Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2016

Príspevok od používateľa beardie »

Základom pre vyriešenie a odstránenie uvedených negatívnych charakteristík a javov v spoločnosti je presadenie moci a vôle občanov cez spravodlivé zákony o ľudovej iniciatíve a o ľudovom hlasovaní obdobné, ako fungujú vo Švajčiarsku.
toto naraza na zakladny problem Slovenska
ked 40 % naroda na volby nechodi a dalsich 20 % naroda voli Fica, priama demokracia je neperspektivna
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

je obrovska hlupost porovnavat slovensko s inymi krajinami, aspon nie tymi na zapad on nas... ludia su tu sebecki a agresivni. kazdeho zaujima iba jeho bezprostredne okolie, co sa deje zbytku sveta je kazdemu sumafuk... krasne to odzrkadluje aj nasa politika a ludi ktorych volime :)

samozrejme nie kazdy slovak je taky. ale stale je ich vacsina, prikladov vidim denne desiatky, ci uz sa jedna o vodicov na cestach, ludoch v restauraciach a obchodoch... denne sa pozastavujem nad tym ze niekto je natolko primitivny ze pluje vo vytahu, vo vytahu ktorychm denne chodi, inemu sa tam obcasne pomoci pes ktoreho sa mu nechce vencit a samozrejme to neuprace po nom.
pokial si clovek nevie vazit svoje okolie, dom v ktorom byva, tak nemozeme cakat ze ho bude zaujimat dobro statu. priama demokracia na slovensku by bola este vacsia tragedia nez to co tu mame teraz.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

beardie napísal:toto naraza na zakladny problem Slovenska
ked 40 % naroda na volby nechodi a dalsich 20 % naroda voli Fica, priama demokracia je neperspektivna
asi tak, zacarovany kruh
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

aacid napísal: pokial si clovek nevie vazit svoje okolie, dom v ktorom byva, tak nemozeme cakat ze ho bude zaujimat dobro statu. priama demokracia na slovensku by bola este vacsia tragedia nez to co tu mame teraz.
Možno, že na úplne priamu demokraciu nie sme pripravení ale minimálne zrušenie kvóra na referendum by hodne pomohlo. Je to jediný nástroj na zásah občana do diania v krajine(po gorile sa to o volbách nedá z istotou povedať) a ako sa počas existencie Slovenska ukázalo, tak vôbec nefunguje. Samozrejme, ak by si o tom chcel polemizovat, môžeme v samostatnej téme.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

s tym v zasade problem nemam, ale ak zrusime minimum 50% ucasti obyvatelstva pri referende, tak potom by sme mali zvysit nutnost prijatia referenda nie 50% volicmi ale aspon 70%.

ale nemyslim si ze by to nieco realne zmenilo, teraz clovek ktory nesuhlasi s referendom hlasovat nepojde, keby zrusili minimalnu ucast, tak ich to donuti tam ist a vysledok bude rovnaky. pretoze aktualne neprijat referendum je ako hlasovat proti.
Solo_Kamen
King
King

aacid napísal:s tym v zasade problem nemam, ale ak zrusime minimum 50% ucasti obyvatelstva pri referende, tak potom by sme mali zvysit nutnost prijatia referenda nie 50% volicmi ale aspon 70%.
? Ja hovorím o tom, že ak 5% ludí príde k referendu, tak tých 5% ludí rozhodne. Komu sa nechce riadit krajinu, nech to nechá na ostatných ;)
aacid napísal: ale nemyslim si ze by to nieco realne zmenilo, teraz clovek ktory nesuhlasi s referendom hlasovat nepojde, keby zrusili minimalnu ucast, tak ich to donuti tam ist a vysledok bude rovnaky. pretoze aktualne neprijat referendum je ako hlasovat proti.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Referendum ... _roku_2010

Vieš si predstavit, že na toto referendum v odkaze vyššie by v prípade zrušenej minimálnej účasti zvítazili ludia, ktorí by hlasovali NIE? :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

1. no ved ja s tym suhlasim, kludne nech tych 5% rozhodne, ale pre uspech referenda by v tom pripade nemalo stacit 50% ANO, ale aspon tych 70% podla mna. proste nadpolovicna vacsina mi neprijde dost, hlavne ked sa mozre kludne stat ze 49% bude proti a 51% za, vtedy vlastne rozhoduje nahoda.

2. nie, neviem si predstavit ze by zrovna v tomto pripade vyhralo NIE, ale napriklad tohtorocne referendum si predstavit viem. ja som hlasovat nebol, pretoze som bol proti celemu referendu, ale keby nebola minimalna ucast 50%, tak hlasovat pojdem a budem hlasovat 3x nie.

verim tomu ze by tak spravilo vela ludi a nakoniec by bolo tiez referendum neuspesne. ale mozno som na omyle, mozno mas ty pravdu, mozno aj keby nebola minimalna ucast, tak by prislo len tych 21% ako prislo a referendum by bolo uspesne. to je podla teba v poriadku? ze nejaka mensina v pocte 350 tisic ludi si moze polozit otazku a ta ista mensina si ju moze aj sama odhlasovat??? mne to teda v poriadku neprijde.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

aacid napísal:ze nejaka mensina v pocte 350 tisic ludi si moze polozit otazku a ta ista mensina si ju moze aj sama odhlasovat??? mne to teda v poriadku neprijde.
To by sa ale realne nestalo. Ak by ludia ratali s tym ze nieje povinna 50% ucast tak by isli hlasovat, predpokladam ze aj ty.
Solo_Kamen
King
King

aacid napísal:1. no ved ja s tym suhlasim, kludne nech tych 5% rozhodne, ale pre uspech referenda by v tom pripade nemalo stacit 50% ANO, ale aspon tych 70% podla mna. proste nadpolovicna vacsina mi neprijde dost, hlavne ked sa mozre kludne stat ze 49% bude proti a 51% za, vtedy vlastne rozhoduje nahoda.
aha, ano, v prípade 70% zo zúčastnených by sa nad tým dalo uvažovat.
aacid napísal: 2. nie, neviem si predstavit ze by zrovna v tomto pripade vyhralo NIE, ale napriklad tohtorocne referendum si predstavit viem. ja som hlasovat nebol, pretoze som bol proti celemu referendu, ale keby nebola minimalna ucast 50%, tak hlasovat pojdem a budem hlasovat 3x nie.
ano, bolo by to rôzne prípad od prípadu.
aacid napísal: mozno aj keby nebola minimalna ucast, tak by prislo len tych 21% ako prislo a referendum by bolo uspesne. to je podla teba v poriadku? ze nejaka mensina v pocte 350 tisic ludi si moze polozit otazku a ta ista mensina si ju moze aj sama odhlasovat??? mne to teda v poriadku neprijde.
Ostatní by predsa mali tiež možnost sa vyjadriť. Ak niekto nechce rozhodovat, nech to nechá na ostatných. ak ostane 50% kvórum, tak referendum ostane predraženým prieskumom verejnej mienky.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

aacid napísal:1. no ved ja s tym suhlasim, kludne nech tych 5% rozhodne, ale pre uspech referenda by v tom pripade nemalo stacit 50% ANO, ale aspon tych 70% podla mna. proste nadpolovicna vacsina mi neprijde dost, hlavne ked sa mozre kludne stat ze 49% bude proti a 51% za, vtedy vlastne rozhoduje nahoda.
Zaujmavy napad a celkom sa mi pozdava. Sice neviem aka nahoda by rozhodovala v pripade 49 vs 51% ale zrusit kvorum a nastavit vysledok referenda podla ucasti (50% by stacilo az v pripade 50% ucasti) by bolo fajn.

K teme: Vobec netusim koho mam niekoho volit a ci mam ist volit. Sas mi je ekonomicky najblizsia, Prochadzka sa mi tiez pozdava ale cistu hru nehra nik (ani nemoze). Rozhodnem sa buduci rok.
beardie
Redeemer
Redeemer

standardny ficoizmus: http://ekonomika.sme.sk/c/7854364/zozna ... ml?ref=trz
a ovce zase len utru hubu :lol:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Kedysi existoval taký dotazník, po ktorého vyplnení to vypísalo, ku ktorej strane má človek najbližšie. Existuje to ešte (vo vynovenej podobe)? Lebo mám podobný problém ako javatar - netuším, koho pôjdem voliť. Viem koho nie. No neviem koho áno :?
beardie
Redeemer
Redeemer

som si isty, ze sa nieco pred volbami vyskytne

//autoeditácia príspevku (13 Jún 2015, 18:38)
https://dennikn.sk/blog/4-zo-6-tendrov- ... it-box-top

toto sa deje len preto, lebo Fico ma v prieskumoch 35+ %

L.O.L.: vobec ti nevadi, ze tvoja krajina je masivne rozkradana? ak sa vobec zmozes na odpoved, skus argumenty
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Smer moze volit iba totalny hlupak - neviem to napisat slusnejsie. Ano, kradli vsetci, uplne vsetci co sa dostali ku korytu Aj SAS. A ano, ci ukradnem 10 eur, alebo 10 miliard eur, stale je to rovnaka kradez. Rozdiel je iba v moznostiach. Na druhej strane, ukradnut 10 eur, 10 milion eur a 10 miliard eur nie je to iste.

Za prvej a druhej Dz. vlady sa na IT zakazkach bralo 7 az 10 percent. Vsetci brali, bez rozdielu. Ale fungovala normalna sutaz. Firmy sutazili a az potom vitaz odviedol percenta - 7% nebol az taky problem. Uz v prvej Ficovej vlade, sa zacalo bravat aj 50%. Zaroven, smer presiel na novy model - zakazky vyhravaju priamo ich firmy. Prikladov je vela, napriklad Myto, dnesne CTcko a podobne. To uz nie su desiatky. Ich firmy si primitivne cucaju z rozpoctu. Netreba hovorit, ze korupcia je dnes na uplne kazdej urovni.

Ano, kradli vsetci a na slovensku este aj dlho budu. Ale naozaj, tak ako sa kradne za Fica, sa este nekradlo.

K teme, neviem koho budem volit . Zatial iba 3 moznosti. SAS - vadi mi sulik, pre mna je sasanka velky problem. rovnako pad vlady. OLANO - paci sa mi ich koncept, nezavislich. Ale Matovic je az moc nepredvidatelny, moc saso a strasne konzervativny. Lipsic - uz je tam moc dlho, bol strasne dlho v kdh.
beardie
Redeemer
Redeemer

https://dennikn.sk/blog/rovna-dan-12-pe ... it-box-top
sice dost nerealne, ale da sa od toho odrazit

//autoeditácia príspevku (16 Jún 2015, 11:58)
mame tu dalsi prieskum, tentokrat od Focusu
Smer-SD - 35,3 %
Siet - 10,9 %
KDH - 9,5 %
Most-Híd - 7,8 %
OĽaNO - 7,7 %
SNS - 6,4 %
SaS - 4,6 %
SMK - 4,3 %
TIP - 2,7 %
NOVA - 2,5 %
SDKÚ-DS - 2,4 %

nic moc, hlavne to SNS :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Wow, co to je za stranu ta TIP :D Nepozna niekto aj osobne jej ucastnikov? Vyzeraju to byt vsetko taki mladi chlapci a dievcata, co este nedavno popijali na vysokoskolskych akciach a teraz idu riadit stat? :lol:

Buduca vlada teda dost jasne SMER+SNS = 40+%.

Je velmi mala sanca, aby sa opozicia spojila. Im takyto stav asi aj vyhovuje. Sedia v parlamente (okrem Siete, a aj z tej x poslancov tam sediet bude), cize pekne platy budu aj dalsie 4 roky + nejake bokovky budu mat. Naco sa snazit.
SASka neuspeje, kedze Sulik je v Europarlamente a nebude mat cas na stranu.

SDKU+SKOK+NOVA sposobia zbytocny prepad hlasov a nikto z nich sa donutra nedostane.

Cize myslim, ze to dopadne takto. SNS dostane nejake dva/tri rezorty.

A chyba mi tam LS-NS strana, zeby zamerna ignoracia? Ak sa Kotleba trosku opre do kampane, tema utecencov je pre neho lahodka, ktorej nemoze odolat, tak verim tomu ze sa dostane do parlamentu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Kotleba nema co okrem imigrantov ponuknut a tejto temy sa drzia aj SaSka a asi aj ine strany
butthead
Darca
Darca

snad tu len niekto veri prieskumom ? :roll:
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Preco nie? Pokial viem tie prieskumy priblizne odrazaju realitu. Vzdy je tam samozrejme posun par %.
butthead
Darca
Darca

preco ? lebo je to psychologia... keby nebol ziaden prieskum alebo ked tak, nech si ho robia samotne strany, tak by realita bola uplne ina, ludia sa maju tendenciu podla prieskumom riadit, preto v konecnom vysledku volieb je vysledok blizky k PVM.
dalej, aka je to presne vzorka tych vysse 1000 respondentov ? meni sa alebo su to ti isti ludia ? rozlozenie vzorky po celej republike je ake ?

tu je komplet predmetny prieskum - http://www.focus-research.sk/files/191_ ... 202015.pdf

fakt by ma zaujimalo, ak teda by sa tie prieskumy nezverejnovali a uverejnili vzdy len po volbach, ako by v tomto pripade prieskumy odrazali realitu, bolo by asi len zahadou.
Napísať odpoveď