Motorka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Jancuk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Motorka

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ahojte, neviete nahodou, ci v povinnej vybave pre motorku kat. L3e musi byt aj reflexna vesta, alebo staci iba lekarnicka. Vopred dakujem za help.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

Zdravím zaujimala by ma jedna vec pri skutroch aký je rozmer kufru pod zadkom videl som fotky ale neviem to k ničomu prirovnať a aký ma rozmer povecme kufrik na skuter - nie v Litroch ale v cm vyša širka dlžka :)
Vôbec nemam prehľad v značkách atď a čo si myslite o skutru ako takom je to vobec dobre ? čo keď chytim dažď ked pojdem z niekadial domov?
A čo oblečenie?
---nemyslim jazdenie 150km/h chcem si život ešte užiť (kawasaki, yamaha,honda, etc nie) proste skuter cena pomer kvalita alebo z bazaru atď
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To je velmi individualne, vacsinou ale plati, ze do kufra pod sedadlom sa zmesti aspon jet prilba. Mne sa na PCX zmesti aj integralka a ostane este miesto na rukavice a dalsie drobnosti.
Su aj skutre, kde nedas ani jetku, ale myslim, ze ich je minimum. Vzdy si to musis pozriet pre konkretny typ.
Oblecenie sa vo vseobecnosti odporuca rovnake ako na motorku, pretoze pad v 70-80 km/h z motorky je uplne taky isty ako pad zo skutra. A aj ak v 20 km/h spadnes v kratasoch a tricku na asfalt, tak budes riadne odrety. Ja chodim tak, ze mam textilnu motobundu (s relativne civilnym vzhladom) a k tomu kevlarove rifle s chranicmi. Cize ak idem nieco vybavovat do banky/na urad/..., tak to navonok vyzera normalne. A druha vec je ta, ze kevlarove rifle su o nieco priedusnejsie ako klasicke motonohavice a hlavne vyzeraju lepsie. Mne sa totiz klasicky vzhlad motonohavic nikdy nepacil, ale to je vec vkusu.
A treba mat aj normalne topanky, ziadne slapky. Kamos tak skoro prisiel o prst, ked sa na 50ke skutri vysypal v slapkach :)
Na dazd sa hodi prave kvalitna motobunda, ktora je samozrejme naimpregnovana, ale daju sa kupit aj specialne navleky. Ja pouzivam Tucano Urbano Takeaway, to pomaha aj proti chladu a hlavne sa to da nahodit bez vyzuvania topanok. Ale podobnych moznosti je viac.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

hm zaujimave veci som sa od teba dozvedel skor ma zaujima ako riešiš jazdu za dažda zatačky etc vodiči kameru maš?
redfoxik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa redfoxik »

Za dazda musis ist o dost opatrnejsie, vyhybat sa bielim ciaram, prechodom lebo farba na nich sa smyka a nesetrit na pneumatikach, tie dost pomôzu, vacsinou seriove su dost tvrde. Co sa tyka ostatnych vodicou tak treba myslet aj za nich, ked ides po hlavnej tak pozerat sa na vodica co stoji na vedlajsej ci ta on vidi a dva prsty pripravene na brzde :)

Tak isto treba davat pozor aj na strk, vseliake mastne flaky, dost sa smyka aj uplne vyhladeny rozzeraveny asfalt na kruhacoch atd. Pri menej adheznom povrchu brzdit s prednou opatrne lebo smyk na predne koleso je o dost nebezpecnejsi a tazsie ho zvladnes nez smyk zadneho kolesa.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Hm toľko veci na starosti a čo skladovanie motorky pocul som ze taky skuter zdvihnu dvaja daju do auta a uz neni
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Mal by si sa pýtať konkrétnejšie otázky lebo takto sa ťažko radí :wink:
Mne sa napríklad do Peugeotu Speedfight 2 na ktorom som začínal nezmestila ani Jetka prilba takže to ti závisí od modelu ale myslím že všetky novšie skútre už robia tak aby si tam tú prilbu nacpal
Sú prípady keď kradli motorky na sídlisku týmto spôsobom ale napríklad aj v garážach v BA naposledy čo som čítal.
Nechceš skúter od renomovaného výrobcu aby nebol príliš rýchly ?? :roll:
redfoxik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa redfoxik »

Nemusis sa bat neni to nic strasne, jazdu si budes uzivat viac nez v aute :P. Najlepsie je motorku samozrejme garazovat, ale ak nemad inu moznost je dobre si kupit aspon alarm a zamok, hrubu retaz, ale ked chcu tak ukradnu hocico, ja tiez byvam v panelaku ale moto mam u babky v dome, obcas ju nechavam v noci aj pred domom a zatial ziadem problem, zalezi aj v akej stvrti byvas asi..v zapadnejsich statoch bezna vec ze motorky parkuju na ulici.
Momo46
Professional
Professional

Máš môj obdiv , ja som nervózny keď mám motorku zaparkovanú na sídlisku 10 minút :D Možno nie ani tak kvôli krádeži ale môže sa nájsť debilček ktoré mu spraví dobre keď si kopne... Ale asi len moja paranoja :D

Inak : :lol:
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

A čo využite kam s motorkami chodite mate A1 alebo ste počkali 2 roky na 125 či snáď je tu niekto s 600cm?
Momo46
Professional
Professional

Všade možne , akú odpoveď zase očakávaš ? :wink:
Myslím že na Slovensku máme fajn miesta kam ísť , samozrejme nie všade je kvalitný asfalt všakže. Ja rád chodievam cez Donovaly do Tatier alebo v okolí Banskej Štiavnice sa rád vozím... Najznámejšie úseky sú Šturec , Pezinska baba atď pozri si https://malovanemapy.sk/mapa/moto-slovensko.html, toto leto chcem viac východné Slovensko popozerať.
Ja osobne som začínal keď som mal 6 rokov na malej yamahe 5Otke , potom som však pokračoval až v 15 skútrom a v 19 som kúpil tú XJ6 , cca o mesiac si budem zväčšovať vodičák na Ačko a pokukujem po MT-09
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

len sa pýtam ja nikoho nepoznám čo ma motorku a príde mi to ako dobra vec si to zaobstarať len kam s tým potom respektive to využitie ako vy motorkari na to mate to ma zaujimalo
keď je nejaka stranka čo si možem naštudovať o motorkaách sem s tým
Momo46
Professional
Professional

Opýtať sa je v poriadku ale ked´ ťa to zaujíma prečo negoogliš ? :roll:
Slovenské motoride.sk a motocykel.sk a české napríklad motorkari.cz
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Momo46 napísal:youtube
Nechápačka, to akože keď mám decká v aute mi to dáva právo zmasakrovať motorkára ? :lol:
ugorka
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ugorka »

Ahojte! Potrebujem poradiť, chcel by som si spraviť vodičák na motorku no nie som si istý ktorý potrebuje :smt017 Nikdy som motorku nemal, len som pár krát jazdil na kamošovom skúti takže moje skúsenosti sú asi tak nulové :mrgreen: Vždy som chcel mat motorku a teraz som naškrabal potrebné financie..takže mám 18 a vodičák kategórie B. Motorku by som si chcel kúpiť klasickú yamahu ybr 125 custom. V podstate by som na nej jazdil len po okolí (vidiek) a v malom meste, možno nejaké menšie výlety :smt033 Takže pýtam sa vás: potrebujem A1 alebo A2? a ako prebieha taký kurz na motorku?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

A1 staci... kurz prebieha rovnako ako na ine skupiny, akurat prakticku cast mas na motorke...
ugorka
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ugorka »

A to ako? na jazdy chodím s inštruktorom? sedí za mnou? :lol: sorry ale ozaj sa o tom len teraz informujem. a to chodím tiež na kuželky a jazdy po meste?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ano
ugorka
Medium Expert
Medium Expert