Vlaky zadarmo - leto
-
lowmanek
Light Professional
Vlaky zadarmo - leto
Zdravím, keďže som nenašiel všeobecnú tému o "vlakoch zadarmo", tak zakladám novú. Moja otázka je, či budem cez leto musieť platiť normálny lístok alebo budú vlaky stále bezplatné.
Ďakujem
Ďakujem
Re: Vlaky zadarmo - leto
typ studia?
Ak si na dennom studiu VŠ, tak ti normalne plati status studenta aj pocas prazdnin a teda mas aj vlaky zadarmo.
-
aviceN
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Pokial si zmaturoval, mal by si mat statut studenta do konca prazdnin (neplatis odvody atd.), ale na vlaky to neplati, tie ti platia max. do konca skolskeho roka, tj. este 2 dni, ak ides na VS a zoberu ta a zozenies si potvrdenie zo skoly ze si student, tak treba skusit ci nebude student az "po prazdninach" alebo aj "cez prazdniny"
vlaky ti platia len ak si student, teda nie po strednej a cakas ci ta prijmu na vš a nie po bakalarskom studiu a cakas ci ta prijmu na ing
Tak ale to nie je ziadna novinka, ze status studenta konci dnom uspesnych statnic. Hlavne ak niekto skonci bakalara a ide na magistra, tak to je riadna zbytocna byrokraticka blbost, ktoru neviem preco nejsu schopni poslanci odstranit uz XY rokov.
-
lowmanek
Light Professional
Ďakujem za odpovede, som tretiak na gympli, čiže Slovakia trip sa cez leto môže konať 
a ako to je keď som predčasne ukončil jednu vš, 5.7. je koniec skúškového a zápis na dalšiu vš, kde už som prijatý je 23.7. ?
predcasne ukoncil je, ze si "zanechal studium" alebo ako to oni nazyvaju? proste nedokoncil?Merco_ napísal:a ako to je keď som predčasne ukončil jednu vš, 5.7. je koniec skúškového a zápis na dalšiu vš, kde už som prijatý je 23.7. ?
vseobecne plati, ze status studenta = stavas sa VS studentom dnom zapisu na studium, nie dnom prijimacok ani nicim inym...aj ked si prijaty, stale sa mozes rozhodnut nezapisat sa a neist studovat...od dna zapisu mozes poberat vsetky vyhody, ktore ti zo statusu studenta v tomto state vyplyvaju, ak si na dennom prezencnom studiu...
status VS studenta stracas:
1/ dnom uspesne absolvovanych statnic, obhajoba prace (nie dnom kedy mas promocie)
2/ dnom kedy si zanechal studium
3/ dnom kedy si prerusil studium
4/ dnom kedy studijne oddelenie vyhodnotilo, ze si nesplnil podmienky na postup do dalsieho semestra alebo rocnika (cize koniec zimneho alebo koniec letneho semestra), cize si sa na skolu vykaslal a nemal dost kreditov na postup
z praxe ale viem, ze niektori moji kamosi jazdili na studentske zlavy normalne do konca akademickeho roku, pretoze im nezablokovali ISIC, resp. nejaku dopravnu kartu, ktora preukazovala, ze su studenti (aj v elektronickej podobe)...niektore skoly, ale hned davaju vsetko zablokovat a pri najblizsom pouziti sa ti karticka prehodi zo studentskej na obycajnu...
//autoeditácia príspevku (04 Júl 2015, 15:36)
este som zabudol, ze za to medzicasove obdobie musis zaplatit sam zdravotne poistenie
ja som si takto musel doplatit 1 den zdravotnej poistovni, kedze mudra teta na studijnom si myslela, ze august ma 30 dni a dala mi ukoncenie 30.8., nehovoriac o tom, ze jeden den poistneho stoji menej ako poplatky, ktore treba uhradit poste alebo banke za tu platbu...
to je dalsi nonsens v tomto state, ze niekolko centove sumy nejsu schopne statne institucie odpustit alebo pripocitat k dalsej buducej platbe (ved zdravotne poistenie predsa budem platit pokial neumrem) a za niekolko centove nedoplatky su schopni sa vyhrazat exekutormi...
Je po volbach, dalsie su daleko...
https://dennikn.sk/500954/studenti-zapl ... -rychliky/
https://www.postoj.sk/15099/zssk-upravu ... rychlikoch
https://dennikn.sk/500954/studenti-zapl ... -rychliky/
https://www.postoj.sk/15099/zssk-upravu ... rychlikoch