Kúpa outdoorovej kamery

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Kúpa outdoorovej kamery

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Zdravím maniaci,

rozhodol som sa tento rok si zaobstarať outdoorovú kameru nakoľko cez leto sa chystám na nejaké exotické miesta a chcem si ich krásne natočiť. :)

Rozmýšlaľ som veľmi dlho o Xiaomi Yi kamere ale ostal som zarazený keď som prišiel na to, že monopod s kamerou, ktorý je tu uvedený je bez BT tlačidla a ja musím mať permanentne pri sebe telefón ak chcem natáčať, tak to je trošku mimo nie? Veď to si už dokúpim selfie stick s BT, pripevním moju Z2 a som tam kde by som bol s kamerou.

Máte niekto skúsenosti s touto kamerou? Je možné podľa vás, dokúpiť si ľubovolný kvalitný selfie stick s BT, spárovať ho s kamerou a spúštať/zastavovať nahrávanie, fotenie? Som čítal už milión recenzií ale ľudia sa nejak o remote control vôbec nezaujímajú, ani neviem prečo, veď to je základ proste nie, že mám diaľkové a na ňom si vypínam/zapínam nahrávanie, ten režim si už nejak navolím, ale proste nebudem ako trkvas stláčať gombík na kamere ak chcem natáčať.

Rozmýšlaľ som aj na GoPro 3 Black Edition, ale tam tá cena ma trošku odrádza, je to dosť predražené aj keď kvalita áno, tá tam je, aj zo skúsenosti viem lebo v práci ju používam, ale predsa, viete poradiť?

Vopred sa ospravedlňujem ak tu už podobná téma je, ale márne som hľadal.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa outdoorovej kamery

Príspevok od používateľa hojko »

Ja mam GoPro Hero4 Black Edition a nemam tam ziadny BT a ani mi nechyba. Da sa kupit, ale za 60 eur ci kolko a to mozem kaslat, na co by mi to bolo??? Ked chcem tocit video, tak si ho predsa zapnem rukou a mozem tocit, stale tu ruku viem par klikni zo zaberu odrezat, teda odstrihnut tu cast videa. S fotenim to tiez nie je problem, aj tak je lepsie fotit na burt mode, teda ze si nastavim napr. 6 fotiek za 3 sekundy, teda kazdu pol sekundu spravi fotku (teraz neviem presne aku ponuku poctu fotiek za kolko sekund tam je). Tym mam istotu, ze aspon jedna z tych fotiek by mala byt dobra a rozmazana. Castokrat sa ludia stazovali na internete prave na to, ze si spravili fotku a isli dalej. Spravili dalsiu a isli dalej. Vysledok bol taky, ze doma v PC plakali, lebo polovica fotiek bola zla. Preto vela ludi odporuca fotit burst modom, ze je to tak najlepsie, pretoze ti spravi par fotiek a ak by bola jedna rozmazana alebo co, tak stale mas z coho vyberat. Hero4 ma wifi a da sa ovladat mobilom, takze cez mobil viem povolit tocenie videa, fotku, ale nevidim v tom nejaky zmysel, realne vyuzitie vidim mozno vtedy, ak to ma clovek na prilbe pocas cyklistiky/jazdy na motorke, aby videl situaciu. Kazdopadne je tam stale dioda, ktora signalizuje co sa deje, ci je to cervena alebo modra dioda, takze ak som s niekym, tak mi rovno moze povedat, ze blikam a teda natacam video.
SSemteXX
Guru
Guru

Áno, mám skúsenosti s GoPro, viem na akej báze to funguje ale napr. mne to pripadá trošku odveci aby som na kamere zapínal vypínal natáčanie a fotenie, veď na diaľkovom si môžem aj režim navoliť a všetko ostatné, proste nato to je. Ale tak som rád, že máš iný názor, lebo doteraz som nechápal ľudí tvôjho názoru ale teraz už mi v tom svitá. Lenže tá cena, je to premrštené zbytočne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Je premrstena, ale platis za znacku a kvalitu. Mne islo najma o 120 FPS FullHD video a to zial ziadna ina kamera pred dvomi mesiacmi neponukala. Takze bola volba len na GoPro a ja som ju kupil lacnejsie ako sa dnes predava. Zda sa, ze dopyt je vacsi ako dokazu ponuknut, preto isla cena hore. Povodne som uvazoval nad SJ4000, potom som pozeral aj lepsie, no nakoniec vyhralo GoPro, aj ked ta cena...

Momentalne na AliExpresse su predobjednavky na dialkove ovladanie pre Xiaomi Yi, cena je 19,50 eur: http://www.aliexpress.com/item/PRE-SALE ... 60490.html Avsak hoci ma kamera vstavany bluetooth, este to nie je aktivovane. Takze po vydani dialkoveho bluetooth ovladania bude aktualizacia firmware, ktora samotny bluetooth na kamere povoli, tak aspon pisu na fore http://en.miui.com
SSemteXX
Guru
Guru

Ďakujem,

tak s týmto si ma potešil teda, ale ktovie kedy to vydajú, toľko čakať nebudem. Možno sa napokon rozhodnem pre GoPro 3 Black Edition, tam tá cena je o niečo priatelnejšia a oproti GoPro 4 tam obrovské rozdiely niesú. Mne v pohode stačí 60FPS. Tá SJ4000 čo si spomínal, tak je už novšia SJ6000 tuším, tá nemá náhodou nejaký remote control?

Myslím toto napr. (ale asi nemá) http://www.ebay.com/itm/2-0-LCD-WiFi-SJ ... 33a0a4d7b3

//autoeditácia príspevku (02 Jún 2015, 23:09)
Aha prepáč, vidím, že už je aj SJ7000 a tá má WiFi remote ovládač, takže voľba je už jasná. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Len tu daj pozor. Uz sa to tu pisalo v nejakej teme, cital som tu nedavno o tom. Bola SJ4000, to bol prvotny origo niekde z Ciny ci odkial. Potom dosli SJ5000, 6000, teraz pises o 7000. Lenze to uz neboli tie origo od tej istej firmy, to boli kamery od inej spolocnosti, ktore len tazili z mena. Bol tam iny snimac, iny cip, horsia kvalita nahravania. Takze to nie je ziadny nastupca, na to si daj pozor.
SSemteXX
Guru
Guru

Aha máš pravdu, akurát čítam po weboch.

Tu som čekol porovnanie: http://www.sjcamczech.com/sjcam-srovnavaci-tabulka/
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Pozeral si aj nejaké Sony kamery? Ja som minule pozeral jedno porovnanie s GoPro H4 a vyzerá obstojne. Síce stojí skoro rovnako, ale možno sú nejaké nie-4k modely za menší peniaz :D
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Tiež mám Gopro (3plus black) a nemenil by som ale skús pozrieť Garmin Virb napríklad
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

SJCAM ma od 8.juna akciu na AliExpresse, skus pozriet, ze ci tam nenajdes nieco zaujimave pre seba: http://brands.aliexpress.com/?spm=2114. ... 5.2.dLYfgv
Napísať odpoveď