Ja konkrétne sa grafikou a webstránkami živím už dlhšiu dobu. Lenže nie formou, že ma niekto zamestnáva, podnikám. Ak rátam s tým, že zamestnávateľ na tebe potrebuje zarobiť, tak by som svoju hodinovku vydelil aj dvoma. U mňa ale všetko záleží od rôznych faktorov, väčšinov sa jedná, ako už bolo popísané, o úkolovú zákazku - takže spravím čo mám a dostanem koľko si vypýtam a nikoho nezaujíma, že mi to trvalo dve hodiny alebo dva dni. Ak však robím na hodinovú mzdu (niekedy to niekto požaduje), pýtam cirka 15 eur na hodinu. Všetko ale záleží od mnohých atribútov - je rozdiel mať dočasnú hodinovku (robíš týždeň na jednom projekte, potom sa ťa "šéf" spýta, koľko si na tom strávil a nacení ti to), a je rozdiel robiť celý mesiac, tam by som to skôr riešil fixne (s možnosťou že ťa od práce zoderú).
V praxi ale všetko závisí od kvalít, praxe, referencií a pod. Ak si študent a práve sa začínaš pohybovať v tomto obore, tak by som štartoval na plate okolo 500 - 700 eur v čistom.. neskôr ťa prax zavanie na vyšší plat a to ťa iste poteší

V zásade platí, že ak firme vygeneruješ väčší zisk, a šéf nieje trulo, tak by mu nemalo problém dať ti aj dva či tri krát toľko.