Nástupný plat

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nástupný plat

Príspevok od používateľa Fabo »

Pripadne mozes nastupit ako uplne zakladny admin hocikde kde ta vezmu, a o rok, dva ist do serioznejsej firmy.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

CF admin je kancelarska administracia, nie je to IT. Plat nizky, robota zla, kolektiv nula bodov - pre podmienky v praci je tam velka rotacia.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Neviete niekto aky je teraz nastupny plat v IBM na IT pozicii (BA alebo KE)?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

IT pozicia je velmi siroky pojem
Markoff
Light Professional
Light Professional

admin alebo tester...
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

950 - 1150 hrubeho
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

v KE urcite menej
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no neviem ako v IBM, ale nechce sa mi veriť že by tester zarábal okolo tisícky. V BA možno, ale vo všeobecnosti asi nie. Raz dávno, keď bola táto práca ponúknuta aj mne, ešte v časoch výšky, mi bolo povedané že sa tam kontroluje text na webe či zodpovedá, či nie sú preklepy a podobne. A požiadavky boli iba základy html. Podľa toho to môže robiť fakt každý, a nástupný teda tipujem niekde okolo 600-700. Administrátor detto, už z názvu je jasné že len obsluhuje nejaký informačný systém. Toto sú práce ktoré zvládne aj mamička na materskej, za to ti liter asi nedajú
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Mal som kolegov testerov, ktori mali v cistom 1.300 - ale ano, nebolo to len o kontrole textu na nejakom webe. Je velmi tazko konkretizovat, ked nevies viac o tej danej testerskej pozicii. Mozno, keby nam hodis opis prace, dalo by sa ti poradit lepsie. Ale priklanam sa k vacsine, ze v IBM, ci uz je to BA alebo aj KE by som necakal na takejto pozicii zazraky, preto tam maju taku velku fluktuaciu.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No u nás je pozícia tester o dosť komplexnejšia. Určite nejde len o kontrolovanie textov a pod.

Náplň práce QA Engineerov (fancy názov pozície, ale znie určite lepšie ako tester) je testovanie vyvinutých modulov, písanie automatických testov, vymýšľanie test suitov, občasné opravovanie bugov/defektov, zvládanie nových technológií, atď. Samozrejmosťou je znalosť nejakého programovacieho jazyka, nielen HTML. Myslím si, že v čistom môžu mať títo ľudia kľudne 1300€.

Takže nie je tester ako tester :wink:
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Myslim, ze to je tema o nastupnych platoch.. a 1300 v cistom nikto nastupny na danej pozicii asi nedostane.
Ano mozu mat take platy ale po odpracovanych rokoch a skusenostiach nie ?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nie.

Nastupny plat pokojne moze byt aj 1.300€. Hovorim zo skusenosti, lebo som ho raz cloveku dal, ktory prisiel cerstvo po skole, ale vedel vsetko, co som po nom chcel (individualna priprava a zaujem o technologie).
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

V KE to asi nebude také jednoduché, ale v BA by to nemal byť až taký veľký problém.

Samozrejme nástupný plat asi tak vysoký nebude, ale po 2 rokoch skúseností je to určite reálne.
Markoff
Light Professional
Light Professional

audiotrack napísal:no neviem ako v IBM, ale nechce sa mi veriť že by tester zarábal okolo tisícky. V BA možno, ale vo všeobecnosti asi nie. Raz dávno, keď bola táto práca ponúknuta aj mne, ešte v časoch výšky, mi bolo povedané že sa tam kontroluje text na webe či zodpovedá, či nie sú preklepy a podobne. A požiadavky boli iba základy html. Podľa toho to môže robiť fakt každý, a nástupný teda tipujem niekde okolo 600-700. Administrátor detto, už z názvu je jasné že len obsluhuje nejaký informačný systém. Toto sú práce ktoré zvládne aj mamička na materskej, za to ti liter asi nedajú
no jasne ze nemyslim takeho testera co kontroluje pravopis :D ale to co napisal Pilifo - QA tester, a adminov myslim databazistov (Oracle, DB2, MySQL...), OSakov (Unix, AIX, Solaris), network adminov a pod.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Kolko priblizne moze zarabat software inzinier v Glasgowe, prax 3 roky po mastrovi.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pozri sem :)
http://www.indeed.co.uk/jobs?q=software ... &l=glasgow

osobne ma prekvapili it pozicie tam. vedel som, ze Silicon Glen je na vychodnom pobrezi.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Má niekto skúsenosti s prácou v AT&T (BL) ?
Konkrétne Technical Support for Smartphones and Tablets ?
Alebo Customer Care Agent (KE) http://www.profesia.sk/praca/at-t-globa ... a/O2477991
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa TheJester »

tyler91 napísal:Má niekto skúsenosti s prácou v AT&T (BL) ?
Konkrétne Technical Support for Smartphones and Tablets ?
Alebo Customer Care Agent (KE) http://www.profesia.sk/praca/at-t-globa ... a/O2477991
customer care agent velmi neodporucam, najskor by si zdvihal telefony nespokojnym yankees ze im cosi nefunguje. z internych zdrojov viem ze ludia nie su velmi spokojni na podobnych poziciach.
ak si aspon trocha technicky zdatny a mas zaujem aj o karieru, nielen o pracu, skor by som odporucil skusit PIM (Project Implementation Manager).
je vsak otvorenych aj viacero netechnickych pozicii, kazdemu sadne nieco ine.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Chcel by som vediet co je podla teba technicke na pozicii PIM ? Vsetkych PIM-arov co poznam su netechnicky uplne. Ale ak mas rad kavicky a nic nerobenie tak PIM odporucam ;)
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa TheJester »

Je fakt ze niektori su v mnohych veciach strateni, ale poznam aj takych ktori naozaj vedia co robia a vyznaju sa. Spomenul som tuto poziciu kvoli tomu ze je to dobry odrazovy mostik napr. na vyssiu poziciu PM. Urcite je to lepsie ako customer care agent.
Ak neviem ako je na tom s technickymi vecami tak mu neodporucim rovno nejake inzinierske pozicie. PIM sa predsa len radi k technickym poziciam. Komunikuje as s tymi inzinierskymi, takze dostane aspon nahlad ci by ho potom viac bavilo nieco naozaj technickeho charakteru.
Napísať odpoveď