Zdravím, kúpil som nový router ASUS RT-AC51U najmä kvôli podpore 802.11ac štandardu, podpore 2.4Ghz a 5Ghz súčasne, ale ide mi ešte pomalšie ako môj súčasný TP-LINK TL-WR841ND
speedtest s TP Linkom http://www.speedtest.net/my-result/4364703341, ASUS má Download 20Mb/s a Upload 60Mb/s. Hral som sa už aj s nastaveniami ale nič nepomohlo, kde môže byť chyba?
WiFi LAN karta je 802.11n
Zle nastavený router?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zle nastavený router?
chyba je v samotnom asuse, mám tiež drahý router od asusu, ktorý práve kvôli tomuto používam ako switch, má nahovno wi-fi, pomalšie ako ten shit čo som dostal od providera, asi tak, natiahni kábel a máš to vybavené.
btw polka fóra tu bude tie routre ospevovať, ale ani jeden z nich nemá ten hnus od asusu.
pozri na stránku, či nevydali nový FW, (nepozeraj to cez update v routeri, to nefunguje ako má, treba hľadať priamo na stránke) a nahraj ho tam či sa to nezlepší, ak nie tak mrkni po dd-wrt alebo open-wrt, ak nie je tak máš smolu.
EDIT: mrkni tento fw Verzia 3.0.0.4.376.3754 či ho tam máš ak nie tak ho tam nahoď
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2015, 13:16)
takže pred pár dňami vyšiel FW na môj router od asus-u verzia 1.0.9.2 kde je napísané asi toto
Fixed WiFi related issues
takže konečne po roku opravili FW a router ide ako má, príde mi to ako nové EA, vydajú čosi a až po roku si to dajú dokopy... ale konečne mi ide wi-fi stabilne, síce po viac ako roku ale dali to dokopy, potlesk asus
btw polka fóra tu bude tie routre ospevovať, ale ani jeden z nich nemá ten hnus od asusu.
pozri na stránku, či nevydali nový FW, (nepozeraj to cez update v routeri, to nefunguje ako má, treba hľadať priamo na stránke) a nahraj ho tam či sa to nezlepší, ak nie tak mrkni po dd-wrt alebo open-wrt, ak nie je tak máš smolu.
EDIT: mrkni tento fw Verzia 3.0.0.4.376.3754 či ho tam máš ak nie tak ho tam nahoď
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2015, 13:16)
takže pred pár dňami vyšiel FW na môj router od asus-u verzia 1.0.9.2 kde je napísané asi toto
Fixed WiFi related issues
takže konečne po roku opravili FW a router ide ako má, príde mi to ako nové EA, vydajú čosi a až po roku si to dajú dokopy... ale konečne mi ide wi-fi stabilne, síce po viac ako roku ale dali to dokopy, potlesk asus
-
PhYs0c
King
Díky, zajtra pozriem, aký mám. Ak to nepôjde tak to vrátim. Ešte mi zostáva 10 dní na vrátenie asi, podľa zákona, len som to doteraz nevyužil, toto bude zrejme prvýkrát.
//firmware som mal aktualizovaný na najnovší (ten čo si ty sem dal) a nič, vrátim to, nemám na to nervy.. znova som to premeral a slabota, následne zapojil starý router a http://www.speedtest.net/my-result/4368563929 čo je u nás v meste bežná rýchlosť na optike. A to stál o polovicu menej
//firmware som mal aktualizovaný na najnovší (ten čo si ty sem dal) a nič, vrátim to, nemám na to nervy.. znova som to premeral a slabota, následne zapojil starý router a http://www.speedtest.net/my-result/4368563929 čo je u nás v meste bežná rýchlosť na optike. A to stál o polovicu menej
-
hrban
Addict
to napíš ss používateľovi Michaelo. Ten ich ospevuje jak najlepšie routre, nech ti poradí kde je problém, ja osobne si myslím, že je to len naprd FW a zriešia to upgradom FW ale ten môže výsť budúci týždeň alebo až o rok...
//autoeditácia príspevku (18 Máj 2015, 17:37)
no ale k problému, asi ako prvé by som skúsil omerať ping na router
čiže win+r, spustiť cmd, tam príkaz ping 192.168.1.1 -t (v prípade, že router má ip adresu 192.168.1.1)
a mrkni či ti robí to isté čo mne na prvom obrázku tu, čiže ping je pekne stabilný len raz za 10 krát tam skočí 150ms.
//autoeditácia príspevku (18 Máj 2015, 17:37)
no ale k problému, asi ako prvé by som skúsil omerať ping na router
čiže win+r, spustiť cmd, tam príkaz ping 192.168.1.1 -t (v prípade, že router má ip adresu 192.168.1.1)
a mrkni či ti robí to isté čo mne na prvom obrázku tu, čiže ping je pekne stabilný len raz za 10 krát tam skočí 150ms.