Nástupný plat
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nástupný plat
Pripadne mozes nastupit ako uplne zakladny admin hocikde kde ta vezmu, a o rok, dva ist do serioznejsej firmy.
CF admin je kancelarska administracia, nie je to IT. Plat nizky, robota zla, kolektiv nula bodov - pre podmienky v praci je tam velka rotacia.
Neviete niekto aky je teraz nastupny plat v IBM na IT pozicii (BA alebo KE)?
IT pozicia je velmi siroky pojem
admin alebo tester...
950 - 1150 hrubeho
-
mirak2
Hardcore addict
v KE urcite menej
-
audiotrack
VIP
no neviem ako v IBM, ale nechce sa mi veriť že by tester zarábal okolo tisícky. V BA možno, ale vo všeobecnosti asi nie. Raz dávno, keď bola táto práca ponúknuta aj mne, ešte v časoch výšky, mi bolo povedané že sa tam kontroluje text na webe či zodpovedá, či nie sú preklepy a podobne. A požiadavky boli iba základy html. Podľa toho to môže robiť fakt každý, a nástupný teda tipujem niekde okolo 600-700. Administrátor detto, už z názvu je jasné že len obsluhuje nejaký informačný systém. Toto sú práce ktoré zvládne aj mamička na materskej, za to ti liter asi nedajú
-
p4ra
Redeemer
Mal som kolegov testerov, ktori mali v cistom 1.300 - ale ano, nebolo to len o kontrole textu na nejakom webe. Je velmi tazko konkretizovat, ked nevies viac o tej danej testerskej pozicii. Mozno, keby nam hodis opis prace, dalo by sa ti poradit lepsie. Ale priklanam sa k vacsine, ze v IBM, ci uz je to BA alebo aj KE by som necakal na takejto pozicii zazraky, preto tam maju taku velku fluktuaciu.
No u nás je pozícia tester o dosť komplexnejšia. Určite nejde len o kontrolovanie textov a pod.
Náplň práce QA Engineerov (fancy názov pozície, ale znie určite lepšie ako tester) je testovanie vyvinutých modulov, písanie automatických testov, vymýšľanie test suitov, občasné opravovanie bugov/defektov, zvládanie nových technológií, atď. Samozrejmosťou je znalosť nejakého programovacieho jazyka, nielen HTML. Myslím si, že v čistom môžu mať títo ľudia kľudne 1300€.
Takže nie je tester ako tester
Náplň práce QA Engineerov (fancy názov pozície, ale znie určite lepšie ako tester) je testovanie vyvinutých modulov, písanie automatických testov, vymýšľanie test suitov, občasné opravovanie bugov/defektov, zvládanie nových technológií, atď. Samozrejmosťou je znalosť nejakého programovacieho jazyka, nielen HTML. Myslím si, že v čistom môžu mať títo ľudia kľudne 1300€.
Takže nie je tester ako tester
-
xH4wK
Myslim, ze to je tema o nastupnych platoch.. a 1300 v cistom nikto nastupny na danej pozicii asi nedostane.
Ano mozu mat take platy ale po odpracovanych rokoch a skusenostiach nie ?
Ano mozu mat take platy ale po odpracovanych rokoch a skusenostiach nie ?
-
p4ra
Redeemer
Nie.
Nastupny plat pokojne moze byt aj 1.300€. Hovorim zo skusenosti, lebo som ho raz cloveku dal, ktory prisiel cerstvo po skole, ale vedel vsetko, co som po nom chcel (individualna priprava a zaujem o technologie).
Nastupny plat pokojne moze byt aj 1.300€. Hovorim zo skusenosti, lebo som ho raz cloveku dal, ktory prisiel cerstvo po skole, ale vedel vsetko, co som po nom chcel (individualna priprava a zaujem o technologie).
V KE to asi nebude také jednoduché, ale v BA by to nemal byť až taký veľký problém.
Samozrejme nástupný plat asi tak vysoký nebude, ale po 2 rokoch skúseností je to určite reálne.
Samozrejme nástupný plat asi tak vysoký nebude, ale po 2 rokoch skúseností je to určite reálne.
no jasne ze nemyslim takeho testera co kontroluje pravopisaudiotrack napísal:no neviem ako v IBM, ale nechce sa mi veriť že by tester zarábal okolo tisícky. V BA možno, ale vo všeobecnosti asi nie. Raz dávno, keď bola táto práca ponúknuta aj mne, ešte v časoch výšky, mi bolo povedané že sa tam kontroluje text na webe či zodpovedá, či nie sú preklepy a podobne. A požiadavky boli iba základy html. Podľa toho to môže robiť fakt každý, a nástupný teda tipujem niekde okolo 600-700. Administrátor detto, už z názvu je jasné že len obsluhuje nejaký informačný systém. Toto sú práce ktoré zvládne aj mamička na materskej, za to ti liter asi nedajú
Kolko priblizne moze zarabat software inzinier v Glasgowe, prax 3 roky po mastrovi.
pozri sem 
http://www.indeed.co.uk/jobs?q=software ... &l=glasgow
osobne ma prekvapili it pozicie tam. vedel som, ze Silicon Glen je na vychodnom pobrezi.
http://www.indeed.co.uk/jobs?q=software ... &l=glasgow
osobne ma prekvapili it pozicie tam. vedel som, ze Silicon Glen je na vychodnom pobrezi.
Má niekto skúsenosti s prácou v AT&T (BL) ?
Konkrétne Technical Support for Smartphones and Tablets ?
Alebo Customer Care Agent (KE) http://www.profesia.sk/praca/at-t-globa ... a/O2477991
Alebo Customer Care Agent (KE) http://www.profesia.sk/praca/at-t-globa ... a/O2477991
customer care agent velmi neodporucam, najskor by si zdvihal telefony nespokojnym yankees ze im cosi nefunguje. z internych zdrojov viem ze ludia nie su velmi spokojni na podobnych poziciach.tyler91 napísal:Má niekto skúsenosti s prácou v AT&T (BL) ?
ak si aspon trocha technicky zdatny a mas zaujem aj o karieru, nielen o pracu, skor by som odporucil skusit PIM (Project Implementation Manager).
je vsak otvorenych aj viacero netechnickych pozicii, kazdemu sadne nieco ine.
-
Jancuk
Professional
Chcel by som vediet co je podla teba technicke na pozicii PIM ? Vsetkych PIM-arov co poznam su netechnicky uplne. Ale ak mas rad kavicky a nic nerobenie tak PIM odporucam 
Je fakt ze niektori su v mnohych veciach strateni, ale poznam aj takych ktori naozaj vedia co robia a vyznaju sa. Spomenul som tuto poziciu kvoli tomu ze je to dobry odrazovy mostik napr. na vyssiu poziciu PM. Urcite je to lepsie ako customer care agent.
Ak neviem ako je na tom s technickymi vecami tak mu neodporucim rovno nejake inzinierske pozicie. PIM sa predsa len radi k technickym poziciam. Komunikuje as s tymi inzinierskymi, takze dostane aspon nahlad ci by ho potom viac bavilo nieco naozaj technickeho charakteru.
Ak neviem ako je na tom s technickymi vecami tak mu neodporucim rovno nejake inzinierske pozicie. PIM sa predsa len radi k technickym poziciam. Komunikuje as s tymi inzinierskymi, takze dostane aspon nahlad ci by ho potom viac bavilo nieco naozaj technickeho charakteru.