Ina stranka jak biologicka neni, vsetko ostatne su len tvoje predstavy.strapaty napísal: ja to tvrdim uz od zaciatku ... len problem je v tom ze na tu dusevnu stranku cloveka pozeras len skrz biologicku ... a vto ja neverim...
Ked toto citam nevidim vobec ziaden rozdiel medzi tebou a schizofrenikom trpiacimi preludmi.to nie je pravda ...od zaciatku tu hovorim o mojej viere a mojom pohlade na svet ... ktory vnimam ako pravdivy... keby som zacal hovorit o "absolutnej" pravde musel by som ju dokazat, podlozit faktami ... a tie existuju len(vo vacsine pripadov) v fyzickom svete... v dusevnom take nic neexistuje...
To co ty povazujes za duchovno je tvoj vymysel, duchovno a dusevna vyspelost sa odvija od biologickej podstaty mozgu. Ale hlavne ze si na toto zase nereagoval: "To co ty povazujes za dusu, je len vysledkom milionov rokov evolucie. Za niekolko rokov budeme mat zmapovany cely ludsky mozog, kazde jedno nervove prepojenie, tak isto sa blizi doba kedy vyrobime prvy kvantovy pocitac. Nic nam nebude branit v tomu aby sme takyto mozog skopirovali do pocitaca a vytvorili tak umele vedomie, vytvorime dusu."
V tvojom zivote sa nic nelogicke nedialo, znova je to len tvoje vysvetlenie niecoho comu nechapes.moja snaha je dostat sa dalej za fyziologicku podstatu veci a predpoklady veci ... ako aj za "logicke" vnimanie zivota ... najst odpoved na nelogicke javy v mojom zivote, ale pritom zjavne pravdive... logika je pociatkom mudrosti nie jej koncom ... odignorovat moznost existencie boha je rovnako opovazlive ako odignorovat mnozinu iracionalnych cisel(aj ked nie som matematik tak viem ze 0 ako aj nekonecno su vemi dolezite)...
Odignorovat boha neni opovazlive, je to uplne normalne, lebo bohovia ktorych nam predlkadaju nabozenstva su vyvrateny.
Dalsia snaha o vlastny sebaklam.co sa tyka lasky zas sa myslis ...lebo moja laska a prezivanie lasky sa casom vyvyjala... a tento pojem rozlisujem a vnimam v roznych rovinach ... a definicia tych slov to dost presne vystihuje... (aj ked nie je mozne nic co clovek preziva oddelit od tela... neznamena ze je to podmienene telom )
Boh je jednoducha odpoved na nevysvetlitenlne javy, bodka....nabozenstvo bez boha je len ideologia... ktora sa da menit ... pricom viera v boha vychadza z podstaty veci ..... pradu nevytvarame (ako pri ideologii) ale ju hladame v zivote skumanim a pozorovanim... mozes to nazvat ako chces ale vacsina veriacich to nazyva bohom...
Nebudem sa uz opakovat, v tejto teme som toho napisal vela a aj iny, tato diskuia sa uz riadne dlhu dobu toci v kruhu a ty neustupis uz len z principu co je pochopitelne. Takze jedine co mi ostava je len sa smiat z toho jak niekto v dobe kedy lietame v kozme a stiepime atomy, este stale dokaze verit takemu nezmyslu jak je biblia a krestanstvo.