Vlaky zadarmo - leto

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
lowmanek
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Vlaky zadarmo - leto

Príspevok od používateľa lowmanek »

Zdravím, keďže som nenašiel všeobecnú tému o "vlakoch zadarmo", tak zakladám novú. Moja otázka je, či budem cez leto musieť platiť normálny lístok alebo budú vlaky stále bezplatné.
Ďakujem
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: Vlaky zadarmo - leto

Príspevok od používateľa CheZteR »

typ studia?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ak si na dennom studiu VŠ, tak ti normalne plati status studenta aj pocas prazdnin a teda mas aj vlaky zadarmo.
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Pokial si zmaturoval, mal by si mat statut studenta do konca prazdnin (neplatis odvody atd.), ale na vlaky to neplati, tie ti platia max. do konca skolskeho roka, tj. este 2 dni, ak ides na VS a zoberu ta a zozenies si potvrdenie zo skoly ze si student, tak treba skusit ci nebude student az "po prazdninach" alebo aj "cez prazdniny"
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

vlaky ti platia len ak si student, teda nie po strednej a cakas ci ta prijmu na vš a nie po bakalarskom studiu a cakas ci ta prijmu na ing
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ale to nie je ziadna novinka, ze status studenta konci dnom uspesnych statnic. Hlavne ak niekto skonci bakalara a ide na magistra, tak to je riadna zbytocna byrokraticka blbost, ktoru neviem preco nejsu schopni poslanci odstranit uz XY rokov.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Ďakujem za odpovede, som tretiak na gympli, čiže Slovakia trip sa cez leto môže konať ;)
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

a ako to je keď som predčasne ukončil jednu vš, 5.7. je koniec skúškového a zápis na dalšiu vš, kde už som prijatý je 23.7. ?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Merco_ napísal:a ako to je keď som predčasne ukončil jednu vš, 5.7. je koniec skúškového a zápis na dalšiu vš, kde už som prijatý je 23.7. ?
predcasne ukoncil je, ze si "zanechal studium" alebo ako to oni nazyvaju? proste nedokoncil?

vseobecne plati, ze status studenta = stavas sa VS studentom dnom zapisu na studium, nie dnom prijimacok ani nicim inym...aj ked si prijaty, stale sa mozes rozhodnut nezapisat sa a neist studovat...od dna zapisu mozes poberat vsetky vyhody, ktore ti zo statusu studenta v tomto state vyplyvaju, ak si na dennom prezencnom studiu...

status VS studenta stracas:
1/ dnom uspesne absolvovanych statnic, obhajoba prace (nie dnom kedy mas promocie)
2/ dnom kedy si zanechal studium
3/ dnom kedy si prerusil studium
4/ dnom kedy studijne oddelenie vyhodnotilo, ze si nesplnil podmienky na postup do dalsieho semestra alebo rocnika (cize koniec zimneho alebo koniec letneho semestra), cize si sa na skolu vykaslal a nemal dost kreditov na postup

z praxe ale viem, ze niektori moji kamosi jazdili na studentske zlavy normalne do konca akademickeho roku, pretoze im nezablokovali ISIC, resp. nejaku dopravnu kartu, ktora preukazovala, ze su studenti (aj v elektronickej podobe)...niektore skoly, ale hned davaju vsetko zablokovat a pri najblizsom pouziti sa ti karticka prehodi zo studentskej na obycajnu...

//autoeditácia príspevku (04 Júl 2015, 15:36)
este som zabudol, ze za to medzicasove obdobie musis zaplatit sam zdravotne poistenie :D takze ti odporucam ist na urad prace sa zaregistrovat, aj ked realne nemas zaujem o hladanie prace, oni tuto situaciu velmi dobre chapu, staci im priniest papier zo skoly, ze si prijaty na studium a nebudu ta nutit ani chodit na pohovory...

ja som si takto musel doplatit 1 den zdravotnej poistovni, kedze mudra teta na studijnom si myslela, ze august ma 30 dni a dala mi ukoncenie 30.8., nehovoriac o tom, ze jeden den poistneho stoji menej ako poplatky, ktore treba uhradit poste alebo banke za tu platbu...

to je dalsi nonsens v tomto state, ze niekolko centove sumy nejsu schopne statne institucie odpustit alebo pripocitat k dalsej buducej platbe (ved zdravotne poistenie predsa budem platit pokial neumrem) a za niekolko centove nedoplatky su schopni sa vyhrazat exekutormi...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Napísať odpoveď