Bezpečnostné pásy - výnimka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Bezpečnostné pásy - výnimka

Príspevok od používateľa mihalswk »

Ahojte mam otazku :D robim kuriera a chcel by som sa sptyt ci sa da vybavit nejaka vynimka na nosenie pasov aspon v meste
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Bezpečnostné pásay - výnimka

Príspevok od používateľa beardie »

Zo zdravotných dôvodov...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Prvy odkaz z google...
(1) Osoba sediaca na sedadle povinne vybavenom bezpečnostným pásom alebo iným zadržiavacím zariadením je povinná toto zariadenie použiť; to neplatí pre

a) vodiča vozidla ozbrojených síl, ozbrojených bezpečnostných zborov, ozbrojených zborov, Vojenskej polície, obecnej polície, Hasičského a záchranného zboru, ostatných hasičských jednotiek, Horskej záchrannej služby, záchrannej zdravotnej služby, banskej záchrannej služby, Vojenského spravodajstva, Slovenskej informačnej služby a prepravované osoby, ak si to vyžaduje plnenie ich úloh,

b) inštruktora autoškoly, ktorý vykonáva výcvik na vedenie motorového vozidla alebo skúšku z odbornej spôsobilosti,

c) osobu s telesnou výškou menšou ako 150 cm s výnimkou osoby, ktorá je povinná používať zadržiavacie zariadenie podľa podmienok ustanovených v osobitnom predpise,

d) vodiča vozidla taxislužby pri zmluvnej preprave osôb v obci,

e) osobu, ktorá nemôže byť pripútaná zo zdravotných dôvodov; takáto osoba sa musí preukázať osvedčením o oslobodení od použitia bezpečnostných systémov vozidla.

(2) Výnimka podľa odseku 1 písm. c) a d) sa nevzťahuje na osobu, ktorá sa prepravuje na mieste, ktoré je chránené pred účinkami nárazu vozidla airbagom.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

aha takze asi nic...som myslel ze sa to da nejako vybavit :D aj pomimo...dakujem
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak budes mat na hrudi, pripadne bruchu, nieco nepekne, co by presvedcilo tvojho lekara, ze pas nemozes pouzivat, nevidim problem :)
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Nieco nepekne vo forme € ? :D :D ale nie tak Skoda nejako to pretrpím heh
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

To je fakt taky problem pouzivat pas?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak ked ho za den 40x za sebou zapinas a vypinas zacnes hladat riesenie :D podla mna by ti policajti za to nedali ani pokutu. nechapem, preco maju taxiky vynimku a kurier nie
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No ved je to nespravodlivé trosku, teraz si ho dávam len tak na prehodenie za to snáď nic nieje , ale dostal som 20 € pokutu za Pas a to som mal zastávky fakt kúsok od seba
skuki
Light Professional
Light Professional

Re: Bezpečnostné pásy - výnimka

Príspevok od používateľa skuki »

Ale čítajte dokonca. Taxikári sa nemusia pripútať ale len ak vozidlo nie je na mieste vodiča vybavené airbagom. Taký taxík už na Slovensku nenájdete ;)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Povinnost pasu ej podla mna blbost. Je to na kazdom ci si da alebo neda pas. Ja pas pouzivam ale kto nechce preco by musel ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Arkaz: Pre tvoju bezpecnost. Ty pojdes v aute bez pasu, ja pojdem na aute s pasom. Mne do cesty vbehne srna alebo opity clovek, trafim jeho a trafim este aj teba celne. Zabijem srnu/opiteho a este aj teba. Ty na to doplatis zivotom a ja budem stihany za usmrtenie. To je len modelova situacia co som uviedol. Drviva vacsina, ak nie aj vsetky dnesne nove auta maju airbag. Pri vystreleni, ak nemas pas, tak ten ucinnok airbagu je uplne opacny ako by mal byt.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Je to pre tvoju bezpecnost aj pre vsetkych okolo. Neviem ci je to sranda mat v aute lietajuce tela, moc asi nie. Chapem to este pri tom kurierovy a ked niekto vystupuje kazdu chvilu, ale inac neni dovod si ho nezapnut.

Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

beardie napísal:ak budes mat na hrudi, pripadne bruchu, nieco nepekne, co by presvedcilo tvojho lekara, ze pas nemozes pouzivat, nevidim problem :)
upresnime si to trosku :) obvodny lekar ti taketo potvrdenie dat nemoze. Taketo potvrdenie ti moze dat odborny lekar, tj. chirurg, ak si po nejakom vaznom zakroku, kardiolog, pokial si po OP srdca, cize tiez vazny zakrok, onkolog, cize ak mas nador, alebo si po OP nadoru a podobne a gynekolog - tehotnym zenam.
Napísať odpoveď