Arogantni autobusari - kam sa stazovat?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Ordek
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Arogantni autobusari - kam sa stazovat?

Príspevok od používateľa Ordek »

Kto cestuje raz za cas autobusom, isto vie o com pisem !

Viackrat v poslednej dobe sa mi stalo, ze mi autobus usiel pred nosom, kedze siel o 5 min skor oproti CP. Mojej priatelke sa bezne stava, ze autobus ani nezachadza do obce, kde chce nastupit. Nemam listok, nemam id vodica, nemam nic. Co s tym??

Osobne som bol v autobuse, ked vodic nezachadzal ako mal (surovo obisiel zastavku, kde mal stat). Mam listok, mam id vodica, no napriek tomu neviem kam sa obratit.

Da sa s tym nieco robit?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Ideálne priamo na dopravnú spoločnosť. Pomohlo by ak by si napísal odkial si, aby sme vedeli lokalizovať dopravcu. Ale tá je vlastne aj na lístku ktorý máš.
A univerzálne potom napríklad staznosti.sme.sk, ďalej SOI... ALe nejakú veľkú zmenu by som nečakal.
Bohužiaľ, všetci sa sťažujú na plné ulice a nabádajú na používanie MHD. Tá však z mojich skúseností vo viacerých krajoch na kočku (okrem Žilinskej a MHD v BA - za tú ma možno zožerete, no ja mám len kladné skúsenosti).... Ale inak ďakujem, radšej chodím autom. :roll:
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Slusne k soferovi nastup s priatelkou a mu povec ze este raz nezajde na zastavku kde ma podla CP povinnost chodit a nahlasis to na dopravnom podniku. Ak nepomoze tak urob par nahlaseni, aj v inom mene a ak budu mat viac podnetov tak to poriesia. U nas jeden sofer bezne na trase dlhej asi 40km v polovici cesty v jednej obci zastal a isiel si dat do krcmy malinovku a cigaretku. Robil tak dost dlho par ludi mu aj hovorilo ze 40 cestujucich musi na neho cakat ale ked si vystupil ty tak ta kludne nechal tam ked si nestihol dofajcit. Panovi klepli po prstoch a teraz robi vodica na inej linke kde sa mu urcite tak dobre nepracuje kedze vozi aj romsku mensinu.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

nevadi ze nepoznas ID vodica. Poznas linku, vies cas a vies opisat SPZ - tieto udaje, spolu so svojim zistenim posli na dopravny podnik - ci uz je to MHD, alebo SAD.

Na jednej strane ti to ten cas strateny cakanim na dalsi spoj nevrati, na druhej vsak mu mozu siahnut na odmeny (ak nejake ma) mozu vyvodit nejake nasledky voci nemu cim by ho mohli ukocirovat.

A ked uz nic ine, aspon ti dojde oznam, ako su velmi vdacni ze vyuzivas ich sluzby a ze ich takato skusenost strasne mrzi a ospravedlnuju sa a veria, ze budes aj nadalej ich vernym zakaznikom. Aka to klasika :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

ja sa chcem spytat ci este furt chodia kontroly aj na medzimestskych spojoch SAD apod...ja sice chodim busom pravidelne uz 3 roky ale este som ziadneho nestretol ale predtym kedysi moja sestra ked chodila ona hovorila ze obcas kontroluju...ide o to ze za cestu do KE a z KE domov vzdy platim 2.05€ ale jeden autobusar mi vzdy zoberie iba 1.50€ ale s tym ze mi neda listok (ja to nepytam to on mi proste vyda tak ze to takto vyjde a povie mi ze to je v poriadku) tak chcem vediet ze keby nas aj niekto kontroloval, tak kto bude mat z toho poje*** ja ci autobusar?
Juicy
King
King

Ja cestujem busom uz 3 roky do skoly a za tu dobu som zazil 2 kontroly. Z toho ze nemas listok budes mat po*** ty a zaplatis 20nasobok plneho cestovneho pretoze. Cestujuci sa pri kontrole musi preukazat platnym cestovnym listkom a v neposlednom rade z toho bude mat pojazd aj autobusar lebo ked pride kontrola u nho zo strojceka si vytocia zoznam listkov ktore vydal z miesta startu a ak tak predava listky viacerym bude mat na tom kontrolnom papieriku vyrazenych 20predanych listkov a v buse bude 45ludi :)

Kód: Vybrať všetko

d) zaplatiť cestovné a na výzvu vodiča alebo revízora sa preukázať platným cestovným lístkom.
Zaplatiť úhradu podľa § 14 ods. 3 zákona NR SR č. 168/96 v znení neskorších úprav a doplnkov, ak
sa pri kontrole nemôže preukázať platným cestovným lístkom, resp. ak o jeho zakúpení v elektronickej pokladni nie je žiadny záznam, ako aj ďalšie úhrady podľa tarify za poškodenie a znečistenie autobusu

f) V prípade nepredloženia platného CL je cestujúci povinný strpieť zistenie totožnosti privolaným príslušníkom Policajného zboru, za účelom vymáhania cestovného a úhrady, ak sa pri kontrole
odmietne preukázať osobnými údajmi.

Čl. 19 Kontrola cestovných lístkov
1. Cestujúci je povinný na vyzvanie vodiča alebo revízora kedykoľvek počas prepravy, alebo v okamihu
vystúpenia z vozidla predložiť k nahliadnutiu cestovný lístok, batožinový lístok a preukaz na zľavu
cestovného. Cestujúci, ktorý sa pri kontrole nemôže preukázať platným cestovným lístkom je povinný
v zmysle § 14 ods. 3 zákona NR SR č. 168/96 Z.z. v znení neskorších predpisov zaplatiť cestovné
z východzej do cieľovej zastávky a dvadsaťnásobok plného cestovného z východzej zastávky do miesta
kontroly.
2. Ak vodič alebo revízor zistí že cestujúci sa preukazuje neplatným cestovným lístkom alebo neplatným
preukazom na zľavu cestovného, je povinný okrem uloženia úhrady podľa ods. 1 ich odobrať. Ak ide
o menej závažný nedostatok cestovného lístka alebo preukazu na zľavu cestovného, vodič alebo revízor
takýto CL môže cestujúcemu ponechať, prípadne po preskúmaní nedostatku vrátiť a uložiť odstránenie
nedostatku. Ak cestujúci odoprie alebo nemôže zaplatiť sumu podľa ods. 1, je povinný strpieť zistenie
totožnosti privolaným príslušníkom Policajného zboru za účelom vymáhania cestovného a úhrady, ak sa
pri kontrole odmietne preukázať osobnými údajmi.
3. Ak cestujúci odoprie alebo nemôže zaplatiť sumu podľa ods. 1, stráca právo na ďalšiu prepravu a môže
sa na najbližšej zastávke k miestu kontroly z prepravy vylúčiť. Vylúčením z prepravy pre nezaplatenie
požadovaných súm nie je dotknutá povinnosť cestujúceho príslušnú sumu dopravcovi zaplatiť. Pri
vymáhaní cestovného a úhrady sa táto uplatňuje iba za precestovaný úsek.
4. Revízor pri vykonávaní kontroly cestovných lístkov sa preukazuje cestujúcim kontrolným odznakom,
kartou revízora alebo kontrolným preukazom ÚPSK, Odbor dopravy. Pokiaľ sa nimi revízor
cestujúcemu nepreukáže, tento môže odoprieť preukázať sa cestovným lístkom a podrobiť sa kontrole.
Preukázať sa cestujúcim kartou revízora /preukazom/ revízor nie je povinný. Uvedenú povinnosť má len
voči osádke vozidla.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Juicy napísal:Ja cestujem busom uz 3 roky do skoly a za tu dobu som zazil 2 kontroly. Z toho ze nemas listok budes mat po*** ty a zaplatis 20nasobok plneho cestovneho pretoze. Cestujuci sa pri kontrole musi preukazat platnym cestovnym listkom a v neposlednom rade z toho bude mat pojazd aj autobusar lebo ked pride kontrola u nho zo strojceka si vytocia zoznam listkov ktore vydal z miesta startu a ak tak predava listky viacerym bude mat na tom kontrolnom papieriku vyrazenych 20predanych listkov a v buse bude 45ludi :)
ale tie kontroly chodia iba k SADke alebo aj k sukromnym prepravcom?
Juicy
King
King

SchYzo napísal:ja sa chcem spytat ci este furt chodia kontroly aj na medzimestskych spojoch SAD apod...ja sice chodim busom pravidelne uz 3 roky ale este som ziadneho nestretol ale predtym kedysi moja sestra ked chodila ona hovorila ze obcas kontroluju...ide o to ze za cestu do KE a z KE domov vzdy platim 2.05€ ale jeden autobusar mi vzdy zoberie iba 1.50€ ale s tym ze mi neda listok (ja to nepytam to on mi proste vyda tak ze to takto vyjde a povie mi ze to je v poriadku) tak chcem vediet ze keby nas aj niekto kontroloval, tak kto bude mat z toho poje*** ja ci autobusar?
O sukromnej doprave si nic nepisal...spomenul si SAD tak v SAD to tak je, sukromnik ma na haku aku ma tarifu jemu je to jedno...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Juicy napísal:Slusne k soferovi nastup s priatelkou a mu povec ze este raz nezajde na zastavku kde ma podla CP povinnost chodit a nahlasis to na dopravnom podniku. Ak nepomoze tak urob par nahlaseni, aj v inom mene a ak budu mat viac podnetov tak to poriesia. U nas jeden sofer bezne na trase dlhej asi 40km v polovici cesty v jednej obci zastal a isiel si dat do krcmy malinovku a cigaretku. Robil tak dost dlho par ludi mu aj hovorilo ze 40 cestujucich musi na neho cakat ale ked si vystupil ty tak ta kludne nechal tam ked si nestihol dofajcit. Panovi klepli po prstoch a teraz robi vodica na inej linke kde sa mu urcite tak dobre nepracuje kedze vozi aj romsku mensinu.
A ? Náš šofér robí to isté, lebo má čas, nadbehne si, na určite zastávke vypne autobusom vyjde von a zafajčí si. V podstate na tom nevidím nič zlé, lebo to stihne.
Jedine, že by ten "tvoj" autobusár nestíhal.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No ked som este jazdil autobusom cca 6 rokov dozadu tak som normalne zazil sofera ktorý zastavil aj z ludmi v Cíferi pri potravinach a siel si spravit nákup.
žeby?
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa žeby? »

vladenko007 napísal:No ked som este jazdil autobusom cca 6 rokov dozadu tak som normalne zazil sofera ktorý zastavil aj z ludmi v Cíferi pri potravinach a siel si spravit nákup.
:lol: :lol: :lol: tak toto si neviem predstavit a co ty ludia v autobuse? zamkol ich tam?
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

mne sa raz stalo, v MHD v BA, mala linka cislo 44. taka lokalka co beha po Kramaroch, je to maly Mercedes Sprinter mierne upraveny pre potreby mhd, a raz som sa tak viezol este s jenym kamosom (boli sme jediny v buse) a vazeny pan sofer, si odparkoval autobus na obrubnik a siel si kupit kofolu, nehovoriac o tom, ze uz vtedy mal meskanie cca 7min :x
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

moj otec zvykol robit take tuna v KE, ze zastavil na zastavke, rychlo vybehol, kupil si daco v stanku a bezal naspat..trvalo to furt menej ako 10 sekund :lol:
Juicy
King
King

hughito napísal:A ? Náš šofér robí to isté, lebo má čas, nadbehne si, na určite zastávke vypne autobusom vyjde von a zafajčí si. V podstate na tom nevidím nič zlé, lebo to stihne.
Jedine, že by ten "tvoj" autobusár nestíhal.
Tento potom vzdy meskal lebo od tejto pauzovaje obce siel uz len po dedinach a 15ludi v buse mal vzdy na haku, on sa domov zrejme neponahlal a meskanie bolo bezne od 5minut hore.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

ale aj u slovak lines su revizori asi, pretoze ked som si kupoval listok polovicny a neukazal som preukazku, lebo som ledva dobehol tak sa ma pytal ci ju mam, lebo moze byt revizor.. ze jemu to je jedno, len ci ju mam..
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Tomasko napísal:ale aj u slovak lines su revizori asi, pretoze ked som si kupoval listok polovicny a neukazal som preukazku, lebo som ledva dobehol tak sa ma pytal ci ju mam, lebo moze byt revizor.. ze jemu to je jedno, len ci ju mam..
aj on by bol pokutovany, keby ti dal listok so zlavou bez dokladu, ze na nu mas narok
autor temy, si si isty, ze sa linka toho autobusu nemenila?
viera
Novice
Novice

Re: Arogantni autobusari - kam sa stazovat?

Príspevok od používateľa viera »

Ahojte :) už viac krát môjho syna autobusar vyhodil. prave dnes ho arogantne vyhodil moj syn sa spytal ze preco ma odist ked ide do Trebisova ten autobus a iných študentov berie? a autobusar hned na neho zacal nadávat urazal ho pred vsetkymi nakoniec autobusar vypol autobus a cakal kym vystupi a vrieskal na neho ako keby bol nejaky odpad nadaval na syna ze je K***T, a viac nadavok a mu povedal ci chce ist poslednykrat uz navzdy autobusom. Syn mu povedal ze ci chce on poslednykrat sediet za volantom :smt098 a tak sa otocil a odisiel a odfotil si autobus . Už sme aj volali na dispečing a nic nevriesili. Prajem krasny večer :) :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Vierka toto mi pride trocha prehnane, si si ista ze tam nebolo nic zo strany tvojho syna? Alebo preco by nanho len tak sam od seba zacal nadavat a vyhadzovat ho?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako sama pises, riesit to s prevadzkovatelom autobusovej linky. Mozno skusit aj okresny urad, resp. VUC, pretoze davaju dotacie na autobusove linky. Ja na jeho mieste, tak nevystupim, vsak nech stoji na mieste s vypnutym autobusom.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Skus nam napisat aj to, preco zacal po nom kricat a preco vznikla tato situacia. Neobhajuj svojho syna, ale napis ako to bolo. Tiez sa mi nechce verit, ze len tak z nicoho nic by zacal na niekoho autobusar kricat a nadavat aby vypadol z autobusu. Nejaky dovod tam musi byt.
Napísať odpoveď