Zle nastavený router?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zle nastavený router?

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Zdravím, kúpil som nový router ASUS RT-AC51U najmä kvôli podpore 802.11ac štandardu, podpore 2.4Ghz a 5Ghz súčasne, ale ide mi ešte pomalšie ako môj súčasný TP-LINK TL-WR841ND
speedtest s TP Linkom http://www.speedtest.net/my-result/4364703341, ASUS má Download 20Mb/s a Upload 60Mb/s. Hral som sa už aj s nastaveniami ale nič nepomohlo, kde môže byť chyba?

WiFi LAN karta je 802.11n
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Zle nastavený router?

Príspevok od používateľa hrban »

chyba je v samotnom asuse, mám tiež drahý router od asusu, ktorý práve kvôli tomuto používam ako switch, má nahovno wi-fi, pomalšie ako ten shit čo som dostal od providera, asi tak, natiahni kábel a máš to vybavené.

btw polka fóra tu bude tie routre ospevovať, ale ani jeden z nich nemá ten hnus od asusu.

pozri na stránku, či nevydali nový FW, (nepozeraj to cez update v routeri, to nefunguje ako má, treba hľadať priamo na stránke) a nahraj ho tam či sa to nezlepší, ak nie tak mrkni po dd-wrt alebo open-wrt, ak nie je tak máš smolu.

EDIT: mrkni tento fw Verzia 3.0.0.4.376.3754 či ho tam máš ak nie tak ho tam nahoď

//autoeditácia príspevku (17 Máj 2015, 13:16)
takže pred pár dňami vyšiel FW na môj router od asus-u verzia 1.0.9.2 kde je napísané asi toto

Fixed WiFi related issues

takže konečne po roku opravili FW a router ide ako má, príde mi to ako nové EA, vydajú čosi a až po roku si to dajú dokopy... ale konečne mi ide wi-fi stabilne, síce po viac ako roku ale dali to dokopy, potlesk asus :nono:
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Díky, zajtra pozriem, aký mám. Ak to nepôjde tak to vrátim. Ešte mi zostáva 10 dní na vrátenie asi, podľa zákona, len som to doteraz nevyužil, toto bude zrejme prvýkrát.

//firmware som mal aktualizovaný na najnovší (ten čo si ty sem dal) a nič, vrátim to, nemám na to nervy.. znova som to premeral a slabota, následne zapojil starý router a http://www.speedtest.net/my-result/4368563929 čo je u nás v meste bežná rýchlosť na optike. A to stál o polovicu menej :roll:
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

to napíš ss používateľovi Michaelo. Ten ich ospevuje jak najlepšie routre, nech ti poradí kde je problém, ja osobne si myslím, že je to len naprd FW a zriešia to upgradom FW ale ten môže výsť budúci týždeň alebo až o rok...

//autoeditácia príspevku (18 Máj 2015, 17:37)
no ale k problému, asi ako prvé by som skúsil omerať ping na router

čiže win+r, spustiť cmd, tam príkaz ping 192.168.1.1 -t (v prípade, že router má ip adresu 192.168.1.1)
a mrkni či ti robí to isté čo mne na prvom obrázku tu, čiže ping je pekne stabilný len raz za 10 krát tam skočí 150ms.
Napísať odpoveď