Nová Grafika do zostavy + pravdepodobne upgrade

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nová Grafika do zostavy + pravdepodobne upgrade

Príspevok od používateľa dekarbon »

caute.takže poskladal som si zostavu nasledujucu:

CPU: Intel Core i5 4460 3.20 Ghz Socket 1150
MB:Gigabyte Z97Z-UD3H Socket 1150
RAM: Kingston HyperX Beast 8GB DDR3 2400 Mhz KIT 2X4GB
PSU:Corsair VS650 650W
VGA:Gigabyte GeForce GTX 750Ti Ultra Durable Black Edition 2GB Pci-Express 16X 3.0
SSD:Kingston hyperX Fury 120GB 500/500 SATA III

a uvažujem o upgrade na:

CPU:Intel Core i7-4790K 4.0 Ghz Socket 1150
RAM:Kingston HyperX Predator 16GB KIT 2800 Mhz/Kingston Kingston HyperX Predator 8GB KIT 2800 Mhz 2X
VGA: Gigabyte GeForce GTX 970 4GB G1 Gaming/ GTX 980Ti G1 gaming 6 gb

a po takomto cca vyse 1000 evri upgrade asi budem spokojny už čo poviete?
lebo ja blbec ten komp čo som poskladal to je nič to je slabota kurňajs...zdroj VGA utiahne jak nič len najradšej by som tam mrskol GTX 980Ti od Gygabyte G1 gaming a drtil az by vyhorel komp a zhoreli kable
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Nová Grafika do zostavy + pravdepodobne upgrade

Príspevok od používateľa hojko »

dekarbon: Nemyslim si, ze vyuzijes 16GB RAM pri hrach, takze v pokoji by som nechal 8GB, ved RAMku mozes dokupit/vymenit hocikedy v buducnosti.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

ouki a co ta frekvencia furt vaham ci nehat tych 2400 ono papierovo by to bolo super ze waw ja mam 2800 mhz ramky ale vykonovo tam to bude zanedbatelne tych 400 mhz nie?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Samozrejme, ze to bude zanedbatelne. A okrem toho ako som pisal, tak 16GB pri hrach aj tak nevyuzijes. Takze sa zbytocne zatazujes menit RAMky.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

tak ramky vypustam heh aspon o 400 evri lacnejsi upgrade ale zas pozeral som si testy vykonu tej i5 4460 a porovnaval som to s i7-4790k vrajk je tam 10% rozdiel vo vykone čomu s ami moc nechce evriť ale keď som pozeral realne testy v záťaži pri hrách s rovnakou grafikou (gtx 980) tak rozdiel vo fps bol markantny ale v tom videu neporovnavali 4460 a 4790k ale 4790k a 4690k pretaktovane na 4.7 ghz ale aj tak tam bol velky rozdiel vo fps takze podla mna tam bude rozdiel medzi 4460 a 4790k viacej ako 10% ale aj keď je 4460 pokial mi je známe o volačo rýchlejia než core2quad 9650 co som mal tak i7-4970k musi byt niekde uplne inde alebo sa mylim?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

vyser sa na cely upgrade co si napisal...

ta 750ti je fakt hnoj, zvysok zostavy je OK, miesto toho si kup zdroj a r9 390X
https://www.alza.sk/msi-r9-390x-gaming-8g-d2705114.htm

zdroj
https://www.alza.sk/fortron-aurum-cm-750-d294005.htm

a neries ten procak, potrebujes VGA, a ked kupis tuto, budes mat narast tak 250% v hrach
za tych 10% ci kolko si to videl, sa ti neoplati menit procak, a aj keby to malo byt 20%, tak
radsej kupim lepsi chladic a skusil by som pretocit o kusok a usetrene prachy by som dal do VGA

pre priklad, cca tri roky dozadu som kupoval phenom II x6 1075T a nvidiu 560, 8Gb ram... dnes hram witchera na HI detaliloch vo full HD... jedine co som vymenil je chladic na CPU, VGA R9 270X OC a CPU som pretaktoval na 3,8 Ghz...
Incesticia 240 eur, minulorocna...
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

no len to je to, ze tu 4460 nevykruti...... :? :?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

nevravim ze 4460 je ideal pre tu kartu, ale urcite stacit jej bude
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

:smt043
https://www.alza.sk/evga-supernova-750-g2-d603784.htm ten aurum nemá v ničom na kvality kvietku :wink: a k tomu je aurum tak sakra predražený (150€ za toto ? ako kvietok, ako rebrandovaná G2, tak aj Corsair RM750i sú lacnejšie a kvalitou úplne inde) za otrasný, nechutný, menej kvalitný blud s len semimodulárnou a oničom oflexovanou kabelážou...počkať, spomenul som, že je to zdroj z 2011? :)

dekarbon napísal:caute.takže poskladal som si zostavu nasledujucu:
CPU: Intel Core i5 4460 3.20 Ghz Socket 1150
MB:Gigabyte Z97Z-UD3H Socket 1150
RAM: Kingston HyperX Beast 8GB DDR3 2400 Mhz KIT 2X4GB
PSU:Corsair VS650 650W
VGA:Gigabyte GeForce GTX 750Ti Ultra Durable Black Edition 2GB Pci-Express 16X 3.0
SSD:Kingston hyperX Fury 120GB 500/500 SATA III

a uvažujem o upgrade na:

CPU:Intel Core i7-4790K 4.0 Ghz Socket 1150
RAM:Kingston HyperX Predator 16GB KIT 2800 Mhz/Kingston Kingston HyperX Predator 8GB KIT 2800 Mhz 2X
VGA: Gigabyte GeForce GTX 970 4GB G1 Gaming/ GTX 980Ti G1 gaming 6 gb

a po takomto cca vyse 1000 evri upgrade asi budem spokojny už čo poviete?
lebo ja blbec ten komp čo som poskladal to je nič to je slabota kurňajs...zdroj VGA utiahne jak nič len najradšej by som tam mrskol GTX 980Ti od Gygabyte G1 gaming a drtil az by vyhorel komp a zhoreli kable
- toto nazývam veľmi nevybalansovanou zostavou - máš tam neuveriteľne nekvalitný zdroj, pridrahú MB, nevhodné CPU (Z97 sa oplatí, ak kupujeme K-čkový Intel), neuveriteľne predražené RAMky (tipujem, že stáli asi 80-90€) a mediocre nezaujímavé SSD
- nevadí...všetko sa dá napraviť...
- akú máš skrinku ? zaujímalo by ma to...
- chceš K-čkový intel - super - pre tú dosku výborný spoločník - no nevidím tu žiaden chladič k tomu

strieľame tu komponenty ako nič, aký máš rozpočet ?
budem pokračovať, keď napíšeš, akú máš skrinku, nech mám kompletnú predstavu
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

tie ramky som mal za 60 veri acorsair vs650 ked je nekvalitny zdroj tak aj som vevericka ved corasir je znacka najkvalitnejsieho kalibru v živcote nikdy by som nedal uz do zostavy nieco ako plesvinvy fortron do fsp group najvacsi omyl mojho zivota ked som si robil rpechadzajucu zostavu on sice ide ale mali problemy s hlucnymi chladicmi nikdy viacej..zdroj tkory ma 50A vystup na 12V vetvu musi byt dostatocne dimenzovany aspon pre kartu GTX 980Ti a co sa tyka kvality suciastok tak corsair je na špici...robil som komp do 680evri preto som volil tie komponenty tak ako som volil..no zatial ten rozpocet je nuklovy ale ked bude vyplata tak rieism zatial grafiku po dalsej vyplate tam dam 4790k cpu a ssd jo zistil som ze to bola kravina tam davat ten kiongston lebo zapis ma do 128 mba uz soms atu an fore v inej teme nad tym rozculoval ale tak to svetko casom sa doladi...ešte sa ale vrátim k tym zdrojom

CORASIR je momentalne u mňa top značka pre zdroje..do lacnych zostava trieskam ZALMANY za 40 evri zatial snimi neboli ziadne rpoblemy,FORTRONY od FSP nikdy viacej,su kazove a niesu az tak kvalitne ani suacistakami aj vystupny prud na 12V vetve maju slaby aj pri najvykonnejsich modeloch..
kdezrto corsair pri najvykonnejsich modeloch vie dodat nad 80A a to je pre grafiky podstatne..dalej EVGA zdroje som pocul ze su kvalitne ale tie davaju amíci v ich recenziacha co mna nezaujima..dalej Cooler master zdroje nič moc kvalita stačí mi vidieť aké robia chladiče no grc..predražené blbosti ktore nemaju žiadnu učinnosť chladenia..to noctua je uplne neikde inde..takže čo nam z toiho vyplyva? CORSAIR je TOP takže mi tu nehovor ze ta zostava je nevyladena ja som KING IT ja viem najlepsie vsetko ja som BOH KOMPOV !!!!!!!!!! tak ma neštvi!!!!!! GRRRRR...kurnajs zas mam nervy asi idme rozbit auto zasa!!jaj
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

4790K je ti na prd ak to chces na hrania... co na tom PC budes robit? Nemas lepsie usetrit 100€ a kupit 4690K a pretocit ho trochu?

A Corsair mam rad, ale ich zdroje niesu zdaleka najlepsie, nedaj sa vysmiat.
DropDead
Addict
Addict

1.
- Corsair je vynikajúci výrobca rôznych produktov - v oblasti zdrojov za zmienku stojí jedine rada RM(550W verzia)/RMi a vyššie (HXi, AX a AXi), pričom tieto rady (hlavne RMi a vyššie) sú vynikajúce, no VS,CX a CS ? absolútne nedostatočné a predražené na to, čo ponúkajú; rada VS je absolútny low-end, s najhoršími internými súčiastkami, bez akejkoľvek certifikácie - jediné, čo má a čím obabre záujemcov je čierna farba a lacný flex :wink: jeden z najhorších zdrojov aktuálne dostupných na trhu
- Corsair VS nie je o nič lepší ako "plesvinvy fortron od fsp group" (Fortron=FSP Group)
- to, že má 12V vetva 50 A nič nehovorí (ak vôbec vieš, čo to znamená) - zdroje s jednou silnou 12V vetvou (odporúčané naozaj pre zdroje do tých 600W) by mala mať cca 80 A, nehovoriac o samotnej kvalite, stabilite napätie na danej vetve a zvlneniu (ktoré sám dostatočne nemám zvládnuté, takže sa tu tým oháňať nebudem)

EVGA zdroje, o ktorých si dúfam počul sú z rady B2,G2 a P2 - tie sú založené na platforme (a robí ich aj spoločnosť Super Flower, čo je viac, než len špičkový výrobca) od kvietkárov - sú to zdroje tej najvyššej a nekompromisnej kvality; rady B1,G1 sú len také nedostatočné smažky a GS/PS sú nanúteným zlom kvôli vysokom dopyte, ktorý SF nedokázal pokryť (robí ich Seasonic - ich problém je hlavne hluk a legendárna sprostá krivka pre ventilátor chladenia)

2.
Už nám povieš, akú máš skrinku ? Pomôže to v tom, akým smerom by sa upgrade mal uberať

3.
Ohľadom RAM, keby si zohnal zase za takú cenu Beastky, tak by to bolo super
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

2.mám cooler master elite 330 tuším obyčajný midi tower

3.https://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-dd ... 143715.htm tu su tie ramky

//autoeditácia príspevku (13 Júl 2015, 1:58)
Chalani teraz pojdem ku grafikam..furt vaham bud GTX 980 alebo R9-390X R9 390X vo všetkých parametroch predbieha GTX 980 ALE realne FPS testy v hrach svedcia v rpospech GTX 980 neviem fakt....viem ze je AMD lacnejsie nez nvidia ale vykonovo je nvidia zase niekde inde nez AMD proste ta nvidia je v hrach vykonnejsia nez paratmetricky silnejsia R9-390X a apreto sa to tak tazko rozhoduje ktoru kartu zobrat...je uz iste ze pojdem do cpu i7 -4790K len ta vga ja neviem co tam narvať jedna je silnejsia v tom druha zas dosahuje cez 100 fps realne v hrach..

okej mrknite toto video a povedzte mi keru kartu mam brať lebo ma slahne:
DropDead
Addict
Addict

Takže...

1. Nová skrinka definitívne - máš papierovú nevetranú blbosť

navrhujem (zoradené podľa ceny):
jemne budgetovejší solution, no zároveň vynikajúce kúsky:
https://www.alza.sk/fractal-design-core ... 169926.htm
https://www.alza.sk/corsair-100r-carbid ... 304709.htm
https://www.alza.sk/search.htm?exps=fra ... define%20S

2. PSU bude záležať od toho, či single karta alebo SLi/CF, každopádne podľa toho, čo chceš:

- ak chceš aktuálne dostačujúce PSU, tak
https://www.alza.sk/enermax-maxpro-600w-d2430240.htm
- ak chceš už vynikajúcu kvalitu, tak
https://www.alza.sk/evga-supernova-750-b2-d2192750.htm
- ak chceš už úplne nekompromisnú kvalitu a to naj, tak
https://www.alza.sk/evga-supernova-750-g2-d603784.htm

3. RAM - osobne by som spároval s rovnakými, takže pokiaľ ti nevadí dať 64€ za ne, tak tie (ak tých 16GB vôbec potrebuješ)

4. CPU - znovu je dôležité si uvedomiť, čo potrebuješ a čo chceš; potrebuješ 4790k ? alebo je to zlavne kvôli hrám a kvôli trvácnosti a investícii do budúcna a môžeš si ho dovoliť ? tak kľudne doň choď ale nezabúdaj, že sa patrí ho trošku pretočiť - aspoň na 4,7-4,8GHz, každopádne...pokiaľ chceš mať kľud a netaktovať vôbec (samozrejme aj ušetriť), tak Xeon 1231v3
https://www.alza.sk/intel-xeon-e3-1231-v3-d1481657.htm
avšak máš skvelú dosku a hlavne Z97, takže by bola škoda nevyužiť potenciál

5. CPU Chladič - ak chceš 4790k a iné "káčko" od Intelu, tak zišlo by sa tomu rubnúť napríklad
https://www.alza.sk/scythe-mugen-max-d2146344.htm
ak by si bral Xeon 1231 v3, tak
https://www.alza.sk/silentiumpc-fera-2- ... 421040.htm

6. prejdime k tvojej GPU
- hráš na fullHD ? ak áno, tak uprel by som zrak radšej ku Nvidiám, takže napríklad 970tke, pokiaľ hráš na vyšších rozlíšeniach, tak tam už (napríklad aj pri umelej optimalizácii AMD sú na tom niekedy o 1-2fps lepšie)
- kedy to chceš realizovať ? čím skôr ?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

toto všetko mi je jasné k bodu 6.ano hrávam na ful hd takže asi to bdue fakt tá 970tka od nvidie a za tie skrinky no niesom magor aby som za skriňu daval 60 evri to radšej vyhdoim 400 za kartu a 360 za cpu skrina to je to poslerdné čo riešima pokial sa dobre vyviažu kable a da sa tam dopredu 120mm fan noctu a do zadu na vyfuk to iste neni rpoblem s vetranim skrine co mam v plane urobiť takže skrinu zatial nie ale cpučko kupim určite 4790 kvoli ešte navyseniu fps v hrach o xeonoch ani neuvažujem su to serverove cpučka ktoré ja nevyužijem..to chladenie ano fajn s tym suhlasim že ten cpu bude treba niečim lepšim chladiť než BOXovym aj keď teraz ta moja i5-4460 má v záťaži okolo 46-48 stupňov s BOX chladučom lebo nič zatial nevie ten CPU vyťažiť na 100% okrem renderovacích benchmarkoch ako je cinebench..takže tie teploty su zatim ok..no a chcel by som to mať takto:

CPU: i7-4790k 4.0 Ghz
RAM: 8 GB Kingston 2400 Mhz KIT Dual Channel 128bit
VGA: Gigybyte GeForce G1 Gaming 4GB GTX 970 Pci-Express 3.0
MB:Gigabyte Z97X-UD3H
PSU: ostávam pri corsair vs 650 650w
DropDead
Addict
Addict

máš očividne problémy a nedostatočné vedomosti v tejto oblasti, dovoľ mi ti vyjasniť niekoľko vecí.

1.
- skrinky sú kritické rovnako ako zdroje - poskytujú oporu celému systému, kvalita konštrukcie určí, či môžeš mať problémy s rôznymi vibráciami, moderné dizajny poskytujú viac možností chladenia, vedenie kabeláže za priečkou pre montovanie MB je už nutnosťou, nehovoriac o kvalite dodávaných ventilátorov a modularita jednotlivých častí
- odporúčam brať pri tvojom presvedčení Fractal Core 2500, je v každom aspekte na oveľa vyššej úrovni ako tá stará plechovka

2.
- Xeony nie sú o nič menej "i7" ako i7čky v obchodoch :) dokonca ani niekoľko tisícové Xeon e5 (16/32) sú používané v profesionálnych zostavách a nielen v serveroch - prívlastok "serverový" neznamená takmer nič, server-only procesory sú trošku iné a často sa ani nepredávajú bežne v obchode
- na 4790k ber chladič, ak nie mugen max, tak fera 2ku

pravdepodobne tu už písať nič nebudem, začínam mať znovu pocit, že hádžem hrach o stenu :wink:
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Vedomosti mám o týchto veciach dostatočne a to čo píšeš som vedel aj predtým než si mi to objasnil len vieš mne je to možno jedno že to tak budem mať a tieto aspekty okolo skriniek neriešim..keby som sa fakt tomu mal venovať že skladám tip top zostavu oukej využijem tieto vedomosti o chladení modularite,vedení káblov,chladeniu a podobne..ale také kompy takmer ani neskladám väčšinou sú to obyčajné eurocase skrine s celkovou hodnotou aj s komponentami do 300€ čo to ledva ide preto tieto vedomosti nepotrebujem využívať a čo sa týka mňa ako takého je mi to jedno uplne takže si narvem gtx 970 do blbo vetranej skrine s BOX chladičom na i7-4790k a bez ďalších prídavných ventilátorov cele to nehám na vs 650 650w zdroji abudem sa vytešopvať že z bedne mi vychádza 80-90 stupňový vzduch..však načo to chladiť keď komponenty znesú do 100 stupňov pomaly pokiaľ je tam 10 stupňová rezerva bude to okej...a ďalšia vec..ak by mi neikto chcel argumentovať tým že vyššie teploty znižujú životnosť komponentov... ano som si toho vedomý ale tá vysoká teplota urobí tým komponentom asi také skrátenie životnosti že: pri dobre vetranej skrini by komponent vydržal 20 rokov a pri nedobre vetranej skrini možno 15 rokov takže je to úplne zanedbateľné chlapci moji takto sa veci majú preto chladenie až tak neriešim lebo to skrátenie životnosti je tak minimalne že to ani nestoji za reč pri tej dobe čo komponenty vydržia..keby som prevádzkoval grafiku čo má maximálnu prevádzkovu teplotu napríklad 90 stupňov a prevadzkoval by som ju na tých 90 stupňoch nonstop pri plnej záťaži tak ta karta musí ťahať vkuse roky roky a roky bez poruchy takto to je takže tie komponenty vydržia mrte veľa a strachovať sa že jejda mám v bedni 50 stupňov doserie sa mi komp.-.ale no taak kde to žijete..aj keby bolo v tej bedni 80 stupňov nič sa tomu kompu nestane....iné by bolo keby sa komponenty prevádzkovali bez chladičov..tým chcem len povedať že pokiaľ sú komponenty na určitú teplotu dimenzované tak kľudne pri tej maximálnej teplote môžu byť prevádzkované ale nie vyššie potom by sa už zničili ale pokiaľ neprekročia svoj thermal design nieje žiaden problém ani riziko poškodenia HW toto si zapamätajte.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ak chces GTX 970 (a nie GTX 980 ako si pisal pri porovnavani), tak ber R9 390...

DropDead:
Ak ri pozries prispevky co dekarbon posiela, tak si myslim ze je jedno co mu napises a aj tak si kupi vlastnu blbost a potom bude nadavat ze mu to ide na prd.
DropDead
Addict
Addict

dekarbon napísal:Vedomosti mám o týchto veciach dostatočne a to čo píšeš som vedel aj predtým než si mi to objasnil len vieš mne je to možno jedno že to tak budem mať a tieto aspekty okolo skriniek neriešim..keby som sa fakt tomu mal venovať že skladám tip top zostavu oukej využijem tieto vedomosti o chladení modularite,vedení káblov,chladeniu a podobne..ale také kompy takmer ani neskladám väčšinou sú to obyčajné eurocase skrine s celkovou hodnotou aj s komponentami do 300€ čo to ledva ide preto tieto vedomosti nepotrebujem využívať a čo sa týka mňa ako takého je mi to jedno uplne takže si narvem gtx 970 do blbo vetranej skrine s BOX chladičom na i7-4790k a bez ďalších prídavných ventilátorov cele to nehám na vs 650 650w zdroji abudem sa vytešopvať že z bedne mi vychádza 80-90 stupňový vzduch..však načo to chladiť keď komponenty znesú do 100 stupňov pomaly pokiaľ je tam 10 stupňová rezerva bude to okej...a ďalšia vec..ak by mi neikto chcel argumentovať tým že vyššie teploty znižujú životnosť komponentov... ano som si toho vedomý ale tá vysoká teplota urobí tým komponentom asi také skrátenie životnosti že: pri dobre vetranej skrini by komponent vydržal 20 rokov a pri nedobre vetranej skrini možno 15 rokov takže je to úplne zanedbateľné chlapci moji takto sa veci majú preto chladenie až tak neriešim lebo to skrátenie životnosti je tak minimalne že to ani nestoji za reč pri tej dobe čo komponenty vydržia..keby som prevádzkoval grafiku čo má maximálnu prevádzkovu teplotu napríklad 90 stupňov a prevadzkoval by som ju na tých 90 stupňoch nonstop pri plnej záťaži tak ta karta musí ťahať vkuse roky roky a roky bez poruchy takto to je takže tie komponenty vydržia mrte veľa a strachovať sa že jejda mám v bedni 50 stupňov doserie sa mi komp.-.ale no taak kde to žijete..aj keby bolo v tej bedni 80 stupňov nič sa tomu kompu nestane....iné by bolo keby sa komponenty prevádzkovali bez chladičov..tým chcem len povedať že pokiaľ sú komponenty na určitú teplotu dimenzované tak kľudne pri tej maximálnej teplote môžu byť prevádzkované ale nie vyššie potom by sa už zničili ale pokiaľ neprekročia svoj thermal design nieje žiaden problém ani riziko poškodenia HW toto si zapamätajte.
protirečíš si, vraj tie veci vieš a aj tak používaš odpad, pseudo-odbornícke reči podložené nekvalitnými základmi a fušerským, a nezodpovedným štýlom...to je ako - ja viem variť, ja som šéfkuchár a varím zo sračiek prepchatých éčkami (škodlivými), umelinami, separátmi a podobne a poviem - "šak čo, nebudem žiť 100 ale 85 rokov" - "šak keby to boli škodlivé potraviny/suroviny, tak sa nepredávajú v obchodoch", tak načo mi je v kuse mäsa z obchodu 90% mäsa, keď môžem mať nejaké vodou napichané mäso s 40% podielom mäsa
...analógia pre jednoduchšie pochopenie

túto tému opúšťam, fušerov v tejto brandži nestrpím :smt006
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

a ešte taká otázka,povedzte mi načo by som mal v tejto brandži byť profi? nestoji to za to lebo budete nedocenený..skušal som to a teraz to flakam ked každemu to je jedno..načo sa snažiť..je to zbytočné
Napísať odpoveď