Kúpa os

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Kúpa os

Príspevok od používateľa Pheonix »

Chcel by som sa poradiť ohľadom kúpi windowsu. Ide hlavne o to že som narazil na túto ponuku

http://www.lacnysoftver.eu/kategoria/ms ... sional-sk/

neviem zdá sa mi to dosť podozrivé ale stojí len 50€ oproti 125,90 € kde sa dá normálne kúpiť.

Ide mi o to že 10 kúpim za 100€ základ. Čiže ide mi o to či sa to oplatí kúpiť a potom to len upgradujem na 10 a hlavne chcem spítať či mi všetko zostane ak to len upgradujem a či sa to oplatí
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa os

Príspevok od používateľa Gothar »

V prvom rade sa uz neoplati kupovat Windows 7. Po druhe, pri upgrade na Windows 10 ziskas iba OEM licenciu. Ked potom nahodou zmenis hardver, tak Windows 10 si na tom PC uz neaktivujes. A bezplatny upgrade na 10ku bude trvat iba rok, potom ti ostane iba krabicova verzia 7ky. Radsej si pockaj na 10ku, mozno budu aj digitalne verzie, ktore budu lacnejsie.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ako to ze ked som pri instalacii win 7 pouzil akukolvek licneciu co som mal z nejakeho notebooku alebo tak. Tak vzdy mi isla cez ten telefonicky automat aktivovat x krat po sebe ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To sa pytaj v Microsofte :) Oficialne by to nemalo fungovat a mozno to pri 10ke opravia. Ja som OEM nikdy neskusal na inom pocitaci, takze k tomu sa neviem vyjadrit. Cez telefon som uspesne aktivoval iba krabicovky.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pheonix »

Cize po roku mi to nepojde ?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Pojde, ale ak vymenis dosku, alebo sa pokusis preinstalovat windows, ostane ti uz len WIN 7 a na WIN 10 sa ti nebude dat upgradnut :)
A ak spravia nieco s telefonickou aktivaciou OEM na inych PC, tak by si mohol ostat kompletne bez OS.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Arkaz napísal:Ako to ze ked som pri instalacii win 7 pouzil akukolvek licneciu co som mal z nejakeho notebooku alebo tak. Tak vzdy mi isla cez ten telefonicky automat aktivovat x krat po sebe ?
Tiez v tom mam gulas ale robil som to ako ty, z laptopu som zobral cdkey, zavovala do ms a aktivoval telefonicky (robot) a roky to frci...
Zase jedna vec je ze to aktivujes (telefonicky na inom PC, crack), legislativne stale nemas legalny OS aj ked je aktivovany :D
Napísať odpoveď