Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
rebuss
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa rebuss »

Zdravím

Čo hovoríte na tento nbook?

http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... 1JX-T4051H
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ten disk mi pride az smiesny na dnesne pomery, v tej cene radsej aspon toto:
https://www.alza.sk/acer-aspire-v17-nit ... 644685.htm
rebuss
Star
Star

Áno, máš pravdu. Asi to bude posledná možnosť. Teraz ho ešte kupovať nebudem, ale keď nenájdem nič lepšie do tej doby tak ostáva Acer.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mal si vybraty Asus a teraz ti je zly aj Acer? To je z kaluze do blata.
rebuss
Star
Star

No počul som nie veľmi dobré ohlasy na Acer, ale keďže neviem nájsť nijaký iný nbook, ktorý by vyhovoval požiadavkám, tak čo mi ostáva.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Nazdar chalani, potreboval by som pre frajerku nejaký notebook. Bude to mať na VŠ, chce niečo prenosné, ľahké, s čo najväčšou výdržou baterky, niečo okolo 13,3 palca s preferenciou bielej farby (ale nemusí) a do cca 600€ +/-.
Poradíte niečo ? :-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

danodrevo: Tie zenske podmienky, ze biely :)

Acer za 469 eur, nema sice FullHD displej a ma slabsie pozorovacie uhly, ale s hmotnostou 1,5kg a vydrzou baterie 6-8 hodin to moze byt dobra volba: https://www.alza.sk/acer-aspire-v13-whi ... 647181.htm

Dalsi Acer za 542 eur opat bez FullHD displeja, vahou 1,65kg a vydrzou 6 hodin, avsak v hlinikovom spracovani s lepsimi pantami + podsvietenou klavesnicou: https://www.alza.sk/acer-aspire-s3-392- ... 427436.htm

Alebo za 619 eur Lenovo s FullHD displejom, vahou skoro 2kg a vydrzou okolo 6 hodin, nepredava sa v bielej farba, takze mozno strieborna: https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-flex ... 418354.htm

Posledna moznost je upustit od farby a brat nieco klasicky v ciernej farbe. Tam je ale ponuka podobna.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Hej tá biela.. tiež to nerozumiem, na prednáškach to potom vyzerá ako na nejakej Ku Klux Klan párty :-)

Ak by sa upustilo od farby, je tam nejaká lepšia varianta v pomere cena/výkon/kvalita než vyššie spomínané ?

našiel som ešte niečo takéto: https://www.alza.sk/asus-zenbook-ux303l ... 302510.htm čo na to povieš ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nemal som nikdy nic take v ruke, tazko posudit. Parametrovo nevyzera zle, ale ked sa pozries na komentare v hodnoteni, tak zistis, ze vela ludom vadia ostre hrany toho Zenbooku.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Zdravim,

rozmyslam nad upgradeom notebooku a chcem sa opytat na vas nazor na tieto 2 kusky:

https://www.alza.sk/asus-f555lb-dm076h- ... 413652.htm
https://www.alza.sk/acer-aspire-e15-mid ... 368575.htm

Je tam rozdiel 200€. Oplati sa tych 200€ priplatit? Co som sa docital, tak grafiky 840M resp. 940M su vykonovo velmi podobne a ten rozdiel medzi nimi je minimalny. Obrazovku viac-menej neriesim, kedze je to pripojene na externy monitor. Takze tam ostavaju 2 rozdiely, jeden "detail" a 2 zasadne:
1. HDD ma sice rovnaku kapacitu, ale je to 7200 vs 5400 ot./min. Aky rozdiel to je resp. co z toho plynie pre bezne pouzivanie? Je to velky rozdiel? Tipujem, ze to ovplyvnuje rychlost citania / zapisu (ale to len tipujem).
2. Procesor. Toto je asi ten najdolezitejsi aspekt, je to i7 5500 Broadwell vs. i5 4210 Haswell. Vie mi niekto v skratke povedat o co sa jedna? Resp. nevadi, ze su to "len" 2-jadrove procesory? Vacsinou nachadzam kombinaciu i7 2-jadro + slabsia grafika (740M) resp. naopak. Mam to brat tak, ze kde je slabsia grafika, tam to potiahne CPU resp. naopak? Podla coho mam vyberat?

Momentalne mam i3 2310M + GeForce 630M. Cenovy strop je zhruba 700-800€, len chcem vediet ci je ten rozdiel vo vykone hodny 200€. Alebo som sem tresol uplne zle modely a v danej cene sa da najst nieco (podstatne) lepsie? Tych notebookov je ohromne mnozstvo, uz len o samotnych procesoroch nehovoriac. Neviem posudit, ktory i7 / i5 je lepsi. Mozno niektory i5 je lepsi ako i7. Neviem sa v tom orientovat, preto by som rad dostal nejake rady ci odporucania, dakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vykon procesorov si mozes pozriet tu: http://cpubenchmark.net/cpu_list.php
Vykon grafickych kariet zase tu: http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php

Takze hruby vykon podla tabulky, cim viac bodov, tym lepsie: i7-5500U ma 3955 bodov, i5-4210U ma 3389 bodov, grafika 940M ma 874 bodov, 840M ma 839 bodov

Pokial ide o disk, tak ten 7200 otackovy disk bude citit vo vykone, ale na druhu stranu bude taktiez citelne hlucnejsi, moze mat malicko vyssiu spotrebu (zanedbatelne cislo) a vyzarovat viac tepla. Pokial nepotrebujes FullHD displej, ak to chces pouzit na bezne ucely ako internet, filmy, obcas nejaka ta hra, tak ti postaci aj HD displej, ktory ma Acer. Kedze vahas v rozdiely a platbe az 200 eur navyse, ja by som urobil inu vec a to tu, ze by som origo disk z notebooku predal a nahradil ho SSD diskom. Pokial nepotrebujes extra velku kapacitu, tak 250/256GB SSD disk kupis za 100 eur, ten 1TB disk z Aceru dokazes predat mozno za nejakych 60 eur. Alebo za cenu okolo 200 eur mas uz 500/512GB SSD disk, ale ta cena je uz dost. Ja by som urcite isiel do SSD disku, pripadne ten 1TB disk nemusis predavat a mozes si kupit na Alze suflik za 10 eur a do neho dat tento disk, takze ho budes mat ako externy disk na filmy, hudbu a neviem co vsetko. Nove notebooky s Win 8.1 a SSD diskom zapnut od stlacenia tlacitka zapnutia az po nabehnutie plochy Windowsu za cca 8-10 sekund, prave v piatok som v rodine robil jeden notebook s SSD diskom a je to krasa.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Dakujem za odpoved. SSD zrychli len chod OS alebo zrychli vsetko, resp. moze zapricinit lepsi vykon?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Zalezi co oznacujes za lepsi vykon. Vsetko co cita z disku bude rychlejsie, teda nacitanie systemu, spustanie aplikacii, pakovanie a rozpakovanie, kopirovanie... Ak cakas vykon v hrach, tak rychlejsie bude akurat tak spustenie a nacitanie, samotna hra uz zalezi najma od grafiky a procesoru.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Taku odpoved som predpokladal. :)

Co sa tyka vykonu v hrach, je dolezitejsi procesor alebo grafika? Bolo mi povedane, ze procesor, je to tak?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zalezi od hier. U vacsiny hier je prvorada graficka karta a tieto notebooky maju priemernu grafiku. Herny notebook stoji o dost viac, je hrubsi kvoli chladeniu, je tazsi, ma to kopu nevyhod. Takze ak mas dobru grafiku, az na druhe miesto treba radit procesor. Je par hier, ktore su zle optimalizovane a islo im najma o procesor, ale tych je len par. Ukazkovym prikladom je Arma ci Arma 2.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Určite nie, kto ti to povedal? Grafika samozrejme.

Zase je to ale doskutabilné, môžeš tam mať aj nejakú Titanku od nVidie, ak tam máš starý Celeron.

Vo všeobecnosti ale platí, že na najnovšie hry potrebuješ high-end grafiku, ale väčšinou stačí mid-end procák. Takže pre hry je brzdou častejšie grafika.

(hopa, sme v téme s notebookmi, sorry, ale aj tak, princíp rovnaký)
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Vedeli by ste mi poradiť gaming notebook do 1000€?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

acer nitro, lenovo y rady..vyber si podla ceny
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

A G séria od Asusu?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

su robustnejsie to sa mi na nich dost nepaci a naposledy ked som ich porovnaval tak boli o dost hlucnejsie...v prospech asusu ale teraz hra ich program kde ak sa ti pokazi tak ti ho opravia a aj vratia peniaze
Napísať odpoveď