Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

O športe...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Cestná cyklistika (profesionálna)

Príspevok od používateľa brm »

Áno, zákulisie pozná málokto. Môj tip je, že sa mu kvôli aktuálnej politickej situácii v Rusku scvrkol majetok a začína rátať rozkotúľané peniaze.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tikov v dakom rozhovore v zime potvrdil plat a sam povedal, ze Sagan ma 3 ci 4 miliony na sezonu. Ved preto zmenil bydlisko do Monaka. Obhajoval to lepsimi podmienkami, ze je blizsie k teplemu Taliansku a Francuzsku, ale to moze hovorit starej Blazkovej. Aj tak velku cast roka je na cestach a trenuje, pred Kaliforniou bol tyzden alebo dva v Ziline u rodicov a trenoval individualne, fotky daval aj na Facebook. Asi mu Zilina ponukla lepsie podmienky ako jeho bydlisko v Monaku :D
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

heker napísal:Tikov v dakom rozhovore v zime potvrdil plat a sam povedal, ze Sagan ma 3 ci 4 miliony na sezonu. Ved preto zmenil bydlisko do Monaka. Obhajoval to lepsimi podmienkami, ze je blizsie k teplemu Taliansku a Francuzsku, ale to moze hovorit starej Blazkovej. Aj tak velku cast roka je na cestach a trenuje, pred Kaliforniou bol tyzden alebo dva v Ziline u rodicov a trenoval individualne, fotky daval aj na Facebook. Asi mu Zilina ponukla lepsie podmienky ako jeho bydlisko v Monaku :D
za peniaze co usetri na daniach, postavi dom pri ziline, a peniaze su na Slovensku. Keby to odviedol na daniach, tak by to zrejme skoncilo na bahamach :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podozrenie, ze Contador a dalsi pouzivali bicykel s elektromotorom schovanym v sedlovej trubke: http://www.cyclingnews.com/news/uci-che ... ro-ditalia

Contadorova reakcia: http://www.cyclingnews.com/news/contado ... ke-changes

Cech Leopold Konig ponuka 100 tisic eur za dokaz v jeho "prehresku": http://www.osporte.sk/?id_cat=1236&news=215101
heker
Redeemer
Redeemer

Tu je k tomu motoru - http://sport.tn.nova.cz/clanek/sport/os ... adora.html

//autoeditácia príspevku (07 Jún 2015, 19:32)
Info k Majstrovstvam Ceska a Slovenska v cestnej cyklistike, ktore su na konci juna, ak by sa chcel ist niekto pozriet - http://cycling-info.sk/slovensko-a-slov ... u-vrcholit
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

The Secret Pro on the Giro: ‘There were days when you’d just despair’
http://cyclingtips.com.au/2015/06/the-s ... t-despair/

//autoeditácia príspevku (29 Jún 2015, 10:55)
Sagan opat "s prstom v prdeli". Zaujali ma vysledky, reps. casove rozdiely vitaza a 2. v poradi narodnych sampionatov v inych krajinach - konkretne casovky vo Velkej Britanii a Nemecku.

GER
1 Tony Martin (Ger) Etixx - Quick Step 0:52:11
2 Nikias Arndt (Ger) Team Giant-Alpecin 0:02:10

GBR
1 Alex Dowsett (GBr) Movistar Team 1:00:11
2 Edmund Bradbury (GBr) NFTO 0:03:31
heker
Redeemer
Redeemer

Tour de France predo dvermi, uz mi aj klepe na dvere. Tesim sa. Skoda, ze vypustili najvyssi vrch - Col du Galibier. Bezpecnost je prvorada. Niekde som cital, ze su obavy z teroristickeho utoky zo strany Islamskeho statu vo Francuzsku, pretoze pri takejto udalosti ako je TdF je to najlepsia cesta ako sa zviditelnit. Dufam, ze sa nic nestane a ze sa politika a nabozestvo nebudu miesat do cyklistickeho sviatku, ktory trva 3 tyzdne.

//autoeditácia príspevku (04 Júl 2015, 11:28)
Rozpis tv vysielania - http://www.sportinak.sk/program-tour-de ... -prenosov-
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Fuu škoda, zas to Saganove prekliate 2. miesto. Skoro toho Nemca ofúkol, velká smola, že musel 12 km pred cieľom meniť bicykel.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Skoda Peta, vybral si to v Kalifornii :-) Najlepsi okamzik ako Cavendish 10m pred cielom "vybuchol" :-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

Pohlad z GoPro kamery mechanika timu Orica na diania po pade v tretej etape TdF 2015.

jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Nerozumiem sa do cyklistiky, mohli by ste mi vysvetlit ako to vlastne je ohladom sagana ? Prestupil do noveho tymu kde pisali ze by mal mat vacsiu tymovu podporu ako mal v Canondale, no priorita Tinkoff tymu je vitazstvo Contadora cize aj sagan je tam nato aby mu v tom pomohol. V com bolo pre Peta dobré prestupiť sem ? On nemá nato aby bol získal žlté tričko alebo ako to je ? Predsa len zelené získaval aj "sám" v starom tíme
heker
Redeemer
Redeemer

Prestup najma v peniazoch. Ma 3 ci 4 miliony za rok, bydlisko ma v Monaku, ich ciele su vitazstva velkych pretekov. Tinkoff ma jazdcov co dokazu tahst v kopci a aj na rovinke, jarne klasiky vedia hrat na Sagana, velke zavody na Contadora. Sagan a vacsina spurterov je slaba v kopcoc, hlavne ak sa idu dva dlhe kopce po sebe.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

jukel napísal:Nerozumiem sa do cyklistiky, mohli by ste mi vysvetlit ako to vlastne je ohladom sagana ? Prestupil do noveho tymu kde pisali ze by mal mat vacsiu tymovu podporu ako mal v Canondale, no priorita Tinkoff tymu je vitazstvo Contadora cize aj sagan je tam nato aby mu v tom pomohol. V com bolo pre Peta dobré prestupiť sem ? On nemá nato aby bol získal žlté tričko alebo ako to je ? Predsa len zelené získaval aj "sám" v starom tíme
Vacsiu podporu mal, ale v inych pretekoch, hlavne tam kde Tinkoff nejde na celkove poradie - Oman/Dubai, jarne klasiky, Svajciarsko a konieckoncov aj Kalifornia, ktoru celkovo vyhral.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Dnes som pozeral na ČT Sport a hovorili, že Peťo nemal veľkú podporu ani na ostatných pretekoch, neviem posúdiť, detailnejšie sledujem už dlhoročne iba TdF...

Každopádne, tiež nie som spokojný so situáciou v Saxe. Včera na kockách podľa mňa mal na výhru, lenže taktika bola daná inak. Celkovo mi Saxo nepríde nijako kompaktné, na to akých jazdcov tam majú. Keď si spomeniem ako fungoval tuším pred dvoma rokmi Sky (ešte stále dobre funguje)...Zatiaľ sa mi páči ako pracuje Astana a Quickstep. Contadorovi neverím, že môže vyhrať túr. Minimálne Froome a Niballi vyzerajú zatiaľ lepšie, ale po prvých etapách by som napočítal viac jazdcov, ktorí majú podľa mňa lepšiu formu. Navyše Alberto tuším vyhral Giro a ak by vyhral aj TdF, bolo by to asi už priveľa.

Ten nový "antiSagan" bodovací systém boj o zelený dres celkom skomplikoval. Ale ja verím, že Peťo oň zabojuje a verím, že tento rok vyhrá aj nejakú etapu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Prioritou pre nich je zlty dres a vyhra Contadora, to ohlasili uz davno predtym. Takze rovinky, kocky, ich cielom je udrzat Contadora na cele, aby sa vyhol padu, aby sa vyhol zdrzaniu pre hromadny pad (ak by bol za skupinkou co spadne a zablokuje celu cestu). Ak idu na cele, maju k dispozicii mechanicke vozidlo, teda kolesa, nahradny bicykel. Preto tahaju Contadora na celo aj v tychto etapach, napokon dnes, vcera a aj predvcerom bolo tych padov viac ako dost. Napriklad Cancellara, hromadny pad, jazdci Cofidisu, Orica... Teraz je to este taka pohodicka, o zlty dres sa nehra. To sa zacne az o tyzden, v pondelok je volny den v Pau, potom zacinaju Pyreneje a tam bude par slusnych kopcov. Samozrejme posledny tyzden pojde do tuheho, tam sa da povedat, ze Contadora budu tahat pod kopec a v kopci mu uz nebude nikto stihat, takze viacmenej v kopci to bude o samotnom Contadorovi, Froomovi, Rodriguezovi, Nibalim ci Quintanovi.V Sky je situacia ina, tam tahali svoj zlty dres. Ked sa pozries na finish, tak to mava najlepsie zvladnuty najma Etixx s ich Canvedishom, aj ked tieto etapy im moc nevysli, ako timu, aj samotnemu Cavendishovi. Ked si porovnas ale jarne klasiky, tak tam isiel Etixx ako pilka.

Pohlad na pad v pelotone z GoPro kamery bicykla Ivana Bassa:
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Viem, že to je ich priorita, práve preto si nie som istý, či tento jeho prestup bol dobrý. Majú 9 členný tím, keby na kockách dostal Sagan voľno, ostatní by to mali byť schopní potiahnuť. Lenže bolo vidieť, že tam neboli a musel to doťahovať on. V kopcoch by mal Alberta potiahnuť Majka, uvidíme akú má formu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Od Saxa sa da ocakavat to najlepsie - vysoky plat, dobre sustredenia, dobru pripravu, dobre technicke zazemie, proste je to tim s velkym rozpoctom, najlepsimi jazdcami a s najvyssimi cielmi. Ake boli ciele Cannondale??? Myslim, ze akurat tak vyhrat nejaku etapu, klasiku ci zeleny dres na Tour, aj to si prakticky Sagan odjazdil sam a vyhraval to sam, ked vyuzival vlacik inych timov pri rozjazde, pretoze z Cannondale tam malokedy bol niekto na pomoc.

Okrem Majku je tam este aj Kreuziger, tak uvidime, ale pocitam, ze ked sa Contador vyberie do uniku, tak tam ostane sam.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

nikto zo Saxo nieje taký dobrý na kockách ako Sagan tak preto to ťahať musel on. Inak na jarných klasikách nemal nijaký tím extrémnu prevahu až na QS. Škoda že nemali vtedy záujem o Petra, že vraj to bol jeho sen byť v tom tíme.
Inak Contadorova forma by mala narásť postupne až v kopcoch v čo ja aj verím ale na Froomea to asi stačiť nebude ktorý sa pripravoval celú sezónu na TdF. Ale uvidíme, všetko je možné a jazda môže vyradiť z hry aj taká nepekná vec ako je pád.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Moc si neviem predstavit Cavendisha a Sagana v jednom time, ze na koho by sa jazdilo a koho by uprednostnovali.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hojko, samozrejme som nemyslel, že Canondale bol lepší, ale jednoducho jemu by sedel tím ako QS. Samozrejme, tam je teraz Cavendish a obaja by tam jazdiť nemohli, nedávalo by to zmysel. Ale tak uvidíme ako dlho ešte Mark bude jazdiť :D. Kreuzigera som zabudol, ale aj tak verím, že v tých najťažších kopcoch bude na tom lepšie Majka. Povedal by som, že skúsi ísť po nejaké etapové víťazstvo. Stráca už takmer pol hodinu, zatiaľ sa príliš nenarobil. Mám takého tušáka, že to skúsi. Akurát určite je zviazaný taktikou aj on. Ale ak by sa dostal do úniku s Contadorom, možno by to mohlo klapnúť.

Inak na kockách išiel Alberto posledných 25 km so zlomeným zadným kolesom. Vôbec som si to nevšimol. Máte niekto skúsenosti aké obmedzujúce to je? Respektíve akoto, že s tým v pohode prišiel do ciela aj na takej komplikovanej trase?

A čo hovoríte na dnešnú etapu? Koho tipujete na víťazstvo?
Napísať odpoveď