Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
leaded
Light Star
Light Star

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa leaded »

čaute

Dufam ze mozem pisat aj sem,
Potreboval by som HDD do mojho Lenova, tento dvoročny uz pomaly odchadza aspon myslim

Premyslal som nad https://www.alza.sk/seagate-laptop-sshd ... 403215.htm alebo https://www.alza.sk/western-digital-2-5 ... 455008.htm tym 5400 otačkam uz moc neverim

Alebo nejake ine napady?

dakujem krasne :)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Nad SSD si neuvazoval?
leaded
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa leaded »

Uvažoval, ale chcel by som aspon 750GB čo by znamenalo tak 300€ :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tak potom skor uz SSHD, nech aspon system ako tak bezi. Alebo porozmyslat o SSD na system a miesto mechaniky normalny 1TB disk.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

lenze aj to by znamenalo nemalu investiciu. mechaniku z casu na cas mozno vyuzije a zakazdym to prekladat..
slovak125
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa slovak125 »

Nazdar, potreboval by som poradit pri kupe nejakeho ultrabooku resp. notebooku ktory je kompaktny, da sa lahko prenasat a ma slusnu vydrz. Dalej displey myslim ze to full hd je asi najlepsie, dotykovka by neuskodila avsak nie je podmienkov. Preferoval by som i5 aj ked neviem ci je to az taka nutnost. Strop je 800e. Hlavne vyuzitie notebooku bude skola.

Zatial co som pozeral tak som nasiel tieto a neviem sa rozhodnut. Alebo ak by este niekto mal nejaky iny navrh bol by som rad..

https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-yoga ... 411452.htm
https://www.alza.sk/asus-zenbook-ux303l ... 358360.htm
https://www.alza.sk/dell-inspiron-13z-t ... .htm#popis
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Neviem, či ti pomôžem, ale moja skúsenosť so Zenbookom je taká, že ma veľmi odradila kvalita klávesnice. Tá je jednoducho úplne otrasná, ešte aj nepodsvietená. Takže odporučil by som ti asi to Lenovo a Dell, vyzerajú dobre.
slovak125
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa slovak125 »

No tak na Zenbook je dost vela pozitivnych recenzii. A vraj baterka ma slusnu vydrz, (vraj 7+ hodin) mohol by si to potvrdit? Ta vydrz baterky ma dost odradzuje od Dellu. (podla recenzii ma okolo 5- hod) a je integrovana a neda sa upgradovat.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Mate niekto skusenosti s GIGABYTE P35WV3? V piatok idem naspat na Slovensko na vikend a idem vymenit ASUS ROG, kedze som spominal v GTA 5 teme, ze mi predali nieco, co som si nezaplatil.

Podla vsetkeho, co som cital by mal byt dobry, ale ak ma niekto skusenosti, ocenil by som.

Dakujem.
hd_
King
King

slovak125 napísal:No tak na Zenbook je dost vela pozitivnych recenzii. A vraj baterka ma slusnu vydrz, (vraj 7+ hodin) mohol by si to potvrdit? Ta vydrz baterky ma dost odradzuje od Dellu. (podla recenzii ma okolo 5- hod) a je integrovana a neda sa upgradovat.
Zenbook má veľmi dobrú výdrž, to je pravda. Samozrejme záleží, na čo ho chceš. Ak len browsovanie, ľahký Photoshop, nejaké filmy, hudba, tak to naozaj cez 6 hodín prejdeš. Pre mňa býva klávesnica čo sa týka hardwaru asi to najpodstatnejšie, preto by som tento book vyradil. Ale pokiaľ by si si to išiel niekde vyskúšať a nevadila by ti, tak to nie je zlá voľba.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

para - preco nie radsej MSI:
https://www.alza.sk/msi-ge62-2qf-091cz- ... 403944.htm

s tym GB tu nebude mat isto nikto skusenosti a bol by som aj napriek recenziam skepticky
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo, GB ma lepsie teplo, je tensi, grafika ma 6GB, MSI ma 3GB, GB ma 16GB v zaklade a aj chladenie sa mi zda lepsie riesene. Tak nejako mi pride, ako lepsia volba. A prave preto, ze som este nemal nikdy od nich notebook, chcel som vediet, ci ma niekto skusenosti.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no sprav po case kratku recku ako to fachci ak ho vezmes. MSI som dal kvoli tomu, ze uz fakt dlho robia herne ntb a maju to vysperkovane na tychto high-endoch + 256bg ssd
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

No, skusim sa dnes rozhodnut, ze do coho pojdem, a potom pripadne, ak zoberiem ten GB, tak skusim nieco napisat. Vdaka.

EDIT: Stavil som teda na MSI a dokupil este 8GB RAM. Tak snad to bude slapat dobre. Dik este raz. :)
Dilink0
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Dilink0 »

Caute. Chcel by som si poriadit vykonny, schopny notebook, viacmenej taky, aby dokazal utiahnut nove hry, ale bolo by dobre, keby aj streamovanie napr.na Twitchi. Moj prvotny zaujem a strop bol o nejake Lenovo do 500eur. Potom som nasiel pekne Msi za nejakych 800 a to si povedal, ze uz snad neprekrocim..no a teraz seriozne a naozajstny zaujem mam o tento Acer, ktory je sice za 909euro, no Vas by som sa chcel spytat, ci mi ho schvalujete, alebo nie. Ja si myslim, ze za taku cenu je to asi to najlepsie co sa tyka vykonu notebooku, co mozem kupit... Za tyzden sa vraciam po styroch mesiacoch zo zahranicia domov, tak sa zastavim do Alzy v BA pren, teda ak by ste mi neporadili nieco lepsie, ako sa Vam pozdava? Budem rad za kazdy nazor a odpoved. Dakujem a prajem Vam pekny den.
www.alza.sk/acer-aspire-v15-nitro-d2356630.htm
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Pred par mesiacmi som bol na tom podobne. Nasiel som asusy a acery s dobrymi parametrami a nakoniec do nich nesiel.
Skusenosti vela ludi hovoria, ze tie laptopy proste nemaju dobre spravenu konstukciu. Potom po dvoch rokoch odhadzaju klavesnice, obrazovka a podobne.
Netreba sa cudovat, ze volba korporacii je lenovo a dell. Ked mas nakupit 200+ notebookov tak sice na acer/asus usetris ale nakoniec si aj tak sposobis viac problemov.

Takze ak si chces kupovat notebook na dlhsie tak by som sa vyssie uvedenym znackam proste vyhol. Aspon to mi radili ludias viac skusenostami, ja ako donedavna cisty desktopista priame skusenosti nemam.
hd_
King
King

^ toto môžem potvrdiť, čo sa týka tej konštrukcie. Ja mám skúsenosti s Asusmi, mal som dva notebooky Asus, oba viac ako 2 a pol roka a pri oboch sa mi začali kaziť a vylamovať spoje čo držia displej pri notebooku. Začalo sa mi to časom tak povolovať, že som sa len bál, kedy sa mi to celé rozpadne.
(teraz sa nebudem chváliť, že mám Mac, ale chcem len povedať, že aj na ňom som mal istú konštrukčnú vadu, ktorú som reklamoval, takže sa to môže stať naozaj pri akejkoľvek značke asi)
Dilink0
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Dilink0 »

Skor sa pytam na to co hovorite na tie parametre, vykon za tu cenu ja som si uz zvykol ze menim notebooky po 2-3 rokoch. To uz tak je v dnesnej dobe Diky :-)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo, dakujem za radu. Kupil som nakoniec MSI G62 2QF Apache Pro, k tomu som este dokupil 16GB RAM. Nemozem si vynachvalit. Velmi dobra volba a mozem len odporucit.
ImageUploadedByTapatalk1437845446.797014.jpg
ImageUploadedByTapatalk1437845432.777080.jpg
ImageUploadedByTapatalk1437845418.802393.jpg
Stabilnych 60 fps mi robi radost. :)
Bendy
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bendy »

Ahojte, hľadám notebook okolo 600€ (strop je 700€). využívaný bude hlavne na klasické surfovanie, ale tiež si rád zahrám nejaké hry, takže by v tomto smere mohol byť v rámci možností (cenových) čo najschopnejší. Tiež ho budem občas prenášať tak by bolo fajn keby sa na ňom po polroku niečo nezlomilo alebo neodišlo. Pozeral som nejaké Lenova, ale bohužiaľ sa v tom už nevyznam a neviem ani ktorá značka za niečo stojí, tak si nechám poradiť :) thx
Napísať odpoveď