Skylink - diskusia
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Skylink - diskusia
Nevidim v tom najmensi problem. Coho sa ako obavas nejakeho ,,sledovania" ? dnes vsetko ajtak sleduje cely svet takze no offence 
ja sa neobavam nicoho, ale otvarat si svoju siet svetu pre par €... Rozumies tym portom cccam,newcamd,atd. natolko, aby si ukontroloval co ti cez ne tecie? Neni lahsie-lepsie sa spojit par kamosov, vytvorit svoju VPN a podelit sa s nakladmi ako podporovat niekoho o kom nevies nic?
-
Arkaz
Addict
Nerozumiem tomu ani neviem co tade tecie. Ale je mi to uprimne jedno preto sa tesim z toho ze pozeram za par € a viac ma nezaujima 
Tiez si poprosim dokaz o existencii vyssie popisaneho bezpecnostneho problemu. Dakujem.
Musi ti stacit, ze ide o nezabezpecenu komunikaciu, ktora je lahko odfiltrovatelna. To ako vazne chalani potrebujete a podporujete, share z vychodu?
Nehovorim nic o pouzivani. Pytam sa na ten bezpecnostny problem. Nesifrovana komunikacia je jedna stranka. Asi vsetci vieme ako to prebieha. Spominas ale otvorenie siete a pod... tak sa pytam na detaily.
Nepoviem ti detaily, ale co som cital cccam port je dost volny co sa tyka komnikacie a newcamd kazdy pouziva s default DES klucom. Zdroj ti nenapisem, lebo ho neviem, cital som to v diskusiach na ab fore. Preto aj v najlacnejsich prijmacoch uz mas moznost sa napojit na VPN. Mne to staci na to, aby som to nevyuzival.
Port je dost volny? Co to znamena? Nie nahodou protokol? Vlastne si nic nenapisal, ziadny relevantny zdroj...zase sme na zaciatku...jedna babka povedala
Prepac nevyznam sa v tom az tak moc a pomylil som sa, ale ked sa tomu trochu venujes tak mi rozumies. Ked sa na niekoho napojis prijmacom, tak hned ten dotycny vie ip adresu, protokol a este aj port cez ktory dokaze komunikovat so zariadenim z vonku. Staci, aby mal niekto nezabezpeceny napr. Oscam a uz moze sa na neho napojit, zdielat dalej jeho kartu, mas moutnuty disk v prijmaci?Moze sa ti tam hrabat, zmazat co chce...
Viem nepopisujem ti chybu v nejakom protokole, lebo ja ju neviem popisat a neviem o nej nic blizsie, ale verim chalanom na ab fore.
Viem nepopisujem ti chybu v nejakom protokole, lebo ja ju neviem popisat a neviem o nej nic blizsie, ale verim chalanom na ab fore.
-
Bad.boy
Medium Professional
Co ti ja viem, ked si mam vybrat ci platit 45€ skylinku alebo 4€ niekomu na vychode.... Nech sa mi ten ukrainec kludne spara v prijmaci v ktorom nie je hdd ani karta 
-
rufus59
Light Professional
Vie mi niekto vysvetlit viac o vyššie spominanom zapojení v pripade v ss ? Chystám sa kupiť prijmáč viac kanálov poteší.
-
Arkaz
Addict
Jedna sa o zdielanie kariet. Prijmac musi podporovat zdielanie kariet resp mat funkciu klienta/servera. Ty si vytvoris ucet zaplatis si balik a dostanes udaje ktore zadas do satelitu. Je to v podstate simulacia karty. Nic zlozite. Ja pouzivam prijmac AB cryptobox 600hd vsetko OK. Pre viac info kludne napis.
Len pozor na to, okrem toho ze to nie je celkom, ved vies, tak nemas ziadnu zaruku, o mesiac Skylink spravi zmenu a mozes drahe krabicky vyhodit.
Ja by som si najskor zistil, ci nie je moznost nejakeho triple play, alebo tv zdarma k netu, ja mam takto ani neviem 130 ci viac kanalov k optickemu netu zadarmo, za net sa stale musi platit a za telku tak netreba doplacat.
Ja by som si najskor zistil, ci nie je moznost nejakeho triple play, alebo tv zdarma k netu, ja mam takto ani neviem 130 ci viac kanalov k optickemu netu zadarmo, za net sa stale musi platit a za telku tak netreba doplacat.
-
Bad.boy
Medium Professional
Skylink menil kodovanie pomerne nedavno, kedy bolo potrebne vymenit starsie karty za nove. Sharovanie kariet funguje uz mnoho rokov a trufam si povedat ze este aj mnoho bude. Najjednoduchsie bude, pokial bude prijmac podporovat protokol NewCam. Tam len nastavis, meno, heslo, adresu a ides 
-
Arkaz
Addict
Drahe krabicky stale zostanu kedze sa pouzivaju aj v pripade skylinku s kartou
tak tak cardsharing tu bude este asi velmi dlho ja si to platim pol rocne a tych 15€ ma nezabije aj keby sa nieco stalo ocom pochybujem 
Presne take reci mali servisaci co montovali Skylink.
Inak vymena kariet uz prebehla a na novych je mnoho funkcii, nielen surflock, ktore mozu lahko zdielanie znemoznit, alebo predrazit, ja len chcem dat dalsie info pre ludi, nikomu v nicom nebranim.
Inak vymena kariet uz prebehla a na novych je mnoho funkcii, nielen surflock, ktore mozu lahko zdielanie znemoznit, alebo predrazit, ja len chcem dat dalsie info pre ludi, nikomu v nicom nebranim.
-
Bad.boy
Medium Professional
Povedal ze si planuje kupit tak ci tak len chce dake programy naviac
Takze nech kupi prijmac rovno s podporou sharingu.
No ak by mohol mat IPTV k netu zdarma a v baliku to "naviac" tiez v cene a mozno aj viac a v lepsej kvalite - a hlavne bez rizika, preco by mal ist do rizika a este za vyssiu cenu? Za net musi platit tak ci tak. Ak taku moznost (Net+IPTV) nema a je odchotny niest urcite riziko, nech do toho ide, ale nech sa rozhodne so vsetkymi znamymi informaciami.
-
Sphinx
Addict
65e za prijimac a 3.5€ mesacne je riziko a drahe ?
Riziko je to aj z inych dovodov a nie kazdemu staci jeden prijimac, take 3-4 to uz ide do stoviek Eur, tiez si zabudol na parabolu a ostatne prislusenstvo a prip. aj instalaciu, ak to nezvladne sam.