Bezpečnostné pásy - výnimka
-
mihalswk
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Bezpečnostné pásy - výnimka
Ahojte mam otazku
robim kuriera a chcel by som sa sptyt ci sa da vybavit nejaka vynimka na nosenie pasov aspon v meste
Re: Bezpečnostné pásay - výnimka
Zo zdravotných dôvodov...
Prvy odkaz z google...
(1) Osoba sediaca na sedadle povinne vybavenom bezpečnostným pásom alebo iným zadržiavacím zariadením je povinná toto zariadenie použiť; to neplatí pre
a) vodiča vozidla ozbrojených síl, ozbrojených bezpečnostných zborov, ozbrojených zborov, Vojenskej polície, obecnej polície, Hasičského a záchranného zboru, ostatných hasičských jednotiek, Horskej záchrannej služby, záchrannej zdravotnej služby, banskej záchrannej služby, Vojenského spravodajstva, Slovenskej informačnej služby a prepravované osoby, ak si to vyžaduje plnenie ich úloh,
b) inštruktora autoškoly, ktorý vykonáva výcvik na vedenie motorového vozidla alebo skúšku z odbornej spôsobilosti,
c) osobu s telesnou výškou menšou ako 150 cm s výnimkou osoby, ktorá je povinná používať zadržiavacie zariadenie podľa podmienok ustanovených v osobitnom predpise,
d) vodiča vozidla taxislužby pri zmluvnej preprave osôb v obci,
e) osobu, ktorá nemôže byť pripútaná zo zdravotných dôvodov; takáto osoba sa musí preukázať osvedčením o oslobodení od použitia bezpečnostných systémov vozidla.
(2) Výnimka podľa odseku 1 písm. c) a d) sa nevzťahuje na osobu, ktorá sa prepravuje na mieste, ktoré je chránené pred účinkami nárazu vozidla airbagom.
(1) Osoba sediaca na sedadle povinne vybavenom bezpečnostným pásom alebo iným zadržiavacím zariadením je povinná toto zariadenie použiť; to neplatí pre
a) vodiča vozidla ozbrojených síl, ozbrojených bezpečnostných zborov, ozbrojených zborov, Vojenskej polície, obecnej polície, Hasičského a záchranného zboru, ostatných hasičských jednotiek, Horskej záchrannej služby, záchrannej zdravotnej služby, banskej záchrannej služby, Vojenského spravodajstva, Slovenskej informačnej služby a prepravované osoby, ak si to vyžaduje plnenie ich úloh,
b) inštruktora autoškoly, ktorý vykonáva výcvik na vedenie motorového vozidla alebo skúšku z odbornej spôsobilosti,
c) osobu s telesnou výškou menšou ako 150 cm s výnimkou osoby, ktorá je povinná používať zadržiavacie zariadenie podľa podmienok ustanovených v osobitnom predpise,
d) vodiča vozidla taxislužby pri zmluvnej preprave osôb v obci,
e) osobu, ktorá nemôže byť pripútaná zo zdravotných dôvodov; takáto osoba sa musí preukázať osvedčením o oslobodení od použitia bezpečnostných systémov vozidla.
(2) Výnimka podľa odseku 1 písm. c) a d) sa nevzťahuje na osobu, ktorá sa prepravuje na mieste, ktoré je chránené pred účinkami nárazu vozidla airbagom.
-
mihalswk
Medium Professional
aha takze asi nic...som myslel ze sa to da nejako vybavit
aj pomimo...dakujem
ak budes mat na hrudi, pripadne bruchu, nieco nepekne, co by presvedcilo tvojho lekara, ze pas nemozes pouzivat, nevidim problem 
-
mihalswk
Medium Professional
Nieco nepekne vo forme € ?
ale nie tak Skoda nejako to pretrpím heh
To je fakt taky problem pouzivat pas?
-
guess.whoo
Redeemer
tak ked ho za den 40x za sebou zapinas a vypinas zacnes hladat riesenie
podla mna by ti policajti za to nedali ani pokutu. nechapem, preco maju taxiky vynimku a kurier nie
-
mihalswk
Medium Professional
No ved je to nespravodlivé trosku, teraz si ho dávam len tak na prehodenie za to snáď nic nieje , ale dostal som 20 € pokutu za Pas a to som mal zastávky fakt kúsok od seba
Re: Bezpečnostné pásy - výnimka
Ale čítajte dokonca. Taxikári sa nemusia pripútať ale len ak vozidlo nie je na mieste vodiča vybavené airbagom. Taký taxík už na Slovensku nenájdete 
-
Arkaz
Addict
Povinnost pasu ej podla mna blbost. Je to na kazdom ci si da alebo neda pas. Ja pas pouzivam ale kto nechce preco by musel ?
-
hojko
Site Admin
Arkaz: Pre tvoju bezpecnost. Ty pojdes v aute bez pasu, ja pojdem na aute s pasom. Mne do cesty vbehne srna alebo opity clovek, trafim jeho a trafim este aj teba celne. Zabijem srnu/opiteho a este aj teba. Ty na to doplatis zivotom a ja budem stihany za usmrtenie. To je len modelova situacia co som uviedol. Drviva vacsina, ak nie aj vsetky dnesne nove auta maju airbag. Pri vystreleni, ak nemas pas, tak ten ucinnok airbagu je uplne opacny ako by mal byt.
Je to pre tvoju bezpecnost aj pre vsetkych okolo. Neviem ci je to sranda mat v aute lietajuce tela, moc asi nie. Chapem to este pri tom kurierovy a ked niekto vystupuje kazdu chvilu, ale inac neni dovod si ho nezapnut.
upresnime si to troskubeardie napísal:ak budes mat na hrudi, pripadne bruchu, nieco nepekne, co by presvedcilo tvojho lekara, ze pas nemozes pouzivat, nevidim problem