Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

O športe...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

Príspevok od používateľa hojko »

Predpokladam, ze to zlomene zadne koleso znamenalo, ze bol prasknuty rafik. Nemyslim si, ze to bolo nejake obmedzujuce, pokial to nesfuklo, tak to nemuselo nic znamenat a mozno si to ani sam Contador vobec nevsimol.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Dnes má Sagan najlepšie kurzy na výhru v 6. etape, iba okolo 2.30. Avšak nie som si istý, či to bude Peťova etapa, lebo ten záverečný stupáčik by mu mohol robiť určite problém, sám som zvedavý, ako sa s tým popasuje. Bodaj by mu to už išlo, ale vidím to tak na 2. miesto. :lol:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

DanielDevil napísal:Dnes som pozeral na ČT Sport a hovorili, že Peťo nemal veľkú podporu ani na ostatných pretekoch, neviem posúdiť, detailnejšie sledujem už dlhoročne iba TdF...

Každopádne, tiež nie som spokojný so situáciou v Saxe. Včera na kockách podľa mňa mal na výhru, lenže taktika bola daná inak. Celkovo mi Saxo nepríde nijako kompaktné, na to akých jazdcov tam majú. Keď si spomeniem ako fungoval tuším pred dvoma rokmi Sky (ešte stále dobre funguje)...Zatiaľ sa mi páči ako pracuje Astana a Quickstep. Contadorovi neverím, že môže vyhrať túr. Minimálne Froome a Niballi vyzerajú zatiaľ lepšie, ale po prvých etapách by som napočítal viac jazdcov, ktorí majú podľa mňa lepšiu formu. Navyše Alberto tuším vyhral Giro a ak by vyhral aj TdF, bolo by to asi už priveľa.
Vec nazoru, mne naopak pride, ze Saxo s velkym prehladom. Vzdy na cele, Contador chraneny. Stratil iba na Huy - individualna zalezitost. Na kockach bol Sagan jasne danym "bodyguardom", iba blazon si mohol mysliet, ze dostane volnu ruku ist po vitazstvo v etape.

Vsetci sa idu zo Sagana posrat, uz si uvedomte, ze prestupom do Saxa sa pre neho na TdF zmenilo vela veci. Mna osobne velmi prekvapuju doterajsie vysledky, 2x velmi blizko triumfu, cakal som, ze ho budu porazat Cav, Kristoff a aj Bouhanni.

Dnes mu verim, 2km pred koncom 1km 7% stupania, to su dve a pol minuty, to da bez problemov - vo Svajciarsku isiel v skupine s vrcharmi tazsi kopec hned dvakrat. Zaverecny 1km do mierneho kopca, presne pre neho. Superi asi Degenkolb a Matthews
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Tak dnes opäť druhé miesto pre Peťa...myslím však, že takticky to pri konci zahral dobre, pretože ak by sa vydal stíhať Štybara, ostatní by sa zviezli a neskončil by ani druhý, takto aspoň stiahol stratu na Greipela. Trochu je mi ľúto Tonyho Martina, ktorý odstúpil, ale myslím, že za ten pád si mohol hlavne on sám.

Inak keby náhodou Peter nevyhral ani jednu etapu, doprial by som mu vyhrať zelený dres, som zvedavý aké zmeny pravidiel by protom prišli o rok :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Odstupil??? Ja som teraz cital spravu, ze Tony Martin chce pokracovat aj so zlomenou klucnou kostou.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Na oficiálnej stránke je toto

Tony Martin gives up
Involved in a crash in the last 400 metres of the 6th stage in Le Havre, yellow jersey holder Tony Martin was forced out of the Tour de France with a brken collarbone, his Etixx Quick Step team said.

The German rider, who seized the Tour de France lead in Cambrai, blamed hard cluck for the fall.

”I was just unlucky. I can't really remember how it happened. I touched the wheel of the rider ahead of me. It's the Tour, luck and bad luck are close together,” he said.

Martin crashed when he touched the wheel of Frnehcman Bryan Coquard and fell over France's Warren Barguil and the past two Tour winners, Vincenzo Nibali and Chris Fromme, who are all unhurt.

The yellow jersey is changing hands for the fifth time since the start in Utrecht.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

DanielDevil napísal:Tak dnes opäť druhé miesto pre Peťa...myslím však, že takticky to pri konci zahral dobre, pretože ak by sa vydal stíhať Štybara, ostatní by sa zviezli a neskončil by ani druhý, takto aspoň stiahol stratu na Greipela. Trochu je mi ľúto Tonyho Martina, ktorý odstúpil, ale myslím, že za ten pád si mohol hlavne on sám.

Inak keby náhodou Peter nevyhral ani jednu etapu, doprial by som mu vyhrať zelený dres, som zvedavý aké zmeny pravidiel by protom prišli o rok :D
Suhlasim, taka je uz cyklistika. Stybar vyborne vyuzil "takticku bitku" sprinterov, na druhu stranu Sagan vytazil maximum - 30b na Greipela a zaostava uz iba 3body. Zajtra to bude tiez zlahka do kopca (poslednych 700m nejakych 15m prevysenie), takze snad to bude opat top3
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Skoda Martina. Aj ked samozrejme fandim Saganovi, Martin mi je sympaticky, ako jazdec a takto si nezasluzil skoncit, ale taka je uz TdF. Co ma hneva je ale, ze ten Sagan ma definitivne na viac (samozrejme, ze bud. tyzden v kopcoch sa prepadne), ale proste to co nemal v Cannondale, nema ani v Tinkoff a na vsetkom musi pracovat sam.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

p4ra úplný súhlas, písal som o tom pár príspevkov dozadu

Inak dnes sa pôjde bez žltého dresu, Froome ho odmietol http://www.ceskatelevize.cz/sport/tour- ... ho-odmitl/
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

kto cakal, ze na Tour bude mat v Saxe nejaku podporu tak je naivny.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja som si tiez nemyslel, ze bude cislo 1, ale uz ked bezpecne dovedie Contadora povedzme 5 km do ciela, tak Tinkoffa by nezabilo, keby povie, ze OK, 3-4 nech ostanu s Contadorom az do ciela a 2-3 nech idu rozbiehat vlacik Petovi tam, kde ma jasne na to, aby zvitazil.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nejde o to, že som niečo také čakal, skôr o to, že to tak je...jednoducho to musel vedieť aj on keď tam prestupoval...ale tak ja verím, že tam nebude do nekonečna, prípadne sa zmení situácia a konečne raz pôjde TdF s tým, že mu tam niekto aj pomôže.

//p4ra a to kedy si videl toľkých jazdcov so Saxa po kope? :D jedine na štarte :D

//inak Orica stratila dosť jazdcov a tímovú časovku pôjdu maximálne 6-ti (5 je minimum), ak sa teda už nič nestane. Cancelara a Martin budú tiež veľké straty pre svoje tímy v časovke.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

hojko napísal:Moc si neviem predstavit Cavendisha a Sagana v jednom time, ze na koho by sa jazdilo a koho by uprednostnovali.
Cavovi končí zmluva a Tinkov sa vyjadril že nevylučuje prestup Sagana keďže je v tíme nespokojný (dôveryhodnosť neviem určiť :D). Takže ja osobne dúfam že ho v QS uvidíme.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Myslis, ze si Etixx nebude chciet udrzat Canvedisha, ktory toho pre nich uz dost povyhraval a jazdia na neho??? Navyse jeho plat je nizsi ako ma teraz Sagan.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Samozrejme že jazdia na neho keď je to ich najlepší špurtér. Navyše aj Mark už nie je najrýchlejší a skôr či neskôr sa ho zbavia. Nevravím že prestup bude nutne túto sezónu, to je len moje osobné prianie aby som videl PS v obľúbenom tíme.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Myslis, ze si Etixx nebude chciet udrzat Canvedisha, ktory toho pre nich uz dost povyhraval a jazdia na neho??? Navyse jeho plat je nizsi ako ma teraz Sagan.
Podla "The Cycling Podcast" zrejme nie, hovorili o zaujme MTN a dalsich tymov.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Čo si myslíte o zajtrajšom dojazde? je to na Petra až príliš strmé? Pre mňa až neuveriteľné že po siedmich etapách bez tímovej podpory Peter stráca na žltý 11 sekúnd. Neskutočný chlapec
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Prvy tyzden, o nic nejde, prevazne rovinky. Ked to napises o tyzden, ze straca len par sekund, tak je to ine. Pride prva etapa s kopcami kategorie 1 alebo HC a jebude to 11 sekund, ale 11 minut. Skoda, aspon den by som mu v tom zltom doprial.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

gorsche napísal:Čo si myslíte o zajtrajšom dojazde? je to na Petra až príliš strmé? Pre mňa až neuveriteľné že po siedmich etapách bez tímovej podpory Peter stráca na žltý 11 sekúnd. Neskutočný chlapec
10% v dlzke 1km je uz na neho celkom dost, ak to vydrzi, tak posledny kilometer je uz iba 4,5% a to si myslim, ze mu naopak bude velmi vyhovovat. Aby ale nedopadol ako vcera a nenastupil napr. van Avermaet
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Stráca síce len 11 sekúnd, ale ono to je aj zásluhou odstupu niektorých jazdcov, ale aj jeho dobrej časovky, v ktorej sa posledné roky výrazne zlepšli. Ale znova je z toho to jeho druhé miesto, ešte aj v žltom, nielen v zelenom. A pochybujem, že sa dostane vyššie. Pozajtra už tímová časovka a tam myslím že Saxo nabere ešte nejakú stratu. Jedine že by sa mu zajtra zadarilo vyhrať (neviete aká je tam časová bonifikácia za prvé miesto? Keby bola 10 sekúnd tak možno by to aj šlo). Ale je tam dosť prudké stúpanie a ani tímová réžia k tomu nepovedie...

Mne sa pre neho skôr pozdávajú etapy 13,15 a 16.

Dnes bolo pekne znova vidieť, že Cavendish mal najlepší vláčik, šprintoval najmenší úsek a vyhral, Greipel musel začať skôr a tak bol druhý a Peťo samozrejme v najhoršej pozícií a o kúsok to nevyšlo.
Napísať odpoveď