Kam ísť na výlet, web

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Kam ísť na výlet, web

Príspevok od používateľa BX »

Ahojte!

Na Slovensko chodím stále menej, ale stále si rád zájdem ne najeký výlet v okolí. Plánovanie je ale trochu ťažkopádne, pretože už som na veľa miestach bol a tiež raz som v BA, raz na Orave, raz doma. Niekedy sa tiež teperím domov cez celé slovensko a kľudne by som si urobil nejakú zastávku na peknom mieste, kde som ešte nebol.

Na slovenskom internete poznám dva lepšie weby, ktoré zhromažďujú takéto informácie. Ten najznámejší uchmatol najlepšiu doménu, ale funkčne i designom sa zastavil v roku 2010(a toľko reklamy...). Ten druhý má hroznú doménu a tiež nie je dva krát prehľadný. Aj keď ponúka niečo podobné, ako by som chcel, je to pomalé a nepohodlné.
Preto som si povedal, že vo voľnom čase, ktorého veľa nemám, si urobím jednoduchý web, ktorý by spĺňal moje nenáročné požiadavky - tzn. prehľadné zobrazenie na mape a krátky popis. Viac si viem vyhľadať.

No a samozrejme dávam ho k dispozícií aj vám, možno ho tiež niekedy využijete :)
Adresa: http://navylet.info (zmenené 7.6.2015)

Budem rád za postrehy, kritiku, nápady na vylepšenia a hlavne budem rád, ak sa o obsah tiež pričiníte. Je možné tam pridávať nové miesta, alebo fotky k už existujúcim.
Moja idea je taká, že by tam mohli byť nie len dobre známe pamiatky a miesta, ale aj menej známe miesta vo vašom okolí, ktoré často poznajú len miestni. Proste všetko, čo pokladáte za zaujímavé.

PS: web vznikol v nadšení za necelé 3 dni, takže chyby sú veľmi pravdepodobné. Nehackovať prosím, nahlásiť :D

Web budem ešte pomaly vylepšovať. Samozrejme pribudne filtrovanie, hľadanie a optimalizácia pre mobily. Ďalšie nápady vítam.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Kam ísť na výlet, web

Príspevok od používateľa harrison314 »

Pekna praca, ocenujem napad.
A prosim nepokaz si to reklamami.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

dobry napad.
ja stale hladam cas dat do podobnej formy svoju diplomovku. ale cez ArcGIS Online Story Maps. ale konkurecniu ti robit isto nebudem, lebo to bude a) len moje online portfolio b) je to len v ramci jedneho regionu, nic celorepublikove :)

(story maps su, IIKC, nativne mobile friendly ak by sa ti chcelo preklikat do toho formatu)

ku Muranu si daj zrebcin na Muranskej dlhej luke, ku Sumiacu muzeu zvoncov. kone aj Sihlu - na huculoch robia vylety cez Muransku planinu. rodiny s detmi sa potesia, imo ;)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

fajn vec. btw ski centrum mas na zlom mieste, asi si tam chcel zaznacit sklabinsky hrad.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Fatal error: session_start(): Failed to initialize storage module: user (path: /apachetmp/sessions) in /nfsmnt/hosting1_2/0/b/0b5bcc32-b8c2-4598-9d43-d7c45078ffb5/10minut.sk/sub/navylet/index.php on line 2
:|
BX
Addict
Addict

melonSVK, vďaka, ja by som si to možno nevšimol. Žiaľ, za toto ja nemôžem - o to horšie, musím kontaktovať hosting :/
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ešte by ma zaujímalo to, či si tam tie miesta nahadzoval manuálne alebo to odniekiaľ ťaháš. Stránka vyzerá dobre, akurát mi tam chýbajú miesta zo zahraničia, pre mňa osobne hlavne Rakúsko a Nemecko :oops:

Snáď sa to postupne rozbehne a budú tam pribúdať miesta a fotky odtiaľ :)
BX
Addict
Addict

Zahraničie snáď pribudne, ale skôr len pohraničie. Stránka má byť o výletoch na Slovensku, nie týždenných dovolenkách v Nemecku.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jasné, to beriem, akurát pre niekoho z Blavy je bližšie ísť niekam do Rakúska ako do Tatier napríklad :wink:

Taktiež pre ľudí, ktorí plánujú Eurotripy, by sa zišli aj miesta z toho zahraničia.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Bratislavcana tie Alpy vyjdu hadam aj lacnejsie ako Tatry, ved cesta je pomaly rovnako dlha, ceny za ubytovanie a sluzby podobne, kvalita neporovnatelna.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Múdro hovoríš hojko, plne s tebou súhlasím...

Preto by minimálne to Rakúsko stálo za to doplniť :wink:
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Presne toto mi napadlo asi pred dvomi tyzdnami, ked som mal pred cestou domov strasnu chut sa niekde po ceste zastavit a nejak si tu x-krat absolvovanu cestu obmenit. Hladal som nieco podobne pre CR, ale nenasiel som presne to, co som si predstavoval a bohuzial nie je v mojich schopnostiach nieco take vytvorit :) takze tvoje prevedenie chvalim, snad sa casom rozsiri aj na zahranicie ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pilifo: Nikto nevravi, ze by to nestalo za naplnenie. Lenze treba pochopit, ze prioritou na takomto projekte je naprogramovat ho do funkcnej fazy, kde ponukne vyhladavanie, filtrovanie a hlavne kvalitny obsah toho co doma mame. Ked tam bude Slovensko, tak kludne moze niekto plnit aj Rakusko, pripadne to mozu plnit aj navstevnici. Ked som to skusal, tak som zistil, ze je to dost prplacka, ale pokial sa najde 100 ludi, ktori cestuju, jeden prida jaskynu, dalsi prida bobovu drahu, dalsi jazero, tak po case z toho moze byt slusna databaza. Ja verim tomu, ze sa to casom rozrastie, ked sa to dostane do ostrej prevadzky a ze casom pribudne databaza aj okolitych statov, aj ked zrejme len pomaly, ale predsa.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

v tom pridávaní nechápem prečo musím vybrať obrázok. Keď chcem zaznačiť nejakú túru, koľko už len fotiek toho "lesa" nájdem na nete? Alebo to hádam mám utekať teraz fotiť? Výsledkom bude, že tam budú obrázky posťahované z netu, možno úplne iných miest, a hlavne duplicitné (napr. pyramída zobor - je tam hradisko, je tam paraglajding, je tam túra... všetko budú tie isté obrázky zoboru)
BX
Addict
Addict

Áno audio, aj to už ma napadlo a zmením to :)

//autoeditácia príspevku (07 Jún 2015, 15:59)
Ták, predstavujem verziu 2.0 beta gama delta, sériové číslo 1.3.4, uhol 45 stupňov.

Na pohľad sa toho veľa nezmenilo, ale architektúra to schytala. Hlavne tam pribudol filter, mobilná verzia a jednoduchšie pridávanie nových miest a fotiek. Mali by byť opravené všetky vaše výtky.
Užívajte v zdraví a nepohnevám sa, ak budete šíriť ďalej :)

Nová adresa http://navylet.info

PS: Ak by sa niekto chcel zapojiť, nepohrdnem výpomocou (pridávanie/úprava miest, fotiek, informácií atď...)
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

neuvazoval si nad tym, ze web hodis do klasickeho responzivneho containera (1170px,..), mapu das na vrch a pod nu das vsetko ostatne? filter/pridavanie/popis co to je.. ak to budes chciet rozsirovat, zmenu layoutu si to isto vyziada.. lebo uz teraz tam nemas miesto
BX
Addict
Addict

sharky - akože nemám miesto? Miesta je tam viac než dosť. Mobilná verzia je urobená nejak tak, ako píšeš.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Hmm. Mne to pripomina web http://www.vypadni.sk . Ale isto preskumam, kedze tento vypada kusok lepsie a pravdepodobne s viac miestami.
BX
Addict
Addict

Soviet
BX napísal:Ten druhý má hroznú doménu a tiež nie je dva krát prehľadný. Aj keď ponúka niečo podobné, ako by som chcel, je to pomalé a nepohodlné.
:)
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Nerad kazim iluzie.. ale http://slovakia.travel/destinacie/map
Napísať odpoveď