Behanie
Re: Behanie
Nohavice len sustiaky. Horna cast v lete tricko alebo termo tricko, pri chlade termo dlhe tricko a tenka bunda na taketo urcena alebo aj dve termo a bunda. Mikinu malokedy, strasne sa v tom clovek poti. V teplakoch by skm problem nevidel, ale ziadne nemam, takze sustiaky, v lete kratasy.
u mna bude praveze problem s tou bundu a akurat € na to nemam takže uažujem najlepšie kombinacie
Ake rocno obdobie? Zima, jar, leto? Teraz v zime a aj na jar na spodok termo, to je priedusne a teple, kludne aj to z Lidla co byva v cene 5 az 10 eur za tricko. Len potom na to treba zvolit vhodnu vrstvu, pretoze v normalnej mikine sa dost spotis. Teplo sice mikina udrzi, ale pri dlhsom behu bude zle, ak mas bezat cely spoteny.
no teraz je kolo nuly nekedy +5stupnov myslel som aktualne obdobie, a tak jar a preco by som sa mal spotit? teda kde? ruky? ved mam termo na vrchu a triko s kratkym rukavom na to dam mikinu alebo nejay sveter abo neco tomu podobne mikine ci zle? ze ma prefukne?
//autoeditácia príspevku (18 Jan 2015, 12:09)
termo je crivit
//autoeditácia príspevku (18 Jan 2015, 12:09)
termo je crivit
Ja nemam rad, ak sa spotim a prefukne ma. Preto volim bundu, ktora je na to urcena.
Skus pozriet inspiracie v tychto clankoch -
http://erun.hnonline.sk/clanky/behy-spr ... -spoznajte
http://www.bezeckepotreby.sk/sk/Zimna-vybava-bezca
http://m.behame.sk/bezecka-skola/ako-sa ... adnych-dni
Skus pozriet inspiracie v tychto clankoch -
http://erun.hnonline.sk/clanky/behy-spr ... -spoznajte
http://www.bezeckepotreby.sk/sk/Zimna-vybava-bezca
http://m.behame.sk/bezecka-skola/ako-sa ... adnych-dni
hm vsade viacej vrstiev nikde zmienka o mikine
Ideálna je nejaká nezateplená softshell bunda, nemusí to byť nejaká super značka. Do týchto teplôt a nižších som nosil klasické termo, flísová mikina karrimor a na to softshell bunda Killtec. Po dvoch hodinách vo výkone som mal všetko vlhké, ale tá bunda zabezpečí, že ťa neprefúkne a je ti príjemne, to že mám všetko vlhké som si všimol až pri vyzliekaní doma 
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tie cisla si trosku prestrelil nie? Clovek co zacne behavat 2km a po par tyzdnoch 7-8km/30min, co behava moj znamy, ktory sa behaniu venuje uz nejaky ten rok, navyse jeho otec je trener atletiky. To uz je teda dost morda tempo 14-16km/h, bud si vymyslas, alebo si velky talent atletiky a urcite mas pred sebou skvelu buducnost.Muffi napísal:Tiež som začal len okolo 2km denne. Postupne som si navyšoval cca + 250 metrov každý deň a po pár týždňoch nebolo problém zabehnúť tých 7-8 km do 30 minút a naviac som sa cítil ako znovuzrodený. Ani by som nepovedal, že za necelé 2 mesiace sa môže kondička tak zlepšiť. Teraz som to v zime síce zanedbal, ale určite sa k tomu s lepším počasím vrátim.
Hej, prestrelil som to. Tie čísla som dal len odhadom z brucha. Teraz ako pozerám na mapu tak je to len niečo cez 5km.
-
Cenayus
Medium Professional
urcite sa to tu uz rozoberalo v tejto teme, ale behate niekto v barefoot topankach?(az to znie smiesne trosku) pripade uplne bosy?
skusenosti, pocity, bezecky styl(zevraj po par krokoch automaticky prechadzas na spicky)?...
Born to run(kniha od mcdougall) precitana a myslim si ze to ma dost logiku...
skusenosti, pocity, bezecky styl(zevraj po par krokoch automaticky prechadzas na spicky)?...
-
dr.house11
Medium Expert
Ahoj, behavam barefoot od novembra , zacinal som s Inov-8 TRAILROC 235, tie som po cca 600km zodral , momentalne Vivobarefoot Trail Freak a tie by som za nic na svete nevymenilCenayus napísal:urcite sa to tu uz rozoberalo v tejto teme, ale behate niekto v barefoot topankach?(az to znie smiesne trosku) pripade uplne bosy?
Behavam 90% trail , zacinal som na 5km , ako noha silnela tak som pridaval , mometalne behavam tak 290-320km mesacne , rad by som viac ale bycikel ma tiez svoje vyhody.
Prechadza sa na spicky , uz mi to pride prirodzene , vidim to na topanke kde mam predne "drapy" zodrate a zadne su ako nove
-
hojko
Site Admin
Dnes som si isiel zabehat, povodny plan bol tak 7-10km. Bezalo sa mi velmi dobre, tak som povedal, ze idem na 10 mil (nejakych 16km a par drobnych). Po 15km som sa citil vyborne, tak reku dam polmaraton (21,098km). A to uz bol problem. Po 16km som vyrazne spomalil, tam som mal cas 1 hod a 33 min ci kolko to presne bolo, ale tam prave zacala kriza. Spomalil som, nakoniec ten cas polmaratonu bol niekde okolo 2 hodiny aj 17 minut ci kolko to bolo... Zda sa, ze bez treningu a vyssich davok to nepojde. Hoci ma nohy bolia ako kona a viem, ze to nebolo najlepsie riesenie dat si takuto davku, som rad, ze som to zvladol a ze mam aspon stanovenu metu a urcenu latku, ktoru mozem prekonavat.
-
dr.house11
Medium Expert
hojko, s rovnakym problemom som sa potykal aj ja , cloveku sa bezi vyborne , problem je ze nohy neoklames pokial nemas nabehane , mne sa osvedcilo behat na unavene nohy aby si zvykli na zataz a vzdialenost , teraz behavam 3-4 dni za sebou 20km + vikendy 30km+
Ale stanovil si si metu - polmaraton , teraz uz to chce len ukrajovat cas smerom dolu
Ale stanovil si si metu - polmaraton , teraz uz to chce len ukrajovat cas smerom dolu
-
hojko
Site Admin
Polmaraton by som skusil, nevidel by som v tom nejaky problem. Verim tomu, ze keby som bol prihlaseny a vedel, ze o dva ci tri mesiace idem behat, tak by som potrenoval a nohy by si zvykli. Takze realne by som nemal problem stanovit si cas pod dve hodiny, resp. aj menej. Rozmyslam, ze ked ist na polmaraton, tak aspon nieco z coho budem mat zazitok, konkretne o rok som nasiel v datumem 15.5.2016 v Australii The Sydney Morning Herald Half Marathon, to by bol pekny zazitok. Pozeral som aj slovenske polmaratony. Kopa z nich sa ide prilis skoro, uz marec ci april, vtedy clovek nema moc nabehane a nechce sa mi v zime chodit do posilky.
V piatok som to trochu prehnal, cez vikend som pekne natieral hrejivu konsku mast, ale je to slabota, konopna sa mi zdala o dost lepsia, prijemne hriala a krasne vonala. Takze musim kupit opat konopnu. Oddychol som si a v pondelok chcem ist trosku pobehnut, uvidim ako budu na tom nohy. Mozno o nejaky tyzden ci dva by som opat skusil, ale nebudem to prehanat, najskor si dam limit 10 mil (to mam cas 1:37:15), pripadne 15 km (cas 1:30:03). Ak by neboleli nohy, tak pobezim aj viac, ale ak by zacali, tak hned prestanem a pojdem chodzou.
V piatok som to trochu prehnal, cez vikend som pekne natieral hrejivu konsku mast, ale je to slabota, konopna sa mi zdala o dost lepsia, prijemne hriala a krasne vonala. Takze musim kupit opat konopnu. Oddychol som si a v pondelok chcem ist trosku pobehnut, uvidim ako budu na tom nohy. Mozno o nejaky tyzden ci dva by som opat skusil, ale nebudem to prehanat, najskor si dam limit 10 mil (to mam cas 1:37:15), pripadne 15 km (cas 1:30:03). Ak by neboleli nohy, tak pobezim aj viac, ale ak by zacali, tak hned prestanem a pojdem chodzou.
-
dr.house11
Medium Expert
tak pokial mas aspon trochu kondicku tak polmaraton das bez problemov za mesiac/dva treningu , casy mas dobre ..
Co sa tyka regeneracie, skusal si po behu studenu sprchu na nohy ? dost sa tym zrychli regeneracia
Co sa tyka regeneracie, skusal si po behu studenu sprchu na nohy ? dost sa tym zrychli regeneracia
-
hojko
Site Admin
Studenu sprchu nie, ale pouzivam chladivy gel, ktory si natieram predovsetkym na lytka a stehna. Az potom si dam tak pol hodinu po behu sprchu.
@dr.house11 mas prehlad v tych barefoot topankach? Predavaju sa u nas aj nejake barefoot sandale na behanie alebo nieco take?
-
dr.house11
Medium Expert
Ahoj, jednoznacne Luna sandale http://www.lunasandals.cz/cs/, dokonca co sa tyka predaja tak SR/CZ patri medzi top 3. Ci uz su to Mono na cestu alebo Oso na trail , chybu s nimi nespravis , po case sa sandale vytvaruju do tvaru nohy a bezi sa v nich perfektne , len je to zase iny typ behania ako v barefoot topankach.sliaCan napísal:@dr.house11 mas prehlad v tych barefoot topankach? Predavaju sa u nas aj nejake barefoot sandale na behanie alebo nieco take?
Kul. Diky, presne taketo nieco som si predstavoval. Navyse ten vyrobca je z knihy born to run, takze parada
Skusim tento alebo buduci vikend 10 km na boso. Ked tak potom napisem dojmy.
Mám nejak problémy s kolennými kĺbami pri behaní, minulý rok som v pohode dával 10-13km na jeden beh bez väčších problémov, teraz idem po 5km skapať od bolesti kolien
Bolí ma to tak nejak divne zo zadnej časti. Občas mám taký blbý pocit akoby sa mi malo koleno otočiť naopak (viem že to nie je možné, proste nejak necítim stabilitu v kolenách)... Nejaká rada, skúsenosti, odporúčanie? Vopred ďakujem!