Nie je GPS modul ako GPS modul [emoji1]
Ak som mal LG L9 II tak mi na prejdenej trase často meranie vybocilo z reality (napr. Behal som okolo rieky a na mape bolo, ze som šiel cez vodu)... Od kedy mam HTC m8 tak takéto odchýlky su ojedinelé..
je presnejsie gps alebo cyklopocitac ?
Re: je presnejsie gps alebo cyklopocitac ?
LG ma ubohe gps prijmace, pisalo sa o tom aj na fore a hlavne na Mobilmanii. Porovnavat gps prijmac v mobile s computerom typu Garmin asi nie je moc vhodne, najma ak zariadenie disponuje gps+glonass - http://www.garmin.cz/aktualne/aktuality ... onass.html
M8 takisto podporuje glonass
To uz neviem. Jedno vsak viem, ze na LG nefunguje poriadne ani len gps. Napokon toto neni tema o mobiloch.
V mojom prípade ale je GPS modul určite vadný. Nepripojí ma ani na krásne čistej oblohe v prieehu 10 minút, pokiaľ nezapnem mobilné dáta, a vtedy to je zase dosť nepresné. Neviem čím to je, už som to riešil, mám Nexus 4, iným to podľa netu ide krásne, že sa pripojí za 2 sekundy, ako na väčšine mobilov.
Ja by som povedal, že je to skoro jedno. Pri gps máš navyše možnosť spätne si pozrieť prejdenú trasu, prevýšenie a čo ja viem čo ešte. Chybovosť záznamu gps môže akurát nastať ak sa nachádzaš v zalesnenom teréne, členitom teréne, poprípade pri prechode cez prekážky, ako napr. v uliciach mesta, vysoké budovy a pod, takže pri takýchto podmenkach je presnejší cyklometer by som povedal, lebo poloha sa vtedy môže u gps od skutočnej zmeniť rádovo v metroch 5 a viac. Ak je to na voľnom priestranstve, kde nie je žiadny zákryt, tak tam by som to videl zarovno (samozrejme výnimku tvoria zariadenia s pripojením na gsm, kde dostávajú v reálnom čase spresnenia polohy cez mobilnú sieť). Ak má teda nastavený správny obvod kolesa, tak by to malo byť zajedno. Ak by išlo o presnosť aktuálnej polohy, tak tá sa len pri príjme gnss a glonass cez egnos službu pohybuje rádovo v metroch, lepšie povedané 2-3m, pri príjme korekcií z antén do 1m, ale to len v prípade že sa nejedná o členitý terén, poprípade zákryt v uliciach mesta.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Dnes som si meral trasu cez runtastic na LG G2 a musím povedať, že je to pekne nap... Trasa vybočuje aj o 10 metrov. Kamarát meral tiež na Sony Xperia Z2. Každému ukazovalo inak nielen kilometre, ale aj čas. Takže u mňa na plnej čiare vyhráva tachometer.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ked prejdes 50km trase a mobil ti ukaze trasu 50km a tachometer 50,5km, je tych 500 metrov az tak dolezitych, hlavne ked pri GPS to mas pekne na internete, vies si pozriet mapu, casy, rychlost, nadmorsku vysku...??? Ak dobre pocitam, 500 metrov pri 50km je ochylka 1 percento, takze statisticky je to celkom v norme.