Aké nové slúchadlá?
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Aké nové slúchadlá?
Napr. Maxell Retro DJ/Rocking Residence One.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
To sú najlepšie slúchadlá do 40€?
-
Ryan Giggs
VIP
Su jedny z najlepšich. Konkuruju podstatne drahšim sluchadlam.
No tak aj ja by som potreboval poradiť. Aktuálne mám už 7 rokov Koss Porta Pro a povedal som si že je na čase ich vymeniť. Počúvam množstvo žánrov trance, pop, metal, rock a iné. Budú asi hlavne na doma k PC s integrovanou zvukovkou na ASUS ROG HERO VII, takže aj k hrám, filmom, videám. Ale pokiaľ by to neboli obludy tak aj na von. Cenová relácia by mala byť 150-200€. Zatiaľ som rozmýšľal nad takýmto niečim:
Etymotic Research hf5
Sennheiser Momentum On-Ear
Sennheiser HD 598
V-Moda XS
Etymotic Research hf5
Sennheiser Momentum On-Ear
Sennheiser HD 598
V-Moda XS
-
Ryan Giggs
VIP
Na von si kup nejake spunty, na dobre hrajuce ti postaci aj 20€. A na doma si kup velke cirkumauraly. Jednak to bude lepsie hrat a bude to aj podstatne pohodlnejsie ako mat na hlave X hodin nejake suprauraly.
Takže z týchto tie HD598? Na tých sa ale bojím toho celo-plastového spracovania, nepraská to? Alebo ešte nejaké iné návrhy. A čo také V-Moda Crossfade LP2?
-
Ryan Giggs
VIP
HD598 obcas praskaju v mieste kde sa zasuva hlavovy most (male praskliny). Na nete je k tomu aj kopa fotiek. Nie je to ale nic co by branilo pouzivaniu, skor to je len esteticky problem. Inak lacnejse HD 558 hraju po jednoduchom mode rovnako.
Vmoda ma velmi dobre sluchadla, ale LP2 k nim prave velmi nepatria. Ako som pisal vyssie, na doma radsej nejake domace, na von ine. Univerzalne sluchadla budu vzdy o nejakom kompromise. Ci uz zvuk alebo pohodlie ci schopnost prenasat (velkost, dlhy a hruby kabel...).
Na doma je tiez otazka ci potrebujes izolovat alebo mozu byt aj otvorene.
Vmoda ma velmi dobre sluchadla, ale LP2 k nim prave velmi nepatria. Ako som pisal vyssie, na doma radsej nejake domace, na von ine. Univerzalne sluchadla budu vzdy o nejakom kompromise. Ci uz zvuk alebo pohodlie ci schopnost prenasat (velkost, dlhy a hruby kabel...).
Na doma je tiez otazka ci potrebujes izolovat alebo mozu byt aj otvorene.
Nejde mi o univerzálnosť ide mi hlavne o to aby som dostal za svoje peniaze to najlepšie. Keď ich budem môcť zobrať sem tam aj von tak by to bolo len plus, ale nie je to požiadavka. Hluk nejaký extrémny v izbe nemám, a to čo bude počuť naopak zo sluchátok von hádam mladší bracho prežije. Takže kludne môžu byť aj otvorené.
-
Ryan Giggs
VIP
Ak môžu byť otvorene tak napr. spominane HD 558, Audio-Technica ATH-AD700X (tu v EU su predražene, vonku stoja podstatne menej, resp. rovno vyšši model AD900X), ULTRASONE HFI-2400.
Z uzavretych napr. Beyerdynamic DT770 Pro (80 alebo 32 Ohm), Shure SRH840, Audio-Technica ATH-A700X/A900X (opäť plati že vonku su podstatne lacnejšie). To su modely ktore nie su uplne naročne na zdroj, takže zahraju aj z tej integrovanej dosky. Nejaky lepši zdroj tomu ale dosť pomôže.
Z tych čo sa daju použiť aj s prenosnou technikou napr. Focal Spirit One, Beyerdynamic Custom Pro, Audio-Technica ATH-M50X.
Z uzavretych napr. Beyerdynamic DT770 Pro (80 alebo 32 Ohm), Shure SRH840, Audio-Technica ATH-A700X/A900X (opäť plati že vonku su podstatne lacnejšie). To su modely ktore nie su uplne naročne na zdroj, takže zahraju aj z tej integrovanej dosky. Nejaky lepši zdroj tomu ale dosť pomôže.
Z tych čo sa daju použiť aj s prenosnou technikou napr. Focal Spirit One, Beyerdynamic Custom Pro, Audio-Technica ATH-M50X.
Tak som sa ešte popýtal na sluchatka.net, tam mi poradili taktiež hd598 a ešte Beyerdynamic DT 990 Pro, prípadne Grado SR80i. Tie Audio-Technica ATH-AD700X vyzerajú taktiež zaujímavo, ale odrádzajú ma recenzie, v ktorých píšu o veľmi slabých basoch aj v porovnaní s audiofilskými sluchátkami. Takže si asi skúsim objednať tie senny a beyery a uvidíme ktoré budú lepšie. Prípadne ešte nejaký nápad? názor na tie grado, či má vôbec cenu nad nimi uvažovať?
-
Ryan Giggs
VIP
Odporucanie na DT990 je nezmysel, na to nemas zvukovku. Zamerne som ich nespominal.
AD700X rozhodne nemaju "slabe" basy. Ked prechadzas z lacnych prebasovanych sluchadiel tak to tak pripadat moze, kedze nie si zvyknuty na vyrovnany zvuk. Basov maju tolko kolko ich treba a kolko ich v nahravke je. Navyse neviem kde si cital tu recenziu a ci nahodou nebola na AD700. Lebo AD700X hraju trochu inak, maju hutnejsi zvuk, AD700 ostrejsi.
Grado su sluchadla ktore bud milujes alebo nenavidis. Nic medzi tym. Maju velmi specificky zvuk, ktory nesadne kazdemu. Su skor vhodne na rockovu a podobnu gitarovu muziku.
AD700X rozhodne nemaju "slabe" basy. Ked prechadzas z lacnych prebasovanych sluchadiel tak to tak pripadat moze, kedze nie si zvyknuty na vyrovnany zvuk. Basov maju tolko kolko ich treba a kolko ich v nahravke je. Navyse neviem kde si cital tu recenziu a ci nahodou nebola na AD700. Lebo AD700X hraju trochu inak, maju hutnejsi zvuk, AD700 ostrejsi.
Grado su sluchadla ktore bud milujes alebo nenavidis. Nic medzi tym. Maju velmi specificky zvuk, ktory nesadne kazdemu. Su skor vhodne na rockovu a podobnu gitarovu muziku.
Nazdar ludia, vedeli by ste mi odporucit nejaku lacnejsiu alternativu k Vsonic VSD3? Cital som len pozitivne reakcie na ne ale uz zda sa mi trochu vela 50e za sluchatka..(dajme tomu 30e by bolo idealne)
Mal som:
Sony MH1C - zvuk v pohode ale katastrofalny kabel
Melectronics M6 - celkom v pohode ale dlho nevydrzali
Philips SHE3580 - Boli vyborne ale nechcem zas cakat dlho na ne z ebay-u
Dik
Mal som:
Sony MH1C - zvuk v pohode ale katastrofalny kabel
Melectronics M6 - celkom v pohode ale dlho nevydrzali
Philips SHE3580 - Boli vyborne ale nechcem zas cakat dlho na ne z ebay-u
Dik
-
Ryan Giggs
VIP
Na to ako hraju je ta cena vynikajuca. A z Ciny ich vies kupit aj za menej. Urcite stoji za zvazenie pri nich ostat.
Ja mám ešte starší typ grado sr80 už asi 4 roky a inú značku ako grado by som už nechcel, asi to bude ako sa hovorí, niekto ich miluje a niekto nenávidí. Nie som žiadny hudobný expert, ani som nemal možnosť vyskúšať iné typy otvorených sluchadiel ale oproti uzavretým plechovkovým je ten zvuk kdesi inde. Dá sa na tom počúvať skoro všetko cez rok, techno, bicie, klavír, gitara... v recenziách jednoznačne vychádzajú ako naj v pomere cena/zvuk. No je pravda, že sú to sluchadlá na domáce počúvanie, vonku by som s nimi nechodil, nie sú na to ani určené.777mimo napísal:Tak som sa ešte popýtal na sluchatka.net, tam mi poradili taktiež hd598 a ešte Beyerdynamic DT 990 Pro, prípadne Grado SR80i. Tie Audio-Technica ATH-AD700X vyzerajú taktiež zaujímavo, ale odrádzajú ma recenzie, v ktorých píšu o veľmi slabých basoch aj v porovnaní s audiofilskými sluchátkami. Takže si asi skúsim objednať tie senny a beyery a uvidíme ktoré budú lepšie. Prípadne ešte nejaký nápad? názor na tie grado, či má vôbec cenu nad nimi uvažovať?
-
Ryan Giggs
VIP
Uzavrete sluchadla nemaju ziaden plechovy zvuk. To je nezmysel.retkvic napísal: Nie som žiadny hudobný expert, ani som nemal možnosť vyskúšať iné typy otvorených sluchadiel ale oproti uzavretým plechovkovým je ten zvuk kdesi inde. Dá sa na tom počúvať skoro všetko cez rok, techno, bicie, klavír, gitara... v recenziách jednoznačne vychádzajú ako naj v pomere cena/zvuk.
Ani s tou vyhodnostou ceny a zvuku to u nich nie je take ruzove. Je kopa sluchadiel ktore su na tom lepsie. Ked uz Grado sound, tak ovela vyhodnejsie vychadzaju Alessandro MS1 co je modifikovany vyssi model Greado 125.
To je pravda, ale nič na tom nemení fakt, že grado sú super slúchadlá, vyšší model nevlastním, tak neviem posúdiť ale dobudúcna ak doslúžia, tak si určite kúpim buď sr80i alebo vyšší model.
Tak som si objednal zo sluchatka.net tie sennheisery a beyerdynamic. Na sennheiseroch sa mi páči otvorenosť a sú velmi pohodlné až na hlavový most, ten mi príde taký tvrdí. Na beyeroch sa mi zas páči mohutnosť basov ale na to že sú otvorené tak sú neni take vzdušné, a majú príjemný hlavový most. Takže som z toho neni moc múdry
. Teraz babo raď.
-
Ryan Giggs
VIP
To su nove ci si si ich len pozical? Nove sluchadla sa totizto musia rozohrat.
Inak DT990 maju dobre, vzdusne podanie priestoru. To ze to tak nevnimas moze byt prave tym ze ich ta tvoja zvukovka dostatocne nevybudi.
A Senny stacia HD558. Staci vybrat penu a mas z nich zukovo HD598. Tam v podstate priplacas len za dizajn.
Inak DT990 maju dobre, vzdusne podanie priestoru. To ze to tak nevnimas moze byt prave tym ze ich ta tvoja zvukovka dostatocne nevybudi.
A Senny stacia HD558. Staci vybrat penu a mas z nich zukovo HD598. Tam v podstate priplacas len za dizajn.
Ahojte,oplati sa nieco z tohto?
http://elektro.bazos.sk/inzerat/5069394 ... GBeyer.php
http://elektro.bazos.sk/inzerat/5069394 ... GBeyer.php
-
Ryan Giggs
VIP
Ako vintage rarita urcite ano, po zvukovej stranke uz menej. Cim netvrdim ze to hra zle, ale dnesna produkcia je trochu dalej.