dost hlupost, ak by bol Jon Targaryen, tak by sa nepopalil o lampas ked zachranoval stareho medveda nemyslis?aacid napísal:citali ste si niekto tie teorie ako to vsetko dopadne?
ja som to smelo ignoroval az kym mi kolega nezacal o tom rozpravat a celkom som uveril
staci dat do googlu "r + l = j".
zhrnuto podla tej teorie je jon snow v skutocnosti jon targarien, tirion lannister je tiez targarien a nakoniec sa vsetci traja (spolu s daenerys) spoja proti white walkerom a kazdy si bude jazdit na svojom drakovi
znie to trochu pritiahnuto za vlasy, ale pravdou je ze vsetci traja prezivaju podozrivo dlho (melisandre sa pomylila vo svojich viziach a skutocny Azor Ahai (alebo jeden zo skutocnych) je jon snow, preto aj isla naspat na stenu a jon bud nezomrie vobec alebo zomrie a ona ho ozivi (to zvladaju pracovnici cerveneho boha celkom dobre). tiez sa predpoklada ze jeho mrtvolu sa budu snazit spalit (aby sa nepremenil) a on proste nezhori...
no celkom som zvedavy ci sa to ukaze ako pravda alebo nie.
Game of Thrones - Seriál
-
Grond
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Game of Thrones - Seriál
Ale veď napíšem čo sa mi na časti páčilo / nepáčilo a keď to chcem porovnávať s knihou tak to dám do spoileru s upozornením a otvori to len ten koho to zaujíma
Neviem prečo to spôsobuje zbytočné vzrušenie
Popálil lebo Targaryeni nie sú imúnny voči ohňu
To že Dany vyšla z ohňa nepopálená bola One-time vec kvôli mágii
Popálil lebo Targaryeni nie sú imúnny voči ohňu
ale begbeee ma pravdu v tom ze je to tu zasrane spoiler tagmi... nejde iba o veci z knih... niektori ludia maju potrebu davat aj veci zo serialu do spoiler tagov... tym padom sa stava diskusia necitatelna aj pre ludi co serial este nevideli (pretoze polovica veci je v spoiler tagoch, polovica nie je) aj pre ludi co to uz videli, pretoze kazdy druhy prispevok ma spoiler tag.
no a sice chapem ze niekto nechce citat knihu, iba pozerat serial, tak proste je to serial na motivy knihy... pri kazdom filme podla komixu sa to porovnava, pri kazdom filme zalozenom na skutocnej udalosti sa to porovnava... pri historickych filmoch sa tiez porovnava s historiou
a ked sem napisem nejaku udalost z knihy, tak ani nie je iste ze sa to nakoniec aj udeje v serialy, takze sa vpodstate ani o spoiler nejedna...
no a sice chapem ze niekto nechce citat knihu, iba pozerat serial, tak proste je to serial na motivy knihy... pri kazdom filme podla komixu sa to porovnava, pri kazdom filme zalozenom na skutocnej udalosti sa to porovnava... pri historickych filmoch sa tiez porovnava s historiou
a ked sem napisem nejaku udalost z knihy, tak ani nie je iste ze sa to nakoniec aj udeje v serialy, takze sa vpodstate ani o spoiler nejedna...
-
guess.whoo
Redeemer
ved ale poniektori nedavali spoilere z knih do spoilerov a preto to tu nasiera ludi. kludne nech sa rozobera odvysielana epizoda ale nie ze "ved v knihe nezomrel a ta sla tam a ten tam a potom takto"...to je odveci.
ked to je uplne pomixovane a velmi tazko sa teraz pise o niektorych veciach.
napriklad teraz by som chcel napisat nieco o tej teorii r+l=j, ale kedze niektore veci sa neudiali v seriali ale iba v knihe, tak podla toho co pises o tom nemozem diskutovat, ale pritom ta teoria je rovnako o buducnosti serialu ako o buducnosti knihy.
Grond: no nie je to moja teoria, ja som to nevymyslel. ale nikde nie je napisane ze kazdy targarien je imunny voci ohnu. z rozhovoru s martinom:
napriklad teraz by som chcel napisat nieco o tej teorii r+l=j, ale kedze niektore veci sa neudiali v seriali ale iba v knihe, tak podla toho co pises o tom nemozem diskutovat, ale pritom ta teoria je rovnako o buducnosti serialu ako o buducnosti knihy.
Grond: no nie je to moja teoria, ja som to nevymyslel. ale nikde nie je napisane ze kazdy targarien je imunny voci ohnu. z rozhovoru s martinom:
Shaw: Are all the Targaryans immune to fire?
Martin: No, no Targaryans are immune to fire. The thing with Dany and the dragons, that was just a one-time magical event, very special and unique. The Targaryans can tolerate a bit more heat than most ordinary people, they like really hot baths and things like that, but that doesn't mean they're totally immune to fire, no. Dragons, on the other hand, are pretty much immune to fire.
-
guess.whoo
Redeemer
prave pre taketo pripady mozes pouzit temu, ktora bola vytvorena
-
Grond
Medium Professional
zbytocne zakladanie dalsich topicov ... lepsie by bolo vytvorenie striktnych pravidiel pre jednu temu ... ako nieco hladat v dalsich 50tich
guess.who: ale preco by som mal pouzivat tu temu, ked chcem diskutovat o serialy?
ale ziadne striktne pravidla nevytvoris, proste vzdy sa stane ze niekto nieco vyspoiluje... mozno omylom, nie naschval... ja som cital knihy aj pozeral serialy... kedze serial ide uz par rokov a knihy som tiez necital vcera, tak sa mi niektore veci pletu... to teraz mam akoze vzdy ked budem chciet nieco napisat, najprv zistovat ci to nahodou bolo spomenute iba v serialy???
proste uplna kravina, napisal som to uz raz, napisem znova, nebudem cielene spoilovat veci z knih, ale ked mi nieco nahodou tak co uz. spoiler na game of thrones na teba moze vyskocit z kazdeho rohu, youtube videa alebo na obede prepocujes diskusiu od vedlajsieho stola. treba sa bud zavriet na par rokov (kym neskonci serial) doma na nikam nechodit ani na internet, alebo sa s tym jednoducho zmierit, ze pokial ta ten pribeh nezaujima natolko by si si precital knihy, tak ma hold smolu.
ale ziadne striktne pravidla nevytvoris, proste vzdy sa stane ze niekto nieco vyspoiluje... mozno omylom, nie naschval... ja som cital knihy aj pozeral serialy... kedze serial ide uz par rokov a knihy som tiez necital vcera, tak sa mi niektore veci pletu... to teraz mam akoze vzdy ked budem chciet nieco napisat, najprv zistovat ci to nahodou bolo spomenute iba v serialy???
proste uplna kravina, napisal som to uz raz, napisem znova, nebudem cielene spoilovat veci z knih, ale ked mi nieco nahodou tak co uz. spoiler na game of thrones na teba moze vyskocit z kazdeho rohu, youtube videa alebo na obede prepocujes diskusiu od vedlajsieho stola. treba sa bud zavriet na par rokov (kym neskonci serial) doma na nikam nechodit ani na internet, alebo sa s tym jednoducho zmierit, ze pokial ta ten pribeh nezaujima natolko by si si precital knihy, tak ma hold smolu.
Spoiler
ja som bol napriklad presvedceny ze v serialy uz ukazali ozivenu Catelyn, dokonca som si pamatal tu hnusnu tvar, nakoniec som musel hladat na nete aby som zistil ze to bolo zatial iba v knihe... keby som mal vsetko takto hladat, asi ma porazi
-
guess.whoo
Redeemer
no zatial nemam problem sa spoilerom na nete vyhybat. jediny zdroj ostava hojko. tu hypotezu co si napisal neberiem ako spoiler lebo to nie je nicim potvrdene, ale uz ano kedze sa da predpokladat, ze k tomu pride prave na zaklade knihy
Spoiler
ozivena Caitlyn
-
xH4wK
Ja neviem ale ked clovek nedokaze pochopit tak jednoduchu vec ako co je spoiler a co nie je tak asi nepatri do diskusii.
Vysvetlim to tym menej chapavym (hypoteticky):
- Ked vcera vecer vysla nova cast a ja som ju este nevidel, nejdem do topicu o seriali ani nesledujem videa na YT alebo posty na internete, pretoze si to nechcem vyspoilovat.
- Ked som danu cast zo vcera videl, tak si idem pozriet nazory na danu cast od inych ludi na internete pripadne napisat svoj nazor, v danej teme sa ma diskutovat o poslednej a starsich castiach, toto je v poriadku a spoiler tagy nie su potrebne.
- Ked niekto cital knihy ktore obssahuju mozne dalsie dianie ktore este v seriali nie je a nikto kto diskutuje o seriali to z najvacsou pravdepodobnostou necital, tak na takuto informaciu pouzije dany clovek spoiler tag v teme kde sa diskutuje serial, pripadne prispeje do temy kde sa diskutuje o knihach bez spoiler tagu.
Ak toto niekto nepochopi... tak uz neviem.
Vysvetlim to tym menej chapavym (hypoteticky):
- Ked vcera vecer vysla nova cast a ja som ju este nevidel, nejdem do topicu o seriali ani nesledujem videa na YT alebo posty na internete, pretoze si to nechcem vyspoilovat.
- Ked som danu cast zo vcera videl, tak si idem pozriet nazory na danu cast od inych ludi na internete pripadne napisat svoj nazor, v danej teme sa ma diskutovat o poslednej a starsich castiach, toto je v poriadku a spoiler tagy nie su potrebne.
- Ked niekto cital knihy ktore obssahuju mozne dalsie dianie ktore este v seriali nie je a nikto kto diskutuje o seriali to z najvacsou pravdepodobnostou necital, tak na takuto informaciu pouzije dany clovek spoiler tag v teme kde sa diskutuje serial, pripadne prispeje do temy kde sa diskutuje o knihach bez spoiler tagu.
Ak toto niekto nepochopi... tak uz neviem.
-
guess.whoo
Redeemer
myslim, ze tymto by sa to dalo ukoncit. kazdy normalny clovek to pochopi a dokaze sa tym riadit.
v poriadku, odteraz pisem vsetko do spoiler tagov, pretoze jednoducho nemam energiu/zaujem/cas zistovat ci nieco z toho co pisem sa uz nahodou v seriali udialo alebo nie. 
Ale tam toho bolo viac kde ukázali že je imúnna voči ohňu, na druhu stranu jej brata zabil ten dothrak tak že mu vylial na hlavu roztavene zlato a on bol tiež targaryan...Shaw: Are all the Targaryans immune to fire?
Martin: No, no Targaryans are immune to fire. The thing with Dany and the dragons, that was just a one-time magical event, very special and unique. The Targaryans can tolerate a bit more heat than most ordinary people, they like really hot baths and things like that, but that doesn't mean they're totally immune to fire, no. Dragons, on the other hand, are pretty much immune to fire.
-
guess.whoo
Redeemer
tak ale roztaveny kov nie je horuci kupel
keby aj bol imunny tak mu asi zaleje dychacie cesty a dopocutia. Kedy bola este Dane imunna voci ohnu? nespominam si na ziadnu scenu
Myslím že keď sa dotkla vajec (nie Drogových) a tá jej slúžka ich rýchlo chytila a popálila sa a potom sa čudovala že Dany nemá na rukách žiadne popáleniny.
Mohli ju trošku oškvariť v predposlednej časti nech to nie je také mätúce
Mohli ju trošku oškvariť v predposlednej časti nech to nie je také mätúce
ked isla do ohna s dracimi vajcami napr. -> vyliahnutie drakovguess.whoo napísal:tak ale roztaveny kov nie je horuci kupelkeby aj bol imunny tak mu asi zaleje dychacie cesty a dopocutia. Kedy bola este Dane imunna voci ohnu? nespominam si na ziadnu scenu
DoperMTA napísal:
Ale tam toho bolo viac kde ukázali že je imúnna voči ohňu, na druhu stranu jej brata zabil ten dothrak tak že mu vylial na hlavu roztavene zlato a on bol tiež targaryan...
pretoze jej brat bol pussy. cely cas hovoril o tom, ako je last living dragon, ale v skutocnosti last living dragon bola draenerys
Vylakat niekoho von na to, ze je tu niekto, kto tvrdi, ze videl tvojho uja, ktory je 2 roky strateny, tak na to by som veru neskocil. Ked v tom svete clovek nechce umriet, potrebuje aj racionalne zmyslanie, a to postavam, co umieraju casto chyba.Cesar napísal:Spoiler
Koniec série ako vždy sklamanie. Zase o jedného pozitívneho hrdinu menej. Ale to si asi budeme musieť zvyknúť. Na konci budúcej série zrejme zabijú aj Sansu. Veľa z tých pozitívnych postáv tam už neostalo. Nehovorím, že nemôžu zomrieť aj pozitívne postavy ale že stále vyhráva "zlo", to je už tuto veľmi prehnané. Autor sa asi veľmi vyžíval v tom, že každý má trpieť, všetko je zlé, potom len horšie až po smrť a zlo vyhráva skoro vždy.
+ predpokladam, ze postava, ktora umrela na konci piatej serie bude ozivena melisandrou.
inak nikto tu nespomenul Aryu a to ako zavrazdila toho rytiera, to bola podla mna pekne brutalna scena
A som zvedavy ako sa vysvetlia tie tvare, ktore strhavala jednu po druhej.
A som zvedavy ako sa vysvetlia tie tvare, ktore strhavala jednu po druhej.
Spoiler
neni co vysvetlovat podla mojho nazoru, faceless men, su faceless men pretoze nemaju tvar, sluzia many-faced bohovi a mozu menit tvar ako sa im zachce. arya este nie je faceless men, takze sa mohla zmenit iba vdaka tomu ze tvar ukradla. podla mna by mohla z neho strhavat tvare do nekonecna.
-
guess.whoo
Redeemer
vsak to vysvetlovat nemusia - Many faced God. Skor ma zaujima preco musela oslepnut