Cyklistika - vase jazdy, skusenosti, trenovanie

O športe...
tyler91
King
King

Re: Cyklistika

Príspevok od používateľa tyler91 »

Zdravím, z jedného dňa na druhý mi začala totálne blbnúť prehadzovacka Shimano Altus. Ak mam na prednom prevodníku najľahší prevod tak mi pri prehadzovani padá reťaz. Ak mám 2. alebo 3. prevod, tak na zadnom prevodníku mi to samo prehadzuje napr. z 5 na 6. Bike je nový, najazdených cca 200km.
Nemal niekto podobný problém? [emoji17]
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Syfon »

Bike akurát zabehávaš, čiže je to normálne, že sa ti to trochu rozladilo, ak si nevieš nastaviť prehadzovačky sám, na nete sú návody, ale máš nový bike a určite máš nárok na garančnú prehliadku, vezmi to do servisu, toto by mali spraviť zadarmo. Predajca by ti automaticky mal odporučiť aby si po mesiaci jazdenia alebo pár sto kilometrov bike doniesol na kontrolu.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Presne tak ako píšeš, ale na tú servisnú prehliadku som bike odniesol cca pred 3 týždňami a vtedy všetko šľapalo ako má, no asi budem tam zájsť znova, lebo do toho sa moc nerozumiem, ale hovoríš ze to nie je nič vážne? Bude treba,len niečo povoliť alebo dotiahnuť?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

vzadu na prehadzovacke mas 2 skrutky, dotahujes a povolujes ale bez stojanu to je o hubu, odnes to kludne do servisu lebo to mozes rozladit este viac, vsak servis mas v cene a jemu to potrva minutu
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Ahojte. Neviete kde by sa dal prestriekat bicykel v Bratislave?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ak chces aby to aj nieco vydrzalo,dal by som to komaxitovat. Budes ale musiet bicykel komplet rozobrat a nechat iba ram (kovove casti). Ja som daval komaxitovat do Elchemu na Rybnicnej ulici.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Chalani este mam jednu otazocku. Preco skoro nikto nema tu 'ochrannu gumu :D ' na prednom odpruzeni na bicykli ? Co som pozeral, tak prach to vie poriadne poskriabat. Co pozeram aj uplne nove bicykle, tak skoro na ziadnom to nie je. Z akeho dovodu ? Vdaka
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pretoze to nie je potrebne, tu gumu uz nedava nikto. Prach sa dostal aj pod gumu. Na vidliciach je tesnenoe, ktore by nemalo pustit vela spiny, aj ked stipku pusti. Preto niekto zvykne robit drahy servis vidlice. Niekto to radsej ospliecha vodou, vyutiera a namaze.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

..a preto by sa nohy vidlice mali čistiť a trochu namazať silikónovým olejom na vidlice pred každou jazdou.

:)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

K tomu drahému servisu, mám RS Sid, bežný servis teda výmena oleja v nohách a vyčistenie gufier, premazanie piestu, stojí na materiály možno 50 centov - olej, ktorého pri výmene miniem možno 20ml. Keď si to robím sám mám to za 2 hodinky hotové, popri tom sa spraví aj hlavové zloženie. Je to babračka, ale určite nie niečo nemožne ťažké a drahé.
Nemažú sa samotné nohy ale práve tesnenia, nastrieka sa na nohy silikónový olej, zapruží sa a olej vytiahne bordel spod gufier a zároveň ich namaže, potom sa všetko do sucha vyutiera, inak to lepí prach.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Toto leto plánujeme cestu na bicykloch po Donauradweg z Donaueschingen do Bratislavy. Máme na to 9 dní. Chcel by som vedieť, čo sa oplatí po ceste vidieť a kde zastaviť. Z cesty schádzať veľmi nechceme.

http://www.fahrrad-tour.de/Donautal/Fertig/
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Cyklistika - vase jazdy, skusenosti, trenovanie

Príspevok od používateľa hojko »

Trosku z ineho sudka, ale stoji za pozretie :)
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

toto uz je iny hardcore.. :shock: :shock:
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Je tu niekto, kto rad jazdi a mal by zaujem pojazdit v Taliansku na zaciatku augusta??? Idealne na cestnom bicykli - Passo Giau, Passo Falzarego, Tre Cime di Lavaredo, Passo Pordoi, Passo Fedaia, Passo di Gavia, Passo dello Stelvio ci Mortirolo. Cesta + ubytovanie cca 270 eur (8 ludi = 2x osobne auto, ubytovanie vo vybavenych apartmanoch), mame 1 volne miesto.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Pridam sa k teme.
Ja som tento rok po piatich rokoch konecne sadol na bike. Cakal som, ze to zaradim medzi okrajove zaluby, ale dost ma to chytilo.

Momentalne jazdim na MTB Focus Whistler 3.0 (zatial asi 3 jazdy, dohromady 180km), ale buduci rok planujem nejaky cestacik, kedze taka jazda v Rakusku mi otvorila oci :)
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ahojte, neviete mi poradit ako na tretry ? OD vcera mam tretry shimano SH-MT44L. Vsetko mi sedi len samozrejme som uz 3x padol :D Nemate nejake rady ako dalej prezit pady a hanbu :D ? Vopred dakujem za pomoc :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Akože máš SPD, či košíky alebo prečo padáš?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Jancuk napísal:Ahojte, neviete mi poradit ako na tretry ? OD vcera mam tretry shimano SH-MT44L. Vsetko mi sedi len samozrejme som uz 3x padol :D Nemate nejake rady ako dalej prezit pady a hanbu :D ? Vopred dakujem za pomoc :)
Casom to pride a nebude to trvat dlho. Zo zaciatku asi jedina rada, skusaj vycvakavat nohu pocas jazdy, nie len ked potrebujes zastavit, to uz je neskoro. Spicku drz na mieste, snaz sa na pedale otocit chodidlo patou smerom von. Upokojim ta, kazdy aspon raz spadol. Ja 200m od obchodu po kupe SPD na velkej krizovatke plnej ludi.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

BRM: Ano mam SPDcka (Shimano PD-M520) :)

t0m4s3: Ked som to prvy krat obul a isiel sa previest asi na 500 metrov tak to bolo v pohode. Horsie bolo ked som po hodine isiel do prace najprv som spadol 100 metrov od domu a potom 5 metrov od prace na prechode. Dnes mi poradil kolega z prace ze ako to mam mat nastavene(myslim pedale). Ja som ich mal nakrutene az uplne na "+" a potreboval som dat na "-" tak zatial to je v pohode. A inac kupil som to lebo mi kazdy povedal ze je to lepsie. Zatial som ale nepocitil zlepsenie napr. do kopca... Neviete niekto v com presne je to lepsie oproti klasickym pedalom ?
Napísať odpoveď