čo by bola katastrofa pre ich hokej.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tiež som pozeral Nemecko - Švajčiarsko a hrozný hokej. Množstvo chýb, skoro žiadne šance. Od Nemcov som toho veľa nečakal ale Švajčiari ma sklamali, minimálne o triedu horší tím ako pár rokov dozadu. Ani presilovky nemali dobré, ani protiútoky, akurát v obrane to nejako uhrali, ale je pravda že Nemci príliš nevystrkovali rožky. Brunner ma tiež neoslnil, ale nechcem hodnotiť po jednom zápase, lebo myslím že ani Josi dnes nehral nič extra, na to ako ho ospevovali. Nakoniec rozhodla jedna chybička. Ale mne sa zdá že na kvalite stratili aj Francúzi, celkovo som čakal tieto MS vyrovnanejšie tie súboje.

Panarin mieri do Chicaga? Toho útoku bude škoda :/ Každopádne chápem, že si chce zahrať NHL. Javil sa ako tvorca gólov tohto tria, čiže kreatívny hráč, hádam sa presadí aj v zámorí. Ja len dúfam že dnes vyhráme aspoň o gólik v riadnom hracom čase, lebo ďalšia strata by nás mohla mrzieť. Verím že Tatar dnes zavesí a konečne sa presadí už aj Daňo. Som zvedavý kto bude chytať. Písalo sa, že Laco bude asi potrebovať nejaké voľno, ale nenaznačili kedy by to malo byť. Keďže teraz hráme znova dva zápasy za dva dni, možno to príde dnes, lebo zajtra máme podľa mňa lepšie hrajúcich Nórov a potom súperov, s ktorými to bude záležať najmä od brankára. Takže môj tip, buď uvidíme Hudáčeka chytať dnes, alebo potom až proti Rusom.
J.O.S.E
King
King

Upísal sa Chicagu, už som čítal, že má prezývku "ruský Kane", takže som zvedavý aj keď podľa mňa sa v zámorí nepresadí. Obávam sa toho, že ak sa nepresadí, tak už nedosiahne ani po návrate do KHL takú úroveň akú má dnes. Zase na druhej strane je to mladý hráč, ktorý nebol draftovaný a všetko si vydrel v Podoľsku, kde sa presadil v tak slabom mužstve a po výmene do SKA Petrohradu sa nestratil medzi hviezdami a dokázal sa presadiť....Petrohrad namiesto Panarina získal Švéda Joakima Lindstroma, ktorý sa vracia z druhého pokusu o prerazenie v NHL. Po Colorade mu to nevyšlo ani v St. Louis (a po trejde v Toronte), evidentne mu sedia europske klziská.

:arrow: http://espn.go.com/chicago/nhl/story/_/ ... -year-deal

Ešte jedna poznámka ku Kovalčukovi - už to nie je ten hráč, ktorý ohúril celú NHL, časy kedy ohuroval sú zdá sa už nenávratne preč. Všímam si ho zatiaľ celý priebeh MS, play-off KHL a celkovo v sezóne ho zatienili spoluhráči Dadonov - Sipačov - Panarin, avšak tiež je fakt, že už to nie je ten individualista, ako v mladosti, ale chýba mi ten jeho drajf a zápas pre hru, na ktorý som bol u neho zvyknutý, proste neberie na seba zodpovednosť v ťažkých chvíľach zápasov a zároveň akosi prestal strieľať dôležité góly.

Pokiaľ ide o ten náš zápas, aj v zápase s Bieloruskom som očakával, že naši do zápasu po skúsenosti s Dánskom, vlietnu a dajú rýchly gol, prípadne si vytvoria poriadny tlak, ktorým by naviazali na zápas s Dánskom, ale nestalo sa rovnako ako aj v spomínanom zápase s Dánskom. Oba zápasy boli z našej strany veľmi strachopútske a v podstate čakáme, kým dostaneme facku a potom začneme hrať efektívne. To sa v zápase so Slovinskom nemusí vyplatiť a v podstate si národný tím koleduje o riadnu prehru na turnaji, pretože tak ako sme vyhrali, tak sme mohli aj reálne prehrať o gól obidva zápasy a nikto by sa nemohol čudovať. To je na tom to najhoršie, že nemáme kvalitu na hokejkách, nevieme rozhodnúť zápas svojou silou, ale máme len toľko závidené "české" šťastie.

//Kovalčuk má 32 rokov, ale narážal som na to, že po odchode z NHL na sebe nepracuje až tak, ako by som od neho očakával. Je to pochopiteľné aj, KHL nie je tak náročná ako NHL - počet zápasov, nehrá sa tak fyzický náročný hokej a pod.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Kovalchuk má svoje roky, a predsa len, nie každý ich znáša ako Jágr :D mňa z Rusov viac sklamal Malkin, podľa mňa zatiaľ na jeho štandardy slabý výkon, po pravde aj od Tarasenka som čakal viac. Seguin dal až včera svoj prvý bod na týchto MS, ešte som si hovoril, že ďalší zápas si naňho podám, že zavesí, ale nakoniec sa presadil. Celkovo prvá Fínska lajna ma nepresvedčila na čele s Kontiolom. Ale zápasov je ešte veľa a možno sa rozbehnú.

//nehovorím že tie zápasy boli dobré a nemohli sme prehrať, ale takisto sme mohli obidva aj vyhrať v riadom hracom čase, mali sme väčšiu aktivitu, aj viac šancí, takže až takým šťastím by som to nenazval, mohlo to dopadnúť aj lepšie. Pred turnajom som hovoril, že to nevidím ružovo v boji o postup, ale tak po dvoch zápasoch stále reálne žijeme a aj prípadná záchrana vyzerá fajn :D

//toho Panarina som googlil hneď ako som si to od teba prečítal...tak aj ten Kovalčukov prestup má samozrejme vplyv na jeho výkon, ale pre mňa teda nie je najväčším sklamaním a Rusi majú v útoku takú veľkú silu, že to nestojí na jednom hráčovi, ani útoku. Myslím že ešte nejaké góly dá, tú strelu má stále skvelú 8)
J.O.S.E
King
King

Kontiola mal katastrofálnu sezónu, posledné dve sezony mal výborne, získal aj titul majstra sveta a túto sezónu sa pokusil uspieť v zámori, nepodarilo sa a vrátila sa do KHL, lenže v drese Jaroslavle dal v 32 zápasoch 1 GOL !!!, čo určite nie je dobré pre jeho psychiku a tiež možno povedať, že ho Fínsky tréner zobral práve vďaka tomu že žiaril na MS 2013 a verí, že sa môže rozohrať....to isté, ako si spomenul Malkin 17 zápasov čaká na gol...ale on nehrá tak katastrofálne zase, čudujem sa a už som to písal, že nikdy nebude skutočnou hviezdou, kým neodíde z Pittsburghu, pretože tam hraje a hrať bude v tieni Crosbyho....aj letne posily čo boli tak všetko dávajú hrať ku Crosbymu a Malkin má v podstate každú chvíľu niekoho iného v útoku a to sa nedá. TO nie je teda spôsoboené jeho slabou formou, ale tým, že nie je zohratý za celú sezonu s nikym. Vymenili Jokinena, Neala a s kým ma hrať ? Hornqvist bol aj zranený a hrával s Crosbym po zranení Dupuisa a zase to nie je hráč typu Neal....myslím, že Malkin bojuje skôr so svojou psychikou, že si tak neverí, ale nie je to, opakujem ešte raz, poklesom jeho formy. Ako líder to bol on, kto vyhral v roku 2012 titul pre Rusov, on to bol, kto v 2008 roku vyrhal SC pre Pittsburgh, kedže Crosby bol zranený a líderstvo a pozícia prvého centra prešla na Malkina....Crosby ako prvý center nedokázal kolektívne priviesť svoje mužstvo k SC !!!, čo je pre mňa rozhodujúci fakt v názore, kto je lepší, či Crosby alebo Malkin....avšak mediálna hviezda je Crosby, veď je Kanaďan predsa...to je ako Halák a Price, ked Jaro vytlačil Pricea v slávnom play-off a vyradil Washington a Pittsburgh, ale musel ísť, lebo Montreal je bašta Kanaďanov a jednotkou nebude predsa Slovák....
Napísať odpoveď