Práca, brigády
Brigáda, Košice
Ahojte, neviete o nejakej brigáde v Košiciach? Alebo nemáte nejaké tipy napr. na personálne agentúry, ktoré osloviť atď. Ďakujem vopred za odpovede.
Re: Práca, brigády
No, čo chystáte sa niekto na jablká do Talianska tento rok?
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
jak sa tam chodi? mas na to znamost, ci daka agentura?
Autom 
Máme jedného sprostredkovateľa, ktorý každý rok dáva prácu asi tak na 3-4 farmy t.j. tak 18-24 ľudí.
Máme jedného sprostredkovateľa, ktorý každý rok dáva prácu asi tak na 3-4 farmy t.j. tak 18-24 ľudí.
-
kukiak
Addict
Tak peso asi nie 
Tiez som nad dakym jesennym zberom rozmyslal, ale nepoznam nikoho, kto tam bol alebo to sprostredkuje a agentur sa celkom bojim. Nemate este miesto ?
Tiez som nad dakym jesennym zberom rozmyslal, ale nepoznam nikoho, kto tam bol alebo to sprostredkuje a agentur sa celkom bojim. Nemate este miesto ?
Rieši sa koncom júla.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Pre tých, čo ste momentálne v UK bez práce... je to síce za minimálku, ale...
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Pre tých, čo ste momentálne v UK bez práce... je to síce za minimálku, ale...
Na slovensku je to tiež reálne, ale tých necelých 8€ by si musel platiť im. 
-
Trinidadko
Novice
Brigáda
Ahoj, všimol som si že niektorí mládenci v mojom veku (16) rozdávaju letáky a tak si zarábaju mesačne slučne €čka a keď som sa ich opýtal ako sa k tomu dostali tak odpoveď bola že cez rodičov.... a moja otázka znie že či neni nejaka firma alebo niečo v čoho mene by som mohol roznášat letáky a pod?
ďakujem za odpoveď 
Re: Brigáda
Môžeš sa ísť skúsiť opýtať priamo do obchodných reťazcov ako Tesco, Kaufland, Lidl, Billa, atď.
Osobne by som ti však odporúčal skúsiť ísť robiť pokladníka, lebo behať celý deň s letákmi nie je najjednoduchšia brigáda.
Osobne by som ti však odporúčal skúsiť ísť robiť pokladníka, lebo behať celý deň s letákmi nie je najjednoduchšia brigáda.
-
Silmer
Darca
pokladnika? a v 16?, neviem ci to nieje od 18 nahodou., + hmotna zodpovednost.., ak ti na konci budu chybat peniaze, tak to zacvakas zo svojho.
Pokladnika urcite nie, radsej dokladat tovar alebo nieco take.
Pokladnika urcite nie, radsej dokladat tovar alebo nieco take.
Spolužiaci a spolužiačky jeden čas robili pokladníkov okolo 16-ky, aj skladníkov v Tescu. Ale sú asi lepšie brigády, v lete určite, často treba známosti, pred 5 rokmi to bolo sto krát jednoduchšie, zohnať brigádu ako neplnoletý.
Letáky som v 15-ich roznášal aj ja, a nikdy viac. Nemám problém s tvrdou robotou, ale toto bola najviac nezaplatená robota, akú môžeš zohnať. Radšej lopatu do ruky alebo fúrikovať. Stráviš pol víkendu behaním na slnku s dvoma kilami v ruke a desiatimi v batohu, a zarobíš tak 30-40 mesačne, pričom tých 20-30 hodín odrobíš. (Roznášal som tuším Kauf, kde sa išlo v Sobotu, a ak si nestihol, tak v Nedeľu, väčšinou to hodilo na sídlisku (paneláky + RD) tak 7 hodín (ale šli sme dvaja). Vychádzalo to nejak 1,50 na hodinu, tak sme s tým sekli. Ten môj sparing ale roznášal cez týždeň aj nejakú inú firmu, tam sa nadrel menej a dávalo mu to cez 50€, pričom na hodinu skoro 3€, čo už je slušné na stredoškoláka na tých pár hodín mesačne... Ale mne to zohnať nevedel, čiže asi tiež známosť alebo hľadať, hľadať a hľadať.
Vybav hocičo, letákom sa vyhni.
Letáky som v 15-ich roznášal aj ja, a nikdy viac. Nemám problém s tvrdou robotou, ale toto bola najviac nezaplatená robota, akú môžeš zohnať. Radšej lopatu do ruky alebo fúrikovať. Stráviš pol víkendu behaním na slnku s dvoma kilami v ruke a desiatimi v batohu, a zarobíš tak 30-40 mesačne, pričom tých 20-30 hodín odrobíš. (Roznášal som tuším Kauf, kde sa išlo v Sobotu, a ak si nestihol, tak v Nedeľu, väčšinou to hodilo na sídlisku (paneláky + RD) tak 7 hodín (ale šli sme dvaja). Vychádzalo to nejak 1,50 na hodinu, tak sme s tým sekli. Ten môj sparing ale roznášal cez týždeň aj nejakú inú firmu, tam sa nadrel menej a dávalo mu to cez 50€, pričom na hodinu skoro 3€, čo už je slušné na stredoškoláka na tých pár hodín mesačne... Ale mne to zohnať nevedel, čiže asi tiež známosť alebo hľadať, hľadať a hľadať.
Vybav hocičo, letákom sa vyhni.
chod na stavbu 23€ za 9H mas zarobene, a ne sa srať s letakmi 4x v mesiaci po 6-7H a mať za to necelych 30€
ja robim nočne smeny v u-shin a tam mam 16€ za jednu smenu ano je to malo ale sedim na stoličke a robim minimum vpodstate som len tam a nič viac - nebeham vonku neorbim špinavu robotu nechodim v monetrkach zasraty domov
//autoeditácia príspevku (25 Máj 2015, 23:14)
na pokladnika treba hmotnu zodpovednosť a pracu s € a to treba 18r
ja robim nočne smeny v u-shin a tam mam 16€ za jednu smenu ano je to malo ale sedim na stoličke a robim minimum vpodstate som len tam a nič viac - nebeham vonku neorbim špinavu robotu nechodim v monetrkach zasraty domov
//autoeditácia príspevku (25 Máj 2015, 23:14)
na pokladnika treba hmotnu zodpovednosť a pracu s € a to treba 18r
na pokladnika v žiadnom prípade netreba 18 rokov, aspoň nie v Tescu a rovnako nemajú ani hmotnú zodpovednosť
-
Sarger
Guru wannabe
Kamarátka roznášala letáky, ale mala viac druhov na roznos a tým pádom sa jej to aj oplatilo. Síce ti nejaký čas zabrala príprava, ale tie peniaze neboli zlé.
Skús sa poobzerať po iných brigádach. Ako už bolo napísané roznos letákov je biedne platená drina.
Skús sa poobzerať po iných brigádach. Ako už bolo napísané roznos letákov je biedne platená drina.
Myslím, že najmä Kaufland sa špecializuje na stredoškolských pokladníkov.
-
Sarger
Guru wannabe
Kauflandu je jedno kto im tam robí. Sestra tam nedávno začala brigádovať popri VŠ a keby nemá mesačný limit tak ju ani nepustili domov. Stále jej vyvolávajú, proste hrúza. 
AJ kamarát tak isto v Tescu ako vykladač. Raz mu takto volali, že už "dnes musí", a bol zrovna na diskotéke, tak šiel zmontovaný na nočnú vykladať, potom ho vyhodili. 
mLuks pokial viem musis mat zodpovednosť za financie a taktiež to že pracuješ s peniazmi a niečo "predávaš"
"musíš"? ..nato je nejaký zákon? ak áno, cituj.
hmotná zodpovednosť (za manko v kase, či tebou poškodený tovar, atď) je vec dohody medzi tebou a zamestnávateľom. Ak ti dá zamestnávateľ podpísať papier o HZ, prípadne je HZ zakotvená v pracovnej zmluve (dohode o brigadnickej práci študenta, dohode o pracovnej činnosti), poučí ťa o nej a ty ju podpíšeš, tak ju máš. Ak nie, tak ju nemáš.
Manko v kase môže brať zamestnávateľ aj ako porušenie pracovnej disciplíny, začo ti môže dať vytýkací list alebo s tebou rozviazať pracovný pomer. Teda ešte raz, je to vec zamestávateľa, nie povinnosť.
hmotná zodpovednosť (za manko v kase, či tebou poškodený tovar, atď) je vec dohody medzi tebou a zamestnávateľom. Ak ti dá zamestnávateľ podpísať papier o HZ, prípadne je HZ zakotvená v pracovnej zmluve (dohode o brigadnickej práci študenta, dohode o pracovnej činnosti), poučí ťa o nej a ty ju podpíšeš, tak ju máš. Ak nie, tak ju nemáš.
Manko v kase môže brať zamestnávateľ aj ako porušenie pracovnej disciplíny, začo ti môže dať vytýkací list alebo s tebou rozviazať pracovný pomer. Teda ešte raz, je to vec zamestávateľa, nie povinnosť.
Popri strednej som asi 2 alebo 3 roky brigadoval - roznasal letaky. Pracoval som pre TNT Post slovensko a ID-Marketing. Spolu som mohol roznasat asi aj 14 druhov letakov. Roznasal som iba bytovky a cinziaky v mojom blizkom okoli (vsade do 10 minut cesty peso). Vyhoda roznasat cinziaky a bytovky bola ta, ze tie cinziaky mali spolocne miesto na ukladanie letakov, takze stacilo prist k vchodu, polozit letaky do rohu a odist prec. Vacsinou bolo aj tak zamknute, takze som nechavaval letaky pri vchode.
Co si pamatam tak to boli letaky - Lidl, Teta, Tesco, 101 Drogeria, atd. Za mesiac sa dalo tych 120 - 150 eur zarobit. Po tych tyzdnoch a tyzdnoch roznasania som si vypracoval taky system "chodnickov" a prace, ze mi to netrvalo nejak extra dlho. Po mojich prepoctoch to vychadzalo na 4-5 eur na hodinu, no velku zasluhu malo na tom to, ze som roznasal priamo oblast, v ktorej som byval, cize som nezabil vela casu chodenim. Vzdy som si letaky napocital do takych kopiek pre kazdy cinziak (uz som vedel kde ma kolko ist) a pripravil si to dopredu, takze ked som prisiel k cinziaku, iba som to vytiahol z vaku, polozil a isiel dalej. Mal som taky obrovsky ruksak, do ktoreho sa dalo dat tych 20-25 kg letakov. Do ruk som si nahodil tiez vela letakov, castokrat som mal aj od pasu po bradu, ze som ledva isiel.
Dobre bolo aj to, ze som bol v podstate svojim panom - roznasal som kedy som chcel, lebo som vzdy mal nejaky casovy limit, do ktoreho som to mal rozniest. Nikto nadomnou nestal a nebuzeroval ma. Kontroly na dorucovanie boli pravidelne.
Ono to nebola lahka brigada, bolo to fyzicky narocne, takisto pocasie je faktor, ktory neovplyvnis, takze roznasas ci mrzne
, prsi alebo pecie 33°C slnko. No s odstupom casu to beriem pozitivne, mal som vtedy velmi dobru kondicku a aspon som mal pohyb.

Co si pamatam tak to boli letaky - Lidl, Teta, Tesco, 101 Drogeria, atd. Za mesiac sa dalo tych 120 - 150 eur zarobit. Po tych tyzdnoch a tyzdnoch roznasania som si vypracoval taky system "chodnickov" a prace, ze mi to netrvalo nejak extra dlho. Po mojich prepoctoch to vychadzalo na 4-5 eur na hodinu, no velku zasluhu malo na tom to, ze som roznasal priamo oblast, v ktorej som byval, cize som nezabil vela casu chodenim. Vzdy som si letaky napocital do takych kopiek pre kazdy cinziak (uz som vedel kde ma kolko ist) a pripravil si to dopredu, takze ked som prisiel k cinziaku, iba som to vytiahol z vaku, polozil a isiel dalej. Mal som taky obrovsky ruksak, do ktoreho sa dalo dat tych 20-25 kg letakov. Do ruk som si nahodil tiez vela letakov, castokrat som mal aj od pasu po bradu, ze som ledva isiel.
Dobre bolo aj to, ze som bol v podstate svojim panom - roznasal som kedy som chcel, lebo som vzdy mal nejaky casovy limit, do ktoreho som to mal rozniest. Nikto nadomnou nestal a nebuzeroval ma. Kontroly na dorucovanie boli pravidelne.
Ono to nebola lahka brigada, bolo to fyzicky narocne, takisto pocasie je faktor, ktory neovplyvnis, takze roznasas ci mrzne