alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Dobrý deň,
Dovoľte, aby sme Vás informovali, že vrátenie alebo výmena tovaru do 14 dní je možná ak tovar máte obstaraný ako fyzická osoba. U vráteného tovaru je potrebné, aby bolo kompletné, v pôvodnom stave a riadne zabalené. Následne, keď sa nebude vyskytovať problém, sme schopní Vám vystaviť dobropis a hotovosť môžete uplatniť u ďalšieho nákupu alebo si nechať poslať na účet. S tovarom sa dostavte osobne na akúkoľvek našu pobočku alebo ho zašlite na adresu: Bratislava 2, Prievozská 18, 821 09, Bratislava s faktúrou a so sprievodným listom, do ktorého uveďte, že sa jedná o odstúpenie od kúpnej zmluvy v rámci 14-tich dní

Alza.sk
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Riesis debiliny, proste to tam posli bud len s tym cislom FA alebo tam posli kopiu alebo tam posli original. stale si tu fakturu aj tak vies vzdy vytlacit z konta.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Posli kopiu. Original si vzdy nechavas ty. Uz som u nich reklamoval velmi vela veci, vzdy som posielal kopiu faktury (tam casto ani nezistis ze to je kopia) a par krat aj koppiu blocka.
Takto to funguje v kazdom obchode, vzdy sa posiela kopia, im je absolutne jedno ci je to kopia alebo original, len potrebuju mat realny doklad k tomu co si im poslal, no a ty ho potrebujes tiez, preto posles kopiu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja pri reklamacii v Alze poslem fakturu, ktoru si vytlacim z uctu po prihlaseni na Alza.sk. Ziadny problem.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Lenže ja tovar VRACIAM, NIE reklamujem... no to je jedno, pošlem tam proste faktúru ktorú som dostal, kópiu zhotovenú mám.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

nie, ty im daj kópiu a sprievodný list (ak to bolo na pobočke, tak aj kópiu bločku)
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Dobre tak volal som do alzy a ozaj stačí len tá kópia faktúry. Nebol som si istý, pretože už som raz vrátil tovar inde a vyžadovali originál faktúru/bloček.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To su podla mna len take finty predajcov, ze treba origo blocek, aby sa vyhli reklamacii. Pretoze mam pocit, ze zakon nikde nestanovuje potrebu blocku, to si len predajcovia davaju do obchodnych podmienok, pretoze predpokladaju, ze ked nieco reklamujes po roku a pol, ze mozno uz ten blocek ani nenajdes. Taktiez nikde zakon neupravuje, ze treba original blocek za tovar pri vrateni alebo reklamacii. Koniec koncov, kopa veci by sa dala reklamovat aj bez blocku, pretoze je oznacena seriovym cislom, napriklad mobil, televizor, fotak, notebook a vlastne skoro vsetka elektronika..., len by musela byt vola predajcov.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

niekto tu tusim pisal ohladom tych telefonov, ze si obchod nevedie IMEI evidenciu a preto je blocek potrebny. ja som sa este nestretol s tym, ze by nechceli vziat prefoteny alebo preskenovany blocek
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Neverim tomu, ze si obchod nevedie evidenciu IMEI cisel. Ak by si aj neviedol IMEI, tak stale je tam seriove cislo, to cislo je pod baterkou a aj na krabici telefonu. Neraz bolo predsa v spravach, ze vykradli predajnu s mobilmi a mobili potom nasli, kedze boli evidovane IMEI cisla.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tusim to tu pisal chezter..on robi/robil v Okey alebo podobnom elektre...neviem to teraz najst
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

Moja skúsenosť, a zatiaľ uvidíme ako sa to bude vyvíjať:

Kúpil som pred rokom a pol Lenovo G500s - klasický notebook, core i7 (nejaký slabší ivy bridge), 4 GB ram, 1 TB sshd, GTx 720m 2 gb - notebook už ako prišiel, pôsobil veľmi labilne, vtedy prichádzalo "stenšovanie" všetkej elektroniky (prečo? Na úkor kvality?), a tento konkrétny model bol tiež akýsi tenší. Plastová konštrukcia, display ako sa dvíhal za veko, tak dvíhal aj celý notebook, a spodok, telo notebooku sa dal prehnúť tak, že stačilo mať položený prst na jednom rohu a protilahlý roh vyhnúť hore a celý notebook sa vedel nepríjemne "skrížiť". To už vtedy neveštilo nič dobré. Bol to solídny hardware (výkonovo), za solídnu cenu so shit vyhotovením.

Očakával som problémy s ním, ale hardwarovo vydržal až do minulého týždňa, kedy som ho šiel reklamovať. Totižto po cca trištvrte roku mi začali na ňom vypadávať písmenká, začalo to Ačkom, postupne W, S, D a zaujímavo aj V. (to WSAD celkom chápem :D). Keďže pracujem z domu, notebook denne bežal hodiny, je to u mňa nástroj k práci, ale aj k multimediálnemu obsahu. Telku nepozerám, radšej si zahrám alebo pozrem film na notebooku.
Zúfalo som sa snažil situáciu riešiť, nakoľko A a V začali vypadávať tak, že už vôbec nezostávali na mieste, ostatné písmená boli ešte celkom na mieste, len ich "spodok" vyskakoval, ale nie celé písmeno. Jemne som šrobováčikom vytiahol dve klávesy vedľa "é" a teda "=" a "´" (mäkčeň), a nahradil ich za V a A. Potom už znova držali, akurát som mal nejako pomiešanú klávesnicu, ale who cares. Vydržal som s tým teda ešte pol roka, postupne sa to opotrebovávalo viac a viac ale ja som vedel, že ho do reklamačky nemôžem dať rovno, lebo potrebujem na ňom pracovať. Kúpil som teda nový notebook a tamten dal reklamovať.

Už v predajni (!!!) mi reklamáciu zamietli, normálne personál, že vraj som si tie tlačítka nejako "sám" pokazil a preto vypadávajú (určite najpoužívanejšie klávesy a určite mám tendenciu šahať do toho, čo funguje.. šahám do toho až keď to nefunguje). Že zospodu ich držia také železné zarážky, ktoré majú byť ohnuté do pravého uhla a ja ich mám rovné. Nazval by som to únavou materiálu, nakoľko ak za tým človek sedí aj 12 hodín denne a neustále niečo vybavuje, písmeno A sa opotrbuje ako prvé, a tak to aj bolo. Na minulých notebook sa mi len zmazala po rokoch farba z písmena, na tomto sa to celé začalo rozpadať.

Čo sa stalo? Pracovník zamietol reklamáciu, povedal že to môže poslať na posúdenie, kde už ale neplatí záručná 30 dňová lehota a "buď to opravia v záruke (free), alebo v maximálnej výške 48 eur vymenia klávesnicu" (koniec citácie).

To ma celkom vytočilo, ale vzhľadom na to, že ho aj tak chcem predať, ak si aj vypýtaju 30 - 40 eur za výmenu, dám im to spraviť a posuniem ho cez bazoš alebo odkiaľ ďalej.

Len ma zarazil ten ich prístup - pracovník má predsa PREBRAŤ tovar, a SERVIS posudzuje, či vada bola mechanická z mojej strany, únava materiálu, výrobná vada a pod. Takto mi to zamietol a ešte to ani nevideli.

PS: pre doplnenie - ak som si rozklikol ten daný model na alze, už sa samozrejme nepredáva, ale mal tam "často reklamovaný tovar", viac ako xx percent zákazníkov tovar reklamovalo (neviem už koľko)

PS2: po asi roku sa mi začali objavovať na displayi červené body, vypálené pixely... najskôr jeden, potom 2.. a nejakým zázrakom to po asi pol roku znovu zmizlo (bol to TN panel, moc sa nedivím)

- Len som teda celkovo nespokojný s ich prístupom a ako sa k tomu zachoval. On predsa nič nemá z toho, či to pošle ako je, alebo to posúdi sám alebo čo.. mal to poslať a nestarať sa, je predsa predajca, nie servisák. A vôbec, má na to právo?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

pokial to bolo mechanicky poskodene a po roku od kupy tak pravo ma.. na akej pobocke si bol?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Opotrebovanie, tam moze byt problematicka reklamacia. Myslim, ze to mal pracovnik prebrat a nechat na posudenie kompetentnym. Skusil by som este zavolat priamo do Lenova, ze co ti povedia do telefonu, ved napokon to mozes priamo reklamovat aj v Lenove a nemusis v Alze. Skus a uvidis. Displej je displej, vypaleny pixel je normalna vec, okrem toho pocitam, ze Lenovo tie displeje kupuje od niekoho ineho a nema ich vlastne, takze tazko hadzat vinu na Lenovo.
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

Pobočka to bol Trenčín. Áno s displaymi to rátam aj ja, že majú dodávateľa, ktorý to pre nich robí. Okrem toho nárok na reklamáciu displaya je až od 3 mŕtvych plných bodov alebo 10 subpixelov, .. ten môj svietil stále na červeno na tmavom pozadí a na bielom ho nebolo vôbec vidieť, svietil na bielo, boli to dva body vedľa seba, takže len dva subpixely..

Ale inak áno, mal to len posunúť na posúdenie kompetentným. Škoda, že mi to rovno nenapadlo, mohol som mu to navrhnúť. Uvidíme čo posúdia v servise pri troche šťastia uznajú výrobnú vadu (snáď neni normálne, aby pri každodennom používaní vypadávali tlačítka z klávesnice,. predtým, čo som mal notebook, tak dlhé roky držal a nikdy z neho nič samovoľne neodpadlo ani pri každodennom používaní, na to je to predsa stavané)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

pri lenove uplne normalne :D.. lenovo sa k takymto mechanicky veciam stavia vacsinou tak, ze to uznaju ked to nahlasis hned ked sa ta chyba objavila a nie stale rozsirovala a kaslal si na to.. podobne aj s pantami.. akonahle ho pouzivas a povylamujes plasty okolo casom, tak ti to neuznaju.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Kupoval niekto niečo z alzy možnosťou platby VISA kartou online? Jedná sa o dosť veľkú čiastku takže ma zaujíma či je to bezpečné. Ale v alze by asi malo.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

uNfEiL - Preco by to nemalo byt bezpecne? Tento platobny prenos ide na strane banky cez SSL pripojenie, tam problem nebude. Alza je dost velka spolocnost na to, aby sa jej dalo verit, vsetko navyse prechadza cez banku. Alza tusim pouziva platobnu branu Tatra banky.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Som proste skeptický človek, aj keď uznávam, že čo sa týka tak veľkej spoločnosti, je to asi odveci otázka. Každopádne dostal som odpoveď, díky.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

neobjednávam prvý krát z alzy...

idem objednať pc všetko vyklikám ako chcem dam platba kartou a napíše mi že sa neda platiť kartou nastala chyba ( kartou platim na steame a nema obmedzenia na platenie cez internet) takže hľadam tlačítko kde sa dá zmeniť spôsob platby, samozrejme som ho nenašiel - ako inak :)
vravím si zavolám do alzy nebolo by na tom nič zlé keby nemali debilného robota...
zrušim objednávku teda stornujem a pozerám že 3veci niesu na sklade wtf.. vravím si to som asi ja rezervoval tie kusy a neboli tam už no tak keď som to stornoval tak by mali byť tu predsa - ale niesu
hľadám tel.čislo do košicke pobočky - jané tiež tám nemajú výdobytky moderných technologii ako je telefon
píšem im email že čo sa stalo a on vravia že to vidia stornované píšem jedine čo chcem je zmeniť spôsob platby
- odpoveď zatiaľ neprišla
boh ich ochraňuj jak zajtra nič nepríde..
Napísať odpoveď