Prevozne znacky a cesta do zahranicia

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Prevozne znacky a cesta do zahranicia

Príspevok od používateľa test »

Kamarat kupil dnes auto v Nemecku, vybavuje tam prevozne znacky, poistku a tie kraviny co s tym suvisia. Pride na nom domov a potom prichadza na rad prepis auta. Lenze tam je to zdlhavejsie, robi sa to na Urade pre cestnu dopravu a pozemne komunikacie, treba zaplatit dan za dovoz, dat prelozit dokumenty do slovenciny a ine.

Na konci jula ide na dovolenku a zaujima ho, ze ci moze ist na prevoznych znackach a aka je doba ich platnosti? Stihne to prepisat za tie dva tyzdne na slovenske znacky? Ja si myslim, ze to prepisat nestihne. Hladal som na nete a nasiel som stare informacie, kde sa spominalo, ze pokial su znacky vystavene v ramci EU a je k nim aj techicky preukaz cast I (maly technicak - cipova karta), tak moze cestovat aj do zahranicia. Nevie niekto ako to aktualne funguje?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Prevozne znacky a cesta do zahranicia

Príspevok od používateľa p4ra »

Na prevoznych znackach mas jasne datum, dokedy su platne. To si vybavi na mieste. Prevozne znacky takisto maju za ten cas, na ktory su platne aj povinne poistenie. Auto sa za 2 tyzdne da uplne v pohode prepisat a postavit na slovenske znacky za predpokladu, ze ma znamych na KO, STK, EK a policii. A keby nahodou nestihol, tak sa daju este vybavit aj docasne znacky.

Na margo cestovania do zahranicia. Ked kupujes auto v Nemecku a ides na nom po vlastnej osi, tak technicky ides do zahranicia, kedze prechadzas cez Cesko, ci Rakusko, alebo Polsko (zavisi, akym smerom ides).
Napísať odpoveď