Google Android OS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
sterver
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa sterver »

Pri aktualizáciách a hlavne oficiálnych pri rovnakej/podobnej verzii androidu to určite potrebné nieje a riešil by som to len v núdzovom prípade, čo sa mi ešte nikdy nestalo. Ani pri custom ROM sa full wipe pri update riešiť nemusí. Výnimka potvrdzuje pravidlo.
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

Mam tento telefon už pomaly tri roky a stale ide krasne svižno, wipe som robil len ked som menil romku [teraz mam už asi rok bez wipu] a stále to fičí jak aj fičalo...ale tak čistý android je predsa niečo iné ako touchwiz a podobne nadstavby.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Uz moc co ponuknut nemaju, takze keby radsej tak vyrobcovia pracovali na nasadeni novych verzii 4.x a 5.x na mobilne telefony. Pretoze ak verzia 6 bude opat len pre drahe premiove znacky alebo mam rok cakat, kym to pride na striednu triedu, tak sa mozem kaslat na cely novy Android 6.
Hensym
VIP
VIP

1) To ale nie je starosť Google. Google svoje produkty zaktualizoval už dávno, dokonca dnes mi na Nexus 4 prišla aktualizácia na 5.1.1, pričom ten telefón oficiálne podľa "podmienok" nemal dostať ani Lollipop, keďže ubehli dva roky, či koľko. To je chyba výrobcov, že nevedia kopnúť do vrtule.
2) Na 99.99% nepôjde o Android 6, ale 5.2.
3) Konkrétne ma potešila hlavne funkcia Doze, ale aj zopár menej dôležitých funkcií.
4) Súhlasím, že nevidím zmysel v zmene "písmena" pri takýchto zmenách.

Z Google I/O, čo som stihol prakticky záver, ma potešila nová verzia Cardboard pre smartfóny do 6", nové možnosti Cardboard, natívna podpora 360° videí a spolupráca s GoPro (bude čo pozerať :)), a podobne. Budúci rok bude rok VR.
Taktiež je super služba Google Photos, ..cloud s neobmedzeným priestorom pre fotky a videá, na stiahnutie vraj už dnes.

Kto máte Nexus 5, 6 a 9, tak "M Preview" už veľmi skoro.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja viem, ze to nie je starost Google. Chcel som skor poukazat na to, ze Google tie verzie chrli ako huby po dazdi, ale nasadzovanie novych systemov je daleko, daleko pozadu oproti tomu ako ich Google dava von.
Hensym
VIP
VIP

To je pravda, ale každoročne nová verzia je dlhoročný trend aj pri Androide aj pri iOS. Skôr by sa malo tlačiť na výrobcov, prípadne obmedziť nadstavby, alebo dať každému možnosť používať čistý Android. Nevyznám sa, ale verím, že v takom prípade by výrobcom "prispôsobenie" verzie na konkrétny telefón trvalo iba pár dní/týždňov.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Funkcie super, je to taky mensi update. Nova photos app ma super UI, a ta object recognition je celkom paradna. Dalo sa to robit aj predtym manualne, ale teraz to je tusim lepsie. Kostoly, ohnostroje, kvety, duhy, vodopady atd. Naozaj zaujimave. Tak isto miesta.

Nove app premisions, rozsirene nastavenie zvuku na liste, konecne.
Autobackup pre aplikacie.
Now on tap vyzera zaujimavo.
Preusporiadanie tlacidiel v notif. liste.

A novy app drawer je otrasny, koho to napadlo dat verticalne a menej ikon. M Preview asi flashned az za 2 tyzdne ked bude cas.
Hensym
VIP
VIP

Síce menej ikon, ale tie písmená tam sú bohovské, podľa mňa to riadne zrýchli prácu v menu. Ale uvidím až keď vyskúšam.
Pascalwb
Addict
Addict

Neviem mne sa to nelubi, teraz jednoducho posuniem 3x a viem kde ta ikona je. Tuto je kopec volneho miesta a ani neviem kolko mam scrollovat.
Hensym
VIP
VIP

Ale je to Preview, nepredbiehajme, čakajú na feedback, kým vypustia final, čiže je možné, že sa to nechytí, alebo budeš mať na výber.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Vypustiť si myslím, že to nevypustia, možno pridajú voľbu.
Ani mne sa to moc nepáči a ani sa mi to nikdy nepáčilo takéto scrollovacie. Keď je to na kartách, tak ikona má vždy svoju pevnú pozíciu a tým pádom sa stačí naučiť jedno "gesto," tak ako píše javatar.

Inak vyzerá nový M dobre, som ale zvedaví koľko vecí bude dostupných aj mimo US. (Apple ... ehm ... AndroidPay, GoogleNow)
Hensym
VIP
VIP

Ohľadom Apple Pay, nie som zarytý k žiadnej značke, ale nemal Android "Google Wallet" službu s bezdotykovými platbami telefónom dobré dva roky pred Apple Pay? Viem, bolo to X krát zložitejšie pre laických užívateľov, a Apple Pay je v podstate rovnaká služba dotiahnutá k dokonalosti, ale aj tak.

A Google Now je dostupný pre nás aj teraz, nie? Snáď okrem zvukového ovládania. Ale karty s počasím, dopravou a podobne, mi to ponúka stále.

Inak, pre niekoho dobrá správa, ak to nebolo spomenuté, M dovolí zmeniť UI do tmavej farby, na rozdiel od L.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Mne ide Google Now normálne ovládať aj po slovensky.
Pascalwb
Addict
Addict

Tak som si tiahol aktualizovany launcher a susim s tym par dni zit, ze ci si zvyknem na ten app drawer, ale prvy dojem je zly.

Myslim, ze problem google wallet (teraz to tusim len premenovali) je v tom, ze to funguje v strasne malo krajinach. Google je celkom pomaly s tymtom pritom maju pobocky asi vsade, ale neviem co tam v nich robia. Aj v novych photos nefunguje rozpoznavanie podla tvare v niektorych krajinach. neviem, ci to je nejaky EU zakon alebo aky bullshit.

G Now funguje aj u nas, ale neponuka vsetky karty, max tak pocasie, dopravu, kde si zaparkoval a info k tomu co si hladal.
Hensym
VIP
VIP

DEVZY: Takže keď sa po slovensky spýtaš "Aké bude v Stredu počasie", alebo "Pusti mi nejaký rock", tak ti to dá interaktívnu kartu, alebo pustí rock song v predvolenom prehrávači? Lebo mne po Slovensky iba rozumie, ale všetko čo poviem iba vyhľadá v Google (to tu bolo už pred veľa rokmi).
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Veď práve, že Google mal Wallet od 2.3 tuším a nevedel s tým odvtedy nič urobiť. Teraz Apple vypustí ApplePay a hneď nato tu je SamsungPay a AndroidPay. Ono to nebolo myslené ako hate len ako malý joke. Ja som rád, že niečo také spravili a ak to bude fungovať, no malo to tu už byť tak dva roky dozadu. Dokonca pokiaľ viem, tak Google Wallet u nás ani nikdy nebola dostupná.

Google Now u nás dostupný je ale dosť obmedzený. Neviem rozdiely na 100% lebo mám v mobile UK English a slovenčinu som tam nemal už dlho no zo začiatku tam nebolo v podstate nič okrem počasia. Skúsil som to teraz a okrem tých základných kariet, navigácie, základných fráz ako "kto je prezident xy" to viac po slovensky nevie. Ani jednoduché ovládanie funkcií telefónu ako vypni/zapni WiFi, BT alebo spomenuté pusti hudbu nefunguje. Chápem ale, že tu je to skôr o jazyku a Googlu sa neoplatí vyvíjať to na každý zanedbateľný jazyk.
Hensym
VIP
VIP

Ale bolo tu spomenuté, že Google má pobočky vo veľa krajinách, pokiaľ viem, tak aj na Slovensku (máme dokonca aj Street view, niektoré lokality už tretí krát fotené, pričom AT nemá vôbec, a tá krajina je o 20 rokov pred nami), a ten telefón našej reči rozumie parádne, tu ide len o to, prideliť tie frázy jednotlivým funkciám, to je iba maličký, posledný kúsok skladačky. Neviem, čo všetko robí Slovenský Google, tak neviem povedať, ale aj tak. :)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

No neviem. Skôr mi príde, že vytvoriť/naučiť technológiu na rozpoznávanie daného jazyka je oveľa jednoduchšie ako ju naučiť rozpoznávať frázy a ich význam. Slovenčina tiež nemá zrovna jednoduchú skladbu viet. Ak si pozeral Google I/O, tak si určite počul ako vychvaľovali ich neurónové siete s x vrstvami, rozpoznávanie kontextu a podobne.
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Čo vlastne potrebujú výrobcovia upraviť na čistom Androide (t.j. priamo od Googlu) predtým, ako to vydajú na konkrétne zariadenia, okrem nainštalovania svojho bloatwaru a ovládačov pre daný HW?
Napísať odpoveď