Anarchia
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Anarchia
Veřejný dopis od Petra, jednoho z vězněných anarchistů:
Drazí přátelé,
moc vám děkuji za vaše slova solidarity a podpory. Moc pro mně znamenají, zvláště v tuto chvíli.
Vždy jsem bral svůj život jako pouhou součást jednoho velkého života spojujícího vše živé na zemi. A tak je tomu doposud. Ač jsem nebyl vězněn, necítil jsem se svobodný, při myšlence na všechny, kterým je svoboda upírána a to i mimo vězeňské zdi. Moje životní cesta byla, a doufám že vždy bude, směřující ke společnosti opravdu svobodné a spravedlivé. A to pro všechen život bez rozdílu.
Vaše slova mě utvrzují, že na této cestě nezůstanu nikdy sám.
S upřímným poděkováním a bratrským pozdravem.
Petr S.
//autoeditácia príspevku (26 Jún 2015, 04:00)
http://asociacealerta.noblogs.org/post/ ... narchisty/
http://www.lidovky.cz/vybusny-system-sp ... _domov_jzl
//autoeditácia príspevku (30 Jún 2015, 17:46)
http://antifenix.noblogs.org/post/2015/ ... -ve-vazbe/
Drazí přátelé,
moc vám děkuji za vaše slova solidarity a podpory. Moc pro mně znamenají, zvláště v tuto chvíli.
Vždy jsem bral svůj život jako pouhou součást jednoho velkého života spojujícího vše živé na zemi. A tak je tomu doposud. Ač jsem nebyl vězněn, necítil jsem se svobodný, při myšlence na všechny, kterým je svoboda upírána a to i mimo vězeňské zdi. Moje životní cesta byla, a doufám že vždy bude, směřující ke společnosti opravdu svobodné a spravedlivé. A to pro všechen život bez rozdílu.
Vaše slova mě utvrzují, že na této cestě nezůstanu nikdy sám.
S upřímným poděkováním a bratrským pozdravem.
Petr S.
//autoeditácia príspevku (26 Jún 2015, 04:00)
http://asociacealerta.noblogs.org/post/ ... narchisty/
http://www.lidovky.cz/vybusny-system-sp ... _domov_jzl
//autoeditácia príspevku (30 Jún 2015, 17:46)
http://antifenix.noblogs.org/post/2015/ ... -ve-vazbe/
Nevinni anarchisti "ultacovani" systemom: za posledne dva mesiace bolo v CR podpalenych 5 policajnych aut, k zodpovednosti sa prihlasilo anarchisticke zdruzenie Siet revolucnych buniek.
moze to mat suvis ^^
a ktorí anarchisti sa hraju na nevinných ? nasilie je v ramci anarchizmu legitímny prostriedok
to ze banda nackov pocas ich "pochodu" znici policajne auta nemas potrebu podotknut?
to ze banda nackov pocas ich "pochodu" znici policajne auta nemas potrebu podotknut?
ak sa nehraju na nevinnych, nemozu cakat, ze ich fizli nezabasnu 
o nackoch mozem podotktovat v teme na to urcenej
neznizuj uroven na vykriky typu "ale ved aj oni kradnu", dakujem
o nackoch mozem podotktovat v teme na to urcenej
neznizuj uroven na vykriky typu "ale ved aj oni kradnu", dakujem
-nasilim si anarchisti nikdy neziskaju sympatie beznych ludi. Tiez celkom nechapem co dotycni tym aktom podpalenia sleduju? Ako zviditelnenie svojich aktivit?-to moze byt, ale nic ine. Policajti sa iba tesia, pretoze dostanu novucicke auticka, zo statneho rozpoctu, co platia napr aj bezni obcania zo svojich dani. Aky to ma cele zmysel? Co tym anarchisti dosiahli-dosiahnu? -hraju sa na "dobrych indianov".. Mne osobne je uplne jedno co robia alebo nerobia, len nechapem ci im to za to stoji ked ich skor ci neskor chytia a zavru medzi kriminalnikov. Ale kazdy mame ine konicky a ine zivotne priorityhughito napísal:A pointa?
Proste po lopate- nikto tu vasu anarchiu nechce, nikto ju nepodporuje, okrem par postpubertalov s este neukoncenym mozgovym vyvinom a prilisnou hladinou tst. ktori ked nedostanu rozum tak si doslova znicia cely svoj nasledujuci zivot.
DEVZYO1G
tak co, uz mas doma aspon jednu rodinu imigrantov? mesiac dozadu si tu mal silne reci ze hned ich prichylis ze uz si sa aj svojou rodinou poradil a vsetcia ste dohodnuti ze ich beriete, tak nam povedz ako sa im u teba paci?
-
Waagbistritz69
King
veď vravím, že asi nezavreli tých správnychgogo956 napísal:k zodpovednosti sa prihlasilo anarchisticke zdruzenie Siet revolucnych buniek.
radšej niečo k téme by nebolo?tak co, uz mas doma aspon jednu rodinu imigrantov? mesiac dozadu si tu mal silne reci ...
Waagbistritz69
Anarchisticke hnutie je pozitivne naladene voci imigrantom.
DEVZYO1G verejne vyhlasil ze nema nic proti tomu aby unho doma imigranti byvali.
Neskor dokonca napisal ze uz o tom doma aj hovorili a ze su pripraveni imigrantov prichylit.
Nachadzame sa v teme ktoreho nazov znie Anarchia.
Preto sa ho teraz pytam ako sa tej rodine unho doma paci, ako spolu vychadzaju, o com sa bezne
rozpravaju- kde prosim ta vidis nieco co nie je k teme? Vsak sa stale ropzravame iba o anarchizme alebo veciach ktore s nou priamo suvisia.
Kde som konkretne napisal nieco co s temou nesuvisi?
Mozes byt rad ze do tejto temy prispieva aj niekto iny ako iba ty s tymi svojimi agitkami.
--
http://www.novinky.cz/krimi/375128-extr ... -auta.html
Anarchisticke hnutie je pozitivne naladene voci imigrantom.
DEVZYO1G verejne vyhlasil ze nema nic proti tomu aby unho doma imigranti byvali.
Neskor dokonca napisal ze uz o tom doma aj hovorili a ze su pripraveni imigrantov prichylit.
Nachadzame sa v teme ktoreho nazov znie Anarchia.
Preto sa ho teraz pytam ako sa tej rodine unho doma paci, ako spolu vychadzaju, o com sa bezne
rozpravaju- kde prosim ta vidis nieco co nie je k teme? Vsak sa stale ropzravame iba o anarchizme alebo veciach ktore s nou priamo suvisia.
Kde som konkretne napisal nieco co s temou nesuvisi?
Mozes byt rad ze do tejto temy prispieva aj niekto iny ako iba ty s tymi svojimi agitkami.
--
http://www.novinky.cz/krimi/375128-extr ... -auta.html
gogo:
Ide o to, že áno, boli zapálené autá, anarchisti (nemožno pod tým chápať celé hnutie) sa k tomu priznali, avšak celá tá kauza tu rozoberaná je umelo nafúknutá, vykonštruovaná a ide o politickú represiu aktivistov.
Keby si nebol neustále taký ignorant,´s este neukoncenym mozgovym vyvinom,´tak by si pochopil, že anarchistické hnutie v sebe obsahovalo a obsahuje aj prúdy, ktorý využívajú aj formu násilia ako prostriedok svojej agendy - to však v ich ponímaní nie je vôbec samoúčelné. Naštuduj si niečo o povstaleckom anarchizme, napr. od Bonana, alebo si aspoň prečítaj tie sprievodné vyhlásenia, ktoré boli k tým činom pripojené. Ja osobne v tom veľký zmysel moc nevidím a najmä nie na Slovensku, resp. v Čechách, kde je úplne iný aj ten kultúrny kontext a tradícia.-nasilim si anarchisti nikdy neziskaju sympatie beznych ludi. Tiez celkom nechapem co dotycni tym aktom podpalenia sleduju? Ako zviditelnenie svojich aktivit?-to moze byt, ale nic ine. Policajti sa iba tesia, pretoze dostanu novucicke auticka, zo statneho rozpoctu, co platia napr aj bezni obcania zo svojich dani. Aky to ma cele zmysel? Co tym anarchisti dosiahli-dosiahnu? -hraju sa na "dobrych indianov".. Mne osobne je uplne jedno co robia alebo nerobia, len nechapem ci im to za to stoji ked ich skor ci neskor chytia a zavru medzi kriminalnikov. Ale kazdy mame ine konicky a ine zivotne priority
Proste po lopate- nikto tu vasu anarchiu nechce, nikto ju nepodporuje, okrem par postpubertalov s este neukoncenym mozgovym vyvinom a prilisnou hladinou tst. ktori ked nedostanu rozum tak si doslova znicia cely svoj nasledujuci zivot.
Ide o to, že áno, boli zapálené autá, anarchisti (nemožno pod tým chápať celé hnutie) sa k tomu priznali, avšak celá tá kauza tu rozoberaná je umelo nafúknutá, vykonštruovaná a ide o politickú represiu aktivistov.
-
Waagbistritz69
King
zjednodušene sa to tak možno dá povedať, ale nemám odkiaľ vedieť, či sa Devzyo považuje za anarchistu. aj keby, tak nie je povinný ti tu o hentom podávať správygogo956 napísal:Anarchisticke hnutie je pozitivne naladene voci imigrantom.
hughito
"Ja osobne v tom veľký zmysel moc nevidím a najmä nie na Slovensku"
-to znamena ze v tom zmysel vidis-sice nie velky, ale principialne ho nepopieras. Dalej sa ho snazis geograficky vymedzovat, co automaticky vyvolava dojem ze podpalovat auta v inej krajine moze byt z tvojho pohladu uz akceptovatelne.
"avšak celá tá kauza tu rozoberaná je umelo nafúknutá, vykonštruovaná a ide o politickú represiu aktivistov"
-z toho co pises jasne vyplyva ze dotycnych zatknutych velmi doverne poznas a mas informacie ktore by im mohli pomoct- v to pripade je najlepsie co najskor kontaktovat urady cinne v trestnom konani za ucelom podania svedeckej vypovede
----
a teraz podme k tomu "neukoncenemu mozgovemu vyvinu".
Clovek ktory podpali policajne auto z ideologickych pricin ako svoju predstavu boja anarchistickej idelogie proti policii a statu je niekto kto svoj cin bud vyvolal pod vplyvom psychotropnych latok
alebo ani nie, ale ako svoj trvaly dusevny stav ma obmedzene intelektualne pochody. Preco? Pretoze tento cin v danom kontexte je nelogicky a nezmyselny aj z pohladu toho ideologickeho boja.
Zjavne sa najdu ludia ktori este stale nechapu kam mierim, tak si to vysvetlime po lopate ako u tych na dvorku:
Anarchisticka bunka podpalila viacero policajnych aut a nasledne sa na nete prihlasila k zodpovednosti za dane utoky. Ake budu dlhodobe nasledky?
1/anarchisti ziskaju na verejnosti nalepku extremistov a podstatne viacej ludi odradia od sympatii k tejto ideologii ako prilakaju novych
2/ policia dostane do ruky relevantne dovody aby pytala zo statneho rozpoctu vecsi balik penazi /boj proti extremiznu a terorizmu/-tj posilni sa jej pozicia v spolocnosti aj jej mocenske struktury-presny opak toho o co sa A. snazia
3/pachatelia budu s najvacsou pravdepodobnostou skor ci neskor odhalení a ako vieme v base to nic prijemne nie je, obzvlast to plati pre "bojovnikov proti policii"
4/tym ze budu pachatelia zavreti do basy, A. scena pride na dost rokov o niekolkych svojich aktivnych clenov ktori mohli hnutiu za tu dobu pomahat a rozsirovat jej vplyv na spolocnost
Existuje este jedna moznost to, ze cin vykonali mladi ludia do cca 25rokov zivota, lebo priblizne okolo toho veku sa az uzatvara vyvin mozgu cloveka- preto som aj pouzil dane oznacenie. Mladi ludia za to nemozu ze castokrat vidia veci prilis jednostranne a zjednodusene, zaroven pri vysokych hladinach hormonov-co je hlavny dovod kriminalneho spravania v tomto veku u muzov.
Waagbistritz69
nezaujima ma kto je anarchista a kto nie a ani som sa na to nepytal. Pytal som sa ho na vec ktoru sam od seba verejne v diskusii vyhlasil. Ale pokial ma osobne dovody kvoli ktorym zrazu uz o tom hovorit nechce, tak samozrejme musime repsektovat jeho pravo.
"Ja osobne v tom veľký zmysel moc nevidím a najmä nie na Slovensku"
-to znamena ze v tom zmysel vidis-sice nie velky, ale principialne ho nepopieras. Dalej sa ho snazis geograficky vymedzovat, co automaticky vyvolava dojem ze podpalovat auta v inej krajine moze byt z tvojho pohladu uz akceptovatelne.
"avšak celá tá kauza tu rozoberaná je umelo nafúknutá, vykonštruovaná a ide o politickú represiu aktivistov"
-z toho co pises jasne vyplyva ze dotycnych zatknutych velmi doverne poznas a mas informacie ktore by im mohli pomoct- v to pripade je najlepsie co najskor kontaktovat urady cinne v trestnom konani za ucelom podania svedeckej vypovede
----
a teraz podme k tomu "neukoncenemu mozgovemu vyvinu".
Clovek ktory podpali policajne auto z ideologickych pricin ako svoju predstavu boja anarchistickej idelogie proti policii a statu je niekto kto svoj cin bud vyvolal pod vplyvom psychotropnych latok
alebo ani nie, ale ako svoj trvaly dusevny stav ma obmedzene intelektualne pochody. Preco? Pretoze tento cin v danom kontexte je nelogicky a nezmyselny aj z pohladu toho ideologickeho boja.
Zjavne sa najdu ludia ktori este stale nechapu kam mierim, tak si to vysvetlime po lopate ako u tych na dvorku:
Anarchisticka bunka podpalila viacero policajnych aut a nasledne sa na nete prihlasila k zodpovednosti za dane utoky. Ake budu dlhodobe nasledky?
1/anarchisti ziskaju na verejnosti nalepku extremistov a podstatne viacej ludi odradia od sympatii k tejto ideologii ako prilakaju novych
2/ policia dostane do ruky relevantne dovody aby pytala zo statneho rozpoctu vecsi balik penazi /boj proti extremiznu a terorizmu/-tj posilni sa jej pozicia v spolocnosti aj jej mocenske struktury-presny opak toho o co sa A. snazia
3/pachatelia budu s najvacsou pravdepodobnostou skor ci neskor odhalení a ako vieme v base to nic prijemne nie je, obzvlast to plati pre "bojovnikov proti policii"
4/tym ze budu pachatelia zavreti do basy, A. scena pride na dost rokov o niekolkych svojich aktivnych clenov ktori mohli hnutiu za tu dobu pomahat a rozsirovat jej vplyv na spolocnost
Existuje este jedna moznost to, ze cin vykonali mladi ludia do cca 25rokov zivota, lebo priblizne okolo toho veku sa az uzatvara vyvin mozgu cloveka- preto som aj pouzil dane oznacenie. Mladi ludia za to nemozu ze castokrat vidia veci prilis jednostranne a zjednodusene, zaroven pri vysokych hladinach hormonov-co je hlavny dovod kriminalneho spravania v tomto veku u muzov.
Waagbistritz69
nezaujima ma kto je anarchista a kto nie a ani som sa na to nepytal. Pytal som sa ho na vec ktoru sam od seba verejne v diskusii vyhlasil. Ale pokial ma osobne dovody kvoli ktorym zrazu uz o tom hovorit nechce, tak samozrejme musime repsektovat jeho pravo.
Vidím, že písaný text ti robí problémy. Takže ešte raz: odhliadnuc od toho, že idea povstaleckého anarchizmu nie je zďaleka o zapaľovaní aut, ako to tu mylne prezentuješ (preto vieš veľmi máličko o veciach, ku ktorým sa vyjadruješ), narážal som najmä na to, že napr. v takom Grécku (viď. napr. toto video: je v tomto smere iná tradícia a teda aj iná recepcia takéhoto niečoho. V našich pomeroch je to vyslovene zbytočné a v konečnom dôsledku negatívne, čo si konieckoncov aj sám napísal.-to znamena ze v tom zmysel vidis-sice nie velky, ale principialne ho nepopieras. Dalej sa ho snazis geograficky vymedzovat, co automaticky vyvolava dojem ze podpalovat auta v inej krajine moze byt z tvojho pohladu uz akceptovatelne.
hughito
takze ako anarchista verejne odsudzujes aktivity Síťe revolučních buněk - ano alebo nie?
Dufam ze sa konecne dockame aspon jednej jednoznacnej odpovede.
takze ako anarchista verejne odsudzujes aktivity Síťe revolučních buněk - ano alebo nie?
Dufam ze sa konecne dockame aspon jednej jednoznacnej odpovede.
Odsudzovať je silné slovo - to by som nepoužil. Nesúhlasím s takýmito metódami, resp. s tým konceptom. Myslím si, že je do značnej miery kontraproduktívny (o to viac v našom regióne), čo dokazuje aj história (19. st. - anarchistická propaganda činom).
K tomu nášmu regiónu: vidno to na tej genéze. MSS (Mostěcká solídární síť) sa pekne rozbehla, išlo o anarchosyndikalistické metódy, spor v reštaurácii Řízkárna bol aj medializovaný - v pozitívnom zmysle - a celé to zmarila policajná akcia, ktorá využila na to aj činnosť SRB.
Stačí len priama akcia!
K tomu nášmu regiónu: vidno to na tej genéze. MSS (Mostěcká solídární síť) sa pekne rozbehla, išlo o anarchosyndikalistické metódy, spor v reštaurácii Řízkárna bol aj medializovaný - v pozitívnom zmysle - a celé to zmarila policajná akcia, ktorá využila na to aj činnosť SRB.
Stačí len priama akcia!
ta anarchia v Lybii je aky typ anarchie?
Daj info.
Nesledujem.
len to, co citam v mainstreame, preto sa pytam
Ja vôbec neviem, čo sa tam teraz deje.
Isté prvky anarchie sa dali/dajú nájsť v Rojave, v Sýrii.
//autoeditácia príspevku (23 Okt 2015, 9:10)
Hawking na margo kapitalizmu.
'If machines produce everything we need, the outcome will depend on how things are distributed. Everyone can enjoy a life of luxurious leisure if the machine-produced wealth is shared, or most people can end up miserably poor if the machine-owners successfully lobby against wealth redistribution. So far, the trend seems to be toward the second option, with technology driving ever-increasing inequality.'
zdroj
//autoeditácia príspevku (24 Okt 2015, 10:09)
Zväz Priama akcia - Často kladené otázky (FAQ)
http://www.priamaakcia.sk/Zvaz-Priama-a ... ml#otazka5
Isté prvky anarchie sa dali/dajú nájsť v Rojave, v Sýrii.
//autoeditácia príspevku (23 Okt 2015, 9:10)
Hawking na margo kapitalizmu.
'If machines produce everything we need, the outcome will depend on how things are distributed. Everyone can enjoy a life of luxurious leisure if the machine-produced wealth is shared, or most people can end up miserably poor if the machine-owners successfully lobby against wealth redistribution. So far, the trend seems to be toward the second option, with technology driving ever-increasing inequality.'
zdroj
//autoeditácia príspevku (24 Okt 2015, 10:09)
Zväz Priama akcia - Často kladené otázky (FAQ)
http://www.priamaakcia.sk/Zvaz-Priama-a ... ml#otazka5
neviem kam to dat, mozno sem sa to hodi, celkom zaujimavy clanok:
http://www.zemavek.sk/articles/view/v-c ... pitalizmus
http://www.zemavek.sk/articles/view/v-c ... pitalizmus