Hodinová mzda ako grafik/web dizajnér

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Hodinová mzda ako grafik/web dizajnér

Príspevok od používateľa Hensym »

Ahojte, je tu niekto, kto má skúsenosti, a vedel by mi poradiť, akú hodinovku by som si mohol vypýtať v súkromnej firme v BA (webdizajnové, grafické a softvérové štúdio) ako grafik (všetky druhy grafiky) a web dizajnér (najmä grafika, občasná výpomoc ako front-end dev.)?

Som študent, čiže pracovné skúsenosti nie, ale referencie áno. Na pohovore boli s nimi spokojní. Robil som fakt veľa zákaziek, ale nikdy ma nenapadlo premýšľať nad hodinovkou, vždy som si pýtal za konkrétny projekt, a neviem koľko si reálne môžem v mojej situácií vypýtať. Bojím sa, že to bude veľa, ale aj, že to bude málo.

Vďaka. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Hodinová mzda ako grafik/web dizajnér

Príspevok od používateľa audiotrack »

myslím, že ten trend hodinovej mzdy už dnes pomaly ustupuje, a je to tak ako si písal, že si treba zapýtať za projekt. Veľa objednávateľov už zistilo, že to, že robíš nejaký projekt 10 hodín je často tvoja lenivosť alebo naťahovanie aby si viac zarobil. S hodinovou som sa už dlho v tejto brandži nestretol. Buď je fixný plat na mesiac, a keď stíhaš tak robíš 5 hodín denne (a máš hodinovú vysokú) alebo ak nestíhaš, robíš 10 hodín denne. Prípadne ak nemáš stáleho zamestnávateľa, tak sa dohaduje suma a deadline projektu.

ono už aj z tých stránok ktoré robia web na mieru pomizli cenníky, a už je všade cenová kalkulácia s nejakým formulárom. Lebo tiež dosť záleží či sa tú hodinu hráš s html a css alebo programuješ zložitú logiku v php. Pri grafike to bude analogické, nie je grafika ako grafika.
Hensym
VIP
VIP

Súhlasím. Upresnil by som, že pôjde o prácu popri štúdiu, a zatiaľ nie na TPP, teda neodrobím každý týždeň/mesiac rovnako, a forma práce bude vyzerať asi tak, že nebudem robiť len na jednom projekte, a tiež z opačnej strany - na jednom projekte nebude robiť iba jeden človek. Čiže musím uznať, že v tomto ohľade je hodinová mzda asi najrozumnejšie riešenie.

Aj keď súhlasím, keď robím doma, robím štýlom: robím, najem sa, robím, kuknem seriál, robím, idem von, prídem v noci, chvíľu robím, idem spať, atď., a tu by mi počítanie hodín zabralo viac ako samotná robota.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

mas nejake portfolio online ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Hensym napísal:Súhlasím. Upresnil by som, že pôjde o prácu popri štúdiu, a zatiaľ nie na TPP, teda neodrobím každý týždeň/mesiac rovnako, a forma práce bude vyzerať asi tak, že nebudem robiť len na jednom projekte, a tiež z opačnej strany - na jednom projekte nebude robiť iba jeden človek. Čiže musím uznať, že v tomto ohľade je hodinová mzda asi najrozumnejšie riešenie.

Aj keď súhlasím, keď robím doma, robím štýlom: robím, najem sa, robím, kuknem seriál, robím, idem von, prídem v noci, chvíľu robím, idem spať, atď., a tu by mi počítanie hodín zabralo viac ako samotná robota.
na toto sú rôzne taskovacie systémy, ktoré ti rátajú čistý čas práce
Hensym
VIP
VIP

Jasné, ale doma to nikdy moc nemalo význam. Klienta nezaujíma, koľko som odrobil, ak stihnem deadline. :)

Forsaken, mám, link je aj v profile (so subdoménou), ale tam tie najhlavnejšie práce aktuálne nie sú, a celkovo tam sú práce ktoré by som tam už dnes nezahrnul (nič z dizajnu (to, čo ich zaujímalo najviac)), má to svoj dôvod, ale čoskoro tam pribudnú a celé to prejde dosť radikálnym "updatom", aj čo sa týka dizajnu, aj obsahu...
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

Ja konkrétne sa grafikou a webstránkami živím už dlhšiu dobu. Lenže nie formou, že ma niekto zamestnáva, podnikám. Ak rátam s tým, že zamestnávateľ na tebe potrebuje zarobiť, tak by som svoju hodinovku vydelil aj dvoma. U mňa ale všetko záleží od rôznych faktorov, väčšinov sa jedná, ako už bolo popísané, o úkolovú zákazku - takže spravím čo mám a dostanem koľko si vypýtam a nikoho nezaujíma, že mi to trvalo dve hodiny alebo dva dni. Ak však robím na hodinovú mzdu (niekedy to niekto požaduje), pýtam cirka 15 eur na hodinu. Všetko ale záleží od mnohých atribútov - je rozdiel mať dočasnú hodinovku (robíš týždeň na jednom projekte, potom sa ťa "šéf" spýta, koľko si na tom strávil a nacení ti to), a je rozdiel robiť celý mesiac, tam by som to skôr riešil fixne (s možnosťou že ťa od práce zoderú).

V praxi ale všetko závisí od kvalít, praxe, referencií a pod. Ak si študent a práve sa začínaš pohybovať v tomto obore, tak by som štartoval na plate okolo 500 - 700 eur v čistom.. neskôr ťa prax zavanie na vyšší plat a to ťa iste poteší :) V zásade platí, že ak firme vygeneruješ väčší zisk, a šéf nieje trulo, tak by mu nemalo problém dať ti aj dva či tri krát toľko.
Napísať odpoveď