Skritizujte nový web (design, kód, všetko...)

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
tomexx
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Skritizujte nový web (design, kód, všetko...)

Príspevok od používateľa tomexx »

Ahoj všetci!

Po dlhom čase som mal čas redesignovať a nakódovať vlastný nový osobný web.
Ak sa vám bude chcieť môžete sem hodiť konštruktívnu kritiku.

http://tomexx.net

Vopred ďakujem. ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Skritizujte nový web (design, kód, všetko...)

Príspevok od používateľa hojko »

Mne sa to velmi paci, vytknem jedinu vec a tou je, ze ked kliknem v menu na tlacitko, tak pri kliknuti okolo ostanu tie bodky. To je vsetko, viac kritiky nemam :)
Prílohy
tomexxxx.png
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Mne sa to velmi paci, vytknem jedinu vec a tou je, ze ked kliknem v menu na tlacitko, tak pri kliknuti okolo ostanu tie bodky. To je vsetko, viac kritiky nemam :)
Diky. To je firefox? Vymyslim ten focus inak. :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

JJ, Firefox, ale takto to po kliknuti vyzera v kazdom prehliadaci. Neviem ako sa vola ta funkcia, ale to nebude problem najst, len to doplnis do CSS a hotovo.
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:JJ, Firefox, ale takto to po kliknuti vyzera v kazdom prehliadaci. Neviem ako sa vola ta funkcia, ale to nebude problem najst, len to doplnis do CSS a hotovo.
Hej, je to focus pseudoclass na hyperlinkoch. Len ono z hladiska accessbility by to malo byt nejak viditelne, aby si povedzme vedel ovladat stranku aj bez mysi a podobne... Moc som to este neriesil na svojej stranke a tak ti dakujem za vstup. Poriesim si to, aby to bolo aj pouzitelne, aj pekne. Diky!
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tlačítka si už spravil? Lebo mne to v Chrome nič také nerobí.
Web veľmi pekný, nemám čo vytknúť. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, mas pravdu v tom, ze aby si vedel stranku ovladnut bez mysky. Ale povedzme si uprimne, kolko ludi ma pocitac a nema mysku??? Kolko ludi pride na tvoj web a nebude mat mysku, bude to ovladat tabulatorom na kalvesnici??? ;)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mne sa nepáči to horné menu, na ktoré poukazuje hojko. Možno by som tie odkazy spravil spôsobom ako si dole spravil odkaz na Facebook a spol. A ten font na mňa pôsobí trochu čudným dojom.. neviem prečo. Možno by som zvolil iné písmo, ak je to písané boldom, dal by som obyčajné písmo.. alebo by som nedal názvy veľkými písmenami, ale klasicky prvé veľké ostatné malé písmená.

:)
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Ano, mas pravdu v tom, ze aby si vedel stranku ovladnut bez mysky. Ale povedzme si uprimne, kolko ludi ma pocitac a nema mysku??? Kolko ludi pride na tvoj web a nebude mat mysku, bude to ovladat tabulatorom na kalvesnici??? ;)
No vieš ja som vyškolený myslieť na accessibility v každom prípade. Ono je to fakt dobré myslieť aj na ľudí s obmedzeniami. :)

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2015, 3:01)
brm napísal:Mne sa nepáči to horné menu, na ktoré poukazuje hojko. Možno by som tie odkazy spravil spôsobom ako si dole spravil odkaz na Facebook a spol. A ten font na mňa pôsobí trochu čudným dojom.. neviem prečo. Možno by som zvolil iné písmo, ak je to písané boldom, dal by som obyčajné písmo.. alebo by som nedal názvy veľkými písmenami, ale klasicky prvé veľké ostatné malé písmená.

:)
Vyskúšam možno nejak to menu ozvláštniť. Ale inak mne sa to samému páči, aj font aj ako to je celé... Môže to byť subjektívna vec... Ale skúsim sa ešte nad tým zamyslieť. Díky! :)

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2015, 3:03)
Hensym napísal:Tlačítka si už spravil? Lebo mne to v Chrome nič také nerobí.
Web veľmi pekný, nemám čo vytknúť. :)
Ešte live som to neopravoval, zatiaľ len lokálne spolu s ďalšími zmenami.

Ani ja to v Chrome nemám, ono tieto psie kusy robí zväčša Firefox. Chrome ten outline zapne logicky len keď je to potreba - keď napr. vyvoláš focus Tab tlačidlom...

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2015, 3:04)

Inak zatiaľ ďakujem všetkým, môžete pokračovať. Chcel by som web fakt vyšperkovať lebo pôjdem na Awwwards, tak nech to stojí za to! ;)
Sær
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Sær »

http://tomexx.net/portfolio :
These are mine loved ones -> These are my loved ones OR These are the loved ones of mine

http://ell.stackexchange.com/questions/ ... possessive
Hensym
VIP
VIP

True. Inak, viem, že v portfóliách je tento jemný narcizmus trochu povinnosť, ale tieto tri riadky mi prídu asi až moc uletené. :D
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Sær napísal:http://tomexx.net/portfolio :
These are mine loved ones -> These are my loved ones OR These are the loved ones of mine

http://ell.stackexchange.com/questions/ ... possessive
Diky! ;)

Jazykovu kontrolu uz mam objednanu, ale este cakam...

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2015, 10:37)
Hensym napísal:True. Inak, viem, že v portfóliách je tento jemný narcizmus trochu povinnosť, ale tieto tri riadky mi prídu asi až moc uletené. :D
To nie je narcizmus, to je o vzťahoch :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Už možno viem, čo mi na tom menu nesedí.. skús väčšie medzery medzi písmenami.. ako máš nižšie.
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Už možno viem, čo mi na tom menu nesedí.. skús väčšie medzery medzi písmenami.. ako máš nižšie.
Noo skúsil som dať na teba... Trošku som sa pohral s tym letterspacingom, aj na inych miestach. Díky.
Hensym
VIP
VIP

To menu sa mi teraz páči menej, pôsobí dosť obludne, aj napriek tomu že ide o flat dizajn.
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Hensym napísal:To menu sa mi teraz páči menej, pôsobí dosť obludne, aj napriek tomu že ide o flat dizajn.
No jeden pixel je asi dosť. Ale toto sú už skôr fakt detaily, kde čo človek to názor.

Mám ešte backlog, čo chcem na webe vylepšiť, medzi inými najmä lepšiu mobilnú navigáciu a všeobecne navigáciu medzi stránkami (medzi portfolio stránkami), tam je tiež "problém", že ľudia na tie dlaždice neklikajú.

Môže to byť jednoducho preto, že ich to nezaujíma, alebo sa im veci nepáčia, ale tiež preto, že nemusí byť úplne hneď zrejmé, že sa na to dá klikať?

Čo myslíte vy, je dostatočne zrozumiteľné, že na portfolio itemy sa dá klikať?

Díky

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2015, 10:49)
Hensym napísal:True. Inak, viem, že v portfóliách je tento jemný narcizmus trochu povinnosť, ale tieto tri riadky mi prídu asi až moc uletené. :D
Mal si pravdu, bol to sice marketingovy shot ale po vyprchani euforie tu uz aj mne prislo trochu cez, ked som sa nad tym zamyslel. :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

stránka perfektná, k čomu mám kritiku je ten wallpaper ekcelent, buďto ranná tvorba, alebo ešte budeš musieť na PS popracovať, viditeľné ostré prechody medzi vrstvami, sem tam priesvitné panely, nereálne do očí bijúce ohne, a sem tam ti vrstvy utekajú tam kde by nemali. Ináč v konci je potom aj tak polovica obrázku prekrytá osobou, ale ten wallpaper, proste ee..
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

hrban napísal:stránka perfektná, k čomu mám kritiku je ten wallpaper ekcelent, buďto ranná tvorba, alebo ešte budeš musieť na PS popracovať, viditeľné ostré prechody medzi vrstvami, sem tam priesvitné panely, nereálne do očí bijúce ohne, a sem tam ti vrstvy utekajú tam kde by nemali. Ináč v konci je potom aj tak polovica obrázku prekrytá osobou, ale ten wallpaper, proste ee..
Ahoj. Ďakujem za názor. Ono hlavný účel tej grafiky bol naozaj ako background na prednú a zadnú stranu bookletu, kde detaily nie je vidno. Preto detaily moc vychytané asi nie sú a na monitore ich môže byť vidno. Na web som to umiestnil, kvôli fanúšikom, ktorí albumom žili a booklet sa im páčil. Každopádne určite sa mám stále v čom zlepšovať. Ďakujem.
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

To menu treba zmenšiť. Niekto tu už spomenul, že pôsobí "obludne".. Je to kvôli pomeru popísanej stránky a nepopísanej - všetko, čo bude o kúsok menšie (skús pixel dva tri), a bude mať viac miesta okolo seba, pôsobí profesionálnejšie a lepším dojmom. Takto je to trošku nevyvážené ale je to drobnosť.

Inak u mňa like na stránku, síce neprináša nič prevratné designovo (čo je škoda, lebo si designér a tak by bolo vhodné sa prezentovať niečím extraordinary), ale za to ani neurazí.

Jediné, čo by som vytkol, je asi kvalita obrázkov - predpokladám, že sú to celkom dosť veľké jpegy alebo pngčka, a tak sa mi loadovali trochen dlhšie. Vo výsledku mi pribehol v transition obrázok, ktorý bol z 2/3 useknutý odspodu. Tu je viacero možností, ako tento problém odstrániť. Ja mám net 350/50, optiku, takže u mňa to nebude, možno tvoj hosting provider nemá dobré pripojenie alebo sú obrázky proste moc veľké. Skús ísť do kompresie.

Inak trošku by som sa pohral s tou angličtinou a snažil sa to napísať profesionálnejšie, z tých skladieb viet je celkom zrejmé, že je to preložená slovenčina.
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dakujem za reakciu, pokusiam sa veci dotiahnut. Co sa tyka nacitavania, tak to uz je celkom dost optimalizovane. Obrazky su kompresovane a aj servovane zo servru ako GZIP. Mozno to bola nejaka kratkodoba zalezitost na serveri...
Napísať odpoveď