g1w-c onboard camera
Re: g1w-c onboard camera
Ten polarizačný filter ti nezlepší viditeľnosť v noci, on tlmí len odrazy svetla z palubovky. Na tom obrázku, ktorý sem jefty pridával na predchádzajúcej strane, pekne vidíš, že na čelnom skle nie je pri použití polarizačného filtra vidieť odraz mriežky z palubnej dosky.
Aha, dakujem. Vsimol som si len sytost farieb, tu mriezku som nejako nespozoroval. 
..a za slnečného dňa budeš mať peknú modrú oblohu, ak budeš mať slnko po pravej alebo ľavej strane.. 
A v noci to bude horsie ako bez neho
By the way, uz ho mam namontovany aj ja. Vyriesil som to pragmaticky - obojstrannou lepiacou paskou
Tou takou hrubou penovou, drzi to fajn a mozem to dat kedykolvek dole. (fotka je z messengera, cize na p. kvalita)
V poslednej dobe som sa konecne dostal k dolezitym upravam.
1/ polarizacny filter + maskovanie
Na uchytenie filtra som pouzil len ciernu izolacnu pasku a nie lepidlo. Zatial drzi dobre. Neskor by som filter prilepil napevno. Cierna paska posluzila tiez na zamaskovanie prisvietenia + bieleho napisu.
2/ schovanie napajacieho kabla
Podarilo na mi schovat napajaci kabel tak, ze ho nie je vobec vidiet. Jedine 10cm od kamery po calunenie strechy. Kabel konci v stredovom tuneli pod pristrojovkou, odkial je napajany.
3/ schovanie napajania, resp vymena adaptera do zapalovaca za DCDC menic (12V na 5V)
Schoval som aj adapter na napajanie a zaroven som pridal 2 usb na napajanie dalsich spotrebicov. Preto bolo nutne nahradit autozasuvkovy adapter za menic napatia. Vybral som menic, ktory zvladne na vystupe 5V@3A, teda bude dost na napajanie kamery, telefonu, tabletu, navigacie...Tato uprava je zlozitejsia a preto ked ju celu zdokumentujem, vytvorim osobitnu temu.
1/ polarizacny filter + maskovanie
Na uchytenie filtra som pouzil len ciernu izolacnu pasku a nie lepidlo. Zatial drzi dobre. Neskor by som filter prilepil napevno. Cierna paska posluzila tiez na zamaskovanie prisvietenia + bieleho napisu.
2/ schovanie napajacieho kabla
Podarilo na mi schovat napajaci kabel tak, ze ho nie je vobec vidiet. Jedine 10cm od kamery po calunenie strechy. Kabel konci v stredovom tuneli pod pristrojovkou, odkial je napajany.
3/ schovanie napajania, resp vymena adaptera do zapalovaca za DCDC menic (12V na 5V)
Schoval som aj adapter na napajanie a zaroven som pridal 2 usb na napajanie dalsich spotrebicov. Preto bolo nutne nahradit autozasuvkovy adapter za menic napatia. Vybral som menic, ktory zvladne na vystupe 5V@3A, teda bude dost na napajanie kamery, telefonu, tabletu, navigacie...Tato uprava je zlozitejsia a preto ked ju celu zdokumentujem, vytvorim osobitnu temu.
sundevil, to napájanie máš vyriešené pekne, ale prečo si si na displeji nechal tú hnusnú fóliu?
S kamerou som celkom spokojný, za tie peniaze je to "no brainer", akurát ma štve, že to až tak dobre nezachytáva zvuk. V nastaveniach som nenašiel žiadne detailnejšie čudlíky na mikrofón, takže mi to nahráva zvuk dosť slabo a navyše ak nejdem zrovna po diaľnici, tak vo videu počujem akurát taký nepríjemný rezonančný zvuk podobný tomu, s ktorým mal problém melon. Nemal nikto iný podobný problém? Je to fakt len o tých tlačidlách, ktoré majú vôľu a spôsobujú tie rezonancie?
S kamerou som celkom spokojný, za tie peniaze je to "no brainer", akurát ma štve, že to až tak dobre nezachytáva zvuk. V nastaveniach som nenašiel žiadne detailnejšie čudlíky na mikrofón, takže mi to nahráva zvuk dosť slabo a navyše ak nejdem zrovna po diaľnici, tak vo videu počujem akurát taký nepríjemný rezonančný zvuk podobný tomu, s ktorým mal problém melon. Nemal nikto iný podobný problém? Je to fakt len o tých tlačidlách, ktoré majú vôľu a spôsobujú tie rezonancie?
folia je uz dole
tato fotka je starsia
rezonancie su vraj cisto otazkou tlacidiel. Druha kamera mi tiez rezonuje. Tento tyzden som to riesil. Prelepil som ich ciernou paskou, ale este som nepozeral video ci to uplne odstranilo pazvuky.
rezonancie su vraj cisto otazkou tlacidiel. Druha kamera mi tiez rezonuje. Tento tyzden som to riesil. Prelepil som ich ciernou paskou, ale este som nepozeral video ci to uplne odstranilo pazvuky.
-
Jaccobinho
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
V najbližších dňoch objednávam 
Inak ten "motion detection" asi úplne nefunguje, keďže bez napájania tá kamera vydrží tak 2 sekundy, čo? 
-
Fabo
Hardcore addict
to je o tom, ze tu kameru mas napajanu furt (trebars priamo z baterie na menic), a zaznamenava len vtedy ked je pohyb. Potom mozes napriklad rano pozriet ci ti niekto neobzeral v noci auto.
Neviem ako vy, pani, ale po susenosti znameho, ktory zaparkoval v podzemnej garazi nemenovaneho OC a na pol hodinku si odbehol a pri navrate nasiel rozbite okno a kamera fuc, kameru uz na ociach nenechavam. Stale ide zo stojana dole do laktovej opierky. Paradoxne mal len lacnu cinu za nejakych 20-30€ a za vymenu skla dal raz tolko.
//666. prispevok, snad to nepritiahne diabla a nevykradnu mi auto.
//666. prispevok, snad to nepritiahne diabla a nevykradnu mi auto.
g1w nema funkciu motion detection. K tym 2 sekundam. C model s kondenzatorom je tak nastaveny, aby sa pri vypadku napajania okamzite vypol. Je to planovanie vypnutie a teda sa zaznam nahra cely. Model s bateriou moze v tejto situacii zlyhat ak ma zlu bateriu.Pilifo napísal:Inak ten "motion detection" asi úplne nefunguje, keďže bez napájania tá kamera vydrží tak 2 sekundy, čo?
Btw, kondenzator vydrzi viac ako tie 2 sekundy. Staci odpojit napajanie, pockat kym sa kamera vypne a tlacidlom (bez zapojenia napajania) opat zapnut. Kamera sa zapne a par sekund vydrzi kym sa opat vypne.
Tak "motion detection" má písané v zozname features. Ale beriem, že od kamery za 45€ sa dokonalosť čakať nedá...
Asi chceli zaposobit
Na nahravanie pocas parkovania bude najlepsie pouzit power banku. A este zmensit rozlisenie, lebo pri 1080p 32GB karta bude stacit len na 5 hodin zaznamu.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tjn, skoda ze nema podporu do 64GB. Takto by stacila 95% ludi, ak sa nic pocas jazdy nestane, proste ju premazes.
Alebo si v aute nosit 2 karty ak jazdis dlhe trasy. Inak si myslim ze 5 hodin je az az, teda ak kamera samotna podporuje format karty. Inak by bolo otravne ju stale brat von. Ci prepisuje stare zaznamy? Kedze tiez sa rozhliadam po nejakej kamere.
Alebo si v aute nosit 2 karty ak jazdis dlhe trasy. Inak si myslim ze 5 hodin je az az, teda ak kamera samotna podporuje format karty. Inak by bolo otravne ju stale brat von. Ci prepisuje stare zaznamy? Kedze tiez sa rozhliadam po nejakej kamere.
Prepisovanie najstarsieho zaznamu je samozrejmostou. 64GB karta od samsungu ide pouzit. Da sa najst navod ako ju naformatovat.
-
Jaccobinho
Medium Star
Chcel som ju pôvodne napojiť na žiarovku zapaľovača, tak mi poradili vzhľadom k môjmu autu (Opel) - je tam dobrý prístup a prúd tam ide vtedy keď treba. Bál som sa hlavne, že mi vybije baterku ak ju mám napájanú permanentne (zapojiť priamo na baterku).. Môže sa to stať? Auto mi stojí bez štartu v najextrémnejších prípadoch 2-3 dni, aj to výnimočne, väčšinou oveľa kratšie.
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2015, 13:01)
Kamera prišla, funguje super. Našťastie ostala nepovšimnutá colníkmi, takže som ušetril na DPH
Biely nápis a LEDka vpredu samozrejme prelepené čiernou páskou, objektív zatretý fixkou, ale v dohľadnej dobre budem riešiť polarizačný filter, lebo tým že nie je úplne nalepená na skle objektívom, prístrojovka sa tam fakt odráža. Navyše sa mi bohužiaľ nezmestí za spätné zrkadlo, čiže musí byť celá vedľa neho, to ale skúsim vyriešiť druhým držiakom, ktorý som doobjednal (starší typ ktorý bol k nej dodávaný - je menší). Čiernou páskou som prelepil aj tlačítka, ale budem to musieť lepšie vymyslieť, stále je počuť trasenie, hlavne na mačacích hlavách u nás v centre. Chýba mi okamžitý šetrič obrazovky, ako to napísali už viacerí. Navyše počujem niekedy na zázname nejaké pískanie, vidno napríklad v tom nočnom videu. Skúsim to rozobrať a fixnúť, keď budem mať viacej času. Môj postreh - pod fóliou, ktorá je určená len na prepravu, je ešte jedna ochranná fólia na displeji, taká ako býva na mobilných telefónoch.
Napájanie mám 12V zo stropnej lampičky, kde som si prirobil 12V zásuvku, všetko schované pod stropom, žiadne ťahanie káblov. Výhoda - zásuvka sa vypne automaticky po 10 minútach od vypnutia zapaľovania.
S 32GB Samsung microSDHC EVO kartou (UHS-1) nemá žiaden problém. Expozícia +2/3, jefty vďaka za radu. Od predajcu ešte skúsim niečo vymámiť, držiak na zrkadlo mi prišiel zlomený a pozorujem, že obraz na displeji (nie video) sa mi pri prehrávaní trošku vlní, nie je to pekné.
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2015, 13:01)
Kamera prišla, funguje super. Našťastie ostala nepovšimnutá colníkmi, takže som ušetril na DPH
Napájanie mám 12V zo stropnej lampičky, kde som si prirobil 12V zásuvku, všetko schované pod stropom, žiadne ťahanie káblov. Výhoda - zásuvka sa vypne automaticky po 10 minútach od vypnutia zapaľovania.
S 32GB Samsung microSDHC EVO kartou (UHS-1) nemá žiaden problém. Expozícia +2/3, jefty vďaka za radu. Od predajcu ešte skúsim niečo vymámiť, držiak na zrkadlo mi prišiel zlomený a pozorujem, že obraz na displeji (nie video) sa mi pri prehrávaní trošku vlní, nie je to pekné.
-
RATZINGER666
Darca
hm, no na to, kolko tie kamery stali, to nie je ziadna hitparada, kopu starosti popri montazi, obraz sa mi nejako obzvlast kvalitny nezda, ani ten drziak nevyzera moc pevne...
Ukaz mi kameru do 100 eur s lepsim obrazom 
-
RATZINGER666
Darca
nehovorim, ze existuju do 100e lepsie, podla recenzii asi ani nie, resp. ich moc nebude, ale oproti tym cinskym, co som skusal ja, tam az taky nejaky extremny pokrok nevidim... ale nie som fotograf ani kameraman, moj nazor nie je objektivny... ale jednoducho ten obraz nie je taky, za aky by som bol ochotny zaplatit troj- alebo stvornasobok ceny...