Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa butthead »

Ja tu nikomu pravdu neberiem :) kazdy nech si veri comu chce a to tu ide.
Nebojis sa ockovaniu? tak sa zaockuj a choroba ta obide a ten co nechce nech znasa to riziko ochorenia :)
to chcem povedat, ze kazdy je zodpovedny sam za seba (svoje deti) a nevidim zeby Zav ako celok nieco vnucoval, len trosku rozprudi debatu aj o tom ocom hlavny prud diskutovat nechce. To ze su jednotlivci co zozeru vsetko s navyjakom za to tibi nemoze, ani smatana.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Očkovanie sme už diskutovali, nejde len o teba ale aj o tvoje okolie, ktoré môžeš nakaziť
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

No hlavne ide o deti. Dospely clovek nech si robi co chce. Nikto ta nenuti sa dat zaockovat. Potom by si ale ani nemal ocakavat pomoc a liecbu z verejneho zdravotnictva. Proste na liecbu by ti nemali prispievat ini poctivi danovi poplatnici a obcania, ktori sa spravali zodpovedne a dali sa zaockovat, narozdiel od teba.

Co ked ti decko zomre, lebo si ho nedal zaockovat? Si potom povies, ze "jejda" a tym to bude vyriesene? Alebo akym sposobom by si toto riesil? A nechod zase na mna s tym, ze kazdy rodic predsa vie, co je pre jeho deti najlepsie. Nie, nevie. To je totalna sprostost. Schopnost niekoho nabuchat z teba neurobi automaticky rodica roka a ani ti nezvysi inteligenciu, nedoda vzdelanie, ci nezvysi tvoje kriticke uvazovanie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

butthead napísal:Ja tu nikomu pravdu neberiem kazdy nech si veri comu chce a to tu ide.
Nebojis sa ockovaniu? tak sa zaockuj a choroba ta obide a ten co nechce nech znasa to riziko ochorenia
to chcem povedat, ze kazdy je zodpovedny sam za seba (svoje deti) a nevidim zeby Zav ako celok nieco vnucoval, len trosku rozprudi debatu aj o tom ocom hlavny prud diskutovat nechce. To ze su jednotlivci co zozeru vsetko s navyjakom za to tibi nemoze, ani smatana.
To je tak alibisticke, ak niekto nieco verejne hlasa mal by za to niest zodpovednost.
nadherne to vidiet prave na ockovani, antivaxeri maju plne usta toho ako by mal stat a lekari niest zodpovednost, za udajne poskodenia ockovanim, no ked sa nieco stane kvoli neockovaniu, zrazu je to slobodne rozhodnutie toho jedinca a kazdy ma pravo na vlastny nazor.
Vo svete nie je demokracia, osypky sa nesatnu neksodne tym, ze to niekto odhlasuje.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

. Proste na liecbu by ti nemali prispievat ini poctivi danovi poplatnici a obcania, ktori sa spravali zodpovedne a dali sa zaockovat, narozdiel od teba.
S týmto jednoznačne len súhlasím a malo by to platiť aj naopak, ten kto sa nechce zúčastňovať na pochybných "zdravotníckych "procedúrach by nemal nespravodlivo platiť zo svojich daní očkovanie iným. O tom je skutočná sloboda a zodpovednosť.
Co ked ti decko zomre, lebo si ho nedal zaockovat? Si potom povies, ze "jejda" a tym to bude vyriesene? Alebo akym sposobom by si toto riesil? A nechod zase na mna s tym, ze kazdy rodic predsa vie, co je pre jeho deti najlepsie. Nie, nevie. To je totalna sprostost. Schopnost niekoho nabuchat z teba neurobi automaticky rodica roka a ani ti nezvysi inteligenciu, nedoda vzdelanie, ci nezvysi tvoje kriticke uvazovanie.
Takto sa dajú klásť aj opačné otázky, ak ti dieťa dostane ťažký diabetes alebo autizmus alebo zomrie na následky očkovania ?? Čo potom? Ak dieťa zomrie na následky toho že nebolo zaočkované je to zodpoevdnosť rodiča a ver tomu že rodiča to bude trápiť najviac, štát do toho vôbec netreba montovať, ani kvázi ochrancov ľudských životov ktorí ani vlastné deti často nemajú lebo to isté robia kresťanskí fanatici keď chcú zakázať potraty a argumentujú presne rovankým spôsobom.

Kto vie čo je pre jeho dieťa najlepšie ak nie rodič azda štát??? Doktor? Diktátorská autorita? Tak to ťa potom ľutujem lebo obhajuješ staré antické fašistické myšlienky kde obec bola tým najvyšším najposvetnejším bohom a obec rozhodovala vychovávala "očkovala" jednotlivci nemali právo hovoriť za seba sami.

IBA Rodič má zodpovendosť za dieťa a každý zdravý rodič chce pre dieťa to najlepšie to je prirodzené. Lekári môžu len navrhovať a robiť osvetu ale nikdy nie nanucovať a prikazovať lebo sa nám to začne zvrhávať a zodpovednosť rodiča sa začína prenášať na štátne úrady. Okrem toho sám poznám niekoľko lekárov ktorí svoje deti zaočkovať nedali. Tu ide o slobodu výberu a zodpovednosť jendotlivca kto chce fašizmus nech si ho má ale nemusí ho nanucovať druhým. Nechcem žiť vo fašistickej spoločnsoti kde nebudem mať možnosť sa slobodne rozhodnúť a aj pomýliť pretože mi to autority nedovolia.

TY chceš?

Ono vy si to neuvedomujete ale keď ja som bol v minulsoti sfanatizovaný tiež som veril týmto blbostiam o silnom štáte a autoritách ktoré sa majú postarať ale to je nezmysel človek nesie sám zodpovednosť za svoje činy a musí mu byť umožnené aby sa mohol rozhodnúť slobodne aj keď to znamná že sa môže pomýliť. Z omylov sa totiž učíme bez omylu by sme sa nikdy nikam nedostali.
Ja neviem a nemôžem povedať, že očkovanie je len pozítívne pretože má aj riziká, ktoré sú preukázané len sa bagatelizujú pretože sa berie že ich prínos je väčší ako nežiadúce účinky a tak to je aj s každým liekom ale my nemôžeme postupovať v tomto klasicky demokraticky a tvrdiť že väčšina z toho má prospech - nanúťme to vštekým kôli vyššiemu dobru spoločnosti pretože vyššie dobro spoločnosti je blud a diktatúra väčšiny. Každý človek musí mať slobodnú vôľu a možnosť sa sám rozhodnúť či sa chce alebo nechce zaočkovať. Nemôžeme predsa zatvárať všetkých, ktorí sa nechcú, nemôžeme robiť na nich pogromy, strieľať ich, nemôžeme ich biť, nemôžeme ich nútiť o tom je republika a slobdoná spoločnosť, všetko ostatné je socailizmus, fašizmus a diktatúra v akejkoľvek forme sa zjaví.
butthead
Darca
Darca

Nie, povodne som nechcel rozoberat ockovanie, islo mi len o ilustraciu aj napriek tomu som vedel dopredu, ze tu hned budete vytahovat argumenty takehoto kalibru. Zato ze mam k tomu skeptickejsi nazor este neznamena, ze dieta nedam ockovat, buducnost ukaze. Predpokladam, ze elity sa k tomu postavia zodpovednejsie, avsak neverim, kedze nemame problem prijat imigrantov.
Ale imho, nemame tusenia kolko lekarov akoze zaockuje, zaeviduje a latku splachne do zachoda, nuz presne cislo sa asi nedozvieme.
Dalej pokial je teda dieta zaockovane, tak by obavy mali byt bezpredmetne a odskace si to samotne nezaockovane dieta. Dalej istotne su teda cigancence v osadach najlepsie zaockovane kedze v zime nemaju problem behat nahate po vonku ako to mame moznost vidiet na hnojke a narkoze v spravach.
Nazor na kolektivnu imunitu mozem mat aj taky, ze nebola vytvorena z dosledku ockovania.
beardie
Redeemer
Redeemer

Už niekto niekedy dokázal, že vďaka vakcíne dieťa dostalo autizmus? Ci si zase len prispôsobujes informácie, aby si dodal svojmu postu vážnosť?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ano, ak jedno dieta zo 100,000 zaockovanych bude mat nejake trvale nasledky po ockovani proti tuberkuloze, tak nech sa paci, mali by sme mat tak nastavene zakony, aby za to niesol zodpovednost vyrobca vakciny a mal by rodine vyplatit take odskodne, aby to dieta a rodina mohli zit nad pomery (a to aj bez dlhorocnych nakladnych sudnych sporov). Chapem, ze stovky tisic eur alebo miliony su mala naplast na to, ze mas doma postihnute dieta, ktore predtym bolo zdrave. Ale je lepsie mat financie na to, aby si mu zabezpecil kvalitny zivot, nez mat holu rit. Uvedomujes si, ale kolko deti by na tu tuberkulozu zomrelo, ak by sme ich neockovali?

Neodpovedal si mi na otazku, ze ked si nedas ockovat dieta a zomrie presne na nieco, proti comu sa bezne ockuje. Ako sa to ma potom dalej riesit?

V hlavicke rodica, ktori chce pre svoje dieta to najlepsie, tak ako kazdy iny rodic, ale zaroven veri, ze rozne fasisticke-zidovske-teple a neviem ake super tajne organizacie mu ovplyvnuju zivot a vypustanu rozne chemtrailsi alebo co ja viem co...by sa kludne zrodil napad, ze za to, ze mu decko zomrelo na tuberu, vlastne tiez moze nejaka tajne fasisticko-teplo-zidovska lobby, ktora mu to dieta umyselne nakazila a vobec za to nemoze on, lebo ho nedal ockovat.

_____
_____

butthead, prosim neplet do debaty o ockovani imigrantov alebo Romov, toto nie su relevantne argumenty...a ked uz si pri tych romoch a spominas, ake maju odolne deti, tak si prosim najprv pozri, aku maju v tych osadach dojcensku umrtnost, zaockovanost, v priemere kolko rokov sa dozije "nas" Rom a Romka a potom si tieto cisla porovnaj so slovenskou populaciou slovenskej narodnosti.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

IvanSk napísal:Takto sa dajú klásť aj opačné otázky, ak ti dieťa dostane ťažký diabetes alebo autizmus alebo zomrie na následky očkovania ?? Čo potom?
Potom nic, lebo autiznus ani diabetes ockovanie nesposobuje.
IvanSk napísal:Ak dieťa zomrie na následky toho že nebolo zaočkované je to zodpoevdnosť rodiča a ver tomu že rodiča to bude trápiť najviac, štát do toho vôbec netreba montovať, ani kvázi ochrancov ľudských životov ktorí ani vlastné deti často nemajú lebo to isté robia kresťanskí fanatici keď chcú zakázať potraty a argumentujú presne rovankým spôsobom.
Takze ked rodicia zabiju svoje dieta, stat sa nema do toho montovat? Alebo ked ho tiraju? Pomyslel si vobec na to dieta?
IvanSk napísal:Kto vie čo je pre jeho dieťa najlepšie ak nie rodič azda štát??? Doktor? Diktátorská autorita? Tak to ťa potom ľutujem lebo obhajuješ staré antické fašistické myšlienky kde obec bola tým najvyšším najposvetnejším bohom a obec rozhodovala vychovávala "očkovala" jednotlivci nemali právo hovoriť za seba sami.
Asi ta sklamem, ale priemrny lekar vi o zdravi milionkrat viac ako priemerny rodic. Zial jedinci o ktorych hovorime casto este nevedia hovorit ani sa branit svojim bio-ezo-raw rodicom, co im bez myhnutia oka leju moč a bielidlo do ucha.
ty chces radcej diktaturu absolventov google univezity nad osobami co sa este brait nedokazu.
IvanSk napísal:S týmto jednoznačne len súhlasím a malo by to platiť aj naopak, ten kto sa nechce zúčastňovať na pochybných "zdravotníckych "procedúrach by nemal nespravodlivo platiť zo svojich daní očkovanie iným. O tom je skutočná sloboda a zodpovednosť.
nastuduj si ako realealne funguje poistenie (nemusi byt zdravotne) a co je to prevencia.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

butthead napísal:Zase len to svoje ked nemas co k tomu dodat, ale musim pochvalit, ze uz z toho vynechavas cipnutych jasterov a pod. :)
moje? na konkretne cislo ZaV si pusti Havranovo este raz. Juraj to tam uvadza. Ten zaznam vypovede nafetovaneho vojaka, najdeny pri akejsi mrtvole v obliehanom Leningrade. TER to zamietol pod koberec.

takze teda prave to omielanie teorii o svetovladnej rodine ma pomoc aby ludia sli ku volbam?
tomu napomahaju aj lzi o pode? Juraj tam mal to cislo. ze prave ta poda nici moznosti reginalneho rozvoja, to asi TER ani ZaV nevadi... ale co sa deje v CIA je problem.

ephramko, nie je to moja vina. to zdroj ZaV - nafetovany vojak v Leningrade LGBT neuvidol.
butthead
Darca
Darca

vysvetlil som to, uz to nebude opakovat.

este davam do pozornosti pohlad M. Dana a diskusiu.
https://www.facebook.com/martin.dano/po ... nref=story
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Potom nic, lebo autiznus ani diabetes ockovanie nesposobuje.
Ako to môžeš ty vedieť robil si seriózne testy? Si lekár? Mohol by som tu dať odkazy na stránky a súdne rozhodnutia, ktoré hovoria opak. Ale nemám čas sa tu naťahovať. Keď chceš nájdeš si to sám, keď nie ostaneš zatvrdnutý vo svojich názoroch- "not my problem."

Takze ked rodicia zabiju svoje dieta, stat sa nema do toho montovat? Alebo ked ho tiraju? Pomyslel si vobec na to dieta?
Miešaš jablká s hruškami. Keď rodičia týrajú dieťa páchajú na ňom násilie. A vtedy musí prísť niekto aby to stopol. Ak rodičia nedajú dieťa zaočkovať, nič na ňom nepáchajú pretože rodičia sú za dieťa zodpovední pokiaľ sa samo nemôže rozhodovať. Nie štát je zodpovedný za zdravotný stav dieťaťa. Pokiaľ dieťa má zabepečené všetky potreby neexistuje dôvod prečo by muselo byť zaočkované proti vôli rodiča na príkaz autority lekára alebo štátu.
Ak dieťa zomrie kôli nezaočkovaniu - zomrie kôli príčine -chorobe nie koli vražde alebo týraniu rodičov choď a zatkni chorobu za to že existuje a zabíja deti.

Asi ta sklamem, ale priemrny lekar vi o zdravi milionkrat viac ako priemerny rodic. Zial jedinci o ktorych hovorime casto este nevedia hovorit ani sa branit svojim bio-ezo-raw rodicom, co im bez myhnutia oka leju moč a bielidlo do ucha.
ty chces radcej diktaturu absolventov google univezity nad osobami co sa este brait nedokazu.
Ale o to tu primárne vôbec neide kto čo vie a kto čo nevie. Ide tu o slobodné rozhodnutie rodiča. Lekár nemôže rozhodovať za iného a to nikdy!! To je neprípustné ani keby bol Boh a vedel všetko na zemi. Ani vtedy nemá právo prikazovať manipulovať a nariaďovať. Lekár má liečiť iba vtedy pokiaľ je o to požiadaný samotným jedincom. Bohužiaľ tu sa vytvára od prvej republiky akási zvrátená idea štátneho zdravotníctva a lekára ako človeka ktorý má rozhodovať o pacientoch. Ako keby tí boli nesvojprávni. Je mojou a len mojou vecou ako nakladám so svojím telom a aký je môj zdravotný stav a či sa nechám podrobiť liečbe. Lekár je niekto ku komu človek ide s dôverou a dobrovoľne, ak má záujem sa liečiť, nie pod bodákom či samopalom.

Toto stále nechcete pochopiť ale namiesto toho sa chcete hádať. Je choré keĎ niekto má rozhodovať o inom človeku a to čo lekári vedia je tiež otázne. V minulosti kňazi vedeli, že zem je plochá a každého kto mal iný názor zničili. Lekári si myslia že vedia. V skutočnosti nič nevedia, tak ako celý svet a každý jendotlivec. Nikto nič nevie stopercentne aj keď si myslí že vie.

Keď lekár niečo nevie a nezanedbá starostlivosť, pacient umrie, bude lekár zatvorený? NIE nebude ale podľa vašej logiky by mal byť lekár zatvorený aj za také veci ktoré nemohol vedieť alebo za to že nevyliečil chorobu. KeĎ niekto zomrie na chrípku v nemocnici vinný by mal byť lekár a liečba pretože pri ostatných pacientoch liečba pomohla. Ale takto to nefunguje.
nastuduj si ako realealne funguje poistenie (nemusi byt zdravotne) a co je to prevencia.
Viem veľmi dobre ako funguje poistenie a viem veľmi dobre, že poistenie vždy bolo založené na dobrovoľnosti, štátom vynucované poisťovanie je podvod a naháňanie bubákov do peňaženiek posiťovní! O nič viac tu nejde. Som za to aby zdravotníctvo bolo plne spoplatnené a odvody sa zrušili rovnako tak školstvo. Poistenie nieje produkt, ktorý sa môže vynucovať zákonom. Okrem toho samotná idea že niekto iný nedobrovoľne a nanútene prispieva na vaše zdravotné náklady je chorá!! Každý by si mal znášať platiť svoje vlastné náklady na liečenie, to by sprehľadnilo celý systém, donútilo by to farmaceutické firmy prestať vyrábať drahé bludy, ktoré prezývajú liekmi, pretože by si ich nemohol nikto kúpiť a medicína by sa začala viac rozvíjať, ba prijímať nové menej nákaldné spôsoby liečby pretože by sa konečne aj zadravotníctvo riadilo trhom a nikto kto má všetkých 5 pohromade by neplatil za drahú a neúčinnú chemoterapiu. Pointa je v tom že keďže nedobrovoľne platíme posiťovne a do tých nalieva peniaze "štát" tieto peniaze sa neriadia trhom a idú na drahé, neefektívne a zbytočné liekya liečby bez účinku, avšak toto všetko štát zo svojich zdrojov /daní občanov a firiem, pôžičiek/ vykrýva tak si farmafirmy môžu vyrábať hocičo. Keby bola táto zodpovednosť prenesená na ľudí každý by si rozmyslel či bude platiť drahé nič. Farmafirmám by došli peniažky a museli by sa prispôsobiť a ponúkať jednoduché efektívne a lacné riešenia.

Nemá zmysel o tom ďalej písať lebo vy píšete o inom a aj tiež o inom.
A inak prevencia je mýtus. Riziká možno jemne zmierňovať ale nikdy nie úplne vylúčiť.
beardie
Redeemer
Redeemer

JE mojou a len mojou vecou ako nakladám so svojím telom a aký je môj zdravotný stav a či sa nechám podrobiť liečbe.
prestan sa opakovat ako pokazeny gramofon a aspon raz si precitaj relevantny argument - nejde len o teba, ale aj tvoje okolie
Každý by si mal znášať platiť svoje vlastné náklady na liečenie
stredne vazna choroba by z teba spravila bezdomovca...
o solidarite si uz niekedy pocul?
Farmafirmám by došli peniažky a museli by sa prispôsobiť a ponúkať jednoduché efektívne a lacné riešenia.
lebo bypass srdca alebo umela chlopna stoji 3 pade, ze?
ach Ivan, niekedy rozmyslam, ze tie blbosti pises naschval
Riziká možno jemne zmierňovať ale nikdy nie úplne vylúčiť.
napriklad ockovanim, ze ano ;-)
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

prestan sa opakovat ako pokazeny gramofon a aspon raz si precitaj relevantny argument - nejde len o teba, ale aj tvoje okolie
O aké okolie ? Ty sa staráš o svoje okolie ? Napíš mi ako a kde a kedy si niekomu cudziemu v okolí pomohol a ako ti záleží na myšlienkach, pocitoch iných, ako si iných vážiš a čo pre nich robíš, chodíš v noci po špičkách aby si niekoho nevyrušil zo spánku, nenosíš mobilný telefón lebo jeho vlny ohorzujú okolostojacich, nepoužívaš toaletný papier lebo ničíš iným prírodu?
Nepoužívaš auto lebo zamoruješ prostedie, nefajčíš lebo by sa dymu mohol niekto nadýchať a dostať rakovinu? Taký si ohľaduplný? Nakoniec možno zistíš že keď skočíš z mosta pomôžeš spoločnosti v probléme preľudnenia a uľavíš planéte pretože ty argumentuješ takým vyslovene debilným spôsobom na očkovanie. Nebuď pokrytec a nehraj sa tu na niečo čo niesi.

To sú proste táraniny o zodpovednosti voči spoločnosti čo píšeš a sám to nerobíš, sú to proste školské etatistické drízdy ktoré majú akože niekoho ohromiť a dojať k slzám, aký si ty len slovný ľudomil a ako ti záleží na blahu celej spoločnsoti.
Jediné pravidlo ktoré platí voči okoliu je priamo fyzicky a psychicky neohrozovať nikoho a nestarať sa do nikoho a rovnaké veci požadovať po okolí tiež, MOja zóna je moja zóna nie vaša, moje súkromie je moje nie vaše, vaše je vaše a nikto vám do ňho nemôže vstúpiť toť vsjo celé pravidlo. Tvoja sloboda končí na špičke môjho nosa. Ešte raz hovorím choď a zabásni chorobu keď sa ti nepáči že zabíja a bude zabíjať. Ty istotár, pripomínaš mi Fica s jeho istotami, len ty predávaš "istoty" vakcinácie, ľudia predsa musia mať "istotu", že ich dieťa nedostane osýpky a neochorie .
o solidarite si uz niekedy pocul?

Otázka znie či ty rozumieš pojmu solidarita a pozrel si sa do slovníka? Lebo je jasné že nie
Solidarita znamená obvykle dobrovolnou společenskou soudržnost mezi rovnými, ochotu ke vzájemné pomoci a podpoře v rámci nějaké skupiny.[1] Člověk je solidární s nějakou skupinou, pokud ji podporuje a její úspěchy i neúspěchy pociťuje jako vlastní.
Nanútená solidarita nieje solidarita, to je úplne niečo iné. Je to obyčajná krádež. Keď s tebou niekto súcití peniaze ti poskytne dobrovoľne, namiesto toho náš systém zdravotných poisťovní je obyčajná krádež a následné prerozdelenie, to nemá nič dočinenia so solidariotu a dobrovoľnosťou.
lebo bypass srdca alebo umela chlopna stoji 3 pade, ze?
ach Ivan, niekedy rozmyslam, ze tie blbosti pises naschval
Ach, neexistujú iné možnsti ako bypass ale iba v rigidných hlavách, ktoré nemajú ambície nič tvoriť. Keby sme sa tým riadili tak dnes doktori používajú trepanáciu a lejú do Vás olovo alebo Vám púšťajú žilou. Tak ako keď na verejnosť uviedli prvý mobilný telefón málokto si ho mohol kúpiť a dnes majú ľudia 2 tri. Klasický kapitalizmus a voľný trh /ktorý tu nieje/ tieto veci rieši sám.

Ďalej to nemá význam. Bohužiaľ kôli takým ako ty pokračujú vojny a ľudia trpia. Lebo sú tu najmúdrejší zo všetkých, ktorí chcú mať moc nad inými a skrývajú to za vyššie dobro spoločnosti a ovce "sekundárni psychopati" = istotári im na to prikivujú a ženú sa na jatky. Vy ktorí dnes chcete nanútiť očkovanie zajtra budete ľuďom vnucovať koľko vody majú spotrebovať, čo môžu robiť vo voľnom čase, čo smú čítať, pozerať, čomu veriť, koľko CO2 môžu vyprodukovať a ktorú stranu konfliktu podporovať. A to všetko aby ste sa cítili bezpečne, necháte si do izieb nainštalovať kamery a prenosného policajta do domu a plný istôt sa zabarikádujete a oboženie Slovensko múrom a ostnatým plotom.

,,Kto obetuje slobodu pre pocit bezpečia, nedostane ani jedno ani druhé."
,,Kto dáva prednosť bezpečiu pred slobodou je právom otrok."
beardie
Redeemer
Redeemer

MOja zóna je moja zóna nie vaša (...) Ešte raz hovorím choď a zabásni chorobu keď sa ti nepáči že zabíja a bude zabíjať.
Ivan, ty vstupujes do mojej zony neockovanim seba ci svojho okolia, kedze si este bakterie a virusy nenaucil, ze sa nemaju sirit formou kvapockovej infekcie
ľudia predsa musia mať "istotu", že ich dieťa nedostane osýpky a neochorie .
nie, ockovanim sa len (ako by si to pomenoval ty) zmiernuje riziko
Nanútená solidarita nieje solidarita
ale ja tej babicke rad prispejem na lieky alebo spoluobcanovi z druhej strany republiky na operaciu slepaku a dokonca mi to vobec nerobi problem
nie som to ale schopny robit adresne, preto to davam do spolocneho mesca cez odvody
neefektivita daneho sposobu distribucie je sice smutna, ale mimo tejto temy, pricom je to ale stale vyrazne efektivnejsie, ako keby som svoju cast rozdeloval sam
Ach, neexistujú iné možnsti ako bypass ale iba v rigidných hlavách, ktoré nemajú ambície nič tvoriť.
jasne, lebo Ivan povie, ze to tak ma byt a zrazu sa tak aj stane
asi nemas predstavu, kolko stoji obycajna operacia zlomenej ruky alebo nohy, inak by si nieco takeho nenapisal...
Vy ktorí dnes chcete nanútiť očkovanie zajtra budete ľuďom vnucovať koľko vody majú spotrebovať, čo môžu robiť vo voľnom čase, čo smú čítať, pozerať, čomu veriť, koľko CO2 môžu vyprodukovať a ktorú stranu konfliktu podporovať.
dufam v to, ze tie podciarknute a vyboldovane veci budu aj nadalej minimalne pre fabriky obmedzovane, pretoze zase nejde len o 1 konkretneho cloveka ale o celu planetu
este dodatok k tomu nanutenemu ockovaniu, je nanutene z toho dovodu, ze blaho spolocnosti je dolezitejsie ako blaho jednotlivca
butthead
Darca
Darca

beardie na margo toho co pise ivan, neviem v akej miere sa vidis do zdravotnictva, ale nevsimol si si (?), ze vynosne (lahkoziskove) sekcie zdravotnictva su davno sprivatizovane, (alebo sa este privatizuju, pripadne vznikaju nove), to su rozne ambulancie kde sa prevazne predpisuju lieky, zdravotne pomocky a naopak tie sekcie zdravotnictva, ktore nedokazu generovat zisk sa nechavaju na bremeno statu teda nas co platime dane, napr. rozne lozkove casti, geriatria? neviem ci si mal babku niekde na geriatrickom, hned by si zbadal... takyto sposob financovania sa ti teda paci ?

samozrejme zmena nastaveni systemu by nebola zalezitostou zo dna na den, pretoze s tym suvisi aj zdravie a celkova kondicia obyvatelstva.. cize najprv by ludia museli zmenit svoje navyky, cize menej chlastat, nefajcit, zmenit stravovanie, zdravy pohyb, tlacit na svojho zamestnavatela k zlepseniu pracovnych navykov a prostredia.
ale aj na druhej strane ludom chyba akasi motivacia, resp. nevedomost o tom, ze sa mozu mat aj lepsie, mozno aj viac sa o seba zaujimat a to dokazem pochopit, ked vacsina pracuje dost tazko na smeny, 12tky, nocne, ostatok casu sa venuju rodine, praci v domacnosti, nejaka ta zabava a uplne na poslednom mieste o tom ako funguje prostredie, v ktorom zije.
beardie
Redeemer
Redeemer

to je chyba zdravotnictva alebo uplatnych politikov, ktori nieco take dovolia?
Ivan sa tu ohana kapitalizmom, ale v nasej dzamahirii ziadny nie je, je tu len socik, ktory sa kapitalisticky tvari
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

budem hnidopich, ale Džamáhíríja znamena to o co TER ma ist: prijama vlada ludovych mas

ale ano, je to len hra na kapitalizmus. ale nie len na Slovensku, ale najpriklad aj tu v Skotsku. to je to este viac socialnejsie ako rodny absurdistan
butthead
Darca
Darca

no a to pokladas za koren problemu (pricinu) ?

//autoeditácia príspevku (31 Máj 2015, 11:16)
jckb, podstate by aj mohlo byt jedno aky je system, ci skutocna demokracia alebo diktatura, pokial vsak mas zhnite moralne zaklady, ked politici alebo sam panovnik sa dopusta umyselne stupnujucich sa moralnych preslapov az to je okate, ludia len kyvnu rukou, vecne to fungovat nemoze a samotni ludia to schytaju najviac.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

IvanSk napísal:Ako to môžeš ty vedieť robil si seriózne testy? Si lekár? Mohol by som tu dať odkazy na stránky a súdne rozhodnutia, ktoré hovoria opak. Ale nemám čas sa tu naťahovať. Keď chceš nájdeš si to sám, keď nie ostaneš zatvrdnutý vo svojich názoroch- "not my problem.
Ako mozes vediet, ze tie co ukazali spojitost boli seriozne testy?
Ta jedna co to ukazala bola podvod, potom sa robilo milion dalsich studii co ukazali opak, ale to ti uz nepasuje do kramu.
A odkedy rozhoduje sud o vedeckom fakte ? :D
IvanSk napísal:Miešaš jablká s hruškami. Keď rodičia týrajú dieťa páchajú na ňom násilie. A vtedy musí prísť niekto aby to stopol. Ak rodičia nedajú dieťa zaočkovať, nič na ňom nepáchajú pretože rodičia sú za dieťa zodpovední pokiaľ sa samo nemôže rozhodovať. Nie štát je zodpovedný za zdravotný stav dieťaťa. Pokiaľ dieťa má zabepečené všetky potreby neexistuje dôvod prečo by muselo byť zaočkované proti vôli rodiča na príkaz autority lekára alebo štátu.
Ak dieťa zomrie kôli nezaočkovaniu - zomrie kôli príčine -chorobe nie koli vražde alebo týraniu rodičov choď a zatkni chorobu za to že existuje a zabíja deti.
Nie, rodicia neposktyli adekvatnu ochranu svojmu dietatu. To ako keby mu nedaju jest, ved nic nespravili, to dieta zomrelo samo.
IvanSk napísal:Ale o to tu primárne vôbec neide kto čo vie a kto čo nevie. Ide tu o slobodné rozhodnutie rodiča. Lekár nemôže rozhodovať za iného a to nikdy!! To je neprípustné ani keby bol Boh a vedel všetko na zemi. Ani vtedy nemá právo prikazovať manipulovať a nariaďovať. Lekár má liečiť iba vtedy pokiaľ je o to požiadaný samotným jedincom. Bohužiaľ tu sa vytvára od prvej republiky akási zvrátená idea štátneho zdravotníctva a lekára ako človeka ktorý má rozhodovať o pacientoch. Ako keby tí boli nesvojprávni. Je mojou a len mojou vecou ako nakladám so svojím telom a aký je môj zdravotný stav a či sa nechám podrobiť liečbe. Lekár je niekto ku komu človek ide s dôverou a dobrovoľne, ak má záujem sa liečiť, nie pod bodákom či samopalom.
Ano su hlasim, ze je len tvojou vecou ako nakladas zo svojim telom. Ale deti nie su majetkom rodicov. Tvoje okolie nie je tvojim majetkom, neodkovanim ohrozujes inych, uz si to uvedom.
IvanSk napísal:Ak dieťa zomrie kôli nezaočkovaniu - zomrie kôli príčine -chorobe nie koli vražde alebo týraniu rodičov choď a zatkni chorobu za to že existuje a zabíja deti.
Vidis na cetste dieta, ktorho zrazi auto, budes na na to pozerat a potom vecer si povies, dieta zomrelo kvoli pricine tomu autu, nie kvoli tomu, ze som ho nezahcranil. Vsak.
IvanSk napísal:Toto stále nechcete pochopiť ale namiesto toho sa chcete hádať. Je choré keĎ niekto má rozhodovať o inom človeku a to čo lekári vedia je tiež otázne. V minulosti kňazi vedeli, že zem je plochá a každého kto mal iný názor zničili. Lekári si myslia že vedia. V skutočnosti nič nevedia, tak ako celý svet a každý jendotlivec. Nikto nič nevie stopercentne aj keď si myslí že vie.
Nastuduj si daco o vede.
IvanSk napísal:Keď lekár niečo nevie a nezanedbá starostlivosť, pacient umrie, bude lekár zatvorený? NIE nebude ale podľa vašej logiky by mal byť lekár zatvorený aj za také veci ktoré nemohol vedieť alebo za to že nevyliečil chorobu. KeĎ niekto zomrie na chrípku v nemocnici vinný by mal byť lekár a liečba pretože pri ostatných pacientoch liečba pomohla. Ale takto to nefunguje.
Ak podas staznost, na urad na dohlad nad zdrvotnou starostlivostou a ten zisti, ze lekar naozaj pochybl tak bude.Okrem toho si predstaujes, ze ludske telo, lieky a chorobi si jendoduche co nie su. Svet nie je ciernobiely.

K osttanemu ti uz napisal beardie, ale s toho co pisem som presvedceny, ze si este nebol vaznejsie chori, alebo si to ani nevidel.
Napísať odpoveď